Як зрозуміти, якщо ваш хом'як вмирає

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 23 Червень 2024
Anonim
ЭТУ ФИШКУ НА МНОГО ГЕМОВ ВИДЕЛИ 4% ИГРОКОВ В БРАВЛ СТАРС! БАГ НА ГЕМЫ!
Відеоролик: ЭТУ ФИШКУ НА МНОГО ГЕМОВ ВИДЕЛИ 4% ИГРОКОВ В БРАВЛ СТАРС! БАГ НА ГЕМЫ!

Зміст

Якщо ви ретельно стежите за станом здоров'я вашого хом'яка, значить ви дуже відповідальний господар. Хом'ячки живуть від двох до трьох років. У деяких випадках, коли хом'ячок вже дуже старий, ви не зможете йому нічим допомогти. Однак ці тварини можуть хворіти різними серйозними хворобами, які можна вилікувати. Якщо ви підозрюєте, що ваш домашній вихованець захворів, віднесіть його до ветеринара. Лікар зможе точно сказати вам, що відбувається з вашим улюбленцем.

кроки

Метод 1 з 2: Поспостерігайте за поведінкою хом'яка

  1. 1 Проводьте час з вашим хом'ячком щодня. Дуже важливо робити це, щоб знати його нормальна поведінка. Зміна в поведінці є головним сигналом хвороби домашнього улюбленця. Якщо ви не приділяєте йому увагу регулярно, можливо, ви не розпізнаєте важливі зміни в його поведінці.
    • Встановіть режим, щоб ви могли приділяти одне і те ж час свого улюбленця протягом дня. Це допоможе вам звикнути до поведінки хом'яка в певний час щодня.
  2. 2 Поспостерігайте за харчовими звичками хом'ячка. Здоровий хом'як їстиме регулярно протягом дня. Хоча вихованці зазвичай сплять протягом дня, вони часто прокидаються, щоб поїсти.
    • Намагайтеся звертати увагу, чи їсть взагалі ваш хом'як, і скільки він їсть.
    • Якщо ваш домашній улюбленець їсть менше звичайного, але все ж їсть, уважно спостерігайте за його харчуванням в наступні два дні.
    • Якщо ваш улюбленець взагалі нічого не їсть, потрібно відразу ж відвезти його до ветеринара.
  3. 3 Поспостерігайте за його активністю. Зазвичай хом'яки дуже активні, особливо вночі. Досить імовірно, на протязі всього дня хом'як буде спати, так що не хвилюйтеся, якщо він спить, коли на вулиці немає сонця. Якщо ваш хом'як весь час сонний і не хоче грати, він може бути хворий.
    • Якщо хом'як став менш активним і грайливим, ніж раніше, поспостерігайте за ним уважно в наступні пару днів.
    • Якщо хом'як не повернувся до звичного рівня активності, його варто відвезти до ветеринара.
    • Під час тривалих холодів хом'яки зазвичай впадають в сплячку. Можна припустити, що хом'як впав у сплячку за такими симптомами: його сон став глибоким, а подих - поверховим. Нагрійте його місце і покладіть туди їжу і воду, щоб він зміг підкріпитися, коли прокинеться.
  4. 4 Перевірте стілець хом'яка, чи немає у нього діареї. Хом'яки хворіють часто поширеним недугою, який називають хворобою «мокрого хвоста», що супроводжується діареєю. Це може бути ознакою серйозної інфекції.
    • Перевірте підставу хвоста хом'яка, чи не мокрий він, чи немає на ньому слизу.
    • Якщо у вашого хом'яка діарея, спостерігається зниження апетиту і активності, може виявитися, що у вашого улюбленця хвороба «мокрого хвоста» або поразка стрічковими гельмінтами. Це захворювання може привести до смерті протягом 48 годин. Тому вам потрібно діяти негайно. Відвезіть хом'яка до ветеринара.
    • Якщо у хом'яка виявили проліферативний илеит (хвороба мокрого хвоста), йому можуть прописати антибіотики, протидіарейні препарати або призначити замісну терапію.

Метод 2 з 2: Огляньте зовнішній вигляд хом'ячка

  1. 1 Подивіться на шкіру хом'яка. Її зміна може бути ознакою проблем зі здоров'ям. Особливо зверніть увагу на такі симптоми інфекції, як почервоніння, пухлина і нариви.
    • Червона, «луската» шкіра може бути сигналом про появу інфекції або інших шкірних захворювань.
    • Перевірте вашого улюбленця на зневоднення, потягнувши за загривок в області лопаток. Потім відпустіть. Шкіра повинна повернутися в початкове положення - це нормально. Якщо хом'як зневоднений, шкіра стане «горбиком» або залишиться піднятою. Це серйозний знак, ви повинні терміново показати хом'яка ветеринара.
    • Якщо у хом'яка є проблеми зі шкірою, він починає інтенсивно свербіти. Саме така поведінка і свідчить про те, що є проблема. Якщо хом'як здере шкіру, то може розвинутися інфекція.
  2. 2 Подивіться на шерсть хом'ячка. Зазвичай шерсть тварини повинна бути блискучою і густий. C віком вона рідшає, і це цілком нормально. Однак, якщо шерсть вашого улюбленця рідшає з кожним днем, можливо він хворий.
    • Мокра, сплутана шерсть навколо животика і хвоста хом'яка можуть вказувати на наявність інфекції.
  3. 3 Подивіться на мордочку, рот і очі хом'ячка. Особливо зверніть увагу на нежить, червоні або запалені очі і опухлі щоки.
    • Коли хом'ячок хворіє, у нього часто з'являється нежить. Ці тварини часто хворіють на простудні захворювання. Найчастіше від них не вмирають, але, якщо хвороба прогресує, зверніться до ветеринара.
    • У хом'яка є защічні мішечки, в яких він носить із собою їжу. Якщо ви помічаєте, що ці мішечки весь час заповнені, можливо, вони - заражені.

Поради

  • Якщо хом'ячок захворів, будьте готові його лікувати.
  • Якщо ви сумніваєтеся, завжди звертайтеся до ветеринара.
  • Коли ви йдете до фахівця, принесіть з собою детальний список симптомів і особливостей поведінки, які ви помітили. Це допоможе лікарю скоротити перелік можливих захворювань.

попередження

  • Можливо, ветеринар не зможе нічим допомогти вашому хом'яку.