Як розпізнати ознаки анорексії у молодих дівчат

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 17 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
5 признаков доступной женщины | Типажи женщин
Відеоролик: 5 признаков доступной женщины | Типажи женщин

Зміст

Анорексія - це розлад харчової поведінки, яке часто зустрічається серед підлітків, особливо серед молодих дівчат; приблизно 90-95% страждають від анорексії є особами жіночої статі. Подібне розлад харчової поведінки може бути викликано бажанням підлітка мати певну вагу, а також особистісними факторами, такими як генетика, тривожність або стрес. До найбільш поширених симптомів анорексії відносяться надмірна худорба і втрата ваги. Проте, існують і інші поведінкові ознаки, які ви можете виявити у вашій малолітньої дочки або подруги, що вказують на анорексію. Якщо ви помітили у ваших близьких один з цих симптомів, в такому випадку слід запропонувати їм звернутися за медичною допомогою, де фахівці допоможуть боротися з цією потенційно небезпечною для життя хворобою.

кроки

Частина 1 з 2: Розпізнавання фізіологічних симптомів

  1. 1 Зверніть увагу на недостатню вагу, випирають кістки і втомлений зовнішній вигляд. Одним із симптомів надмірної втрати ваги є випирають кістки, особливо це стосується кісток ключиці і грудної клітини. Подібне пов'язано з відсутністю жиру на тілі, що і призводить до надмірної худорби.
    • Особа також може стати блідим і втомленим, з виступаючими вилицями.
  2. 2 Перевірте, чи немає у вашого близької людини слабкості і непритомності. Недоїдання може привести до швидкої стомлюваності, запаморочень, непритомності і нездатності виконувати будь-які фізичні дії. Деякі люди, які страждають на анорексію, через наявність вкрай низького рівня енергії, яку вони недоотримують через недостатнє харчування, насилу вибираються з ліжка, щоб приступити до повсякденних справ.
  3. 3 Зверніть увагу на те, не відстають чи нігті і не випадають волосся. Через нестачу поживних речовин нігті стають крихкими і легко ламаються. Також волосся можуть випадати клаптями або стати дуже ламкими.
    • Ще однією ознакою прояви анорексії є поява тонких волосся на обличчі і тілі, відомих як лануго. Подібне відбувається через спроби тіла утримувати тепло, незважаючи на відсутність поживних речовин і енергії, які повинні надходити через їжу.
  4. 4 Запитайте дівчину, чи немає у неї порушення менструального циклу або повної відсутності менструації. Багато молодих жінок, які страждають на анорексію, стикаються з відсутністю менструації або регулярного циклу. У 14-16 річних дівчат цей стан називається аменореєю, або відсутністю менструації.
    • Якщо у молодої дівчини розвивається аменорея через розлади харчової поведінки, то одночасно її здоров'ю загрожують інші проблеми і вам слід звернутися до лікаря якомога швидше.

Частина 2 з 2: Розпізнавання поведінкових симптомів

  1. 1 Зверніть увагу, чи відмовляється дівчина від їжі або дотримується дуже строгу дієту. Анорексія - це розлад харчової поведінки, коли хворий відмовляється від їжі в спробі досягти певної ваги. Якщо людина страждає на анорексію, він буде часто відмовлятися від їжі або придумувати відмовки, чому він не може їсти. Він також може пропускати прийоми їжі або прикидатися що поїв, хоча насправді це не так. Навіть не дивлячись на те, що людина залишається голодним, він буде боротися з цим почуттям і все одно відмовлятися від їжі.
    • Крім того, дівчина може дотримуватися дуже суворої дієти, наприклад, вважаючи калорії і вживаючи набагато менше того, чим потрібно її організму, або ж їсти їжу з низьким вмістом жирів з метою схуднення. Вона стане називати певні продукти "безпечними" та вживати їх як доказ хорошого самопочуття, але насправді їстиме набагато менше того, що їй потрібно для підтримки здоров'я організму.
  2. 2 Зверніть увагу на будь-які ритуали під час прийому їжі. Багато молодих дівчат, які страждають на анорексію, розробляють власні ритуали, щоб контролювати себе під час їжі. Вони можуть елозить їжею по тарілці, створюючи враження нормального прийому їжі, або навіть обманювати її на вилку, але насправді не класти в рот; або ж розрізати їжу на маленькі шматочки, жувати її, а потім випльовувати.
    • Вона також може викликати блювоту, щоб позбутися від уже з'їденого. Зверніть увагу, якщо дівчина йде в ванну після кожного прийому їжі або якщо у неї з'явилися проблеми у вигляді карієсу або неприємного запаху з рота, викликані міститься до блювоти кислотою.
  3. 3 Зверніть увагу, якщо вона дуже старанно займається спортом. Це, ймовірно, пов'язано з бажанням контролювати своє тіло і знизити його вагу. Багато дівчат, які страждають на анорексію, надто активно займаються спортом, відвідуючи тренажерний зал кожен день або навіть кілька разів в день в спробі знизити вагу.
    • Слід також звернути увагу, якщо вона збільшила кількість тренувань, а апетит залишився колишнім або його зовсім немає. Це може свідчити про погіршення її стану і спробою контролювати свою вагу.
  4. 4 Зверніть увагу, якщо вона скаржиться на свій нібито надмірна вага або зовнішній вигляд. Анорексія це також і психологічний розлад, коли хворий постійно скаржиться на фізичні вади. Вона може вимовити це випадково, стоячи перед дзеркалом, або під час походу по магазинах. Вона може говорити вам про те, як зайву вагу псує її красу і як вона дуже хоче схуднути.
    • Дівчина також може регулярно зважуватися, робити заміри талії і дивитися у дзеркало. Крім того, багато хто з страждають на анорексію людей носять мішкуватий одяг, щоб приховати під нею своє тіло.
  5. 5 Запитайте дівчину, чи приймає вона таблетки для зниження ваги. У своєму прагненні схуднути вона може приймати різні таблетки для зниження ваги, щоб прискорити цей процес. Це є частиною того, що дівчина хоче контролювати збільшення або зниження ваги.
    • Вона також може приймати проносні або сечогінні засоби, щоб вивести зайву рідину з організму. Насправді всі ці препарати мають незначний вплив на калорії в їжі і відповідно не впливають на вагу.
  6. 6 Зверніть увагу, усувається чи дівчина від рідних і друзів. Часто анорексія супроводжується депресією, підвищеною тривожністю, низькою самооцінкою, особливо це стосується молодих дівчат. Людина, що страждає на анорексію, може повністю ізолювати себе від сім'ї і друзів і уникати різної громадської діяльності. Дівчина може відмовлятися від участі в заходах, які їй раніше подобалися або уникати друзів і членів сім'ї, з якими раніше охоче проводила час.
    • Її анорексія може відображатися на навчальному процесі, здатності спілкуватися з родичами і однолітками, а також на виконанні роботи по дому. Подібні зміни в поведінці можуть виявитися ознаками того, що вона страждає від анорексії і потребує вашої підтримки і допомоги при лікуванні даного захворювання.