Як помити шторку для душу

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 9 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как отстирать от ПЛЕСЕНИ и ЖЕЛТИЗНЫ ШТОРКУ занавеску в ВАННОЙ! ЧУДО – СПОСОБ!
Відеоролик: Как отстирать от ПЛЕСЕНИ и ЖЕЛТИЗНЫ ШТОРКУ занавеску в ВАННОЙ! ЧУДО – СПОСОБ!

Зміст

Згодом фіранки і шторки для душу стають брудними і покриваються грибком, пліснявою і мильною піною. Більшість фіранок можна прати в пральній машині. Але якщо фіранка придатна тільки для ручного прання, помийте її в теплій воді з харчовою содою.

кроки

Метод 1 з 3: Машинне прання

  1. 1 Покладіть фіранку або шторку для душу в пральну машину. Для початку зніміть фіранку зі стіни у ванній. Потім помістіть її в пральну машину.
    • Перш ніж класти фіранку в пральну машину, зніміть з неї всі металеві гачки.
  2. 2 Додайте в пральну машину одне-два рушники. Завдяки цьому фіранка НЕ ​​помнеться, що не прилипне і не порветься під час прання. Крім того, рушники посприяють чищенні фіранки, поки пральна машина буде працювати. Візьміть одне-два білих рушники і помістіть їх в пральну машину. Рушники повинні бути чистими.
  3. 3 Додайте харчову соду і миючий засіб. Додайте звичну кількість миючого засобу для такої кількості білизни. Потім додайте півсклянки стакан (60-120 г) соди. Чим більше фіранка, тим більше соди вам знадобиться.
  4. 4 Запустіть прання. Увімкніть пральну машину. Виберіть найпотужніший режим прання і виперіть фіранку в теплій воді.
  5. 5 Додайте відбілювач, щоб прибрати скупчилися плями. При пранні помірно брудної фіранки для душу можна обійтися лише содою і миючим засобом. Але якщо фіранка вкрита великою кількістю цвілі і плям, додайте трохи відбілювача. Запустіть прання після того, як додасте соду і миючий засіб, а поки машина буде наповнюватися водою, налийте в відповідний відсік півсклянки (120 мл) відбілювача.
    • Використовуйте відбілювач тільки в тому випадку, якщо фіранка біла або прозора.
  6. 6 Додайте оцет під час полоскання. Відкрийте пральну машину, коли та перейде на цикл полоскання (попередньо поставивши прання на паузу). Налийте в неї півсклянки стакан (120-240мл) дистильованого оцту. Перезапустіть машину і дайте їй закінчити полоскання.
  7. 7 Вивісьте фіранку або шторку, щоб з неї стекла вода. Для фіранок ніколи не використовуйте режим сушки пральної машини або сушильну машину. Замість цього вивісьте її в душі після прання, щоб з неї стекла вся вода.

Метод 2 з 3: Ручне прання фіранки для душу

  1. 1 Змочіть ганчірку і посипте її содою. Візьміть чисту тканину з мікрофібри і злегка змочіть. Потім покрийте неї тонким шаром харчової соди.
  2. 2 Протріть фіранку ганчіркою. Злегка протріть фіранку, а стійкі плями залиште на потім. Зосередьтеся тільки на те, щоб прибрати поверхневий бруд.
  3. 3 Промийте фіранку теплою водою. Візьміть нову ганчірку і змочіть її в теплій воді.Протріть фіранку, щоб змити соду і воду. Тріть фіранку до тих пір, поки не приберете всі сліди соди. Змочуйте ганчірку в міру необхідності.
  4. 4 Видаліть залишилися плями. Після видалення поверхневої бруду знову змочіть ганчірку і покрийте її невеликою кількістю соди. Видаліть скупчилися мильні плями і грибок. Зосередьтеся на місцях, які ви пропустили в перший раз.
  5. 5 Знову промийте фіранку. Візьміть ще одну чисту тканину і змочіть її в чистій теплій воді. Ще раз протріть шторку, щоб змити сліди соди.
    • Не залишайте на завіски залишки соди. Продовжуйте промивати фіранку, поки тканину в руці знову не стане чистою.

Метод 3 з 3: Запобіжні заходи

  1. 1 Перевіряйте миючі засоби перед їх використанням. Перш ніж помити фіранку будь-яким миючим засобом, очищувачем або відбілювачем, перевірте його на невеликій ділянці фіранки. Переконайтеся, що засіб не шкодить матеріалу і не призводить до змін в кольорі. Візьміть інший засіб, якщо помітите будь-яке пошкодження.
  2. 2 Погляньте на етикетку по догляду за фіранкою. Перш ніж випрати фіранку, уважно вивчіть етикетку по догляду. Більшість фіранок для душу можна прати в пральній машині з використанням миючого засобу або відбілювача, в той час як інші придатні тільки для ручного прання.
  3. 3 Слідкуйте за чистотою фіранки. Після того, як ви виперете фіранку, прийміть заходи, щоб на ній не скупчувалися грибок і пліснява. Щодня обприскуйте її сумішшю води і оцту в співвідношенні 1: 1. Раз на тиждень мийте нижню частину фіранки водою з оцтом, щоб прибрати з неї мильну піну і грибок.
    • Замість мила віддайте перевагу гелям для душа, так як мило призводить до утворення мильної піни.