Як прославляти Бога (християнство)

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как прославлять Бога в повседневной жизни? | "Библия говорит" | 806
Відеоролик: Как прославлять Бога в повседневной жизни? | "Библия говорит" | 806

Зміст

Будучи християнином, ви, швидше за все, відчуваєте трепет, коли думаєте про силу і велич Бога. Вираз цих почуттів називається прославленням. Можна прославляти Бога безпосередньо, молячись Йому, або ж висловлювати це іншими способами, в тому числі за допомогою музики і мистецтва, відвідування церковних служб або оповідань про велич Бога оточуючим. Прославляти Його можна в будь-якому місці і в будь-який час - головне, щоб це йшло від душі!

кроки

Метод 1 з 2: Прославляйте Бога за допомогою молитви

  1. 1 Почніть хвалебну молитву з звернення до Бога. У Біблії Ісус привів християнам зразкову молитву ( «Отче наш»), яку можна використовувати в будь-якій ситуації. Його молитва починається з прямого звернення до Бога. Звичайно, Господь і так зрозуміє, що ви говорите з Ним, однак, почавши з обігу, ви зможете налаштуватися на потрібний лад.
    • Наприклад, можна використовувати такі звернення: «Отець Небесний», «Дорогий Бог», - або просто: «Господи».
  2. 2 Прославляйте Бога за Його доброту і силу. Одна з найпростіших речей, за які можна вихваляти Бога, - це просто за те, що Він добрий і є правителем світу. У псалмі 95: 4 говориться: «Бо великий Господь і прославлений вельми, найгрізніший над богів». Цей вірш не означає, що потрібно боятися Бога. Це означає, що Він могутніший за всіх інших богів або інших сил, яким люди можуть поклонятися як божество.
    • У своїй молитві можна сказати: «Господи, це так дивно, що Ти, настільки могутній, що створив небеса і землю, все ж дбаєш про такому маленькому створенні, як я!»
  3. 3 Розкажіть Богу про конкретні Його діях, за які ви вдячні. Якщо ви вдячні за милості Божі в своєму житті, використовуйте хвалебну молитву, щоб повідомити Йому про це! Подумайте про значущі речі / події у своєму житті або подякуйте Йому за те, що Він направив на вас свою благодать (наприклад, за те, що ви недавно отримали підвищення або знайшли нового друга).
    • Наприклад, можна сказати: «Я постійно дивуюся, як сильно Ти допомагаєш мені в житті, і тому, що я відчуваю Твою присутність, коли служу іншим людям. Дякую Тобі за те, що Ти надаєш мені можливість заробляти на життя, займаючись улюбленою справою! »
  4. 4 Прославляйте Господа навіть у важкі часи. Необов'язково купатися в благодаті, щоб прославляти Бога. Навіть у найважчі часи, як і раніше можна вихваляти Його за те, що Він, наприклад, дав вам життя або за те, що Він послав Ісуса померти за ваші гріхи, а потім воскресив його з мертвих. Подібне прославляння нагадає вам про велич Бога і додасть вам сил в періоди занепаду духом.
    • Наприклад, можна сказати: «Господи, навіть незважаючи на те, що я переживаю погані часи, Ти продовжуєш направляти мене. Спасибі, що даруєш мені життя кожен день і допомагаєш мені не втрачати віри в світле майбутнє ».
    • У псалмі 117: 1 описується момент, коли ізраїльтяни стояли перед обличчям неминучої смерті в битві проти армії, яка значно перевершувала їх за кількістю.Однак, коли вони йшли строєм, вони продовжували вихваляти Бога зі словами: «Дякуйте Господу, добрий бо Він, бо навіки Його». В результаті Бог благословив їх перемогою за їх віру, і немає ніяких причин вважати, що Він не зробить того ж самого, коли ви зіткнетеся з труднощами в житті.
  5. 5 Просіть Бога і далі благословляти ваше життя. В кінці молитви можна додати прохання до Бога, щоб Він продовжував демонструвати вам свою присутність і любов. Це покаже Йому, що ви вдячні за те, що маєте, і що ви вважаєте це Його заслугою.
    • Можна просто сказати: «Господи, продовжуй благословляти мене кожен день відповідно мудрістю Твоєї».
    • Завершіть молитву, сказавши щось на кшталт: «В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь ».

