Як побудувати своє майбутнє

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Корея: как открыть бизнес в Сеуле и попасть в "Forbes"
Відеоролик: Корея: как открыть бизнес в Сеуле и попасть в "Forbes"

Зміст

Щоб побудувати успішне майбутнє, важливо діяти в сьогоденні. Вивчайте інформацію, не бійтеся пробувати нове - все це допоможе вам добитися успіху в роботі. Приймайте розумні фінансові рішення, які забезпечать вам стабільність і захищеність в майбутньому.Приділяйте час собі і своїм близьким, дбайте про родину, про своє фізичне і емоційне здоров'я. Є речі, які ви можете зробити для своєї кар'єри, фінансової стабільності та особистому житті прямо зараз. Майбутнє починається сьогодні.

кроки

Метод 1 з 3: Як побудувати кар'єру

  1. 1 Приєднуйтеся до професійну асоціацію. Практично у всіх сферах діяльності є свої асоціації. Всі сфери різні. Членство зазвичай платне, проте для студентів і початківців фахівців ставку часто знижують.
    • Пошукайте собі наставника. Нерідко початківцям фахівцям і стажистам буває вкрай корисна допомога наставників.
    • Зверніться по допомогу в пошуку роботи. Професійні асоціації часто мають доступ до списку доступних вакансій.
    • Прагніть до професійного розвитку. Багато асоціації влаштовують семінари, майстер-класи та пропонують літературу в своїй сфері.
    • Відвідуйте щорічні з'їзди асоціації. Це відмінний спосіб познайомитися з корисними людьми. На конференціях також можна дізнатися про свіжі вакансії і познайомитися з потенційними роботодавцями.
    • Дізнайтеся, чи можете ви претендувати на грант на навчання (якщо ви ще не здобули освіту).
  2. 2 Намагайтеся просуватися вгору по кар'єрних сходах. Складіть список цілей і працюйте над їх досягненням. Ви можете прагнути до будь-якій посаді, будь то менеджер проекту або головний редактор. Щоб кар'єра розвивалася успішно, потрібно вдатися до активних дій.
    • Вчіться мислити нестандартно. Пропонуйте свою компанію оригінальні рішення. Оцініть ситуацію і подумайте, що в ній можна поліпшити.
    • Беріть на себе проекти, які виходять за рамки вашої зони комфорту. Чим більше у вас буде нових обов'язків, тим більше у вас буде можливостей освоїти нові навички, які будуть корисні для кар'єри.
    • Вирішуйте проблеми самі, а не передавайте їх далі. Будьте впевнені в тому, що ви здатні вирішувати проблеми.
    • Попросіть свого наставника оцінити ваші сильні і слабкі сторони, щоб зрозуміти, чи вдається вам рухатися в бік своїх цілей.
    • Адаптуйтеся до нових посад. Ваша кар'єра буде розвиватися, однак вам варто бути готовим (дружиною) до того, що ваші навички можуть не відповідати вашій новій посаді. Попросіть наставника оцінити ваш набір поведінкових навичок, щоб вам було простіше справлятися з новою роботою.
    • Серйозно ставитеся до роботи. Вмійте зосереджуватися на роботі і виконуйте всі завдання швидко і якісно.
    • Вчіться критичного мислення. Люди з аналітичним складом розуму можуть передбачати проблеми і попереджати їх. Запишіться на заняття або на семінари, розвиваючі критичне мислення.
    • Намагайтеся знайомитися з корисними людьми і розвивати з ними зв'язку. Встановлюйте контакти в рамках своєї компанії і в професійному середовищі. Завдяки цьому люди будуть дізнаватися про вас.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Chad Herst, CPCC


    Тренер по усвідомленості Чед Херст - фахівець з траволікування і старший коуч в Herst Wellner, центрі здоров'я в Сан-Франциско зі спеціалізацією на зв'язку розуму і тіла. Акредитований в якості коактівного професійного коуча (CPCC), працює в сфері здоров'я більше 25 років, має досвід акупунктури, траволікування і викладання йоги.

    Chad Herst, CPCC
    Тренер по усвідомленості

    Подумайте, як ви можете використовувати свої сильні сторони в роботі. Якщо вам вдасться застосувати те, що вам вдається добре, у своїй роботі, у вас буде більше мотивації ходити в офіс і працювати над майбутнім, яке буде приносити вам задоволення.

