Як зрозуміти, поляризовані чи сонцезахисні окуляри

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 23 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
З якого віку потрібно носити сонцезахисні окуляри – офтальмолог
Відеоролик: З якого віку потрібно носити сонцезахисні окуляри – офтальмолог

Зміст

Поляризовані сонцезахисні окуляри популярні, тому що захищають очі не тільки від сонця, але і від сліпучих відблисків. Оскільки вони коштують дорожче, ніж звичайні сонцезахисні окуляри, вам варто переконатися, що товар відповідає опису. Протестуйте покриття антивідблиску поляризованих сонцезахисних окулярів, глянувши на поверхню, що відбиває і порівнявши дві пари сонцезахисних окулярів, або скористайтеся для цієї мети екраном комп'ютера.

кроки

Метод 1 з 3: Тест на поверхні, що відбиває

  1. 1 Знайдіть поверхню, що відбиває, яка при попаданні на неї світла створює відблиски. Це може бути глянсова стільниця, дзеркало або інша блискуча пласка поверхня. Переконайтеся, що відблиски залишаються помітні навіть в 60-90 см від поверхні.
    • Якщо ви хочете створити відблиски, включите верхнє освітлення або посвітити на поверхню, що відбиває ліхтариком.
  2. 2 Утримуйте сонцезахисні окуляри на відстані 15-20 см від очей. Вам має бути видно поверхню через одну з лінз. Якщо лінзи занадто маленькі, піднесіть сонцезахисні окуляри ближче до лиця.
  3. 3 Поверніть сонцезахисні окуляри на 60 градусів вгору. Сонцезахисні окуляри повинні стояти під таким кутом, щоб одна з лінз була піднята трохи вище, ніж інша. Оскільки сонцезахисні окуляри поляризовані в певному напрямку, їх обертання може підвищити ефективність поляризації.
    • Залежно від кута падіння відблисків на поверхню, вам, можливо, доведеться трохи змінити нахил очок, щоб помітити різницю.
  4. 4 Погляньте крізь лінзи та оцініть інтенсивність відблисків. Якщо сонцезахисні окуляри поляризовані, то відблиски повинні пропасти. Якщо подивитися на поверхню через одну з лінз, та повинна бути дуже темною і не відображати відблисків, але при цьому виглядати так, ніби на поверхні горить світло.
    • Якщо ви не впевнені в ефективності поляризації, посуньте сонцезахисні окуляри кілька разів, щоб порівняти реальну картину з тим, що видно через них.

Метод 2 з 3: Порівняння двох пар сонцезахисних окулярів

  1. 1 Знайдіть сонцезахисні окуляри, які точно поляризовані. Якщо у вас вже є сонячні окуляри з поляризацією або ви підібрали в магазині кілька поляризованих сонцезахисних окулярів, проведіть порівняльний тест. Даний тест працює тільки з іншою парою поляризованих сонцезахисних окулярів.
  2. 2 Поставте перед собою одні поляризовані сонцезахисні окуляри, а інші тримайте за ними. Утримуйте лінзи на рівні очей, але в 2,5-5,5 см один від одного. Розмістіть тестируемую пару сонцезахисних окулярів ближче до себе, а поляризовану - за нею.
    • Дивіться, щоб лінзи не торкалися одне одного, так як це може призвести до появи подряпин на покритті.
  3. 3 Для отримання більш явних результатів направте сонцезахисні окуляри на джерело яскравого світла. Це повинно спростити проведення тесту, особливо якщо ви вперше порівнюєте сонцезахисні окуляри подібним чином. Світло зробить затінення більш помітним.
    • Використовуйте природне світло, що падає з вікна, або штучний, на кшталт верхнього освітлення або лампи.
  4. 4 Поверніть тестовані сонцезахисні окуляри на 60 градусів. Одна з лінз повинна знаходитися по діагоналі відносно іншої, а поляризовані сонцезахисні окуляри - залишитися в тому ж положенні. Таким чином, тільки одна з лінз буде як і раніше вирівняна з лінзою інших очок.
    • Неважливо, в який бік ви повернете сонцезахисні окуляри, головне - міцно тримайте обидві пари.
  5. 5 Погляньте через що накладається секцію лінз, щоб побачити, чи стало зображення темніше. Якщо обидві пари сонячних окулярів поляризовані, то світ, видимий крізь них, буде виглядати темніше. Якщо тестовані очки не поляризована, відмінності в кольорі помітні не будуть.
    • Порівняйте вид через подвійні лінзи з видом через одні.

Метод 3 з 3: За допомогою екрану комп'ютера

  1. 1 Увімкніть екран комп'ютера на максимальну яскравість. Більшість комп'ютерних моніторів мають ту ж антиблікову плівку, що і поляризовані окуляри. Даний факт дозволяє оцінити поляризацію очок, лише поглянувши на екран.
    • Відкрийте білий екран, оскільки його яскравість зробить результати тесту більш красномовними.
  2. 2 Одягніть сонцезахисні окуляри. Сядьте перед комп'ютером і надіньте сонцезахисні окуляри. Сядьте прямо перед екраном.
    • Якщо екран комп'ютера нахилений, підійміть його до рівня очей.
  3. 3 Нахиліть голову на 60 градусів вліво або вправо. Перебуваючи перед екраном, нахиліть голову до лівого або правого плеча. Якщо сонцезахисні окуляри поляризовані, екран стане чорним (через взаємної нейтралізації дії покриття антивідблиску).
    • Якщо одна зі сторін не потемніє, спробуйте нахилити голову в інший бік. Якщо і це не допоможе, значить, сонцезахисні окуляри не поляризовані.

попередження

  • По можливості перевіряйте поляризацію сонцезахисних окулярів перед їх покупкою. У деяких магазинах є спеціальні тестові картки, зображення на яких видно тільки через поляризовані сонцезахисні окуляри.