Як припинити воювати зі своїм братом чи сестрою

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
АРМИЯ ДЛЯ БЫДЛА!? Как откосить в 2022
Відеоролик: АРМИЯ ДЛЯ БЫДЛА!? Как откосить в 2022

Зміст

Конфлікти між братами і сестрами, на жаль, неминучі. Якщо ви теж часто сваритеся з братом або сестрою, то ця стаття для вас. Прочитавши її, ви дізнаєтеся, як припинити ворогувати з близьким вам людиною. Ви знайдете корисні поради, як правильно себе вести перед, під час і після сварки. Приклавши трохи зусиль, ви зможете стати справжніми друзями з з братом або сестрою.

кроки

Метод 1 з 3: Як запобігати конфліктам

  1. 1 Ставте себе на місце брата або сестри, коли вони засмучують вас. Перш ніж починати сварку, подумайте, чому у вашої сестри поганий настрій. Запитайте себе, чи могли ви зробити щось, що засмутило вашого брата. Можливо, поганий настрій вашого родича зовсім не пов'язано з вашими діями. Однак все ж ви могли зробити вчинок, який зачепив почуття брата або сестри. Ви могли навіть не звернути на це уваги. Розуміння почуттів брата або сестри може допомогти запобігти сварку.
  2. 2 Поговоріть з братом або сестрою про те, що вас турбує у ваших стосунках. Спробуйте почати розмову, щоб ваш родич зрозумів, чому ви засмучені. Говоріть спокійно і з повагою. Чи не підвищуйте тон голосу. Слухайте уважно, коли брат або сестра висловлюють свої думки і почуття. Давайте можливість своєму близькому висловити свої почуття.
    • Якщо ваша сестра щось говорить вам, звертайте увагу на неї, а не на телевізор або мобільний телефон. Завдяки цьому вона зрозуміє, що вам не все одно, що з нею відбувається.
    • Намагайтеся не піднімати теми, які можуть стати причиною початку конфлікту. Наприклад, не згадуйте про табелі успішності вашого брата або про дурному хлопця вашої сестри.
  3. 3 Складіть план, який допоможе вам запобігати майбутнім конфліктні ситуації. Після того як ви обговоріть те, що вас турбує, обов'язково покажіть брата чи сестри, що ви їх любите. Далі складіть план, який допоможе вам зменшити сварки і конфліктні ситуації. Продумайте кілька варіантів і обговоріть їх з братом або сестрою.
    • Можливо, ви вирішите по черзі вибирати телевізійну програму для перегляду. Буде краще, якщо ви складете договір в письмовій формі.
    • Якщо у вас виникає непорозуміння у зв'язку з користуванням ванною кімнатою, запропонуйте братові приймати душ ввечері, а ви можете робити це вранці перед школою.Якщо він відмовляється від вашої пропозиції, можливо, вам варто приймати душ ввечері або ж прокидатися на 15 хвилин раніше.
  4. 4 Зробіть паузу і заспокойтеся, щоб не погіршити ситуацію, якщо ви відчуваєте, що сильно роздратовані. Заспокойтеся, зробивши кілька глибоких вдихів або порахувавши до десяти. Це допоможе вам залишатися спокійним. Якщо ви почнете захищатися, то ваш брат буде робити те ж саме. Візьміть тайм-аут, трохи заспокойтеся, а потім поверніться до розмови.
    • Тривалість паузи визначати тільки вам - вона може тривати як п'ять секунд, так і п'ять хвилин.
    • Якщо це допоможе вам заспокоїтися, визначте тривалість періоду відпочинку один від одного. Дайте особистий простір один одному. Спробуйте впоратися зі своїми емоціями самостійно, не кажучи про них один одному.
    • Якщо вам складно заспокоїтися, спробуйте послухати музику або прогулятися. Це відволіче вас від конфлікту, і ви зможете перемкнутися на що-небудь інше. Після цього ви зможете спокійно поговорити з братом або сестрою.
    • Якщо ви хочете заспокоїтися і зробити що-небудь приємне для свого близького, візьміть домашнього вихованця і посадіть його на диван або туди, де ви спілкуєтеся з братом або сестрою. Ваш улюблений домашній вихованець буде надавати заспокійливий вплив на вас обох.
  5. 5 Ігноруйте неприємні або грубі коментарі, щоб запобігти конфлікту. Сварки братів і сестер - це нормальне явище. Однак, якщо ваш брат каже що-небудь грубе або неприємне, спробуйте проігнорувати його слова. Якщо ви не зробите цього, будьте готові до того, що може виникнути серйозна сварка.
    • Краще промовчите, ніж говорити брату, що він - ідіот.
    • Якщо ваша сестра докучає вам через ваших нових туфель, попросіть її перестати себе так вести.
    • Якщо ігнорування не дає результату, спокійно скажіть: «Будь ласка, припини себе так вести».