  3. 3 Подумайте про горизонтальному переміщенні, коли настане відповідний момент. Горизонтальне переміщення всередині своєї компанії або за її межі може виявитися корисним для вашої кар'єри. Ви зможете знайти нові навички та знання. Перехід на іншу роботу дозволяє не допустити появи відчуттів занепокоєння і застою, які часто виникають через занадто тривалої роботи на одному місці.У переходу є безліч плюсів.
    • Горизонтальний перехід може допомогти знайти хорошого керівника або наставніка.Ето особливо корисно, якщо на поточній роботі у вас цього немає.
    • Якщо ви перейдете в іншу сферу в рамках своєї компанії, вас, можливо, дізнається більшу кількість корисних людей.
    • Перехід з одного відділу в інший або з однієї компанії в іншу означає знайомства з новими людьми, встановлення нових контактів і отримання доступу до нових ресурсів.
    • Перехід в інший відділ може дати вам нові можливості для просування, особливо якщо у вашому відділі можливостей для розвитку немає.

Метод 2 з 3: Як досягти фінансової стабільності

  1. 1 Встановіть реалістичний бюджет, якого ви зможете дотримуватися. Продумайте бюджет так, щоб у вас залишалися гроші на непередбачені витрати. Над бюджетом слід працювати постійно. Ваша фінансова ситуація може змінюватися, і якщо бюджет дозволить покривати всі змінні витрати, ви зможете відкладати гроші, виплачувати борги і інвестувати гроші, щоб вони працювали на вас.
    • Слідкуйте за своїми витратами. Фіксуйте всі витрати протягом місяця, щоб знати, куди йдуть гроші. Можна користуватися для цього спеціальним додатком або записувати все на папері.
    • Відкладайте 10% свого доходу. Намагайтеся відразу переводити гроші на депозит, щоб у вас не було спокуси їх витратити.
    • Будьте терплячі і не відступайте від свого плану. Якщо відкладати 100 доларів на місяць, за 40 років ви зможете зібрати 48 000 доларів. Якщо вкладати гроші під 7% річних з капіталізацією, ваші 100 доларів на місяць перетворяться в більш ніж 260 000 доларів.
    • Відкладайте гроші на пенсію. Намагайтеся забезпечити собі гідний пенсійний фонд самостійно.
    • Виділяйте близько 35% заощаджень на житло і комунальні витрати.
    • Відкладайте ще 10%, якщо у вас є конкретні цілі: купівля нової машини, оплата освіти дитини.
    • Скоротіть витрати на необов'язкові речі. Користуйтеся онлайн-сервісами для перегляду фільмів, щоб не ходити в кіно (це дешевше). Відмовтеся від непотрібних комунальних послуг. Вимкніть телебачення, якщо не користуєтеся їм.
    • Витрачайте гроші, що залишилися так, як вам захочеться: на їжу, розваги, відпустка і так далі.
  2. 2 Скоротіть заборгованість по кредитних картах. Кредитні карти роблять процес покупок занадто спокусливим. Розраховуючись карткою, ви не бачите реальних грошей, тому вам може бути складно усвідомити, що ви витратили їх. Борги за кредитними картками можуть дуже швидко збільшуватися.
    • Продумайте план, який дозволить вам виплатити борги за кредитними картками, спираючись на свій бюджет. Точно знайте, скільки грошей кожен місяць ви можете переводити на погашення боргів по кредитних картах.
    • Спочатку виплачуйте борги по картах з найвищими відсотковими ставками. За іншими картками переводите мінімальні допустимі суми.
    • Регулярно погашайте заборгованості рівними сумами. Багато людей починають платити за боргами менше, коли сума заборгованості починає знижуватися.
    • Намагайтеся платити готівкою, щоб не накопичувати борги за кредитними картками. Сплачуйте готівкою продукти, одяг, відпустка та інші речі не першої необхідності.
  3. 3 Отримуйте проценти від своїх грошей за рахунок інвестування. Інвестуйте надлишки в своєму бюджеті. Робіть це регулярно, розподіляючи гроші за кількома місцями.
    • Інвестуйте 10% свого доходу. Можна також розділити гроші, які ви відкладаєте, на накопичення і інвестиції.
    • Інвестуйте в акції за допомогою посередників, якщо ви самі не розбираєтеся в акціях. За останні 70 років в середньому акції стали приносити близько 10% прибутку на рік.
    • Інвестиційні фонди відкритого типу також підходять для інвестора, котрий має спеціальними знаннями.
    • Компенсуйте волатильність акцій за рахунок інвестицій в облігації і свопи.Так ви будете давати свої гроші в борг під відсоток, тому ваш капітал буде рости, хоча і повільніше, ніж прибуток від акцій.
    • Спробуйте користуватися автоматичними інвестиційними сервісами. Комісії у цих сервісів невеликі. Вони дозволяють вибирати, куди вкладати гроші, з урахуванням бажаного терміну і початкового капіталу.
    • Спробуйте щомісяця переводити гроші на банківський депозит. Завдяки цьому ви зможете виділяти гроші на інвестування, не думаючи, куди їх вкласти.

