Як приймати душ з новим татуюванням

Автор: Joan Hall
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПОБЕГ ОТ РЕБЕНКА ИЗ АДА ► The Baby in Yellow: The White Rabbit Update
Відеоролик: ПОБЕГ ОТ РЕБЕНКА ИЗ АДА ► The Baby in Yellow: The White Rabbit Update

Зміст

Отже, ви зробили нове татуювання, яка вам подобається! Тепер потрібно стежити за тим, щоб вона правильно зажила і добре виглядала. Через способу нанесення малюнка свіжа татуювання за фактом є відкритою раною, тому важливо проявити належний догляд і турботу. Для початку зніміть пов'язку, яку наклав майстер в салоні, а потім промийте татуювання. Новий малюнок потрібно мити три рази в день протягом двох тижнів. Після першої промивки можна прийняти короткий душ. Не вмикайте гарячу воду і сильний натиск, щоб послабити роздратування.

кроки

Частина 1 з 3: Що робити з пов'язкою

  1. 1 Дотримуючись вказівок майстра і не знімайте пов'язку завчасно. Татуювання гояться з різною швидкістю в залежності від чутливості шкіри, глибини нанесення, а також площі малюнка. Майстер повідомить вам, коли можна буде зняти пов'язку.
    • Якщо вам нічого не сказали, то задайте питання.
    • Коли майстер закінчить наносити малюнок, він промиє і обробить татуювання антисептиком. Потім він накладе пов'язку, щоб захистити шкіру від бактерій.
  2. 2 Чи не знімайте пов'язку 24 години, якщо майстер не давав вам точних рекомендацій. Якщо ви забули запитати або не можете додзвонитися до майстра, то почекайте хоча б добу. За цей час ваша шкіра трохи відновиться після ушкодження.
    • Якщо ви переживаєте, що пов'язка може приклеїтися, то спробуйте зняти її раніше. При цьому важливо пам'ятати, що татуювання - це відкрита рана, яку необхідно захищати від бактерій.
  3. 3 Перед душем зніміть пов'язку, яку наклав майстер в салоні. Ретельно вимийте руки і тільки потім торкайтеся до пов'язці. Мийте руки теплою водою з милом хоча б 20 секунд. Потім акуратно зніміть пов'язку.
    • Не приймайте душ в пов'язці. Вода вбереться в матеріал, який щільно прилягає до малюнка на шкірі, в результаті чого виникає ризик занести інфекцію.
  4. 4 Якщо пов'язка приклеїлася до рани, то зніміть її в душі. У деяких випадках пов'язка може приклеїтися до шкіри, тому знімати її буде боляче.Намочіть пов'язку легкої струменем теплої води в душі, щоб відклеїти матеріал. Далі необхідно промити татуювання.

Частина 2 з 3: Як промити татуювання

  1. 1 Зачекайте 24-48 годин. Дізнайтеся у майстри, через який час краще зняти пов'язку. Як правило, не рекомендується приймати душ раніше, ніж через добу після завершення малюнка.
    • Якщо почекати 2 дні, то на шкірі утворюється більш надійний бар'єр.
  2. 2 Використовуйте теплу воду. Під гарячою водою рана може палити, тому краще включити теплу воду. До того ж, якщо почати митися гарячою водою незабаром після нанесення татуювання, то вона може втратити колір, так як гаряча вода відкриває пори.
    • Спробуйте після душу обливати татуювання холодною водою протягом 30 секунд, щоб пори на шкірі стяглися.
  3. 3 Увімкніть м'яке розпорошення і не підставляйте татуювання під струмені води. Не потрібно включати сильний напір, інакше виникне роздратування. Якщо головка душа не регулюються, то стежте за тим, щоб струмінь води не була спрямована прямо на татуювання.
    • Також можна використовувати чисту чашку, щоб акуратно промити татуювання.
  4. 4 Подушечками пальців нанесіть на шкіру м'яке недушістое мило. Підійде будь-який м'яке мило, включаючи брусковий або рідке. Також можна використовувати антибактеріальне мило. Нанесіть на шкіру невелику кількість мила і переконайтеся, що ваші руки ретельно вимиті.
    • М'яко втирайте мило подушечками пальців. У мочалці можуть бути бактерії.
    • На татуюванні напевно скупчилася підсохлий кров і інший наліт, який потрібно змити. Проте шкіру не слід терти, інакше може виникнути роздратування.
  5. 5 Акуратно промийте татуювання водою. Нанесіть мило і змийте його водою. При необхідності обережно змивайте мило пальцями.
    • Швидко залишіть душову. В душі на татуювання впливає пара, вода і мило. При цьому можуть виникати больові відчуття і роздратування. Краще не залишатися в душі занадто довго. Також стежте за тим, щоб на татуювання не потрапляла вода, коли будете мити інші частини тіла (хоча б один тиждень).
  6. 6 М'яко просушіть татуювання чистим рушником. Не потрібно терти татуювання, щоб не викликати роздратування. Акуратно промокніть шкіру легкими дотиками. На рушник можна помітити невелику кількість крові - це цілком нормально.
    • Якщо немає чистого рушники, то використовуйте паперові рушники. У брудному рушник можуть бути присутніми бактерії.

Частина 3 з 3: Як стежити за чистотою

  1. 1 Промивайте татуювання 3 рази в день в перші 2 тижні, щоб стежити за чистотою шкіри. Поки татуювання буде гоїтися, необхідно особливо уважно стежити за чистотою і захистити рану від інфекцій. Наносите м'яке недушістое мило подушечками пальців, а потім змивайте водою.
    • Акуратно просушіть (не тріть) чистим рушником.
  2. 2 Нанесіть зволожуючу мазь, коли татуювання висохне. Візьміть засіб без ароматичних добавок (бажано гіпоалергенні), щоб не викликати роздратування, і акуратно нанесіть його чистими руками.
    • Спочатку використовуйте мазь. Приблизно через тиждень можна спробувати лосьйон.
  3. 3 Чи не накладайте пов'язку, щоб татуювання «дихала». Не потрібно повторно накладати пов'язку, коли завдасте зволожуючий засіб. Пов'язка потрібна тільки в найперший день. Після цього татуювання краще не накривати.
  4. 4 Не приймайте ванну, поки татуювання повністю не заживе. Якщо довго перебувати у ванній з водою, то існує ризик занести інфекцію. Краще прийняти короткий душ, щоб на татуювання не потрапляли бактерії.
  5. 5 Чи не плавайте в басейні або озері. Великі водойми кишать бактеріями, а шкіра з татуюванням - це відкрита рана. Чи не плавайте в таких водоймах, поки шкіра повністю не заживе.
    • Процес загоєння може займати від 45 днів до 6 місяців в залежності від розмірів або глибини нанесення малюнка.

Поради

  • Якщо помитися можна тільки в ванні, то максимально скоротіть час водних процедур, а потім окремо промийте татуювання.
  • Чи не наносите дуже багато мазі.Тонкого шару буде достатньо, щоб шкіра могла дихати.

Що вам знадобиться

  • мило
  • вода
  • рушник
  • зволожуюча мазь