Як повісити велосипед на стіну

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 26 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Крепление  велосипеда на стену
Відеоролик: Крепление велосипеда на стену

Зміст

Зберігання велосипеда в підвішеному стані на стіні дозволяє заощадити місце і оберегти цей транспортний засіб від пошкоджень. Щоб надійно повісити велосипед на стіну, вам буде потрібно використовувати спеціальну полицю або гачок для кріплення. Після того, як ви належним чином зафіксуєте настінне кріплення для велосипеда за допомогою дрилі, у вас з'явиться більше вільного місця, а також завжди буде безперешкодний доступ до велосипеда, якщо ви раптом вирішите покататися на ньому.

кроки

Метод 1 з 2: Кріплення паралельно стіні

  1. 1 Придбайте в велосипедному магазині або замовте онлайн полку для паралельного кріплення велосипеда до стіни. Виберіть вертикальний або горизонтальний варіант полки в залежності від того, яким чином повинен висіти велосипед. Вертикальна полку для велосипеда є хорошим варіантом, коли потрібно економно підійти до використання площі стіни. Якщо ж ви хочете, щоб велосипед висів горизонтально, виберіть для нього горизонтальну полицю.
  2. 2 Виміряйте велосипед рулеткою. Визначте довжину велосипеда, якщо збираєтеся вішати його вертикально, або виміряйте його висоту, якщо будете використовувати горизонтальну полицю.
  3. 3 Прикладіть полку до стіни в тому місці, де хочете повісити велосипед. Не розміщуйте полку занадто високо, інакше велосипед в підвішеному стані буде впиратися в стелю. Коли визначте найбільш підходяще місце для кріплення полки, відзначте олівцем на стіні всі крапки розташування кріпильних отворів полки. У більшості випадків отворів під шурупи буде всього лише два.
    • Якщо ви використовуєте горизонтальну полицю, переконайтеся, що відстань між підлогою та полицею більше, ніж висота самого велосипеда.
    • При використанні вертикальної полиці переконайтеся в тому, що відстань між підлогою та полицею більше довжини велосипеда.
  4. 4 За допомогою дрилі просвердлите отвори в стіні по намічених точках. Переконайтеся, що отвори досить глибокі для використовуваних дюбелів і шурупів (для цегельних і бетонних стін). Використовуйте кілька більш тонке свердло, ніж діаметр доданих до полиці шурупів, якщо закріплюєте велосипед на дерев'яній стіні.
    • Наприклад, якщо до полиці прикладені шурупи діаметром 6 мм, використовуйте свердло по дереву на 5 мм.
  5. 5 Вставте дюбелі в просвердлені отвори. Застосування дюбелів дозволяє шурупам краще триматися в стіні, на яку ви зібралися кріпити полку. Використовуйте дюбелі того ж розміру, що і такі, що додаються до полиці шурупи. Дюбелі можна знайти в магазинах, що торгують кріпильними елементами.
  6. 6 Прикладіть полку до підготовленим отворів і зафіксуйте шурупами. За допомогою викрутки вкрутіть шурупи крізь отвори полиці в дюбелі в стіні. Загвинчуйте шурупи до тих пір, поки вони не перестануть прокручуватися.
  7. 7 Повісьте велосипед на полицю. При використанні вертикальної полиці підвісьте велосипед за переднє колесо. Якщо ви використовуєте горизонтальну полицю, обіпріть на неї верхню частину рами велосипеда.

Метод 2 з 2: Кріплення перпендикулярно стіні

  1. 1 Придбайте гачок для велосипеда, здатний витримати вагу вашого транспортного засобу. На упаковці з гачком повинна бути вказана гранична навантаження, яку він може витримати. Не використовуйте гачок, призначений для більш легких велосипедів, ніж ваш, інакше він може вивалитися зі стіни. Спеціальні гачки можна знайти в магазинах, що торгують велосипедами.
    • Скористайтеся вагами, щоб визначити вагу велосипеда, якщо ви не пам'ятаєте його. Спочатку зважте самі, а потім разом з велосипедом в руках. Відніміть з останнього виміру свою власну вагу. Результат обчислень буде відповідати вазі вашого велосипеда.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    «Зміцнювати велосипед на стіну можна по-різному, але я віддаю перевагу саме гачки. Коштують вони недорого, до того ж їх просто використовувати ».


    Peter Salerno

    Спеціаліст по кріпленню творів мистецтва Пітер Салерно - власник компанії Hook it Up Installation в Чикаго, яка більше 10 років професійно займається розвішуванням творів мистецтва та інших об'єктів. Має більше 20 років досвіду в кріпленні творів мистецтва та інших об'єктів в житлових і комерційних приміщеннях, медичних установах і готелях.

    Peter Salerno
    Спеціаліст по кріпленню творів мистецтва

  2. 2 Якщо у вас стіни з гіпсокартону, скористайтеся приладом для виявлення дерев'яних балок в стіні. Цей прилад можна знайти в магазині електроінструментів. Прикладіть прилад до стіни, натисніть на кнопку і повільно рухайте його вздовж стіни, поки він не покаже, що знайшов кріпильну балку. Зазвичай такий прилад включає світлову або звукову індикацію при виявленні балки. Прочитайте інструкції по використанню конкретного приладу, щоб отримати точні відомості про його застосування.
  3. 3 Виміряйте довжину велосипеда за допомогою рулетки. Замір потрібно робити від самої виступаючої частини переднього колеса до самої виступаючої частини заднього колеса.
  4. 4 Намітьте олівцем на стіні місце кріплення гачка для велосипеда. У випадку з гіпсокартонними стінами переконайтеся в тому, що збираєтеся кріпити гачок на захованої в стіні балці. Так як велосипед буде висіти вертикально, перевірте, щоб відстань між підлогою та самим гачком було більше довжини велосипеда.
  5. 5 За допомогою дрилі намітьте в стіні отвір під гачок. Якщо збираєтеся вкручувати велосипедний гачок в деревину, використовуйте свердло трохи меншого діаметру, ніж гвинтова частина гачка.При роботі з цегляними і бетонними стінами просвердлите отвір достатньої глибини, щоб в нього могли увійти дюбель і гвинтова частина гачка.
  6. 6 Укрутите велосипедний гачок в стіну до надійної фіксації в отворі. Вставте кручені частина гачка в отвір і прокручуйте гачок за годинниковою стрілкою до тих пір, поки він не перестане обертатися. Сам гачок повинен встати паралельно підлозі.
  7. 7 Повісьте велосипед на гачок. Зачепите переднє колесо велосипеда за гачок таким чином, щоб обидві його шини спиралися на стіну, а сідло було направлено від неї.

Що вам знадобиться

  • Полку для велосипеда
  • Гачки для велосипеда
  • олівець
  • дриль
  • дюбелі
  • Прилад для виявлення балок в гіпсокартонних стінах
  • викрутка
  • шурупи
  • рулетка