Як застосовувати швидкий гіпноз

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Погрузись в Гипноз/Ничего не бойся/Гипноз через ВИДЕО
Відеоролик: Погрузись в Гипноз/Ничего не бойся/Гипноз через ВИДЕО

Зміст

Через століття зневажливого ставлення вчені нарешті почали приділяти увагу гіпнозу і прийшли до висновку, що він дійсно працює, нехай не зовсім так, як заявляли прихильники в минулому. Ви не отримаєте контроль над загіпнотизовані людиною, зате зможете ввести його в більш спокійне і зосереджене стан душі, в якому часто відкриваються далекі думки і спогади. Гіпноз дозволяє ефективно знижувати стрес і біль. Найкраще швидко занурювати людини в гіпноз, щоб витрачати менше часу на відволікаючі фактори.

кроки

Частина 1 з 3: Як підготувати людину до гіпнозу

  1. 1 Говоріть заспокійливим тоном. Для гіпнозу необхідно розмовляти з людиною спокійною і розслаблюючим тоном. Тренуйтеся говорити повільно, ритмічно і мелодійно без жорстких і неблагозвучних інтонацій. Навчіться вимовляти потрібні слова. Якщо вам важко висловлювати свої думки в процесі занурення людини в гіпнотичний стан, то він втратить концентрацію і сеанс завершиться невдачею.
    • Не потрібно говорити так, ніби ви читаєте сценарій. Слова повинні звучати природно.
  2. 2 Виконайте психічну і фізичну підготовку суб'єкта. Завжди важливо переконатися, що людина розслаблена. Повідомте, що ви можете робити легкі дотики, інакше здивування може привести до втрати концентрації. Якщо суб'єкт одягнений в спідницю, то запропонуйте накрити ноги ковдрою, щоб людина не хвилювався про свою позі.
    • Скажіть суб'єкту, що можна кашляти і ворушитися. Спроби придушити біологічні функції можуть привести до втрати концентрації.
    • Попросіть людини не схрещувати ноги, інакше порив змінити положення ніг може вплинути на гіпноз. Також попросіть суб'єкта зняти окуляри.
  3. 3 Скажіть суб'єкту, що йому нема про що хвилюватися. Очевидне почуття страху завадить людині увійти в гіпноз. Поясніть, що ви не зможете маніпулювати людиною і йому зовсім не загрожує небезпека під час сеансу.
    • Просто скажіть: «Це абсолютно безпечна процедура. Ви ввійдете в стан підвищеної розслаблення і концентрації, але будете контролювати себе весь час сеансу ».
  4. 4 Запитайте дозволу. Завжди починайте з питання, чи готова людина до гіпнозу. Згода покаже вам, що людина подумки готовий, а сам суб'єкт відчує спокій.
    • Просто запитайте: «Ви згодні зануритися в гіпнотичний стан?»
  5. 5 Пам'ятайте, що не всі люди реагують однаково. Суб'єкт гіпнозу повинен бути готовий брати участь в процедурі і психологічно сприйнятливим. Згідно з дослідженнями, приблизно 80% людей помірно сприйнятливі до гіпнозу, 10% мають високу сприйнятливість, а ще 10% - низьку сприйнятливість.
    • Сприйнятливість будь-якого суб'єкта тісно пов'язана зі схильністю до фантазій і емпатії. Наприклад, здатність концентруватися в процесі читання також пов'язана з сприйнятливістю.
    • Прийнято вважати, що людину простіше занурити в гіпноз в спокійній обстановці без зовнішнього шуму і відволікаючих чинників. Такий гіпноз має право на існування, але дослідники прийшли до висновку, що людину так само легко загіпнотизувати в галасливій обстановці.

