Як радіти тому, що у вас є

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 24 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Эми Кадди: Язык тела формирует вашу личность
Відеоролик: Эми Кадди: Язык тела формирует вашу личность

Зміст

Щастя - це особистий вибір кожного ... ну, до певної міри. Так, контролювати все, що з вами відбувається, неможливо, але ви можете контролювати свої думки і дії. По суті, вміння бути задоволеним тим, що у вас є, це питання зосередженості на все хороше, що є у вашому житті, позбавлення від нереалістичних очікувань і прагнення будь-що-будь відчувати себе добре «тут і зараз».

кроки

Метод 1 з 2: Зміна уявного настрою

  1. 1 Приділіть хвилинку, щоб подумати, як вам пощастило в житті. Подумайте про все те хороше, що є у вашому житті, а не про те, чого у вас немає. Коли вам стане сумно, думати про хороше може бути складно, так що почніть з усього того, що ви сприймаєте як само собою зрозуміле. У цьому вам допоможуть наведені нижче питання - і якщо ви позитивно відповісте на хоча б один з них, то у вас є всі приводи відкривати шампанське (адже не всім так само пощастило, як і вам)!
    • Чи є вам де жити?
    • Чи є у вас робота?
    • Чи є у вас освіта?
    • Чи є важливий для вас людина, той, хто вас любить?
    • Чи є у вас член сім'ї, з яким ви підтримуєте добрі відносини?
    • Чи є у вас вільний час для особистих справ (хоч іноді)?
    • Чи є у вас вихованець?
    • Чи є неподалік від місця вашого проживання мальовнича місцевість?
    • Чи достатньо цього для життя?
    • Що ще вам потрібно? Чи обов'язково це?
  2. 2 Подумайте про те, що все могло бути куди як гірше. Справді, подумайте про все, що могло б бути погано прямо зараз. Тепер спробуйте зрозуміти, чому цього не сталося. А далі все просто: все те погане, що не сталося з вами, це вже щось хороше! Нижче - знову питання, але на цей раз вам потрібно відповісти «ні» хоча б на один з них, щоб мати все приводи радіти життю!
    • Ви мертві?
    • Ви в тюрмі?
    • Ви сильно хворієте?
    • Ви абсолютно одні, причому без шансів на знайомство з новими людьми?
    • Ваші справи зовсім, абсолютно погані?
  3. 3 Відпустіть минуле. Його не змінити, так що і переживати за справи давно минулих днів немає ні найменшого сенсу. Не варто витрачати ні секунди на роздуми про те, що могло б статися - це не відбулося, цього немає. Зосередьтеся краще на тому, що є і що ви можете змінити. Нижче ми навели приклади того, про що абсолютно не варто засмучуватися:
    • Ні до чого не призвели романтичні захоплення.
    • Кар'єрні помилки.
    • Пригоди, які обійшли вас стороною.
    • Незручні ситуації з вашою участю.
  4. 4 Припиніть порівнювати себе з іншими. Заздрість - отрута, що отруює щастя, і вам буде складно залишатися щасливим, постійно думаючи про тих, хто нібито краще вас. Якщо у кого-то есть что-то, що ви б хотіли собі (машина, робота, щось цінне, та хоч навіть веселий відпустку), то не треба засмучуватися через те, що у вас цього немає. Краще порадійте за іншу людину і зосередьтеся на тому, щоб стати щасливішими самому.
    • Пам'ятайте, що люди вихваляються лише тим, чим пишаються. Все погане, що є в їхньому житті, зазвичай залишається прихованим від оточуючих.
  5. 5 Поменше користолюбства! У довгостроковій перспективі ваше майно навряд чи зробить вас щасливим. Задоволення від актів споживання розвіюється досить швидко, і незабаром все те нове, що є у вас, стане звичним, переставши робити вас щасливішими. Гроші, будинки, машини - це, звичайно, добре, але не в них криється першопричина щастя. Відповідно, обмежуючись такими ось матеріальними мріями, ви не пускаєте самі себе на щастя!
  6. 6 Зосередьтеся на самих ваших щасливих спогадах. Переживати в зв'язку з минулими подіями не варто, так як змінити їх ви не в силах, але все ж не варто так вже відразу відмітати минуле цілком - візьміть з нього хороші моменти! Сам факт того, що в минулому ви були щасливі, вже варто подяки. Ні у кого більше в світі немає ваших щасливих спогадів, ви унікальні в цьому сенсі! Ось про що можна згадати в зв'язку з цим:
    • Щасливі спогади дитинства
    • Ваші досягнення
    • Сімейні зустрічі і збори, якими ви насолоджувалися
    • Час, весело проведений з друзями
    • Досягнуті вами професійні цілі

