Як розповісти дитині, звідки беруться діти

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 16 Січень 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Давайте поговорим, откуда берутся дети.
Відеоролик: Давайте поговорим, откуда берутся дети.

Зміст

Перша розмова з дитиною про секс і репродуктивної функції організму може бути складним. Однак краще, щоб дитина дізнався про це від вас, ніж отримав неправильну інформацію від своїх однолітків. Підготуйтеся до розмови заздалегідь, вивчіть різні джерела інформації, якщо буде потрібно, і будьте готові до запитань. Якщо ви добре підготуватися до розмови, дитина почне розуміти, що таке секс, сексуальна орієнтація, і звідки беруться діти.

кроки

Метод 1 з 3: Підготовка до розмови

  1. 1 Подумайте, про що ви хочете поговорити. Вам потрібно буде поговорити з дитиною про різні аспекти статевого життя, сексуальної орієнтації і народження дітей, і, швидше за все, розмов буде кілька. Вам слід заздалегідь продумати, що саме вам слід розповісти дитині спочатку.
    • Про що вам найпростіше говорити? Одним батькам легше розповідати про технічну сторону, інші ж не знають, як пояснити це правильно. Деяким батькам комфортно говорити про відносини, злагоді, готовності до сексу, проте інші відчувають ніяковість. Подумайте, що ви можете розповісти самі без додаткових матеріалів.
    • Слід розповісти дитині те, що вам комфортно обговорювати, самостійно і звернутися за допомогою до різних джерел інформації в тому, що вам пояснити складно.
    • Враховуйте вік дитини. Вам слід завжди відповідати на запитання дитини про його тілі, однак, можливо, ви віддасте перевагу відкласти розмови про секс і народження дітей до 10-12 років. Деякі питання можуть почекати до тих пір, поки дитина не досягне перехідного віку. У 10 років можна пояснити доньці, що таке менструація і для чого вона потрібна, однак про безпечний секс і захворювання, що передаються статевим шляхом, може бути доречно поговорити декількома роками пізніше.
  2. 2 Підберіть джерела інформації. Як було сказано вище, вам можуть знадобитися джерела інформації для обговорення деяких аспектів сексуального життя.
    • книга Як я з'явився на світло (Автори Катерина Януш, Мерві Ліндман) допоможе батькам пояснити дитині, як діти з'являються на світ. Якщо ви не знаєте, як пояснити все так, щоб дитина зрозуміла, в книзі ви знайдете корисні поради.
    • Пошукайте інформацію не тільки про фізичне, а й про емоційний аспект сексу. Коли дитина досягне підліткового віку, можна запропонувати йому вивчити цю інформацію в інтернеті самостійно.
    • Ознайомтеся з різними думками про те, як слід вести розмову про секс з дітьми.
    • Попросіть свого лікаря дати вам буклети, які допоможуть вам підготуватися.
  3. 3 Пам'ятайте, що дитина, можливо, вже знає більше, ніж вам здається. Багато батьків недооцінюють кількість інформації про секс, яку дитина засвоює навіть в ранні роки. Постарайтеся вести себе спокійно і не реагувати емоційно, якщо виявиться, що дитині вже щось відомо про цю тему.
    • Якщо в школі, в якій навчається ваша дитина, є програма сексуальної освіти, з'ясуйте, про що там вже розповідали. Перегляньте матеріал, який дитина принесла додому, але краще буде поговорити з учителем і попросити його показати план уроків.
    • Навіть маленькі діти уявляють, що таке секс і сексуальну поведінку. Діти отримують інформацію за допомогою телебачення і інших джерел і обговорюють її між собою. Більш дорослі діти можуть розповісти маленьким дітям про те, чого ті не знають, і дитина може звернутися до вас, щоб ви пояснили або підтвердили те, що дитина почув від інших. Ставтеся до таких прохань спокійно.
    • Якщо дитина каже, що йому вже відомо щось з того, що ви пояснюєте, зберігайте спокій. Розмова повинна проходити в комфортній обстановці, щоб дитина знала, що вам можна задавати питання. Слідкуйте за своєю реакцією, щоб дитина не відчула сором або страх.

