Як подбати про п'яного людину

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
5 самых простых ударов в драке / Это нужно знать каждому
Відеоролик: 5 самых простых ударов в драке / Это нужно знать каждому

Зміст

Знання того, як правильно піклуватися про п'яного людину, іноді може зіграти ключову роль в питанні життя і смерті для цієї людини. Коли ми споживаємо дуже багато алкоголю, ми ризикуємо нашкодити собі або іншим, стати жертвою алкогольної інтоксикації або задихнутися від власної блювоти уві сні. Для того щоб правильно подбати про п'яного людину, необхідно виявити ознаки отруєння алкоголем, забезпечити безпеку цієї людини, а також вжити необхідних заходів, щоб допомогти йому протверезіти належним чином.

кроки

Метод 1 з 3: Перевірте, чи у безпеці він

  1. 1 Запитайте людини, скільки він випив. Знання того, що він пив і в яких кількостях, допоможе вам вирішити, як діяти найкращим чином. Скільки він випив, як швидко він це випив, наскільки великий це людина, яка його переносимість алкоголю, і їв він до того, як випити чи ні, - все це може вплинути на ступінь його сп'яніння. Можливо, йому просто потрібно проспати, однак не можна буде сказати це напевно, якщо ви не будете знати, скільки алкоголю він вжив.
    • Спробуйте запитати що-небудь на зразок: «Як ти себе почуваєш? Ти знаєш, скільки ти випив? Ти сьогодні що-небудь їв? ». Це може дати вам уявлення про кількість випитого. Якщо він випив більше п'яти напоїв на порожній шлунок, він може бути сильно п'яним і, можливо, потребуватиме медичної допомоги.
    • Якщо він незв'язно каже і не розуміє вас, це може бути ознакою алкогольного отруєння. Доставте його в лікарню якомога швидше. Якщо ви теж пили, не сідайте за кермо. Викличте швидку допомогу або попросіть надійного тверезої людини відвезти вас і п'яного в лікарню.

    Майте на увазі: цілком можливо, що хтось підсипав щось в його напій, що могло зімітувати наслідки сильного сп'яніння. Якщо ви будете знати, скільки він випив, швидше за все, ви зможете визначити, чи не накачали його наркотиками. Наприклад, якщо людина випила один або два келихи вина, але він п'яний, ймовірно, йому щось підсипали в напій. Якщо ви вважаєте, що в його напій додали якийсь препарат, негайно доставте людини в лікарню.


  2. 2 Поясніть, що ви збираєтеся робити, перш ніж доторкнутися або наблизитися до п'яній людині. Залежно від ступеня сп'яніння, він може бути розгублений і дезорієнтований і не до кінця розуміти, що ви намагаєтеся зробити. Можливо, він не буде мислити раціонально, і, якщо ви спробуєте змусити його що-небудь зробити, він може стати проти і нанести шкоду собі і оточуючим. Завжди повідомляйте про свої наміри.
    • Якщо він обіймає унітаз і, схоже, що йому погано, скажіть що-небудь на зразок: «Ей, я поруч, якщо тобі що-небудь потрібно. Дозволь мені потримати твоє волосся ».
    • Не чіпайте і не рухайте нікого без дозволу.
    • Якщо людина відключився, спробуйте повернути його до реальності - просто покличте його, щоб переконатися, що він знаходиться в свідомості. Можна крикнути що-небудь на зразок: «Гей! Ти в порядку?"
    • Якщо він ні на що не реагує, і вам здається, що він втратив свідомість, негайно зверніться за медичною допомогою.
  3. 3 Перевірте наявність ознак алкогольної інтоксикації. Алкогольна інтоксикація може бути смертельною, а то й допомогти людині швидко і правильно. Якщо у людини бліда, холодна і липка на дотик шкіра або він повільно або нерегулярно дихає, невідкладно викличте швидку допомогу або відвезіть його до лікарні. Додаткові ознаки алкогольного отруєння включають в себе блювоту, загальну дезорієнтацію і втрату свідомості.
    • Якщо у нього трапиться судомний припадок, його життя може виявитися в серйозній небезпеці. Не втрачайте ні секунди: викличте швидку допомогу або передайте людини в лікарню якомога швидше.
  4. 4 Доставте його в безпечне місце, щоб він не травмував себе та інших осіб. Якщо ви знаєте цю людину, постарайтеся відвезти його додому, щоб він протверезів і не заподіяв нікому шкоди. Якщо ви з ним не знайомі і перебуваєте в громадському місці, спробуйте знайти його друзів, щоб забезпечити його безпеку. Якщо людина занадто п'яний, щоб подбати про себе, його необхідно доставити в безпечне місце.
    • Не сідайте за кермо, якщо ви випили, і ніколи не дозволяйте п'яному людині керувати транспортним засобом. Викличте службу "тверезий водій" або скористайтеся таксі, наприклад, Uber або Яндекс.Таксі, щоб благополучно дістатися до будинку.
    • Рушайте в місце, де людина буде відчувати себе комфортно і безпечно, наприклад, до себе або до нього додому, або додому до близького друга.

