Як приготувати справжній мохіто

Автор: Gregory Harris
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як приготувати справжній мохіто вдома
Відеоролик: Як приготувати справжній мохіто вдома

Зміст

Побалуйте себе цим складним і освіжаючим напоєм з м'яти, цитруса і цукру, який напевно послабить літню спеку. Навіть без рому цей класичний кубинський напій сповнений аромату. Читайте далі, щоб навчитися готувати традиційний (безалкогольний) мохіто, або спробуйте інший рецепт з додаванням фруктових соків, які додадуть напою новий смак.

інгредієнти

Кількість порцій: 1

  • листя м'яти
  • 1 чайна ложка (4 г) цукру
  • Цукровий сироп
  • 30 мл свіжого соку лайма
  • роздавлений лід

кроки

Метод 1 з 2: Підготовка м'яти для мохіто

  1. 1 Знайдіть, ніж розчавити інгредієнти. Якщо тільки ви не працюєте барменом, у вас навряд чи десь лежить Мадлер, але розчавлювання м'яти є невід'ємною частиною приготування хорошого мохіто. Якщо у вас немає Мадлера, спробуйте зімпровізувати і використовувати дерев'яну ложку або навіть кінець скалки.
    • Якщо у вас все-таки є Мадлер, переконайтеся, що він не виготовлений з обробленої деревини. Все лаковані предмети в результаті зношуються, і лак може потрапити в напій.
  2. 2 Покладіть м'яту на дно товстого міцного склянки, який напевно не розіб'ється. Туди ж всипте цукор, щоб його груба текстура допомогла розчавити м'яту. Стакан не повинен бути тонким і крихким, інакше він може розбитися.
    • Обов'язково зріжте стебла з листочків м'яти, інакше напій вийде гірким.
    • Найчастіше для приготування мохіто використовують листочки колосистої м'яти, але при бажанні можна поекспериментувати з різними смаками і додати перцеву або запашну м'яту.
  3. 3 Придавите м'яту Мадлера (або іншим інструментом) і поверніть кілька разів. Чи не подрібнюйте і не кришиться листя м'яти, щоб не вивільнити хлорофіл, що міститься в жилах листя. Хлорофіл дуже гіркий, і через нього у мохіто буде неприємний смак.
  4. 4 Зупиніться, коли відчуєте запах м'яти або коли листочки почнуть рватися.Листя м'яти повинні залишитися цілими, помятости і невеликі розриви при цьому допустимі. Мета тисняви ​​полягає у вивільненні ароматних масел з листя, і якщо ви їх злегка помнете, ці масла змішаються з напоєм.
    • Якщо ви разомнете листя з цукром, масла проникнуть в нього і напій стане більш насиченим.
  5. 5 Зімніть листя в руці, якщо не хочете їх розчавлює. Якщо ви наріжете м'яту, тоді з неї вийде хлорофіл і в напої будуть плавати крихітні шматочки м'яти. Якщо шматочок м'яти застрягне у вас в горлі, це зіпсує все задоволення від вживання мохіто.

Метод 2 з 2: Приготування мохіто

  1. 1 Візьміть високий кремезний стакан і стисніть в ньому листя м'яти, 1 чайну ложку (5 г) цукру і сироп. В низькому склянці (наприклад, в хайбол) мохіто буде здаватися занадто переповненим. У мохіто має бути багато льоду і рідини, так як це літній напій, який потрібно пити маленькими ковтками, насолоджуючись смаком. Невеликий стакан також може порушити пропорції напою.
    • Оскільки цукор не зможе повністю розчинитися в холодній рідини, цукровий сироп зробить напій солодким. Можете не додавати сироп і використовувати один лише гранульований цукор, але врахуйте, що майже весь цукор залишиться лежати на дні чарки.
    • У цукрі турбінадо присутній невеликий присмак патоки, який дуже подобається деяким людям, але його гранули занадто великі, щоб розчинитися в холодному напої. Якщо ви хочете додати цей цукор, вам доведеться спочатку подрібнити його в млині для спецій або кавомолці.
  2. 2 Видавіть сік з одного великого або середнього лайма, щоб отримати 30 мл соку. Якщо одного лайма виявиться недостатньо, вичавити сік з другого. Щоб отримати якомога більше соку, покладіть лайм на стіл, злегка притисніть його і розкачайте рукою. Завдяки цьому лайм стане м'якше і з нього буде простіше видавити сік.
    • Розріжте лайм навпіл і помістіть одну половинку на ручний прес для цитрусових. Плоска частина лайма повинна бути звернена до закругленою частини преса. На дні ємності повинні бути невеликі отвори для соку.
    • Тримайте прес над мискою або склянкою.
    • Закрийте прес, притиснувши верхню частину до Лайма.
    • Стисніть ручки преса. Коли верхня частина преса стисне лайм, його виверне навиворіт і з лайма потече сік.
  3. 3 Перелийте свіжий сік лайма в стакан з м'ятою і підсолоджувачів. Залиште інгредієнти на кілька хвилин, щоб їхні смаки перемішалися, після чого злегка розмішайте. Якщо сік буде кімнатної температури, цукор почне розчинятися.
    • Якщо ви хочете відійти від класичного рецепту мохіто, то зараз саме час! Спробуйте додати яблучний сік, рожевий сік грейпфрута, лимонад, полуничне пюре або інший фруктовий сік. Можливо, вам вдасться отримати дійсно дивовижне і приємне поєднання смаків!
  4. 4 Заповніть склянку льодом доверху або хоча б на три чверті. Люди все ще сперечаються про те, що краще використовувати - подрібнений лід або кубики льоду, тому додайте те, що хочете. Зрештою, це ваш напій.
    • Подрібнений лід швидше охолодить ваш напій, але і швидше розтане.
    • Зробіть кубики льоду з розчавленими листочками м'яти всередині, щоб, коли той почав танути, напій просочився смаком м'яти.
  5. 5 Залишок склянки наповніть газованою водою. При бажанні зараз знову можна змінити рецепт і замість газованої води додати імбирний ель або лимонад. Ви отримаєте все той же шипучий напій, але з трохи іншим смаком.
    • Прикрасьте напій гілочками м'яти, часточкою або скибочкою лайма чи навіть паличкою для розмішування коктейлю.
    • Якщо мохіто вийшов занадто терпким, додайте ще 1 чайну ложку цукру або більше цукрового сиропу і розмішайте.

Що вам знадобиться

  • Мадлер (або дерев'яна ложка)
  • Високий стакан (пінта або Коллінз)