Як приготувати масло з авокадо

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Вкуснейшая Паста из Авокадо: Три Варианта | Быстрый и Полезный Перекус | Tanya Shpilko
Відеоролик: Вкуснейшая Паста из Авокадо: Три Варианта | Быстрый и Полезный Перекус | Tanya Shpilko

Зміст

Плід авокадо є смачним і корисним фруктом, але в пошуку нових відчуттів можна змішати пюре авокадо з маслом і іншими інгредієнтами, щоб приготувати смачну закуску. Масло авокадо відмінно підходить до бутербродів, тостів, крекерів і виступає в якості звичайного масла! Необхідно тільки знайти стиглі авокадо, а потім змішати з маслом і улюбленими приправами.

інгредієнти

  • 2 невеликих стиглих авокадо, приблизно 170 грам м'якоті
  • 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
  • 4 столові ложки несолоного масла кімнатної температури
  • 1 зубчик подрібненого часнику
  • 1 столова ложка подрібненої свіжої кінзи
  • 2 чайні ложки кмину, підсмаженого і перемеленого
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець (за смаком)

кроки

Частина 1 з 3: Виберіть інгредієнти

  1. 1 Купіть два невеликих стиглих авокадо. Шукайте фрукт в супермаркетах, на ринку або в найближчій овочевий лавці. Шукайте тверді і чисті плоди авокадо рівномірного коричневого кольору. Вивчіть ознаки, за якими можна відшукати стиглий плід:
    • Зверніть увагу на колір і зовнішній вигляд фрукта. Вибирайте плід без темних плям або вм'ятин на поверхні. Сорт Каліфорнія Хасс має темно-зелений або майже чорний колір; якщо колір авокадо світло-зелений, то, швидше за все, плід ще не дозрів. У той же час сорт авокадо Флорида характеризується світло-зеленою шкіркою з жовтуватим відтінком.
    • Прощупайте плід, щоб визначити на скільки він стиглий. Злегка стисніть його в руці. Не тисніть кінчиками пальців занадто сильно, інакше можна залишити вм'ятини на фрукті. Стиглий плід авокадо м'який, але при цьому пружний. Недозрілий авокадо твердий, а перезрілий занадто м'який і нерівномірний на дотик.
    • Перевірте місце, в якому з'єднуються плід і стебло. Нігтем зніміть решту стеблинки. Так через невеликий отвір в шкірці можна побачити колір плода. Авокадо досить стиглий, якщо "м'якоть" зеленого кольору. Якщо ж всередині видніється коричневий, чорний або будь-який інший колір, значить фрукт перезріло і вже запліснявів.
  2. 2 Купуйте стиглі плоди авокадо, якщо збираєтеся готувати масло негайно. Якщо ж це планується робити через кілька днів, то в такому випадку беріть тверді і зелені фрукти. Зберігати авокадо слід в паперовому пакеті при кімнатній температурі 19 - 24 градусів за Цельсієм приблизно п'ять днів або поки плід не дозріє.
    • Можна уповільнити процес дозрівання, якщо зберігати авокадо в холодильнику. Для цього підходять тільки стиглі і м'які плоди авокадо. Стиглий плід можна охолодити, і він буде зберігатися як мінімум ще два дні, поки ви не зберетеся його використовувати.
  3. 3 Додайте одну столову ложку свіжовичавленого лимонного соку. Лимонна кислота надає аромат, але основна функція полягає в тому, щоб масло авокадо зберігалося якомога довше. Лимонна кислота також не дає маслу темніти і окислюватися. Якщо не додавати лимонний сік, масло потемніє через кілька годин.
    • Якщо під рукою немає лимона, використовуйте будь-який концентрований сік цитрусових, таких як лайм, апельсин, грейпфрут і тому подібних. Чим кисліше плід, тим більша в ньому концентрація лимонної кислоти. Можна використовувати лимонний або лаймовий сік з пляшок.
    • Намагайтеся не використовувати підсолоджений, пастеризований, або з вмістом хімічних добавок сік цитрусових. Додавайте тільки чистий концентрат.
  4. 4 Влийте чотири столові ложки масла кімнатної температури. Можна використовувати маргарин, вершкове масло, замінник масла або ¼ склянки оливкової олії. Підігріте до кімнатної температури вершкове масло набагато м'якше по консистенції, ніж холодне. У такому вигляді його буде набагато простіше змішати з авокадо. Якщо вершкове масло зберігається в холодильнику, дістаньте його і дайте "відтанути" перед тим як використовувати.
    • Змішайте авокадо з іншими інгредієнтами, якщо ви не хочете використовувати масло. Текстура такого "масла авокадо" буде менш маслянистої, але ви зможете використовувати його в тих же рецептах.
  5. 5 Підберіть приправи. Основу рецепта становить авокадо, масло і лимонна кислота; всі інші інгредієнти можна додати виходячи з особистих переваг. Спробуйте додати подрібнений зубчик часнику, одну столову ложку свіжонарізаних кінзи, дві чайні ложки кмину, сіль і перець за смаком.
    • Можна використовувати зовсім трохи приправ, якщо ви віддаєте перевагу нейтральний смак; можете додати більше, щоб смак масла був більш пряним. Пробуйте різні комбінації спецій, щоб знайти улюблене поєднання.

