Як приготувати сироп від кашлю з листя орегано

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Чай с лавровым листом от кашля. Народные методы лечения кашля
Відеоролик: Чай с лавровым листом от кашля. Народные методы лечения кашля

Зміст

Орегано - це рослина, яке застосовується не тільки в кулінарії, але і в якості природного лікарського засобу проти різних захворювань: від застуди та кашлю до проблем з травленням, ломоти і болю. Якщо ви вирішили скористатися природним засобом для лікування кашлю, орегано допоможе вам вгамувати його симптоми.

кроки

Метод 1 з 3: Приготування масла з орегано

  1. 1 Візьміть орегано. Щоб приготувати масло з орегано, переконайтеся, що воно повністю висохло. Залишки води або вологі місця можуть привести до зростання цвілі або бактерій у вашому маслі. Зберіть досить орегано для масла, наприклад, 25 або 50 грам.
  2. 2 Виберіть масло. При виготовленні масла орегано вам потрібно буде змішати ефірну олію і орегано в співвідношенні 1: 1. Іншими словами, ви повинні взяти однакову кількість масла і орегано. На 25 грам орегано вам знадобиться 25 грам масла.
    • За основу можете взяти оливкова олія, масло виноградних кісточок, масло авокадо або мигдальне масло.
  3. 3 Розтлумачте орегано. Перед тим як додати орегано в масло, не забудьте гарненько його потовкти, щоб вичавити з нього його масло. Домогтися цього можна декількома способами. Можна порвати листя руками, а можна нарізати їх ножем.
    • Можете скласти орегано в поліетиленовий пакет, а потім подрібнити його молотком або качалкою.
    • Якщо у вас є ступка або щось схоже, можете потовкти орегано в ній.
  4. 4 Нагрійте масло. Не додавайте орегано в масло, поки воно не нагріється. Щоб нагріти масло, помістіть його в мікрохвильову піч або перелийте масло в скляну посудину, а потім поставте в гарячу воду. Переконайтеся, щоб масло було теплим. Воно не повинно бути надто гарячим і вже точно не має кипіти.
    • Підігрівання масла дозволить йому і орегано краще змішатися.
    • З іншого боку, ви можете помістити посудину в гарячу воду вже після того, як додасте туди орегано і закриєте кришкою, щоб вони самі змішалися. В такому випадку залиште посудину в гарячій воді на 10 хвилин.
  5. 5 Додайте орегано. Коли олія нагріється, додайте орегано і масло в продезинфіковану ємність. Ретельно все перемішайте. Можете навіть пом'яти листя, щоб вивільнити з них масла.
    • Коли закінчите, накрийте ємність кришкою.
  6. 6 Дайте маслу настоятися протягом декількох тижнів. Масло має настоюватися протягом декількох тижнів. Нехай воно настоюється хоча б зо два тижні. Залиште ємність на підвіконні, щоб масло нагрівалася сонячним світлом, так воно краще настоїться.
    • Струшуйте ємність кожні пару днів.
    • Деякі люди вважають, що чим довше масло буде настоюватися, тим ефективніше стануть його медичні властивості. Якщо хочете отримати більш міцну настоянку, відкладіть масло на термін до шести тижнів, але не довше, інакше воно може зіпсуватися.
  7. 7 Відфільтруйте масло. По закінченню декількох тижнів, коли масло досить настоїться, вам потрібно буде прибрати з нього орегано. Візьміть сито або марлю, щоб відокремити масло від орегано. Обов'язково вичавіть все масло з листя орегано.
    • Перелийте масло в продезинфіковану банку або флакон-крапельницю. Зберігайте його в прохолодному темному місці.
    • Наприклад, можете зберігати його в холодильнику.

Метод 2 з 3: Приготування сиропу від кашлю

  1. 1 Зберіть всі інгредієнти. Щоб виготовити природний сироп від кашлю, вам знадобиться часник, орегано і мед. Візьміть 25 грам меду, 2 зубчики часнику і 2 гілочки свіжого орегано. Або просто відміряйте приблизно 5-15 грам орегано.
    • Часник, мед і орегано є природними антимікробними засобами, які борються із застудою і кашлем.
    • Якщо хочете, можете ще додати 25 грам цибулі і один лимон.
  2. 2 Зваріть орегано і часник. Відваріть зубчики часнику і орегано в 100 мл води. Коли вода закипить, почекайте ще п'ять хвилин, а потім вимкніть плиту.
  3. 3 Додайте мед. Коли через кілька хвилин суміш трохи подостинет, перелийте її в чашку з медом. Перемішайте. Все, засіб готове до вживання.
  4. 4 Залиште на ніч. Ще один спосіб виготовити сироп від кашлю - залишити його на ніч постояти. Киньте орегано на дно банки, потім додайте часник, після чого лимон і цибулю. Вилийте на інгредієнти мед і воду так, щоб вода їх повністю накрила. Закрутіть банку кришкою і залиште її на ніч. На наступний ранок необхідно буде процідити рідину і надалі просто пити.
    • Зберігайте рідину в холодильнику протягом тижня.
    • На підставі цього методу ви отримаєте сильніший сироп від кашлю, так як без теплової обробки часник і цибулю (якщо ви його додали) краще зберігають свою ефективність і лікувальні властивості.

Метод 3 з 3: Використання орегано в медичних цілях

  1. 1 Використовуйте сироп від кашлю з орегано. Сироп від кашлю з орегано придатний для прийому всередину. Прийміть ложку сиропу, якщо у вас кашель або болить горло.
    • Так як в нашому сиропі від кашлю знаходиться мед, його не варто давати дітям менше одного року.
  2. 2 Приймайте масло орегано при застуді і кашлі. Масло з орегано можна приймати всередину для лікування симптомів застуди або кашлю. Якщо у вас є піпетка, прийміть дві повні піпетки масла, якщо відчуєте будь-які симптоми застуди, включаючи кашель.
    • Також можете приймати по 3-5 крапель олії з орегано в день.Ви можете додати масло в воду, чай, апельсиновий сік або прийняти в чистому вигляді.
  3. 3 Використовуйте масло з орегано тільки в разі хвороби. Деякі люди приймають масло з орегано щодня для профілактики. Але більшість людей вважають, що його варто приймати тільки в тих випадках, коли ви дійсно хворі. Масло орегано є дієвим рослинним лікарським засобом, тому його прийом в разі наближення застуди або кашлю і під час хвороби допомагає посилити ефективність масла.
  4. 4 Вивчіть лікувальні властивості масла орегано. Масло орегано є протизапальним, протигрибковим і антибактеріальним засобом. Воно також вважається природним болезаспокійливу.
    • Кажуть, що орегано допомагає при кашлі, застуді, запорах, запаленні синуса, алергії, артриті, болі в м'язах, зубних болях, опіках, інфекції вуха, укусах комах і проблеми з травленням, наприклад, при діареї.