Як користуватися програмою Rufus

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 23 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Загрузочная флешка Rufus Windows 10, 8.1, 7 (новое)
Відеоролик: Загрузочная флешка Rufus Windows 10, 8.1, 7 (новое)

Зміст

Rufus - це програма, що дозволяє створювати завантажувальні USB-накопичувачі (флешки) з .iso файлу, що дуже корисно, коли необхідно встановити програму і операційну систему на комп'ютер під керуванням Windows, у якого немає приводу оптичних дисків. Прочитайте нашу статтю, щоб дізнатися всі подробиці роботи з Rufus.

кроки

Частина 1 з 2: Робота з Rufus

  1. 1 Зайдіть на офіційний сайт Rufus https://rufus.akeo.ie/.
  2. 2 Прокрутіть до розділу «Завантажити» і скачайте останню версію програми на свій комп'ютер під управлінням Windows.
  3. 3 Коли файл завантажиться, двічі клацніть по ньому лівою кнопкою миші, щоб запустити установку. Ніяких додаткових дій при цьому не потрібно.
  4. 4 Вставте флеш-накопичувач, необхідний для роботи з Rufus, у вільний USB-порт комп'ютера.
  5. 5 Перш ніж запустити програму, перенесіть всі особисті дані з флешки на жорсткий диск комп'ютера. Rufus отформатирует і зітре всі дані з флеш-накопичувача.
  6. 6 Виберіть флешку в випадаючому меню «Пристрій». Як правило, у флеш-накопичувача немає імені ( «Без_названія»).
  7. 7 Поставте галочку поруч з опцією «Створити завантажувальний диск» і виберіть у спадному меню «ISO-образ». Файл .iso - це образ файлу, який містить весь контент певної файлової системи, на зразок операційної системи.
  8. 8 Натисніть на іконку диска поруч з опцією «ISO-образ» і виберіть .iso файл, який хочете записати на флешку.
  9. 9 Натисніть на кнопку «Старт», а потім «ОК», щоб стерти і відформатувати флешку для роботи з Rufus. Програма почне копіювати на флешку вміст файлу .iso. Весь процес може зайняти до 5 хвилин.
  10. 10 Коли програма завершить підготовку USB-накопичувача, натисніть «Закрити».
  11. 11 Вийміть флешку з комп'ютера.
  12. 12 Переконайтеся, що комп'ютер, на який ви хочете встановити файл .iso, вимкнений, і вставте флешку в вільний USB-порт.
  13. 13 Увімкніть комп'ютер. Комп'ютер автоматично завантажиться з флешки і у вас буде можливість встановити потрібну програму або операційну систему.
    • Якщо комп'ютер не завантажився з флешки, виконайте ці кроки, щоб змінити налаштування BIOS і завантажитися з флешки.

Частина 2 з 2: Усунення неполадок при роботі з Rufus

  1. 1 Поставте галочку поруч з опцією «Показувати зовнішні USB-накопичувачі», якщо програма не розпізнає вашу флешку. Деякі драйвери USB можуть бути несумісні з Rufus.
    • Натисніть на стрілку поруч з опцією «Параметри форматування», щоб відобразити панель з додатковими параметрами програми.
  2. 2 Спробуйте взяти інший флеш-накопичувач, якщо при роботі з Rufus виникає повідомлення "Пристрій видалено, оскільки воно не містить мультимедійних файлів». Ця помилка зазвичай означає, що USB-накопичувач більше не розпізнає пам'ять пристрою або що його більше не можна перезаписувати.
  3. 3 Якщо з'явилося повідомлення «Помилка:[0x00000015] Пристрій не готовий », спробуйте вимкнути, а потім знову включити на комп'ютері автоматичне монтування пристроїв. Ця помилка може виникнути, якщо ви відключили автоматичне монтування.
    • Зайдіть в меню «Пуск» або «Провідник» і введіть в пошуковий рядок «cmd».
    • Натисніть на файл «cmd.exe» правою кнопкою миші і виберіть «Запуск від імені адміністратора».
    • Введіть в діалогове вікно «mountvol / e» і натисніть «Enter».
    • Закрийте вікно командного рядка і спробуйте знову запустити Rufus.

попередження

  • Rufus - це стороння програма, яка не належить до пакету програм Microsoft Windows, а тому може бути сумісною не з усіма .iso файлами і USB-накопичувачами. Пам'ятайте про це, коли будете намагатися зробити системну флешку за допомогою програми Rufus.