Метод 2 з 3: Переконайтеся, що він відсипається в безпеці

  1. 1 Ніколи не дозволяйте п'яному людині засипати без нагляду. Його організм продовжить вбирати алкоголь навіть після того, як людина засне або відключиться, що може привести до алкогольного отруєння. Він також може задихнутися від власної блювоти, якщо засне в неправильному положенні. Не думайте, що п'яна людина буде в безпеці, як тільки він засне.

    Порада: негайно доставте п'яної людини в лікарню, якщо ви бачите у нього будь-які з таких ознак: холодний піт, блідість шкіри, безпам'ятство, безконтрольна блювота, повільне або нерегулярне дихання.


  2. 2 Переконайтеся, що людина спить на боці з подушкою позаду себе. Якщо вам здається, що людина не схильний до ризику алкогольної інтоксикації, сон може дати його організму час, необхідний для засвоєння алкоголю і виведення його з крові. Однак існує небезпека, що уві сні у нього почнеться блювота, і він задихнеться, захлинувшись блювотними масами. Завжди стежте, щоб він спав на боці з подушкою позаду себе - так він не буде перекочуватися на спину.
    • Людина повинна спати в такому положенні, щоб блювота витікала з його рота, якщо його буде нудити уві сні.
    • Поза ембріона є безпечним становищем для сплячого п'яного людини.
    • Покладіть перед ним подушку, щоб він не перекочувався на живіт, так як через це він теж може мати проблеми з диханням.
  3. 3 Будите його кожні 5-10 хвилин протягом першої години. Навіть коли він перестане пити алкоголь, його організм продовжить засвоювати те, що він уже вжив. Це означає, що концентрація алкоголю в крові людини може підвищитися під час сну. Протягом першої години будите його кожні 5-10 хвилин і перевіряйте на наявність ознак алкогольного отруєння.
    • Якщо після першої години буде здаватися, що у нього все добре, можна буде перевіряти його один раз на годину або близько того.
  4. 4 Простежте, щоб хто-небудь залишився з ним на всю ніч. Якщо людина сильно п'яний, він повинен знаходитися під постійним наглядом, щоб йому не загрожували алкогольна інтоксикація або задуха власною блювотою. Хто-небудь повинен перебувати поруч з ним всю ніч, щоб перевіряти його дихання.
    • Якщо ви не знаєте людини, запитаєте, чи можете ви зателефонувати кому-небудь, хто може прийти і посидіти з ним.
    • Ніколи не дозволяйте одному п'яному людині наглядати за іншим п'яним людиною. Якщо ви випили, попросіть кого-небудь тверезого допомогти вам в спостереженні.
    • Якщо ви перебуваєте в ресторані або барі і не знаєте п'яної людини, попередьте персонал, що на їх на території є клієнт, який, можливо, потребує допомоги. Не залишайте людини, поки ви не будете впевнені, що хто-небудь подбає про нього.