Метод 3 з 3: Як розвивати своє особисте життя

  1. 1 Знаходьте час на свою сім'ю. Що ви будете згадувати в старості? Те, як ви вдало завершили проект, або те, як ваш син в перший раз прокотився на велосипеді? Постарайтеся свідомо розділяти час для роботи і для сім'ї і не відволікайтеся на справи в «сімейне» час.
    • Обговоріть робочий час і очікування керівництва зі своїм начальством, щоб встановити межі і не дозволити роботі віднімати у вас особистий час.
    • Проводьте час з дітьми і чоловіком (дружиною), навіть якщо ви всього лише можете разом зробити 15-хвилинну зарядку вранці.
    • Встановіть правило, яке забороняє користуватися електронними пристроями під час їжі, щоб всі члени сім'ї приділяли час один одному, а не дивилися в екрани.
    • Регулярно влаштовуйте собі відпустку разом з сім'єю. Це відмінний спосіб приділити час своїй родині, не відволікаючись на робочі проблеми.
    • Обговоріть догляд за дітьми з чоловіком (дружиною). Якщо ви обидва працюєте, у вас повинен бути чіткий і справедливий план щодо обов'язків кожного з батьків.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    «Слід не просто спілкуватися, а говорити щиро, від усього серця. Навчіться встановлювати зв'язок, бути уразливим (дружиною) ».


    Chad Herst, CPCC

    Тренер по усвідомленості Чед Херст - фахівець з траволікування і старший коуч в Herst Wellner, центрі здоров'я в Сан-Франциско зі спеціалізацією на зв'язку розуму і тіла. Акредитований в якості коактівного професійного коуча (CPCC), працює в сфері здоров'я більше 25 років, має досвід акупунктури, траволікування і викладання йоги.

    Chad Herst, CPCC
    Тренер по усвідомленості

  2. 2 Створіть вузьке коло близьких друзів. Надійні відносини з друзями роблять життя цікавішим. Дружні стосунки насичують життя новим досвідом, оскільки ви ділитеся своїми думками, переживаєте разом приємні моменти і зміцнюєте зв'язку з людьми, на яких ви можете покластися.
    • Складіть список близьких людей. Запрошуйте їх додому на вечерю, на чашечку чаю, пропонуйте подивитися кіно. У домашній обстановці вам буде простіше розслабитися і поговорити.
    • Попрацюйте волонтером на проект або організацію, яка вам близька. Спільна робота над справою, яке близьке кожному з учасників, сприяє формуванню міцної дружби.
    • Розвивайте відносини зі знайомими людьми. Якщо у вас є знайомі, з якими ви спілкувалися через своїх друзів і які вам подобаються, спробуйте розвинути відносини з ними.
    • Приєднуйтеся до книжковий клуб. Книжкові клуби регулярно влаштовують зустрічі, а багато хто з клубів існують протягом багатьох років. Загальні інтереси сприяють встановленню дружніх відносин на довгі роки.
  3. 3 Займайтеся справами, які вам близькі і до яких у вас є схильність. Чим вам подобається займатися? Які з улюблених занять приносять вам максимальне задоволення? Складіть список.
    • Ходіть на заняття, на яких ви зможете розвивати те, що вам подобається. Існує безліч різних курсів: кулінарних, з програмування, по живопису, зі стрільби з лука і так далі.
    • Ходіть на природу і в походи, якщо вам подобається такий відпочинок.
    • Допомагайте дітям у дитбудинках.
  4. 4 Слідкуйте за своїм фізичним здоров'ям. Якщо ви збережете гарний здоров'я, в майбутньому ви скажете собі за це спасибі. Доглядайте за своїм організмом зараз.
    • Правильно харчуйтеся. Їжте свіжі продукти, нежирний білок, молочні продукти і цільнозернові крупи.
    • Їжте ситні блюда три рази в день.Якщо ви не будете з'їдати велику кількість їжі один раз в день, вам буде простіше підтримувати відчуття ситості протягом дня, завдяки чому вам буде рідше хотітися шкідливої ​​їжі і ви будете в цілому є менше.
    • Регулярно ходите до лікаря. Пам'ятайте, що профілактика краще лікування. Щеплення, регулярні огляди та обстеження допоможуть вам запобігти розвитку серйозних хвороб, здатних вплинути на ваше майбутнє.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Chad Herst, CPCC


