Як помити вінілові сидіння

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Mafia Made Prologue | Part 1 |Gambino enforcer Tony Plate throw a beating to Dick Byrum. Mafia Made
Відеоролик: Mafia Made Prologue | Part 1 |Gambino enforcer Tony Plate throw a beating to Dick Byrum. Mafia Made

Зміст

Вінілові сидіння дуже зручні і стильні, але, як і будь-яку іншу меблі для сидіння, її потрібно час від часу чистити. Перш ніж почати, звіртеся з інструкцією по експлуатації вінілових сидінь. Використовуйте для миття вінілових сидінь тільки м'які предмети, на кшталт ганчірок для миття посуду або губок, щоб не порвати і не пошкодити їх. Зазвичай вистачає води і мила, але іноді для очищення не обійтися без допомоги сильніших очищувачів, начебто аміаку або розведеного відбілювача. По можливості зніміть чохли з сидінь і виперіть їх окремо.

кроки

Метод 1 з 3: Вибір найбільш придатний спосіб чистки

  1. 1 Порівняйте з інструкцією по експлуатації вінілових сидінь. Вінілові сидіння бувають різними. В інструкції по догляду і експлуатації від виробника вінілових сидінь повинні бути вказані поради та рекомендації з чищення сидіння або набору сидінь в авто - ознайомтеся з нею.
    • В інструкції, наприклад, можна дізнатися, які засоби для чищення та методи рекомендують використовувати, а від яких слід відмовитися, а також - як видалити важко виводяться плями з вінілового сидіння.
  2. 2 Зніміть чохли. Якщо на вінілові сидіння надіті чохли, обов'язково зніміть їх перед чищенням. Виперіть їх окремо від самих сидінь. Це дозволить краще вичистити задню і нижню частини чохлів, а також внутрішню частину, яка прилягає до сидінь.
  3. 3 Використовуйте м'які предмети для чистки. Вінілові сидіння можна чистити тільки м'якими губками, ганчірками для миття посуду і щітками з м'якими щетинками. Це дозволить зберегти сидіння на багато років. Предметами зі сталевою ватою, гострими інструментами для чищення та іншими абразивними предметами можна подряпати і порвати вінілове сидіння.
  4. 4 Промийте вінілові сидіння дистильованою водою. Занурте губку або ганчірку в дистильовану воду, а потім акуратно протріть сидіння. Після цього насухо їх витріть іншою ганчіркою або губкою. Завдяки цьому сидіння стануть чистими і сухими.
    • Дистильована вода є найбезпечнішим засобом для чищення вінілових сидінь.
  5. 5 Промийте сидіння мильною водою. Якщо дистильованої води виявилося недостатньо, спробуйте промити сидіння мильною водою. Додайте в теплу воду трохи рідини для миття посуду і перемішайте до утворення мильної піни. Занурте у воду щітку з м'якими щетинками. Почистіть вінілові сидіння цієї щіткою, поки вони не стануть чистими. Краще це робити на вулиці.
    • Якщо вінілові сидіння можна витягнути на вулицю, промийте їх зі шланга. Таким чином, підстилку в машині залишиться чистим, а вам вдасться насолодитися чищенням на відкритому повітрі.
    • Вінілові сидіння можна промити в ванні, якщо вони туди помістяться.
    • Якщо вінілові сидіння не так просто витягти на вулицю, промийте їх вологою ганчіркою.
  6. 6 Не використовуйте абразивні чистячі засоби. Вінілові сидіння досить міцні, саме тому їх так часто використовують на катерах, в автомобілях і в якості оббивки для меблів. Але вініл все одно можна зіпсувати. Наприклад, нерозбавлений відбілювач занадто їдкий для вінілу. Якщо мити вінілові сидіння відбілювачем, то з часом вони почнуть рватися. Вам також не варто використовувати чистячі засоби, до складу яких входять такі компоненти:
    • концентрований миючий засіб;
    • силіконові масла;
    • віск;
    • дистиляти нафти;
    • рідкий миючий засіб на безводної основі;
    • розчинники;
    • засіб для чищення на основі кислоти.

