Як отримати темно-бордовий колір

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 5 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Как получить оттенки бордового цвета? Как смешивать цвета
Відеоролик: Как получить оттенки бордового цвета? Как смешивать цвета

Зміст

1 Вам знадобляться фарби або барвники базового червоного, синього і жовтого кольорів. Темно-бордовий в основному складається з червоного і синього, а жовтий додає йому коричневих півтонів. Для створення нових кольорів найкраще брати чисті базові кольори. Якщо ви використовуєте НЕ базові кольори, то визначте, які півтони вони містять і чи можна їх використовувати для отримання темно-бордового кольору. У цьому вам допоможе інтернет або інструкції виробника фарби на її упаковці.
  • Наприклад, кадмій червоний вже містить в собі жовті півтони. Якщо змішати його з синім, а потім додати жовтого, фарба може бути надто світлою.
  • Рожева марена - це, навпаки, холодний червоний з ухилом в синій. Змішавши її з синім, ви отримаєте фіолетовий, який треба буде коригувати за допомогою жовтого.
РАДА СПЕЦІАЛІСТА

Kelly Medford


Професійна художниця Келлі Медфорд - американська художниця, що живе в Римі, Італія. Вивчала класичний живопис, малювання і графіку в США і в Італії. Працює переважно на пленері на вулицях Рима, а також здійснює поїздки для приватних колекціонерів. З 2012 року проводить художні тури по Риму Sketching Rome Tours, під час яких вчить гостей Вічного міста створювати шляхові замальовки. Закінчила Флорентійську академію мистецтв.

Kelly Medford
професійна художниця

Беріть темно-червоний, він краще змішується. Келлі Медфорд, художник-пленерістов, радить: «Якщо ви використовуєте базові кольори, змішуйте з синім і жовтим один з темно-червоних - наприклад, алізарин. Суміш червоного з синім дасть вам пурпурний, в який треба буде підмішати жовтого, Щоб повернути колір назад, ближче до червоного. Якщо ви використовували світло-червоний, домогтися правильного поєднання трьох фарб буде складніше ».


  • 2 Змішайте червоний і синій в пропорції 5: 1. Синій - темніший колір, тому він легко «заб'є» червоний, і результат вийде набагато більш синім, ніж шуканий темно-бордовий. Для початку рекомендується взяти побільше червоного, а саме п'ять частин червоного на одну частину синього.
    • Почніть з невеликої кількості фарби, щоб даремно не переводити матеріал. Як тільки ви знайдете правильну пропорцію, ви можете змішати відразу велику кількість темно-бордового фарби.
  • 3 Додавайте жовтий, поки не вийде темно-бордовий. Змішання синього і червоного повинно дати колір в діапазоні від фіолетового до глибокого коричневого, залежно від відтінку вихідних фарб. Додавши зовсім трохи жовтого, зазвичай можна змістити колір в бік темно-бордового.
    • Для початку додайте всього одну-дві краплі жовтого. Продовжуйте додавати жовтий маленькими краплями, поки ваша суміш не придбає темно-бордовий колір.
  • 4 Визначте відтінок отриманого кольору за допомогою білої фарби. В ідеалі темно-бордовий повинен мати червонуватий відтінок. Оскільки це темний колір, часом важко зрозуміти, який саме відтінок у вас вийшов. Візьміть трохи отриманої темно-бордового фарби і додайте до неї білого. Колір, який ви побачите після додавання білого, і буде відтінком вашої темно-бордового фарби. Відкладіть невелику кількість фарби, щоб провести пробу на відтінок за допомогою білого. Якщо додати білий відразу до всієї партії, є ризик зіпсувати всю фарбу відразу.
    • Якщо ваш темно-бордовий має не червоний, а фіолетовий відтінок, додайте ще трохи жовтого.
  • 5 Зберігати отриману темно-бордову фарбу можна будь-яким зручним для вас способом. Коли у вас вийде потрібну кількість темно-бордового фарби, використовуйте для її зберігання порожню банку з-під фарби. На те, щоб отримати конкретний колір, потрібен час, тому мати під рукою темно-бордовий дуже зручно: можна відразу почати малювати.
    • Запишіть приблизні пропорції фарб, які ви використовували, і скільки фарби ви додавали для коригування кольору. Це допоможе в майбутньому легко і швидко відтворити потрібний вам відтінок темно-бордового.
  • Частина 2 з 2: Як уникнути помилок

    1. 1 Нанесіть кілька пробних мазків. Не використовуйте отриману темно-бордову фарбу відразу ж. Щоб упевнитися, що це саме той колір, який вам потрібен, перевірте, як фарба лягає і як вона виглядає після висихання. Нанесіть трохи фарби на паперовий пробник. Зачекайте, поки фарба висохне, і перевірте, чи той колір у вас вийшов.
    2. 2 Вибирайте однопігментние фарби. Для змішування фарб краще вибирати базові однопігментние фарби. Занадто багато пігментів, змішуючись, можуть зробити колір тьмяним. Краще, якщо вихідні червона, синя і жовта барви будуть однопігментнимі.
    3. 3 Додавайте темні фарби до світлих, а не навпаки. Щоб зробити фарбу світліше, потрібно багато матеріалу, часу і зусиль. З іншого боку, додавши зовсім трохи темної фарби, можна зробити колір темніше. Тому починайте з світлих відтінків темно-бордового. Їх набагато легше зробити темними, ніж освітлити темну фарбу.