Метод 3 з 3: Допоможіть йому протверезіти

  1. 1 Зупиніть його від подальшого споживання алкоголю. Якщо людина вже дуже п'яний, то подальше вживання алкоголю збільшує ризик алкогольної інтоксикації. Крім того, це ще більше послабить його здатність тверезо мислити і може привести до того, що він завдасть шкоди собі або іншим людям.
    • Намагайтеся проявляти непохитність і відмовляйтеся давати йому більше алкоголю. Скажіть що-небудь на зразок: «Послухай, я думаю, що ти занадто багато випив, і я трохи хвилююся. Я не можу дати тобі ще ».
    • Щоб уникнути конфлікту з войовничо налаштованим п'яним людиною, спробуйте відвернути його безалкогольним напоєм або включити його улюблену пісню або фільм.
    • Якщо ви не можете змусити людину слухатися вас, спробуйте знайти його близького, щоб той умовити його більше не пити.
    • Якщо ви не можете змусити його слухати вас і переживаєте, що він може перейти до жорстокості або поранити себе або інших людей, зателефонуйте в поліцію.
  2. 2 Дайте йому склянку води. Вода розбавить концентрацію алкоголю в крові і допоможе людині швидше протверезіти. Алкоголь зневоднює організм, тому, давши людині воду, ви також допоможете йому відчути себе краще на наступний день.
    • Попросіть його випити повний стакан води, перш ніж він ляже спати.
    • Дайте йому ізотонічний напій, наприклад, Gatorade, щоб відновити рівень натрію і електролітів в його організмі, який, можливо, впав під час розпивання алкоголю.
  3. 3 Принесіть йому трохи їжі. Жирні продукти, наприклад чізбургер або піца, допоможуть притупити вплив алкоголю і уповільнити його всмоктування зі шлунка в кров. Прийом їжі не зменшить кількість алкоголю в крові, але це може поліпшити самопочуття людини і скоротить подальше всмоктування спиртного в організм.
    • Не давайте занадто багато їжі, щоб не викликати переїдання або блювоту. Чизбургера і декількох скибочок картоплі фрі буде досить - не дозволяйте людині з жадібністю поїдати всю піцу і 3 гамбургера, так як це збільшить ймовірність того, що у нього почнеться блювота.
    • Якщо у нього немає апетиту, спробуйте дати йому солоні закуски, наприклад арахіс або крекери.
  4. 4 Не давайте йому каву, якщо в цьому немає необхідності. Часто кажуть, що чашка кави допомагає протверезіти. Однак, незважаючи на те що чашка кави бадьорить, це не допоможе знизити кількість алкоголю в крові. Крім того, кофеїн зневоднює організм, що уповільнює його здатність перетравлювати алкоголь і підвищує негативні наслідки від похмілля.
    • Чорна кава може дратувати шлунок і викликати блювоту, якщо людина не звикла його пити.

    Порада: якщо ви переживаєте, що людина засне, одна чашка кави може бути корисною. Однак переконайтеся, що він випив хоча б один стакан води, щоб протидіяти зневоднюється ефекту кави.


  5. 5 Не намагайтеся викликати блювоту. Це не зменшить вміст алкоголю в крові, і єдине, до чого це призведе, - це зниження рівня рідини і подальше зневоднення. Якщо людина буде зневоднений, у його організму піде більше часу на те, щоб переварити і відфільтрувати алкоголь з системи кровообігу.
    • Якщо людина відчує, що його нудить, залишайтеся з ним, щоб він не впав і не поранився. Блювота є природним способом організму позбавитися від будь-якого алкоголю, який все ще може перебувати в шлунку.
  6. 6 Виділіть багато часу на те, щоб людина протверезів. Як тільки алкоголь потрапляє в кров, єдиний спосіб вивести його, - дати організму необхідний час для його обробки та фільтрації. Організму потрібно одну годину, щоб засвоїти один напій. Існує безліч факторів, які визначають, скільки часу потрібно організму, щоб повністю вивести алкоголь з системи кровообігу, але це єдиний спосіб повністю усунути наслідки вживання алкоголю.
    • Навіть повноцінного нічного відпочинку часом буває недостатньо, щоб повністю вивести з організму випитий алкоголь. Не можна дозволяти людині управляти транспортним засобом, якщо він не до кінця протверезів.

попередження

  • Ніколи не дозволяйте п'яному людині сідати за кермо або управляти транспортним засобом. Якщо п'яний чоловік наполягає на водінні, спробуйте забрати у нього ключі від машини або зателефонувати в поліцію, щоб він не заподіяв шкоди собі або іншим людям.