    Тренер по усвідомленості Чед Херст - фахівець з траволікування і старший коуч в Herst Wellner, центрі здоров'я в Сан-Франциско зі спеціалізацією на зв'язку розуму і тіла. Акредитований в якості коактівного професійного коуча (CPCC), працює в сфері здоров'я більше 25 років, має досвід акупунктури, траволікування і викладання йоги.

    Chad Herst, CPCC
    Тренер по усвідомленості

    Навчіться піклуватися про своє тіло і психічному стані. Коуч в сфері кар'єри Чед Херст стверджує: «Важливо зрозуміти, як ви можете приділяти увагу своєму фізичному і психічному стану кожен день. Важливо не тільки займатися спортом, правильно харчуватися і відпочивати, але також знаходити можливості для духовного розвитку. Всім нам потрібно відчувати зв'язок з чимось більшим, ніж ми самі, і для кожної людини це щось своє ».

  5. 5 Регулярно займайтеся спортом. У спорту безліч плюсів для здоров'я, включаючи зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань і збільшення тривалості життя. Спорт також допомагає підтримувати вагу в нормі. Вправи підтягують тіло, зміцнюють м'язи, сприяють здоров'ю кісток, покращують сон і настрій.
    • Виконуйте вправи помірної інтенсивності 150 хвилин в тиждень або високої інтенсивності - 75 хвилин в тиждень.
    • Почніть з ходьби протягом 15 хвилин через день. Поступово збільшуйте тривалість і швидкість, щоб прийти до півгодини бігу.
    • Замість ходьби можна виконувати аеробні вправи протягом 25 хвилин три рази на тиждень. Інтенсивність вправ повинна бути високою.
    • Зміцнюйте м'язи і займайтеся профілактикою зменшення щільності кісток за допомогою силових вправ (вправ з обтяженням). Можна займатися в тренажерному залі або будинку у вільній вазі.
  6. 6 Приділяйте увагу своїм психічним станом. Коли людина міцний психологічно, він здатний приймати правильні рішення у всіх сферах свого життя. Це також дозволяє позитивніше ставитися до життя.
    • Висипайтеся. Намагайтеся спати в один і той же час кожен день. Перед сном займайтеся заспокійливими справами. Не користуйтеся електронними пристроями в ліжку. Сонливість погіршує концентрацію, підвищує рівень стресу і підсилює скачки настрою.
    • Не вживайте наркотики і алкоголь. Прагніть до того, щоб ваша свідомість завжди було ясним.

Поради

  • Ставте перед собою конкретні, вимірні, досяжні, значущі і обмежені за часом мети.
  • Навчіться керувати своїм часом. Швидко відповідайте на ділові дзвінки. Вчасно надавайте звіти і починайте роботу над проектами якомога раніше. Робіть перерви в роботі, але не затягуйте їх. Завжди вчасно приходите на роботу.
  • Читайте книги, які будуть надихати вас і допомагати вам в житті. Читайте книги, написані авторами, які домоглися успіху - людьми, з яких вам хотілося б брати приклад.
  • Вмійте адаптуватися під обставини і приймати непрості рішення. Робоче середовище може постійно змінюватися. Ви теж будете змінюватися в міру того, як будете дізнаватися щось нове і ставати більш ефективним (дружиною) на своєму робочому місці, а також у міру отримання нового досвіду і розвитку нових корисних звичок у роботі. Будьте готові щось змінювати через зміни в обставинах.
  • Ідіть на продуманий ризик, якщо ви ще молоді. Якщо у людини ще є час відновитися після негативних наслідків рішень, ризик може бути виправданий.Якщо ви зважитеся на ризик і все пройде успішно, ви зможете домогтися великого успіху. У старшому віці наявність сім'ї і фінансових зобов'язань, пов'язаних з цим, а також обрані способи інвестування можуть впливати на рішення і перешкоджати прийняттю ризикованих рішень.