Як приготувати аналог трав'яних спецій

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 19 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як приготувати аналог трав'яних спецій - Суспільство
Як приготувати аналог трав'яних спецій - Суспільство

Зміст

Не впадайте у відчай, якщо на кухні закінчилися трави або суміші спецій. Проявіть зовсім трохи фантазії, і це допоможе знайти гідні варіанти заміни. В середині зими немає можливості зірвати в саду свіжий розмарин, який необхідний для рецепта, але завжди можна зберігати невелику кількість сушеної трави в коморі. Підберіть схожу за ароматом траву, якщо у вас закінчилася свіжа і сушена зелень. Точно так само можна вчинити, якщо під рукою не виявилося всіх необхідних компонентів для суміші спецій. У деяких випадках можна використовувати суміші замість одного виду трави. Все, що стосується експериментів з кулінарними травами, вимагає певних компромісів і творчого підходу.

кроки

Метод 1 з 3: Замініть свіжі трави висушеними

  1. 1 Коли замінюєте свіжі трави сушеними, використовуйте пропорцію 1: 3. Наприклад, якщо в рецепті вказана одна столова ложка свіжого орегано, то можна помітити її чайною ложкою сушеного.
    • Сушені трави мають більш насичений смак, і тому слід використовувати їх в меншій кількості, ніж свіжі.
    • Свіжі трави надають страві живий аромат, але слід пам'ятати, що його сушений аналог має інший смак. Блюдо вийде більш насиченим, але не матиме живого аромату свіжої зелені.
  2. 2 Свіжий шавлія можна замінити сушеним або порошкоподібною. Замініть шавлія його сушеним аналогом, якщо свіжий закінчився в процесі приготування індички або іншого м'ясної страви. Не забувайте, що сухий шавлія має більш інтенсивний смак, і тому використовувати слід тільки третина від зазначеного в рецепті кількості.
  3. 3 Використовуйте сушений розмарин замість свіжого. Розмарин часто використовують у випічці, при приготуванні соусів і м'ясних страв середземноморської кухні. Візьміть сушений розмарин, якщо запаси свіжого вичерпалися. Слід пам'ятати, що брати необхідно лише третина від зазначеного в рецепті кількості.
  4. 4 Спробуйте замінити свіжу м'яту сушеної. М'ята прекрасно доповнює несолодкі страви, використовується в багатьох десертах і напоях, таких як чай і мохіто. Якщо в рецепті вказана столова ложка подрібненої м'яти, додайте одну чайну ложку висушеної.
  5. 5 Використовуйте сушену кинзу замість свіжої. Сушена кінза не підійде, якщо виступає в якості гарніру, тому використовуйте її тільки коли додаєте в основне блюдо.
    • Постарайтеся змінити рішення і приготувати іншу страву, якщо для рецепта все ж необхідна велика кількість свіжої кінзи.

Метод 2 з 3: Замініть один вид трави на інший

  1. 1 Лавровий лист можна замінити чебрецем або орегано. Необхідно додати чверть чайної ложки сушеного чебрецю або орегано на кожен вказаний в рецепті лист лавра.
    • Наприклад, завжди можна замінити лавровий лист чайною ложкою чебрецю або орегано, якщо необхідно приправити рагу, а його не виявилося під рукою.
  2. 2 Спробуйте замінити зіру на кмин. Ці трави мають багато спільного, так як обидві належать до роду Петрушка. Також вони мають схожий смак, але при цьому зіра більш горіхова і димна, а кмин характеризується солодкуватим земляним відтінком. Почніть з щіпки кмину в кількості меншій, ніж зазначено в рецепті, а потім додавайте, поки не досягнете бажаного смаку.
    • Зіру можна замінити меленим коріандром, але в цьому випадку відтінок смаку не буде горіховим і димним. Коріандр додасть до страви нотку лимона.
  3. 3 Використовуйте суміш петрушки, естрагону і кропу замість кінзи. Якщо необхідно замінити свіжу кінзу, використовуйте еквівалентну кількість свіжої петрушки, естрагону або кропу. По черзі змішайте невелику кількість всіх трьох трав, щоб замінити кінзу. Такий варіант найкраще підходить для гарнірів.
  4. 4 Щоб замінити коріандр, візьміть зиру, фенхель або кмин. Якщо потрібно замінити насіння коріандру або мелену приправу, то для цієї мети можна використовувати еквівалентну кількість кмину, фенхеля або зіри. Комбінація з трьох трав також підійде.
  5. 5 Щоб замінити шавлія, можна використовувати інші середземноморські трави. Якщо запас шавлії виснажився, завжди можна взяти еквівалентну кількість середземноморських трав. Будь-який з запропонованих нижче варіантів відмінно підійде:
    • Використовуйте майоран замість шавлії. Це пікантна трава, схожа на шавлія, яка надає стравам цитрусовий відтінок.
    • Замініть шавлія на розмарин. Розмарин відрізняється сосновим і цитрусовим відтінком, але також зможе замінити шавлія.
    • Використовуйте чебрець. У порівнянні з шавлією в ньому переважають м'ятні нотки, але такий варіант цілком підійде.
    • Замініть шавлія на чабер. Він має такий же перцевий аромат, тому його варто використовувати тільки в тому випадку, якщо блюдо повинне вийти гострим.
  6. 6 Використовуйте зимовий чабер замість звичайного. Чабер використовують в приготуванні великої кількості середземноморських страв, особливо для м'яса і квасолі, страв з овочів і грибів. Зимовий чабер має виражений перцевий аромат, і це необхідно враховувати. Також можна використовувати будь-який з наступних варіантів:
    • Замініть чабер на чебрець і додайте при цьому трохи м'яти.
    • Використовуйте замість чабера суміш петрушки і листя селери.