Частина 2 з 3: Приготуйте масло авокадо

  1. 1 Мийте фрукти перед використанням. Ретельно тріть і обполіскуйте кожен авокадо під струменем проточної води. В принципі немає різниці в тому, виростили ви плід самостійно або ж знайшли його на дорозі, адже головне змити будь-які хімічні речовини і бактерії, перед тим як вживати авокадо в їжу.
    • Протріть авокадо чистим рушником, щоб прибрати прилип сміття.
  2. 2 Розріжте плід. Гострим ножем розрізати авокадо уздовж. Акуратно візьміть плід в руку, покладіть на обробну дошку і почніть різати з боку одного з кінців. Одночасно з цим обертайте фрукт таким чином, щоб обійти його ножем по периметру і повернутися до початкової точки. Потім візьміться за обидві половинки авокадо і обертайте їх в протилежних напрямках, щоб роз'єднати.
  3. 3 Видаліть кісточку з фрукта. За допомогою міцного і гострого ножа видаліть кісточку з половинки фрукта. Занурте ніж в м'якоть плоду приблизно на 0,5 сантиметра. Потім міцно тримайте авокадо і піддягайте кісточку ножем, поки вона не вискочить з м'якоті. Викиньте кісточку у відро для сміття.
    • Використовуйте ніж акуратно. В якості альтернативи можна видалити кісточку за допомогою ложки.
    • Якщо ви використовуєте ложку, спробуйте проштовхнути її під кісточку, щоб відокремити від м'якоті.
  4. 4 Очистіть плід авокадо. Розріжте половинки фрукта ще на дві частини, щоб в результаті отримати 4 шматочки. Потім тягніть пальцями за зовнішню оболонку і відокремте шкірку від м'якоті. Проштовхуйте палець між шкіркою і м'якоттю плоду.
    • Якщо ви збираєтеся діставати м'якоть за допомогою ложки, то в такому випадку можна не знімати шкірку фрукта. Тим не менш, багато радять робити це, щоб зрізати шкірку максимально близько до темно-зеленої живильної поверхні фрукта.
    • Видаліть жорстку частину плода в місці примикання стебла. Якщо не зробити цього, то цілком ймовірно, що тверді частинки фрукта потраплять в масло!
  5. 5 Змішайте пюре авокадо та інші інгредієнти. Зробіть це вручну в мисці або подрібніть в кухонному комбайні. У будь-якому випадку, авокадо необхідно розім'яти таким чином, щоб не залишилося великих шматків.
    • Якщо розтирати авокадо вручну, то краще використовуйте для цього вилку або товкач і ступку. Спочатку наріжте авокадо на шматочки, щоб полегшити собі роботу. Консистенція суміші повинна вийти однорідною, як гуакамоле.
    • Якщо використовуєте блендер або кухонний комбайн, покладіть шматочки авокадо в чашу, додайте інші інгредієнти і закрийте кришку. Подрібнюйте до тих пір, поки всі великі шматочки не зникнуть. Такий спосіб підходить найкраще, якщо готувати велику кількість масла, адже подрібнювати масло в комбайні набагато простіше, ніж робити це вручну.

Частина 3 з 3: Вживайте в їжу і правильно зберігайте масло авокадо

  1. 1 Вживайте масло в їжу. Найкраще їсти тільки що приготоване масло авокадо. За бажанням можна охолодити його протягом 1-4 годин (в герметично закритому контейнері або в пергаментному папері). Розгляньте різні варіанти подачі масла авокадо:
    • Намастіть масло на тости. Можна намазати масло товстим шаром на хліб, маффіни або тортильи. Для цих цілей підійде все, що ви намазуєте звичайним маслом.
    • Приготуйте бутерброди з маслом авокадо. Використовуйте масло в якості основного інгредієнта або намажте тонким шаром на хліб. Чим більше масла ви використовували, коли готували страву, тим менше масла авокадо зможете з'їсти в один присід.
    • Додайте масло авокадо в салат. Ця закуска відмінно підійде в якості заправки для салату. Подавайте разом з салатом або розмішайте.
    • Їжте масло авокадо з будь-якими закусками. Занурюйте в нього чіпси або сухарики; подавайте з яйцями або картоплею-фрі, або ж їжте як самостійну страву.
  2. 2 Необхідно зберігати масло, що залишилося в холодильнику в герметичному контейнері. Щоб авокадо зберіг свій зелений колір, накрийте масло шаром поліетиленової плівки (таким чином, щоб вона стикалася з поверхнею масла).
    • Свіжоприготовлене масло авокадо слід зберігати близько трьох днів в холодильнику або тиждень в морозильній камері.
  3. 3 Якщо ви не додавали лимонну кислоту в рецепт, зробіть це перед тим, як відправити масло на зберігання. Авокадо потемніє протягом декількох годин, якщо не використовувати концентрований сік лимона, лайма, апельсина або грейпфрута. Не додавайте більше ніж кілька крапель, адже це зіпсує смак.

Поради

  • Замість звичайного масла можна розім'яти авокадо і використовувати його в якості замінника. Чистий авокадо консистенції вершків замінює масло в багатьох випадках.
  • Не хвилюйтеся, якщо авокадо потемнів через кілька годин, адже його все ще можна вживати в їжу. Проте, цієї природної реакції можна уникнути, якщо додати лимонну кислоту і зберігати масло в герметичному контейнері.

попередження

  • Не використовуйте масло авокадо, щоб готувати пироги та іншу випічку. Авокадо зіпсує рецепт, а хлібобулочні вироби і зовсім не вийдуть.
  • Дійте дуже акуратно, коли використовуєте ніж.