Як приготувати відмінні реберця

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 22 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ТЕПЕРЬ ГОТОВЛЮ ТОЛЬКО ТАК Ребра в Домашней Духовке  Медово соевый маринад на луковой подушке.
Відеоролик: ТЕПЕРЬ ГОТОВЛЮ ТОЛЬКО ТАК Ребра в Домашней Духовке Медово соевый маринад на луковой подушке.

Зміст

Чому ви змушені насолоджуватися ростбіфом тільки в особливих випадках в ресторанах, якщо ви можете зробити це вдома в комфортних умовах? Як тільки ви опануєте цим мистецтвом, ваші друзі і близькі будуть благати вас приїхати, так що, якщо ви готові до такої популярності, давайте почнемо!

інгредієнти

  • 1 шматок яловичини, по крайней мере, на 3 ребрах
  • Сіль, перець, вершкове масло за смаком

кроки

Метод 1 з 3: Купівля і підготовка

  1. 1 Виберіть один з видів м'яса Яловичини на ребро, яке ви збираєтеся запікати. Це м'ясо не може називатися «Prime Rib» в вашому місцевому продуктовому магазині або у м'ясника, так як «prime» - це термінологія, яка використовується Міністерством сільського господарства США і, в цьому контексті, вона відноситься до назви страви. Але, будьте впевнені, що Яловичина на ребро - це те, що вам потрібно.
    • Якщо ви "дійсно" готуєтеся заздалегідь, ви можете купити особливий шматок Яловичини на ребро. Запитайте свого м'ясника, коли вам потрібно бути готовим. Є ймовірність, що такий шматок важко дістати, тому що витрати на це м'ясо значно вище, ніж на інші види.
    • Шукайте ребра від 6 до 12 штук. Якщо ваш м'ясник знає своє м'ясо, він відріже вам невеликий шматок від меншого кінця до задньої частини ребер. Цей шматок, як правило, компактніші і вигідніше купувати. Це зазвичай називається першим зрізом від попереку або малими ребрами, в кінці кінців, тому що ребра стають більше розміром в напрямку ближче до плеча.
      • Якщо ви віддаєте перевагу більш жирне м'ясо, можливо, ви захочете піти іншим шляхом. Щоб легше прийняти рішення, пам'ятайте, що з меншого кінця зрізують стейки Ribeye, а з більшого - стейки Delmonico. Може, це допоможе?
  2. 2 Виберіть розмір реберець для запікання. Розраховуйте приблизно по одному ребру на людину. Таким чином, на шість осіб, вам буде потрібно 3 ребра. На чотирнадцять осіб, вам потрібно 7 ребер. Якщо у вас менше, ніж шість осіб, краще приготуйте окремі стейки - занадто маленький шматок м'яса не приготується так, як ви цього хочете.
    • Завжди перевіряйте дату на упаковці з яловичиною. Якщо вона лежала на прилавку цілу вічність - це не добре. Яловичина повинна бути яскраво-червоного кольору і зовсім не з підсохлими або бурими краями. Якщо є які-небудь ушкодження упаковки, відкладіть її і виберіть іншу.
  3. 3 Попросіть свого м'ясника обмотати м'ясо. Вам потрібно буде перемотати м'ясо на реберцях перед запіканням, тому краще зробити це правильно під час покупки. Якщо не обв'язати м'ясо, зовнішній шар пересмажиться і відшарується. Це цілком нормальна прохання, так що не соромтеся. Однак якщо ви забули попросити, або якщо з якоїсь дивної причини він не може виконати прохання, ось як це робиться:
    • Ображати з шматка надлишки жиру - але залиште тоненьку прошарок, щоб захистити м'ясо під час запікання. Якщо жир товщиною близько 2,5 см, це як раз що треба. Але залиште саме стільки, щоб надати готовому блюду більше аромату.
    • Обмотайте мотузкою паралельно кістки і зав'яжіть на обох кінцях. Це буквально пов'язує м'ясо до кісток, тримаючи його разом. Обмотуйте м'ясо навколо кісток і не забувайте про гряді кісток на кінці.
  4. 4 Залиште м'ясо грітися, поки воно не досягне кімнатної температури. Це повинно зайняти близько 2-4 годин і абсолютно необхідно. Якщо ви не залишите м'ясо нагрітися до кімнатної температури, ви потім про це пошкодуєте: на приготування піде більше часу, ваше м'ясо не буде готуватися рівномірно, і ви отримаєте в кінцевому підсумку скибочки з добре пропечений краями і сирим м'ясом в середині.
    • Кількість часу, який піде на підігрів, в значній мірі залежить від розміру шматка м'яса. Керуйтеся здоровим глуздом, визначаючи час для досягнення м'ясом кімнатної температури.