Метод 2 з 3: Розмова

  1. 1 Час від часу розмовляйте з дитиною про важливе. Ви повинні бути готові відповідати на питання про секс протягом усього життя дитини, проте час від часу вам слід ініціювати розмови. Можливо, це буде потрібно, коли дитина досягне певного віку, коли в школі почнуться заняття з сексуальної освіти або коли відбудуться зміни, в результаті яких у дитини з'явиться багато питань про секс, сексуальну поведінку і народження дітей.
    • Заздалегідь скажіть дитині про те, що ви хочете поговорити з ним про секс і народження дітей. Підберіть правильні слова, щоб він не злякався. Можна сказати так: "Ти стаєш старшим, тому прийшов час тобі дізнатися дещо, чого ти ще не знаєш про дорослому світі".
    • Буде краще, якщо в перший раз дитина почує про секс від вас, тому постарайтеся поговорити з ним про це якомога раніше. Як вже було сказано вище, подумайте, яких тим поки рано торкатися, однак намагайтеся обговорити все найважливіше до 10 років.
  2. 2 Поговоріть про менструації з донькою. Менструація може початися вже в 10 років, тому вам слід підготуватися до можливих питань про це.
    • Дитина повинна знати, якими фізичними особливостями організму обумовлена ​​менструація. Можна використовувати анатомічний малюнок жіночої репродуктивної системи. Якщо ви не впевнені в своїх знаннях всіх процесів, використовуйте допоміжну літературу.
    • Ваша дочка повинна знати, що вона може і повинна прийти до вас, коли почнеться перша менструація. Ви зможете підібрати для неї відповідні засоби гігієни і допомогти впоратися з емоціями, викликаними першим кровотечею.
    • Ваша дочка, можливо, вже знає, що таке менструація (або вона хоча б чула це слово). Можна запитати її, у скількох дівчаток в класі вже почалися місячні, і подивитися, що вона відповість. Запропонуйте їй задавати вам запитання під час розмови.
  3. 3 Якщо у вас син, поговоріть з ним про еротичні сни, еякуляції і ерекції. Дітям у віці 10 років, можливо, не потрібно ще знати про безпечний секс, однак у хлопчиків збудження і ерекція можуть почати проявлятися вже в 9 років. Поговоріть про це з дитиною якомога раніше, щоб він знав, що це природна частина процесу дорослішання.
    • Багато хлопчики здогадуються про те, що таке ерекція, оскільки вони бачили її у інших хлопчиків або чули грубі жарти про це серед однолітків. Запитайте дитину, чи знає він про ерекції, а потім поясніть, що викликає збудження, ерекцію і еякуляцію.
    • Хлопчики повинні розуміти, що ерекція - це гормональна реакція. Це нормальна частина перехідного віку і процесу дорослішання. Слід поговорити з сином якомога раніше, оскільки у хлопчиків перша еякуляція може статися уві сні під час еротичного сну, через що дитина може не зрозуміти, що сталося, або навіть злякатися.
  4. 4 Не бійтеся незручних розмов. Багато батьків соромляться обговорювати багато питань під час розмов про секс і народження дітей. Однак краще, щоб дитина дізнався все від вас, ніж від підлітка, який сам не володіє всією інформацією.
    • Найскладніші теми слід відкласти до моменту, коли дитина досягне підліткового віку. У цей час багато хто з його ровесників можуть почати вести статеве життя.
    • В середньому підлітки втрачають цноту в 15 років, тому створіть таку атмосферу в сім'ї, яка дозволить дитині задавати вам запитання про секс. Вам слід обговорити з дитиною безпечний секс, контрацепцію, хвороби, що передаються статевим шляхом, і оральний секс до цього віку.
    • Поговоріть про емоційний аспект сексуальних відносин і сексуальної поведінки. Дитина повинна розуміти, що секс впливає на емоційний стан, особливо коли людина юний. Він повинен знати, що йому не варто погоджуватися на щось, якщо він ще емоційно не готовий.

Метод 3 з 3: Відкрите спілкування

  1. 1 Скажіть дитині, що він може підходити до вас з питаннями. Важливо постійно підтримувати спілкування, оскільки охопити всі питання одним розмовою буде неможливо. Дитина повинна знати, що він може задавати вам запитання про секс, сексуальну поведінку і народження дітей.
    • Зберігайте спокій під час таких розмов. Якщо ви зможете відповідати на питання спокійно і без осуду, дитині буде простіше ставити нові питання в майбутньому.
    • Дитина повинна знати, що ця розмова не зобов'язаний бути єдиним. В кінці розмови скажіть так: "Якщо у тебе будуть питання в майбутньому, не соромся задавати їх".
    • Дайте дитині почитати матеріал, що відповідає його віку. Запропонуйте йому прочитати буклет, статтю або інформацію на сайті, якщо інформації дуже багато, і нагадайте, що він може задавати вам запитання.
  2. 2 Шукайте можливості для розмов про секс. Не обмежуйтеся короткими відповідями на питання, коли вони виникають у дитини. Намагайтеся шукати можливості розповісти дитині про секс в повсякденному житті.
    • Вказуйте на плюси і мінуси сексу і відносин, які показують в кіно, в серіалах або в новинах. Можна дізнатися багато про репродуктивну функцію з документальних фільмів про природу.
    • Такі теми, як весілля, розлучення, вагітність і народження дитини можуть викликати питання. Завжди відповідайте на питання чесно і зрозуміло. Нагадуйте дитині, що сім'ї бувають різними і що це нормально.
    • Якщо помітите на постільній білизні плями (через еротичних снів, мастурбації або менструації), використовуйте це як можливість обговорити деякі питання з дитиною. Чи не засуджуйте дитину. Ви ж не хочете, щоб він вирішив, що ви незадоволені ім.
  3. 3 Формуйте у дитини здорове ставлення до сексу і відносин. Щоб дитина володів потрібними знаннями і не соромився свого тіла, намагайтеся формувати у нього здорове відношення до статевого життя.
    • Якщо у вас є чоловік (а) або партнер, завжди звертайтеся з ним шанобливо і проявляйте до нього (неї) ніжність. Припиняйте сварки, але якщо сварка все ж трапиться, показуйте дітям, як ви миріться. Діти повинні розуміти, що дрібні сварки є нормальним явищем в романтичних стосунках.
    • Іноді діти вперше дізнаються про сексуальні стосунки, коли випадково натикаються на порнографічні знімки або записи своїх батьків. У деяких відносинах порнографія є нормальною частиною життя пари, проте діти не повинні мати до неї доступ. Намагайтеся тримати такий матеріал далеко від дітей.
    • Якщо ви одинока людина, поговоріть з дитиною про відносини. Знайомте його з новим партнером тільки тоді, коли він буде готовий, і поясніть партнеру, як йому слід поводитися в присутності дитини.

Схожі статті

  • Як зробити так, щоб секс тривав довше
  • Як позбутися незайманості без болю
  • Як підвищити сексуальну витривалість
  • Як підвищити лібідо
  • Як припинити мокрі сни
  • Як збільшити кількість сперматозоїдів
  • Як зробити секс більш безпечним
  • Як подолати страх сексу
  • Як умовити дівчину на оральний секс
  • Як залишитися незайманим або незайманою