Як пустити плітку

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 25 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Укладка плитки на бетонное крыльцо быстро и качественно! Дешёвая плитка, но КРАСИВО!
Відеоролик: Укладка плитки на бетонное крыльцо быстро и качественно! Дешёвая плитка, но КРАСИВО!

Зміст

Плітки поширюють звичайні люди, мас медіа і навіть уряд, щоб маніпулювати громадською думкою. Плітки можуть поранити або мати руйнівні наслідки. Вони поширюються і виходять з-під контролю. Тому завжди дуже важливо ретельно продумувати можливі наслідки, перш ніж пускати чутки. Ці наслідки можуть вплинути і на ваше оточення. Варто запустити плітку, і вам її вже не зупинити.

кроки

Метод 1 з 3: Створення переконливої ​​плітки

  1. 1 Визначте свою мету. Можливо, ви хочете принизити кого-то, розірвати відносини і похитнути довіру до уряду. Або хочете запустити плітку про себе, щоб привернути більше уваги до своєї персони. Причин для запуску чуток може бути багато, проте, щоб плітка дала свої плоди, ви повинні заздалегідь визначити, на що вона націлена.
    • Подумайте, чи не існує більш етичного способу для досягнення мети. Якщо плітка не є правдою, значить, ви обманюєте довіру оточуючих. Можливо, це того не варто.
  2. 2 Намагайтеся всполохнуть громадськість. Більшість широко поширених пліток викликають емоційний відгук у величезної кількості людей. За часів Другої світової війни і Англія, і Німеччина створювали пропагандистські постери, які виступають проти пліток, оскільки плітки про війну викликали паніку серед населення. Ці чутки поширювалися так швидко, що змушували людей нервувати і боятися. Якщо ви хочете викликати переполох своєю пліткою, вона повинна бути досить достовірної, щоб викликати розмови.
    • Постарайтеся вибрати тему, яка стосується багатьох людей. Більшість людей стурбовані власною безпекою, зовнішністю, грошима. Наприклад, якщо ви пустили слух про виграш в лотерею, швидше за все, він швидко пошириться і сильно вплине на вище оточення.
  3. 3 Задовольнити бажання громадськості. Якщо багато людей захочуть повірити, що це правда, значить, повірять. Якщо фільм дуже популярний, буде дуже легко поширити слух про вихід сиквела до нього. Правда це чи ні, велика кількість людей, швидше за все, повірять, бо сподіватимуться, що це правда. Люди поширюють чутки про знаменитостей, тому що заздрять їм і сподіваються принизити і очорнити їх образ. Слух, який об'єднує бажання багатьох людей, викликає у них однакове враження.
  4. 4 Зробіть слух правдоподібним. Плітка може шокувати, але не повинна здаватися смішною. Багато людей можуть повірити, що ви пережили атаку ведмедя і вижили. Однак мало хто повірить, що вас атакувала панда з самурайським мечем. Щоб слух закріпився, він повинен викликати довіру.
  5. 5 Чи не ускладнюйте. Намагайтеся уникати надлишку деталей, інакше основна ідея плітки загубиться. Додайте одне-два уточнення, цього буде достатньо. Однак постарайтеся зробити слух простим і розраховуйте на ефект снігової кулі. Пліткарі зазвичай самі додають деталі від себе.
    • Наприклад, якщо ви запустите слух, що хтось зробив пластичну операцію, навіть найменша деталь може відвернути від головної новини. Якщо ви скажете, що хтось витратив $ 8,000, щоб зробити губи як у Анджеліни Джолі після першої операції, ви зіб'єте людей з пантелику. Ця плітка про те, що людина витратила багато грошей, що зробив операцію або що має нездорову одержимість Анджеліною Джолі? Чи не ускладнюйте.

Метод 2 з 3: Поширення плітки

  1. 1 Переконайте інших підхопити вашу плітку. Щоб слух поширювався, потрібно змусити когось вам повірити. Деякі люди більш наївні, ніж інші, і з більшою ймовірністю візьмуть все за чисту монету. Інші можуть зажадати докази або запитати про джерело плітки. Постарайтеся уникати надмірно цікавих людей.
  2. 2 Зосередьтеся на базік. Якщо ви розповісте плітку скромній людині, швидше за все, вона не буде часто спливати.Однак якщо ви поділитеся з кимось, хто любить поговорити і у кого є багато друзів, слух швидко розповзеться.
    • Крім того, не погано буде виставити головного пліткаря як джерело слуху. Найчастіше такі люди так багато базікають, що забувають від кого і що почули.
  3. 3 Використовуйте кілька шляхів передачі плітки. Подумайте, чи зможете ви поширити слух якось крім сарафанного радіо.
    • Спробуйте створити фейковий аккаунт в соціальних мережах і поширити плітку в мережі. Так як майже всі люди спілкуються в соціальних мережах, слух швидко разползется.
    • Розставте навколо докази. Це може бути не легко, проте допоможе вам закріпити слух надовго. Якщо ви скажете, що бачили, як хтось їсть собачу їжу, вам навряд чи хто повірить. Однак якщо ви розсиплеться шматочки цієї їжі навколо столу цієї людини, а люди це помітять, то ваша плітка різко стане правдоподібною і рознесеться.

Метод 3 з 3: замітання слідів

  1. 1 Зробіть так, щоб слух було важко спростувати. Чи не складайте історій, які легко перевірити, інакше ваш слух швидко помре. Якщо плітку можна дискредитувати доказами, у неї буде більше шансів на поширення.
    • Наприклад, якщо ви скажете, що хтось втратив руку в аварії, слух буде жити до тих пір, поки людину не побачать з обома цілими руками. Однак якщо ви запустите слух, що людина на машині збив бездомного, буде важко довести, що ви брешете.
  2. 2 Зведіть співучасників до мінімуму. Можливо, вам знадобиться допомога одного-двох спільників, проте не розширюйте це коло. Чим більше людей знає про плітці, тим більше вірогідності, що хтось зізнається в правді. Задіюйте тільки тих, хто вміє тримати секрети. Часом буває складно поставити успішну плітку собі в заслуги.
  3. 3 Не дайте плітці привести назад до вас. Найкраще спочатку розповісти слух одного, якому ви довіряєте. Попросіть його не розповідати, від кого пішла плітка, так як нібито самі обіцяли зберегти секрет. Якщо ж якимось чином плітка повернеться до вас, все, що вам залишається - це все заперечувати, поки це не буде доведено.

Поради

  • Для початку спробуйте запустити маленький, нешкідливий слух. Це допоможе вам визначити, як поширювати плітки надалі.
  • Чутки не обов'язково повинні бути негативними. Ви завжди можете постаратися виставити себе в кращому світлі.

попередження

  • Майте на увазі, що ви можете зіткнутися з наслідками від поширення неправдивої інформації на роботі, в школі або у зв'язку з публічною наклепі.
  • Ніколи не використовуйте плітки, щоб знущатися над будь-ким. Абсолютно неправильно і негарно придумувати історії, щоб зачепити людину.

Схожі статті

  • Як припинити плітки
  • Як впоратися з плітками
  • Як завести розмову, коли нема про що поговорити
  • Як підтримати бесіду з дівчиною (посібник для хлопців)
  • Як почати розмову з дівчиною
  • Як почати розмову з дівчиною через СМС повідомлення
  • Як говорити з дівчиною і не здаватися нудним
  • Як вести хорошу бесіду
  • Як запропонувати цікаву тему для бесіди
  • Як знайти про що поговорити