Частина 2 з 3: Як виконати занурення методом восьми слів

  1. 1 Попросіть суб'єкта «покласти руку на вашу долоню». Витягніть вперед будь-яку руку і попросіть суб'єкта покласти долоню на вашу руку. В ідеалі людина покладе свою руку з певним натиском, але буде лише злегка торкатися краю долоні, щоб ви могли легко прибрати руку, коли будете готові.
  2. 2 Скажіть суб'єкту «закрити очі». Одночасно махати другою рукою перед особою суб'єкта. Різко почніть рухати рукою відразу після того, як людина покладе долоню на вашу руку. Таким чином його увагу буде зайнято двома завданнями одночасно.
  3. 3 Скажіть суб'єкту «заснути». В цей же час приберіть руку з розкритою долонею, щоб людина подався вперед, як ніби він заснув за вашою командою. Ваше завдання - здивувати суб'єкта. Скажіть людині заснути впевненим, повелевающим тоном.
    • Весь процес повинен зайняти близько чотирьох секунд. Раптовість і швидкість - необхідні умови.

Частина 3 з 3: Як завершити сеанс гіпнозу

  1. 1 Приготуйтеся занурити суб'єкта на більш глибокий рівень. Початковий шок від занурення методом восьми слів швидко пройде, якщо відразу ж не вимовити слова, які занурять суб'єкта на більш глибокий рівень гіпнозу. Для цього скажіть спокійним голосом прохання зануритися в більш глибокий сон.
    • Кращий спосіб занурення буде описаний далі: качайте голову суб'єкта або виконуйте зворотний відлік. Виберіть найбільш зручний варіант. При розгойдуванні голови не обійтися без фізичного контакту з суб'єктом.
  2. 2 Розгойдуйте голову людини. Якщо суб'єкт перебуває в такій позі, коли різко падає вперед після того, як ви прибрали руку, то в такому випадку деякі гіпнотизери починають розгойдувати голову суб'єкта руками, щоб занурити людини в більш розслаблений стан. При цьому скажіть людині розслабити шию і перенести почуття розслаблення на інші частини тіла. Говоріть суб'єкту розслабляти тіло і свідомість, поки він не зануриться в глибокий сон.
    • Наприклад, говорите: «Я розкачую вашу голову, а ви занурюєтеся в більш глибокий транс. Чим більше я розкачую голову, тим сильніше ви засинаєте; чим сильніше ви засинаєте, тим краще себе почуваєте; чим краще ви себе відчуваєте, тим сильніше засинаєте ... ».
  3. 3 Виконуйте відлік. Скажіть людині, що він буде поступово розслаблятися, поки ви вважаєте від 1 до 5. На кожен рахунок описувати занурення людини в сон: «1, розслаблення розтікається по вашому тілу. 2, розслаблення стає глибше. 3, ваша свідомість розслаблено. 4, ви більше не відчуваєте нічого, крім розслаблення. 5, розслаблення стає глибше з кожною секундою ».
    • Рахунок можна вести і в зворотному порядку: «10, ви відчуваєте розслаблення. 9, все більше і глибше. 8, все відмінно, продовжуйте розслаблятися. 7, на кожен рахунок ви занурюєтеся в більш глибокий транс. 6, ще глибше, відмінно. 5, глибше, а тепер повністю розслабтеся. 4, 3, ви відмінно виконуєте вказівки. 2, ще більш глибокий сон. 1, 0. ви занурилися в глибокий транс ».
  4. 4 Почніть готувати людини до пробудження. Безпосередньо перед пробудженням скажіть, що майже пора «прокидатися» і «приходити в себе». Для спокійного переходу поясніть суб'єкту, що він буде відчувати після виходу з гіпнозу. Скажіть, що після виходу з трансу від відчує «розслаблення і комфорт».
    • При цьому використовуйте сигнали, які дозволять людині відразу зрозуміти, що він повертається в реальний світ. Перестаньте говорити повільним, заспокійливим голосом. Перейдіть на більш звичний розмовний тон як в повсякденному житті. Назвіть суб'єкта по імені, щоб він приготувався повернутися в реальність.
  5. 5 Розбудіть суб'єкта. Скажіть людині, що він прокинеться, коли ви закінчите зворотний відлік від 10 до 1. В процесі відліку поступово переходите з спокійного на розмовний тон. Наприклад, можна говорити: «10, ви починаєте прокидатися. 9, ви поступово приходите до тями. 8, ви згадуєте своє життя. 7, 6 ви прокидаєтеся після глибокого сну ».