Метод 3 з 3: Замініть трави сумішшю приправ

  1. 1 Якщо під рукою немає свіжого або сушеного шавлії, використовуйте приправу для птиці. Шавлія відрізняється перцевим і землистим смаком. Приправа для птиці має схожий відтінок аромату, так як крім інших трав в її складі є і шавлія. Використовуйте таку ж кількість приправи для птиці, яке зазначено в рецепті.
    • У деяких приправах міститься сіль, тому спробуйте скорегувати рецепт, щоб не пересолити блюдо.
  2. 2 Використовуйте замість кмину перець чилі. Так ви отримаєте невелику кількість кмину, так як він міститься в приправі чилі, але не забувайте про інших її компонентах. Крім кмину до складу входить кайенский і червоний перець, порошок часнику і цибулі.
    • Замість кмину також можна використовувати суміш гарам масала. У ній міститься кмин, коріандр, кардамон, чорний перець, кориця, гвоздика і мускатний горіх. Можуть бути присутніми додаткових інгредієнтів, такі як кріп. Для початку всипте половину кількості, яке було зазначено в рецепті для кмину, а потім додайте до смаку.
  3. 3 Спробуйте власноруч приготувати суміш спецій Рас-ель-ханут. Якщо ця приправа закінчилася, завжди можна приготувати її власноруч. Змішайте в рівних частинах паприку, коріандр, імбир і додайте дрібку шафрану.
    • Замінити Рас-ель-ханут зможе мелений коріандр. Він не дасть страві таке багатство смаку, але також прекрасно підійде.
  4. 4 Приготуйте спрощений варіант суміші бахарат. Якщо ця приправа закінчилася, приготуйте її власноруч, для чого необхідно змішати в рівних частинах паприку, кмин і корицю.
    • Також суміш бахарат можна замінити на кмин.
  5. 5 Щоб замінити гарам масала, використовуйте чорний перець або порошок каррі. Якщо суміш гарам масала закінчилася, завжди можна додати страві гостроти, додавши трохи чорного перцю або каррі.
    • Гараму масала нескладно замінити, так як більшість інгредієнтів завжди є під рукою. Змішайте дві столові ложки коріандру, одну столову ложку кмину, кардамону, чорного перцю горошку, одну чайну ложку кропу і насіння гірчиці, половину чайної ложки гвоздики і два червоних перцю чилі, а потім підсмажуйте на середньому вогні близько двох хвилин. Після необхідно подрібнити підсмажені спеції в кавомолці і додати дві столові ложки куркуми.Готову суміш зберігайте в банку.
  6. 6 Приготуйте суміш прованських трав. Якщо необхідно отримати аналог цієї приправи, спробуйте приготувати власний мікс спецій. За допомогою млина або кавомолки змішайте дві чайні ложки сушеного чебрецю, дві чайні ложки сушеного чабера, одну чайну ложку сушеного майорану, одну чайну ложку сушеної лаванди, половину чайної ложки сушеного розмарину, насіння кропу і один подрібнений лавровий лист.