Метод 2 з 2: Зміна дій

  1. 1 Проводьте час з людьми, яких ви по-справжньому цінуєте. Як то кажуть, «скажи мені, хто твій друг, і я скажу тобі, хто ти» - і ця приказка актуальна і донині. З плином часу емоції, дії і думки вашого оточення як би «відшліфують» вас, накладуть на вас свій відбиток. Щоб бути якомога більш щасливим, обов'язково проводите більше часу з важливими для вас людьми, з тими, хто робить вас щасливішими за все. Те можуть бути друзі, родичі, колеги, важливі для вас люди або навіть випадкові знайомі. Лише ви знаєте, з ким ви щасливіші за все, і лише вам робити цей вибір.
  2. 2 Подякуйте інших за те, як вони впливають на ваше життя. Не забувайте віддати належне людям, які привносять щастя у ваше життя! Завівши собі за звичку говорити людям «спасибі», ви зможете зрозуміти, наскільки ж повна щастям ваше життя. Крім того, завдяки важливих для вас людей ви ще й зможете поділитися з ними вашим щастям! Але ж бути щасливим в поодинці навіть близько не так приємно, як бути щасливим у компанії!
    • Зовсім не обов'язково дякувати півгодинної урочистою промовою. Подяка може бути максимально простий, наприклад "Спасибі за допомогу, для мене це багато значить". Важлива тут щирість, не слова.
  3. 3 Ставте перед собою захоплюючі нові цілі. Радість від досягнення і пов'язаний з цим успіх, на жаль, швидкоплинні. Тут як з покупками - гострота швидко втрачається, відчуття згладжуються, все повертається на круги своя. Тим не менше, стан «працюю для досягнення мети» саме по собі може стати джерелом радості. Буде мета - буде і причина жити, буде привід бути активним, буде шанс відчути свою значимість і потрібність. Образно кажучи, цілі - це паливо для життя, зігріваючий нас теплом щастя.
    • Кожне проміжне досягнення на пусти до вашої мети - привід порадіти. Досягнувши ж мети, радійте, але пам'ятайте, що радість тут лише тимчасова, так ви убережетеся від розчарування. Щоб знову зануритися в океан радості і щастя, поставте перед собою нові цілі!
  4. 4 Оточіть себе тим, що робить вас щасливішими. Щастя залежить навіть від того, де ви знаходитесь. Любіть квіти? Розставте їх по дому або на вашому робочому місці. Без розуму від машин? Залиште в вашому розкладі годинку-другу на метушню в гаражі. Витрачати час (навіть самий мізер) на те, що вам подобається - вірний спосіб поліпшити свій настрій. Крім того, так ви ще й нагадайте самому собі, за скільки всього вам варто бути вдячним.
  5. 5 Живіть активної, відкритої життям. Не відмовляйте собі в задоволенні вийти з дому - краще відкрити для себе щось нове поза домом, ніж залишитися на рідному дивані. Погуляйте, виберіться в парк, поспілкуйтеся з людьми, катайтеся на велосипеді, сходіть в музей - в загальному, не сидіть вдома, і ваш настрій покращиться (і зовнішній вигляд, до речі сказати, теж!).
    • Так, дивитися ТБ або читати що-небудь в інтернеті - славний спосіб відпочити. Але не варто займатися цим весь вільний час! Помірність - ключ до всього, потрібно дотримати баланс між миттєвими позивами і знанням того, що живемо ми лише раз, а час, на жаль, не повернути і не повернути.
  6. 6 Веселіться! За пресингом щоденних стресом легко забути про необхідність часом проводити час із задоволенням. Як? О, способів повно, але лише ви знаєте, що саме підходить для вас! Комусь подобаються клуби або вечірки, хтось любить читати на пляжі, хтось із задоволенням сходить в кіно. Що б там не було для вас, займайтеся цим регулярно і пам'ятайте - немає сенсу ховатися від веселощів.
    • У компанії все може бути навіть веселіше, так що не соромтеся кликати друзів, рідних або важливих для вас людей. Але не дозволяйте собі залишатися без веселих моментів лише тому, що вам не з ким з розділити.Повірте в себе і йдіть самі - ви можете знайти нових друзів, а навіть якщо і не знайдете, то все одно ви чудово проведете час!

Поради

  • Намагайтеся подумки залишатися в сьогоденні. Чи не живіть минулим, що не терзайте себе цими жахливими «ах, якби». Змінити можна лише сьогодення, і це єдине, що важливо.
  • Пам'ятайте, що ніхто не проживе ідеального життя. Все якось може піти не так, як треба (і піде). Працюйте над виправленням проблем, але не дозволяйте їм поховати вас під собою! Знайте, помилки і нещастя неминучі, але не постійні.
  • Складіть списки того, що вам подобається і немає, а також ваших цілей. А що? Це відмінний спосіб привести думки в порядок! Крім того, дуже приємно відзначати досягнуті цілі за списком.