Як працювати з інструментом Дремель

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Демонстрация инструментов DREMEL
Відеоролик: Демонстрация инструментов DREMEL

Зміст

Якщо ви коли-небудь бували в магазині інструментів, то, можливо, бачили Дремель. Це багатоцільовий обертальний інструмент з великою кількістю пристосувань і насадок. З його допомогою можна обробляти дерево, метал, скло, електронні компоненти, пластмасу і багато інших матеріалів. Цей інструмент прекрасно підходить для занять рукоділлям і дрібного ремонту, їм зручно працювати в обмеженому просторі і важкодоступних місцях. Освойте Дремель і спробуйте його в справі, і ви оціните цей універсальний інструмент.

кроки

Частина 1 з 3: Основи

  1. 1 Виберіть Дремель. Компанія Дремель була одним з перших виробників, які почали випускати ротаційні інструменти, і вона до цих пір відома головним чином завдяки цим інструментам. Компанія виробляє також безліч інших інструментів, в тому числі електричні шуруповерти і лобзики. Ознайомтеся з їхньою продукцією і виберіть відповідний вам інструмент. Ціни варіюються в досить широких межах, тому важливо зробити правильний вибір. Зверніть увагу на наступні характеристики:
    • живлення від мережі або бездротової варіант;
    • легкий і портативний, або більш міцний і потужний інструмент;
    • час роботи без підзарядки;
    • фіксована або змінна швидкість: перший варіант більш дешевий і простий у використанні, в той час як другий краще підходить для більш тонкої роботи.
  2. 2 Вивчіть керівництво по експлуатації. До дремель додаються різні свердла та інші насадки і інструменти, а також інструкція з експлуатації. Обов'язково прочитайте інструкцію, перш ніж використовувати інструмент, і ознайомтеся з керуванням. Дізнайтеся, як вмикати та вимикати інструмент, перемикати швидкість і міняти насадки.
    • Ваш інструмент може відрізнятися від попередніх моделей, тому уважно вивчіть прикладену до нього інструкцію.
  3. 3 Використовуйте відповідні засоби захисту. Перед роботою з дремель завжди надягайте робочі рукавиці або гумові рукавички, щоб захистити руки від тирси, стружки і гострих країв. Одягайте також захисні окуляри, особливо при різанні, шліфуванні або поліруванні.
    • Тримайте в чистоті своє робоче місце. Слідкуйте, щоб під час роботи з інструментом поруч не було дітей і інших людей.
  4. 4 Потренуйтеся встановлювати і закріплювати насадки. Щоб надіти насадку, звільніть цанговий патрон інструменту і вставте хвостовик насадки в отвір. Закрутіть гайку патрона, так щоб насадка міцно сиділа в отворі і не прокручувалась. Щоб зняти насадку, натисніть на кнопку фіксатора і відкрутіть цангову гайку - таким чином ви послабити затиск і зможете вийняти насадку.
    • Перш ніж встановлювати або змінювати насадку, переконайтеся в тому, що Дремель вимкнений і від'єднаний від мережі.
    • Деякі моделі забезпечені спеціальними цангами, які дозволяють легко і швидко змінювати насадки.
    • Можна також придбати цанги різних розмірів, під різні діаметри хвостовиків насадок.
    • У деяких випадках необхідно використовувати оправлення для кріплення хвостовиків з різьбленням. Такі хвостовики можна використовувати в насадках для полірування, різання і заточування.
  5. 5 Використовуйте відповідні насадки. Для різних оброблюваних матеріалів слід використовувати різні насадки.Компанія Дремель випускає безліч різних насадок для роботи практично з усіма видами матеріалів. Наприклад, можна придбати насадки для наступних робіт:
    • різьблення та гравірування: використовуйте високошвидкісні насадки для різьби та гравіювання, твердосплавні конусоподібні фрези, фрези з карбіду вольфраму і точкові фрези з алмазним напиленням;
    • фасонне фрезерування: використовуйте фрези для контурної обробки (прямі, фігурні, кутові, канавочні і так далі); не надягайте на фрезерну головку нічого крім фрез;
    • висвердлювання дрібних отворів: використовуйте свердла (їх можна придбати як по одному, так і в складі набору).
  6. 6 Перш ніж приєднувати Дремель до мережі, перевірте, щоб він був вимкнений. Виставте мінімальну швидкість, підключіть Дремель до мережі і перевірте роботу інструменту на різних швидкостях.
    • Щоб розпочати роботу з інструментом, спробуйте тримати його різними способами. При проведенні тонкої роботи можна тримати Дремель як олівець. Якщо вам має бути більш груба робота, краще міцніше затиснути інструмент в руці.
    • Затискайте опрацьований матеріал в лещатах або струбцине.
    • Справтеся з керівництвом по експлуатації, щоб визначити оптимальну швидкість для певного виду робіт.
  7. 7 Чистіть Дремель кожен раз після роботи. Після закінчення роботи знімайте насадку і кладіть її назад в коробку. Протирайте інструмент після роботи - це значно подовжить термін його служби. Перш ніж розбирати інструмент для генеральної чистки, ознайомтеся з інструкцією.
    • Частіше продувайте отвори інструменту стисненим повітрям, щоб запобігти пошкодженню електричних ланцюгів.

