Як припинити відволікатися на телефон під час навчання

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как работать педалями на механике перед поворотом, разворотом, остановкой? Наглядно.
Відеоролик: Как работать педалями на механике перед поворотом, разворотом, остановкой? Наглядно.

Зміст

Технології дають нам доступ до безмежної інформації та науково-дослідним можливостям. Однак ті ж пристрої, що допомагають нам вчитися, в той же час можуть і гальмувати процес виконання роботи. Кращий спосіб припинити відволікатися на телефон або інший гаджет - вимкнути його. Втім, багато людей використовують ці пристрої при навчанні. Для початку трохи менше звертайтеся до телефону без необхідності, а також не плануйте заняття далеко наперед.

кроки

Метод 1 з 2: Використовуйте додатки, які блокують телефон

  1. 1 Увімкніть режим «Не турбувати». В iPhone або телефонах на базі Android є налаштування, які дозволяють відключати всі повідомлення і дзвінки на обраний період часу. Перед початком занять швидко виберете цей параметр і не вимикайте, поки заняття не закінчаться.
    • Якщо у вас iPhone, проведіть вгору на робочому столі, щоб отримати доступ до основними налаштувань. Натисніть на іконку місяця і функція буде активована.
    • Якщо у вас телефон на базі Android, простягніть вниз меню повідомлень, а потім перейдіть в налаштування. Увімкніть функцію «Не турбувати» і задайте період часу на активацію.
  2. 2 Завантажте програму з системою відліку часу або використовуйте будильник, щоб встановити час занять. Після того як ви активуєте режим «Не турбувати», встановіть таймер на 30 хвилин і відкладіть телефон. Після того, як спрацює сигнал, влаштуйте перерву на 5-10 хвилин.
    • Можете завантажити додатки Pomodoro або Unplugged, які встановлюють таймер за вас і відстежують ваш прогрес. Додаток буде нагадувати вам прибрати телефон кожен раз, коли ви будете брати його в недозволений час.
  3. 3 Використовуйте авіарежім, щоб відключити можливості зовнішнього зв'язку. Також відключіть і з'єднання Wi-Fi. Так вам не будуть приходити повідомлення і дзвінки, і у вас буде обмежений доступ до відволікаючим додатків.
  4. 4 Скажіть друзям, що ви будете недоступні під час навчання. Виберіть конкретний час, щоб вони знали, що в цей період не застануть вас.
  5. 5 Покладіть телефон на полицю або в інше місце в кімнаті. Але не на свій стіл.
  6. 6 Віддайте телефон одного, якщо самі не можете з ним розлучитися. Якщо між вами і телефоном буде фізичний бар'єр, це може викликати у вас почуття ніяковості за те, що ви ні секунди не можете прожити без гаджета. Зробіть так, щоб вам кожен раз доводилося просити телефон у іншої людини.

Метод 2 з 2: Організуйте процес навчання

  1. 1 Напишіть список справ, щоб у вас був можливий план дій на час занять. Викреслюйте зроблене, це приносить масу задоволення.
  2. 2 Розбийте завдання на групи. Переконайтеся, що кожна група забирає не більш 25-30 хвилин. Саме таку кількість часу можна концентруватися, не відволікаючись.
    • Розбиваючи завдання на кілька частин, ви зможете ретельно опрацювати кожне з них. Наприклад, ви можете займатися дослідженнями, складанням чернетки або виписуванням головних пунктів.
  3. 3 Робіть самий важливі / важкі завдання на початку заняття. У вас може виникнути бажання відразу ж виконати 1-2 легких справи, щоб відчути, що хоч щось зроблено. Однак, на початку віддайте пріоритет тим завданням, які вимагають високої концентрації.
  4. 4 Після того, як ви закінчили виконувати кожну групу завдань, вставайте і розминайте. Наведіть думки в порядок - з'їжте що-небудь або подихайте свіжим повітрям.
  5. 5 Визначте час на користування телефоном під час перерви. Встановіть таймер на 5 хвилин, щоб встигнути зробити тільки найважливіші справи.
  6. 6 Придивіться до своїх періодів найвищої активності. Це почуття, яке допомагає нам розчинятися в завданні, виконуючи його і не помічаючи як проходить час. Зверніть увагу, коли це відбувається і спробуйте підлаштуватися.
  7. 7 Працюйте в періоди найвищої активності. Виконавши групу завдань, на які йде 25 хвилин, можливо, ви зможете перейти на більш тривалі завдання, на які йде близько години.

Поради

  • Не заряджайте телефон занадто часто. Якщо у вас настав період занять, а на телефоні низький заряд батареї, швидше за все, ви захочете зберегти його на період після навчання. Залиште гаджет на зарядці в іншій кімнаті, щоб не відволікатися.
  • Користувачі комп'ютерів можуть використовувати ще більше корисних додатків і розширень браузера, щоб не відволікатися. І на пристроях Mac, і на Windows, ви можете встановити таймер і заблокувати завдання на обраний період часу.

попередження

  • Деякі з додатків, які блокують телефон, можуть бути платними. Пошукайте додатки з пробним доступом, щоб переконатися, що це саме те, що вам потрібно.

Що вам знадобиться

  • Аккаунт в магазині додатків
  • Додатки для блокування телефону
  • Додаток з таймером
  • Список справ
  • угруповання завдань