Як посадити хости

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 13 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Хосты для начинающих. Как вырастить
Відеоролик: Хосты для начинающих. Как вырастить

Зміст

Хости - це багаторічні рослини з великими листками, густим листям і невеликими квітками. Вони вважають за краще тінисті місця, хоча багатьом різновидам потрібна певна кількість сонячного світла. Багато садівники купують дорослі кущі в магазині товарів для саду та городу або розпліднику рослин, якщо хочуть посадити хости на своїй ділянці, хоча можна розділити вже наявний кущ або виростити його з насіння.

кроки

Частина 1 з 3: Підготовка землі

  1. 1 Дочекайтеся відповідного часу для посадки хост. Хости не надто чутливі до холоду, тому їх можна посадити навесні відразу після того, як грунт достатньо прогріється для садових робіт. Найкраще садити хости навесні або в кінці літа - в цей час вони перебувають в стадії активного росту і легко пустять коріння.
    • Якщо ви збираєтеся посадити хости в кінці літа, зробіть це принаймні за шість тижнів до перших заморозків.
  2. 2 Виберіть досить тінисте місце. Хости добре переносять тінь і їм потрібно зовсім небагато сонячного світла, хоча вони і не будуть нормально розвиватися в повністю притінку. Найкраще підійде ділянка з непрямим сонячним світлом, захищений від сильного вітру і граду і прикритий тінню від полудня до 16 годин.
    • Щоб захистити хости від сонця, вітру і граду, їх можна посадити під дорослими деревами. Однак не садіть хости занадто близько до коренів дерев, інакше їм буде не вистачати живильних речовин.
    • Різні види хост по-різному переносять тінь. Як правило, хостам з жовтим листям потрібно більше сонячного світла, ніж їх побратимів з зеленими, синіми або білими листям. Найгірше переносять сонячне світло хости з синіми листям.
    • Хости добре ростуть також поблизу стін і парканів, де на них потрапляє невелика кількість сонячного світла.
  3. 3 Скопайте і культивуйте грунт. Мотикою, ручним або моторизованим культиватором скопайте землю на глибину близько 20 сантиметрів в тому місці, де ви збираєтеся посадити хости. Додайте в грунт органічні речовини, щоб зменшити її щільність, відвадити гризунів і злегка підвищити кислотність.
    • Для хост добре підходять такі органічні матеріали, як компост, торф'яний мох або листова мульча.
    • Для хост оптимальний рівень pH становить 6-6,5.
    • Хостам не потрібно багато простору для зростання. Якщо ви садите окремі кущі, ямки повинні бути достатньо широкими, щоб у них містилася коренева система.

Частина 2 з 3: Посадка хостів

  1. 1 Вимочіть рослини. Іноді хости продаються в розплідниках рослин в мішках з голими корінням. У цьому випадку особливо важливо вимочити рослини, щоб підготувати їх до пересадки.
    • Виберіть відро або миску трохи вужче, ніж крона рослини.
    • Наповніть відро холодної водою. Візьміть кущ і покладіть його кроною на обід відра так, щоб коріння занурилися в воду. Виконайте те ж саме з кожним кущем.
    • Вимочуйте рослини хоча б одну годину, перш ніж пересаджувати їх. Якщо ви не збираєтеся пересаджувати кущі негайно, вимочуйте їх довше, щоб коріння залишалися вологими.
  2. 2 Розплутайте коріння. Безпосередньо перед посадкою дістаньте хости з відер і вручну акуратно розплутати коріння. Обережно розділіть пальцями коріння і випрямити їх в напрямку зростання.
    • У хост, особливо тих, що росли в горщиках, часто переплутуються коріння. Якщо посадити в землю рослина зі сплутати корінням, воно може загинути.
  3. 3 Вирийте ямки і посадіть хости. Для кожного куща виройте в підготовленої землі ямку шириною близько 75 сантиметрів і глибиною приблизно 30 сантиметрів. Посадіть в кожну ямку по одному кущу і простежте при цьому, щоб коріння не загнулася і не вийшло. Присипте ямку землею, але не придавлюйте її навколо коренів. Простежте, щоб грунт прикривала лише коріння - вся верхня частина рослини повинна розташовуватися над землею.
    • Відразу ж після посадки рясно полийте кожен кущ.
    • Залиште між хостами достатньо місця, щоб їм було куди рости. Необхідний простір залежить від сорту хости. Якщо ви сумніваєтеся, залиште між сусідніми кущами близько 75 сантиметрів.

Частина 3 з 3: Догляд за хостами

  1. 1 Додайте зверху шар мульчі. Мульча утримає в грунті вологу, запобігатиме зростанню бур'янів і захистить рослини від гризунів. Після посадки насипте на землю під кущами і між ними шар мульчі товщиною 8 сантиметрів.
    • Для хост найкраще підходить мульча з подрібненої кори, соснових голок або листя.
  2. 2 Забезпечте рослини достатньою кількістю вологи. Рясно полийте грунт після посадки хост. Слідкуйте за тим, щоб грунт і надалі залишалася вологою. Якщо хости ростуть в освітленому сонцем місці, їм потрібно ще більше води, щоб їх листя не висохли.
    • Поливайте хости приблизно 2-3 сантиметрами води в тиждень в період їх активного росту навесні і влітку.
  3. 3 Ображати восени відмерлі листя. Восени і взимку хости перебувають в стані спокою, тобто в цей період вони не ростуть, і їм потрібно менше поживних речовин. З приходом осені подрежьте хости: видаліть відмерлі і пожовкле листя.
    • Померлі листя можуть все ще споживати поживні речовини, тому краще обрізати їх восени, щоб допомогти рослині зберегти сили в зимовий час.
  4. 4 Підготуйте хости до зими. Хости досить витривалі і здатні пережити зиму, проте краще підготувати їх до холодних місяців. Після того як замерзне грунт, прикрийте землю навколо хостів опалим листям і присипте листям крони кущів.
    • Залиште хости під листям, поки не закінчаться останні весняні заморозки.
    • Можна також прикрити хости органічним матеріалом, щоб допомогти їм зберегти тепло і вологу.

Поради

  • Як правило, хостам не потрібні добрива, а з поживних речовин їм може знадобитися лише азот.
  • Хости можна вирощувати і в горщиках.Посадіть кущі в підходящі за розмірами горщики: досить, якщо горщик буде на 5-8 сантиметрів ширше, ніж найбільші коріння. Викладіть дно горщика шаром каміння або гравію, щоб забезпечити нормальний відведення води.