Частина 2 з 3: Різка

  1. 1 Використовуйте Дремель для розрізання невеликих деталей. Завдяки малій вазі і невеликим розмірам Дремель добре підходить для розрізання дрібних предметів. Однак це ручний інструмент, тому з його допомогою складно отримати рівний довгий розріз. Проте, можна зробити кілька прямих надрізів, а потім вирівняти поверхню за допомогою шліфувальної насадки.
    • Не використовуйте Дремель для розрізання товстих і масивних предметів - для цього краще підійде більший інструмент.
  2. 2 Закріпіть деталь. Використовуйте для цього лещата або інший кріпильний інструмент, в залежності від того, що саме ви збираєтеся розрізати. Не намагайтеся втримати розрізається предмет в руках.
  3. 3 Виставте потрібну для даного матеріалу і інструменту швидкість. Це може призвести швидкість може привести до пошкодження мотора, відрізного кола або розрізається. Якщо ви не впевнені, знайдіть в інструкції, яка швидкість рекомендується для вашого інструменту і даного матеріалу.
    • Якщо ви ріжете товстий або твердий матеріал, робіть це в кілька етапів. Якщо матеріал занадто товстий або твердий і ріжеться на превелику силу, замість дремель може знадобитися маятникова пила.
    • Якщо з'явився дим або змінився колір матеріалу, значить, ви використовуєте занадто високу швидкість. Переривчаста або працює повільно мотора говорить про те, що ви занадто сильно тиснете на інструмент. Відпустіть тиск і відрегулюйте швидкість.
  4. 4 Ви можете розбити пластмасу. Поставте на Дремель відрізний круг. Не забудьте перед роботою надягти захисні окуляри і навушники. Встановіть швидкість між 4 і 8, щоб вистачило потужності, але при цьому не згорів мотор. Після закінчення зачистите гострі краї розрізу.
    • Не натискайте на інструмент занадто сильно, щоб не пошкодити Дремель і відрізний круг.
    • Для зручності можна накреслити на пластмасі лінії розрізу. Це допоможе вам легше і точно порізати матеріал.
  5. 5 Потренуйтеся різати метал. Закріпіть в патроні дремель коло для різання металу. Перш ніж приступати до роботи, надіньте захисні окуляри і навушники. Увімкніть інструмент та виставте швидкість між 8 і 10. Переконайтеся, що металева деталь надійно закріплена. Злегка доторкніться відрізним кругом до металу на кілька секунд і зробіть невеликий надріз. При цьому з-під кола полетять іскри.
    • Армовані відрізні круги міцніше, ніж звичайні абразивні круги. Абразивний круг може розколотися при розрізанні металу.