Метод 2 з 3: Видалення плям

  1. 1 Використовуйте спеціальні очисники. Хоча метод чистки вінілових сидінь залежить від обраного засобу, для початку протріть сидіння вологою ганчіркою, після чого нанесіть засіб для чищення вінілу на іншу чисту вологу ганчірку. Після цього акуратно розітріть засіб для чищення по поверхні сидіння.
    • У продажу є безліч різних засобів для чищення вінілових поверхонь. До таких продуктів можна віднести очищувач «Big D» і засіб «Leather & Vinil Cleaner». Придбати їх можна в магазині автотоварів або в інтернет-магазині.
  2. 2 Використовуйте суміш аміаку. Змішайте одну столову ложку аміаку (5 мл), ¼ склянки (60 мл) перекису водню і ¾ склянки (180 мл) води. Нанесіть цю суміш на сидіння і протріть їх щіткою з м'якими щетинками або губкою. Насухо витріть сидіння сухою ганчіркою.
  3. 3 Промийте сидіння сумішшю з відбілювачем. Розбавте відбілювач водою в співвідношенні 1: 1, щоб отримати ефективний засіб для чищення вінілових сидінь. Наприклад, змішайте дві столові ложки (30 мл) відбілювача з двома столовими ложками (30 мл) води. Візьміть ганчірку, щітку з жорсткими щетинками або губку і занурте в суміш. Почистіть вінілові сидіння цією сумішшю, після чого ретельно протріть їх сухою ганчіркою.
    • Перш ніж нанести розчин відбілювача, перевірте його НЕ непомітній ділянці, наприклад, під сидінням. Витріть його білим паперовим рушником і перевірте, чи не залишилася на рушник фарба. Якщо фарба залишилася, не використовуйте цей розчин для чистки вінілових сидінь.

Метод 3 з 3: Догляд за вініловими сидіннями

  1. 1 Накрийте сидіння. Якщо ви не плануєте якийсь час користуватися сидіннями, накрийте їх чистою білою тканиною. Це захистить сидіння від пилу, а також запобіжить знос через сонця. Якщо ви часто користуєтеся сидіннями, купіть для них зручні чохли.
  2. 2 Зберігайте вінілові подушки в прохолодній, сухій кімнаті. Щоб на вінілових подушках не утворювалося цвілі, зберігайте їх у прохолодному і сухому місці. Не залишайте подушки в мокрому підвалі або на вологому горищі (або в схожому приміщенні).
  3. 3 Слідкуйте за тим, щоб на сидіння не падали сонячні промені. Якщо вінілові сидіння нагріти до високої температури, клей, який скріплює тканини, почне розчинятися. Через це вони можуть почати тріскатися. Щоб цьому запобігти, тримайте сидіння подалі від прямих сонячних променів.
    • Якщо сидіння знаходяться в машині, залишайте авто на різних місцях для паркування, щоб сонячні промені не падали на одне і те ж місце. Також не закривайте вікна і люк у даху авто до упору, щоб знизити температуру всередині. Одягніть чохли на вінілові сидіння, щоб на них не падали прямі сонячні промені.
  4. 4 Чистіть сидіння відразу, як тільки з'явиться пляма. Якщо ви щось пролили на сидіння або помітили, що на них з'явилася пляма або бруд, відразу ж їх почистіть. Чим довше пляма буде залишатися на сидіння, тим важче його потім буде прибрати.

Поради

  • Протирайте вінілові сидіння раз в тиждень, щоб прибрати скупчення пилу, бруду та іншого сміття.
  • Вінілові сидіння, що піддаються сильному зносу (як сидіння на катерах), необхідно чистити частіше, ніж сидіння, що знаходяться в більш сприятливих клімат-контрольованих умовах.

попередження

  • Не змішуйте відбілювач з аміаком та іншими засобами, що чистять, так як отримана суміш отруйна і може сильно обпекти шкіру, а пари можуть привести до серйозних проблем з легенями.