Метод 2 з 3: Як вирішувати конфлікти

  1. 1 Принесіть брата чи сестри вибачення. Звичайно, буде краще, якщо ви висловите співчуття відразу, поки конфліктна ситуація не переросла в серйозну сварку або навіть бійку. Однак якщо це зробити неможливо, попросіть вибачення тоді, коли вийде. Замість того щоб продовжувати огризатися, будьте готові взяти відповідальність за свою поведінку і принести вибачення. Якщо ви зробили щось не так, попросіть вибачення за свій вчинок. Якщо конфлікт стався не з вашої вини, ви все одно можете принести вибачення, щоб зменшити напруження емоцій.
    • Ви будете почувати себе набагато краще після того, як попросіть вибачення.
    • Якщо ви хочете припинити сварку з братом або сестрою, пам'ятайте, ваша мета не в тому, щоб виграти суперечку, а скоріше в тому, щоб налагодити відносини.
    • Спробуйте сказати: «Артем, я не хочу з тобою сваритися. Вибач, мені було нудно і я почав набридати тобі », - або:« Я прошу вибачення за все, що я зробив ».
  2. 2 Використовуйте Я-висловлювання, коли говорите про свої почуття. Подумайте про те, що вас турбує, і розкажіть братові про свої почуття. Починайте пропозицію з фрази «я відчуваю», далі згадуйте про свої думки і почуття, пов'язаних з конфліктом. Уміння відкрито висловлювати свої почуття допоможе запобігти майбутнім конфлікти.
    • Скажіть: «Андрій, я трохи засмучений через те, що ти сваришся зі мною через сорочки, яку я у тебе взяв. Я питав у тебе дозволу, перш ніж брати її ».
    • Ви також можете сказати: «Я дуже дратуюся, коли ти смієшся з мене і не звертаєш уваги на те, що я прошу тебе перестати це робити».
  3. 3 Згадайте минулі сварки і конфлікти і зверніть увагу на повторювані моделі поведінки. Згадайте останні сварки з братом або сестрою. Чи схожі вони між собою? Вони стосуються одних і тих же тем? Подумайте про те, як вам вдалося вирішити минулі конфлікти. Завдяки цьому ви зможете знайти причину і рішення нинішньої сварки.
    • Згадайте, коли ви в останній раз сварилися через пульта від телевізора.Чому це сталось? Вам не подобалося те, що вибрав близький вам людина, або ви хотіли самі вибирати, що дивитися?
    • Можливо, ви продовжуєте сваритися з братом або сестрою, тому що кожен з вас думає, що він має рацію. Однак якщо ви згадаєте, що саме ви були ініціатором сварки, вам легше буде її завершити.
  4. 4 Прийдіть до спільного рішення, яке допоможе вам запобігти сварки в майбутньому. Поговоріть про те, як ви можете запобігти сварки, наприклад, залишаючи один одного в спокої на деякий час або розповідаючи веселі історії. Знайдіть рішення, з яким погодиться кожен з вас, і спробуйте втілити його в життя.
    • Можливо, ви засмучені через те, що брат постійно дражнить і обзиває вас. Вам доводиться захищатися. Поговоріть з ним і попросіть більше не обзивати вас. Не думайте, що брат не зможе дотримуватися своєї обіцянки. Після розмови ви можете разом піти на прогулянку в парк.
  5. 5 Зверніться до батьків по допомогу, якщо це необхідно. Якщо ви продовжуєте сваритися або битися і не можете вирішити проблему, зверніться за допомогою до мами або тата. Вони можуть спонукати вас прислухатися до голосу розуму і допомогти вам знайти рішення проблеми. Попросіть їх допомогти вам, і вони неодмінно запропонують вам шляхи вирішення проблеми.
    • Скажіть: «Папа, Маша постійно перемикає канали, коли я дивлюся мультики. Я попросив її перестати робити це, але вона мене не слухає. Ти можеш допомогти?"

