Як заохотити нову кішку вийти з укриття

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як заохотити нову кішку вийти з укриття - Суспільство
Як заохотити нову кішку вийти з укриття - Суспільство

Зміст

Кішкам потрібен час, щоб звикнути до нової навколишнього оточення, тому спочатку тварина буде постійно ховатися, поки не нагріється. Дозвольте кішці освоїтися в новому будинку у власному темпі, що може зайняти від двох тижнів до двох місяців. Щоб вона звикла до вашої присутності, сідайте поруч з її укриттям і розмовляйте з нею. Якщо вам потрібно, щоб вона вийшла з укриття в певний час, наприклад, щоб відвезти її на прийом до ветеринара, спробуйте виманити її з допомогою ласощів і іграшок або розпорошите Feliway (спрей для зняття стресу у кішки). Коли ви принесете кішку в будинок, поселите її в одній кімнаті, щоб вона швидше акліматизувалися. Захистіть простір для кішки, щоб вона не застрягла в небезпечних затишних місцях.

кроки

Метод 1 з 3: Побудувати довірчі відносини

  1. 1 Дайте кішці час звикнути до нового дому. Кращий спосіб створити комфортну атмосферу і виманите її з укриття, - це дозволити їй звикнути до нового оточення. Більшості кішок досить пари тижнів, щоб акліматизуватися, проте на це також може піти один-два місяці. У цей період намагайтеся не змушувати кішку залишати своє укриття.
    • Не біжіть за кішкою і не хапайте її, особливо перший час.
    • Проявляйте терпіння. Якщо кішка не реагує на ваші хитрощі, залиште її в спокої і спробуйте ще раз.
  2. 2 Сядьте поряд з її укриттям і поговоріть з нею. Поки кішка буде освоюватися в новому для неї будинку, важливо зробити так, щоб вона звикла до вашої присутності. Якщо вона ховається, сядьте поруч з її укриттям і м'яко поговоріть з нею. Так вона зможе звикнути до вашого запаху і голосу.
    • Намагайтеся сидіти поруч з нею приблизно по 20 хвилин кілька разів на день.
  3. 3 Доторкніться до її носі пучкою. Якщо вона вийде з укриття, простягніть руку з витягнутим кінчиком пальця. Дозвольте кішці наблизитися до вас і обнюхати вас самостійно. Коли це станеться, обережно доторкніться кінчиком пальця до носа, щоб привітатися.
    • Кішки вітають один одного, торкаючись носами, і щоб імітувати цей жест, використовуйте кінчик пальця.
  4. 4 Запропонуйте кішці частування. Спокійно сядьте поруч з її укриттям і запропонуйте їй частування, наприклад, пісний шматок курки або котяче ласощі із зоомагазину. Якщо вона вийде, щоб взяти частування, нагородите її ще одним шматочком.
  5. 5 Уникайте зорового контакту і не влаштовуйте гучний шум. Кішка буде трохи напружена під час акклиматизационного періоду. Розмовляйте з нею м'яким і спокійним тоном, і намагайтеся особливо не шуміти. Не вступайте з твариною в прямий зоровий контакт, так як кішка витлумачить це як ворожий сигнал.
    • Скоротивши кількість джерел стресу, ви допоможете кішці досить освоїтися, щоб вийти з укриття.

Метод 2 з 3: Примусьте кішку покинути укриття, якщо у вас мало часу

  1. 1 Зачекайте, доки на те, щоб помістити кішку в переноску. Швидше за все, вам знадобиться як мінімум 20-30 хвилин, щоб виманити кішку з укриття і заспокоїти її досить, щоб вона залізла в переноску. По можливості заздалегідь відведіть на цей час у своєму розкладі, щоб вам не довелося боротися з твариною і насильно засовувати його в переноску.
    • Залиште перенесення в тому ж приміщенні і розміщуйте всередину їжу, щоб вона викликала у кішки позитивні асоціації.
  2. 2 Запропонуйте частування та іграшки. Якщо вам потрібно відвезти кішку на прийом до ветеринара або з іншої причини терміново дістати з укриття, спробуйте виманити її з допомогою спеціальних ласощів або шматочка консервованого тунця. Можна також використовувати іграшку, наприклад перо на мотузочці, щоб допомогти кішці забути про свій страх або сором'язливості.
    • Пограйте з нею 10-15 хвилин. Якщо вам потрібно помістити кішку в переноску, спробуйте покласти туди ласощі, а також не засовуйте її всередину насильно без крайньої необхідності.
  3. 3 Спробуйте розпорошити засіб Feliway. Спрей Feliway містить синтетичні феромони, які допомагають заспокоїти кішку. Розпорошите його навколо укриття кішки, щоб спонукати її вилізти назовні. Дія кошти розслабить тварина і викличе у нього бажання вивчити запах.
    • Не розпилюйте Feliway прямо перед кішкою. Це може налякати її, зовсім відбивши бажання залишати укриття.
    • Як тільки кішка розслабиться, швидше за все, вона хоче потертися про вас і потребують ласки. Проявіть до неї ніжне увагу після розпилення Feliway замість того, щоб намагатися спішно засунути її перенесення.

Метод 3 з 3: Захистіть котяче укриття

  1. 1 Тримайте кішку в одній кімнаті, коли тільки принесете її додому. Кішці буде важче акліматизуватися, якщо у неї буде можливість вільно досліджувати весь будинок. Краще тримайте її в спальні або маленькій тихій кімнаті хоча б перші два тижні.
    • Кімната має бути непрохідною і з дверима, що закриваються. Намагайтеся тримати кішку подалі від інших людей або тварин, поки вона буде освоюватися.
  2. 2 Закрийте доступ до небезпечних укриттях. Якщо кішка буде знаходитися в одному приміщенні, це зменшить ймовірність того, що вона застрягне в небезпечних укриттях, тим не менш, все одно виділіть час, щоб убезпечити кімнату тварини. Переконайтеся, що вентиляційні шахти надійно закриті гратами і що в приміщенні немає каміна, а також перевірте, що кішка не зможе перекинути меблі або інші предмети.
    • Намагайтеся закривати всі ящики, не підпускати кішку до побутової техніки, наприклад до пральної або сушильній машині, а також замикати дверцята шафи, якщо не хочете, щоб тварина туди проникло.
  3. 3 Випускайте кішку з кімнати вночі, як тільки вона нагріється. Як тільки кішка освоїться і вивчить свою кімнату, можна почати знайомити її з іншою частиною будинку. Оскільки кішки ведуть нічний спосіб життя, перший час відкривайте двері в кімнату по ночах. Якщо кішка повернеться в кімнату вранці, закрийте двері, щоб не перевтомлювати тварина.
    • Якщо ви не можете знайти кішку після того, як дозволили їй досліджувати будинок, дістаньте нову банку корми або ласощі і дайте їй деякий час, щоб вийти з укриття. Якщо у неї є улюблена іграшка, яка видає шум, струсіть цю іграшку, щоб привернути увагу кішки.
    • Обов'язково забезпечте всі внутрішні приміщення, перш ніж випускати кішку в іншу частину будинку. Закрийте двері, щоб обмежити зони, де кішка може ходити і потенційно сховатися. Встановіть захисний екран (або хоча б шматок фанери) на всіх камінах, переконайтеся, що двері пральної та сушильної машини закриті, а також перевірте на міцність все решітки на вентиляційних отворах.