Метод 2 з 2: Знайдіть інші способи прославляти Бога

  1. 1 Піднімайте руки до Бога, вихваляючи Його під час вшанування. Незалежно від того, відвідуєте ви церковні служби або вклоняєтеся Богу в самоті свого будинку, один із способів прославити Бога - це піднімати до нього руки. Ця дія символізує, що ви тягнете до Отця Небесного і направляєте свій дух до нього.
    • Ця дія описано в Біблії в псалмі 133: 1-2: «Благословіть нині Господа, всі раби Господні, що стоїте в домі Господньому ви ночі. Ваші руки здійміть до святині, і Господа благословіть! ».
    • Ляскання в долоні теж може бути формою вихваляння, особливо під час молитовного піснеспіви.
  2. 2 Вихваляйте Бога через пісні, які прославляють його. Біблія повна прикладів того, як люди використовують музику для прославлення Бога. Наприклад, в псалмі 39: 4 говориться: «І вклав в уста мої пісню нову - хвалу Богу нашому». Цей вірш вказує не тільки на те, що музика - це прекрасний спосіб прославляти Бога, а й що Він насправді дарував нам її саме з цієї причини.
    • Для прославлення Бога можна використовувати і музичні інструменти, як описано в другій книзі Хронік 5: 13-14: «І були, як один, сурмлять і співають, видаючи один голос на хвалу та дяку Господеві, і як загримів голос труб і на цимбалах, і на музичних знаряддях, і як хвалили Господа, бо Він благий, бо на віки його ».
  3. 3 Використовуйте мистецтво як форму вихваляння, щоб використовувати дані вам Богом таланти. Якщо ви вважаєте, що у вас немає здібностей до музики, подумайте про інше дарі, яким наділив вас Бог. Наприклад, можливо, ви - талановитий письменник, художник чи актор. Якими б талантами ви не володіли, можна використовувати їх для прославлення Бога.
    • Наприклад, якщо ви любите малювати, напишіть картину зі своїм улюбленим пейзажем. Під час малювання міркуйте про те, що Бог створив світ, повний приголомшливою природної краси.
    • Якщо ви - письменник, можна написати вірш, що вихваляють Бога.
    • Якщо Бог благословив вас даром акторської майстерності, зіграйте в мініатюрі, що вихваляє Його (або навіть придумайте її самі).
  4. 4 Читайте уривки з Біблії, які будуть надихати вас на прославляння Бога. Якщо вам потрібна невелика допомога, щоб налаштуватися на потрібний лад, перегляньте Біблію в пошуках прикладів, де послідовники Бога вихваляють його. Коли ви вивчите всі варіанти, можливо, у вас виникне бажання відтворити деякі з них!
    • Псалтир - прекрасне варіант для вивчення вихвалянь. Наприклад, в псалмі 33: 2 говориться: «Благословляю Господа повсякчас».
  5. 5 Прославляйте Бога, ділячись Його милосердям з іншими. Якщо ви відчуваєте присутність Бога в своєму житті, можливо, ви відчуваєте внутрішньо покликання розповісти іншим людям про Його любов і про те, як Він благословив вас. Обмін вірою з іншими, є потужною формою вихваляння, тому що він показує Богу, що ви настільки цінуєте Його, що не можете не поділитися цим з оточуючими.
    • Не всі будуть сприйнятливі до Божого послання, і в цьому немає нічого поганого. Головне, не дозволяйте цього байдужості охолодити ваш ентузіазм в вірі!