Метод 2 з 3: Обсмажте реберця

  1. 1 Розігрійте духовку до 232 ° C. Це необхідно для початкового підсмажування м'яса - далі ви будете збивати температуру після цього теплового вибуху. Поставте поличку духовки на нижній ярус.
  2. 2 Помістіть м'ясо в деко з нержавіючої сталі або в металевий лист. Або ребрами вниз, або жирної стороною вгору. При виборі каструлі, переконайтеся, що сторони принаймні 7,5 см глибиною.
    • Сковорідки з тефлоновим покриттям - це марна трата часу. Ви отримаєте менш ласий шматочок, який буде у власному соку або підливі. Самі ребра служать природним підставкою, так що вам не потрібен метал.
  3. 3 Приправте м'ясо спеціями на свій смак. Деякі люди вірять всім серцем, що м'ясо потрібно засипати сіллю і перцем. Інші клянуться, що сіль тільки сушить м'ясо - так що уникайте її за всяку ціну. Вирішувати, в кінцевому підсумку, вам.
    • Ви також можете виявити, що, змастивши відрізані краю парою столових ложок (30 г) вершкового масла, ви зробите м'ясо більш вологим, а краї більш ніжними. Знову ж, дійте на свій розсуд.
  4. 4 Підсмажуйте реберця Prime Rib при цій температурі протягом 15 хвилин. Потім зменшіть до 162 ° C для часу, що залишився приготування. Кожні півгодини поливайте зрізані краю жиром з дека. Не кладіть на м'ясо.
  5. 5 Нехай запікається протягом відведеного часу. Щоб з'ясувати загальний час приготування, необхідне для ваших реберець, розраховуйте близько 13-15 хвилин за пів кг дрібних і 15-17 хвилин на підлогу кг середніх ребер.
    • Візьміть ваш термометр для м'яса (полегшить задачу цифровий прилад) і перевірте температуру десь за 45 хвилин, перш ніж ви думаєте, що реберця будуть готові. Якщо що - почніть міряти раніше; якщо щось піде не так, ви повинні це знати.
    • М'ясний термометр дасть вам точні свідчення, тільки якщо ви вставляєте його в товсту частину яловичини. Він не повинен торкатися жиру або кістки. Запікайте м'ясо до тих пір, поки температура не стане 49 ° C (або до бажаної температури).
      • Готовність настає при 49 ° C, незалежно від розміру шматка. Середня готовність настає при 51 ° -54 ° C. Щоб переконатися, що страва готова, користуйтеся якісним цифровим термометром для м'яса.
  6. 6 Викладіть м'ясо на ребрах на блюдо і поставте в тепле місце, щоб стекли соки. Накрийте нещільно алюмінієвою фольгою і дайте настоятися близько 15-20 хвилин. Розрізати м'ясо занадто рано, це призведе до значних втрат соку. Не пропустіть стадію спокою.
    • Чи не накривайте м'ясо щільно; це зробить корочку м'якою.
    • Очистіть жир і темний наліт зі сковорідки з допомогою миючого засобу. Відставте в сторону.

Метод 3 з 3: Нарізка реберець

  1. 1 Візьміть довгий, тонкий, гострий ніж. Нагострити ваш обробний ніж, при необхідності, використовуйте точильну паличку або камінь.
    • Скористайтеся точильної паличкою, розташуйте вістрі ножа вниз поперек стрижня, точите його під кутом 22 градуса (ви знаєте, як це виглядає, чи не так?). Повторіть цей процес від 5 до 10 разів.
    • Якщо ви використовуєте точильний камінь, тримайте ніж під кутом 10-15 градусів. Рухайте взад і вперед плавними, стійкими поштовхами.
  2. 2 Покладіть м'ясо на велику обробну дошку. Якщо у вас є така, на якій з одного краю стікають соки, - це те, що треба. По-перше, розріжте мотузку ножем або ножицями і зніміть її.
  3. 3 Почніть розрізати м'ясо. Для того, щоб полегшити собі завдання, використовуйте обробну вилку для притримування м'яса. Поверніть блюдо таким чином, щоб ребра знаходилися зліва від вас, якщо ви правша, або праворуч, якщо ви збираєтеся різати лівою рукою.
    • Використовуйте ультра-гострий обробний ніж, зробіть надріз, відрізаючи м'ясо від ребра (кістки з більшої сторони), щоб відокремити м'ясо від кісток в окремий шматок.
      • Збережіть кістки щоб обгризти їх пізніше. Або, якщо ви схильні проявляти винахідливість на кухні, зваріть з них суп!
  4. 4 Розріжте м'ясо стороною вниз. Нарізайте м'ясо поперек волокон товщиною, яку ви віддаєте перевагу; 0,6-1,25 см досить стандартна товщина. Подавайте, насолоджуйтеся, звільніть трохи ремінь на поясі і поринете в екстаз від реберець.

Поради

  • Не відкривайте духовку часто - це надзвичайно важливо!
  • Подавайте з йоркширським пудингом або соусом.
  • Запікання реберець до скоринки протягом півгодини додає колориту смаку.

попередження

  • Не використовуйте сковорідку з антипригарним покриттям; в результаті вийде менш прожарений шматок у власному соку.

Що вам знадобиться

  • Попередньо обв'язане м'ясо на ребрах
  • Важка металева жаровня
  • Термометр для м'яса
  • Миючий засіб
  • Ніж і обробна дошка