Метод 3 з 3: Як підтримувати хороші відносини

  1. 1 Поважайте право вашого родича на особисте життя і простір. Хоча ви члени однієї сім'ї, це зовсім не означає, що ви повинні знати все про особисте життя один одного. З повагою ставтеся до особистого простору свого близького, наприклад, до його кімнаті, щоденника, який він веде або мобільному телефону.
    • Повага кордонів, встановлених братом або сестрою, покаже вашу любов і турботу.
    • Не читайте щоденник брата або сестри і не заходите в кімнату, коли його або її немає вдома.
  2. 2 Висловлюйте свої емоції і почуття в правильній формі. Коли ви розсерджені або засмучені, ймовірність виникнення сварки набагато вище. Тому вчіться володіти своїми почуттями, які не виливаючи їх на своїх близьких.
    • Повідомити другу або батькам про свої думки. Це дозволить вам висловити свої почуття, і ви будете більш спокійні, розмовляючи з братом або сестрою.
    • Якщо ви сильно роздратовані на брата або сестру, спробуйте надіслати листа. Це безпечний спосіб, який дозволяє озвучити свої почуття, не кажучи грубих слів. Після написання листа ви зможете спокійно говорити про свої почуття.
  3. 3 Зробіть що-небудь приємне для близької вам людини, щоб показати йому свою любов і турботу. У постійних сварках складно зберігати дружні відносини. Покажіть брата чи сестри, що ви цінуєте їх, роблячи що-небудь хороше, без видимої на те причини. Не сприймайте членів своєї сім'ї як належне.
    • Почастуєте брата або сестру морозивом або кави, коли ви займаєтеся справами. Також спробуйте пограти в вашу улюблену гру або подаруйте нову розмальовку або журнал.
  4. 4 Проводьте час разом якомога частіше. Незалежно від того, чи живете ви в одній кімнаті з братом або сестрою або в різних містах, намагайтеся проводити більше часу разом. Замість того щоб весь час сваритися, намагайтеся проводити час весело і цікаво. Це дозволить зміцнити ваші відносини і зменшити кількість конфліктних ситуацій.
    • Займайтеся тим, що вам подобається, наприклад, грайте у футбол, гуляйте в парку або дивіться фільми.
  5. 5 Завойовуйте довіру брата або сестри, виконуючи свої обіцянки. Якщо ви обіцяєте своєму братові не дратувати його більше, дотримуйтеся своїх слів. Будьте готові взяти на себе відповідальність за свої слова. Ваш брат почне довіряти вам. Довіра - важлива якість для підтримки здорових відносин і запобігання конфліктним ситуаціям.
    • Якщо ваші конфлікти пов'язані з тим, що ви постійно намагаєтеся командувати, припиніть себе так вести.Перестаньте командувати і дозвольте брата чи сестри приймати рішення.
    • Якщо ваша сестра не довіряє вам, тому що ви завжди стріляєте в неї з іграшкового пістолета, спробуйте замість цього стріляти в нерухому ціль, встановлену на вулиці.

Поради

  • Будьте ласкаві до брата чи сестри, навіть якщо вони вас не стосуються подібним чином.
  • Хваліть брата або сестру, щоб між вами була довіра.
  • Постарайтеся зрозуміти і усвідомити, що кожна людина реагує на ситуації по-різному. Те, що одна людина робить в жарт, може викликати почуття образи в іншого.
  • Якщо ви випадково сказали брата чи сестри щось погане і образливе, принесіть вибачення і визнайте, що ви не хотіли так поступати.
  • Якщо у вас виникли проблеми з братом або сестрою, спробуйте поговорити про це з мамою або татом.

попередження

  • Вирішуйте проблему за допомогою слів, а не кулаків. Говоріть спокійно і не робіть того, що може зачепити почуття брата або сестри.
  • Чи не брешуть про своїх братів і сестер, інакше вони перестануть вам довіряти.