Частина 3 з 3: Поширення, шліфування та полірування

  1. 1 Використовуйте Дремель для шліфування. До інструменту можна приєднувати точильні камені. Вставте точильний камінь в патрон або оправлення дремель і закріпіть його. Виставте низьку швидкість, щоб матеріал не перегрівся. Обережно піднесіть точильний камінь до матеріалу і приступите до шліфування.
    • Для шліфування можна використовувати точильні камені, шліфувальні круги, камені для заточування ланцюгів бензопил, абразивні круги і шліфувальні головки. Для шліфування металу, порцеляни та кераміки найкраще підходять карбідовие інструменти.
    • Для шліфування округлих поверхонь використовуйте циліндричні або трикутні наконечники. Щоб зробити виїмку або відшліфувати внутрішню поверхню кута, використовуйте плоский коло. Для шліфування закруглених поверхонь підійдуть циліндричні або трикутні наконечники.
  2. 2 Використовуйте Дремель для заточування. Виберіть відповідну наждачний насадку і затисніть її в дремель. Є наждакові насадки з різним зернистістю, і всі вони повинні підходити для одного патрона. Вставте хвостовик наждачним насадки в патрон і закрутіть гайку. Увімкніть Дремель і виставте швидкість від 2 до 10. Для заточки та полірування дерева або пластмаси виберіть меншу швидкість. При роботі з металом виставте більш високу швидкість. Надійно закріпіть оброблювану деталь і піднесіть до неї наждачний насадку, так щоб вона щільно стикалася з заточуваної або шліфується поверхнею.
    • Слідкуйте, щоб наждакові насадки мали нормальну якість, інакше вони можуть подряпати і пошкодити оброблювану поверхню. Насадки не повинні бути стертими, і їх необхідно щільно вставляти в патрон інструменту. Тримайте кілька наждакових насадок, щоб при необхідності ви могли швидко змінити їх.
    • Для заточування можна використовувати наждакові насадки, точильні диски, шліфувальні круги, оздоблювальні абразивні щітки та щітки для фінішної обробки.
  3. 3 Переходьте від грубих до більш дрібним наждаковим насадок. Якщо вам необхідно обробити велику поверхню, почніть з грубих наждакових насадок, а потім перейдіть до більш дрібним. Таким чином ви зможете швидко видалити великі подряпини і розгладити поверхню. Якщо ви відразу почнете з дрібним наждачним насадки, то витратите більше часу і зітрете цю насадку.
    • Раз в одну-дві хвилини перевіряйте, чи не стерлася і не ушкодилася чи насадка. При цьому не забувайте вимикати Дремель і від'єднувати його від мережі.
  4. 4 Поліруйте метал і пластмасу. Дремель прекрасно підходить для полірування дрібних деталей і важкодоступних місць. Нанесіть на оброблювану поверхню поліруючий склад і встановіть на дремель повстяний наконечник або полірувальний круг. Почніть з малої швидкості (наприклад, 2), пройдіться по поверхні і рівномірно розмажте по ній полірувальну суміш. Поліруйте поверхню круговими рухами. Працюйте на низькій швидкості (не вище 4).
    • Можна обійтися і без полірувальної пасти, але в цьому випадку вийде менш гладка поверхня.
    • Використовуйте для очищення і полірування гумові наконечники, ганчіркові полірувальні круги та полірувальні щітки. Підбирайте щітки з відповідною жорсткістю. Полірувальні щітки добре підходять для того, щоб зняти стару фарбу з металу або очистити інструменти або гриль.

Поради

  • Як випливає закріплюйте оброблювані деталі. Поправте кріплення, якщо воно ослабло.
  • Не тисніть на інструмент занадто сильно при різанні і шліфовці. Дозвольте наждачним насадки і відрізного кола самим зробити свою роботу.
  • Починайте працювати з матеріалом, після того як обертання інструменту досягне заданого рівня.
  • Щітки для дремель розраховані на 50-60 годин роботи. У разі збоїв і неполадок зверніться в службу підтримки.

попередження

  • Підтримуйте в чистоті своє робоче місце. Працюйте на свіжому повітрі або в добре вентильованому приміщенні.Свердління, шліфування, різання і заточування залишають дрібне сміття на вас, на підлозі і в повітрі навколо робочого місця.
  • При роботі з дремель завжди надягайте захисні окуляри.