Як розбудити дитину, щоб погодувати його

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 3 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
10 способов как уложить ребенка спать: разбор рекомендаций из интернета | Психолог Марина Романенко
Відеоролик: 10 способов как уложить ребенка спать: разбор рекомендаций из интернета | Психолог Марина Романенко

Зміст

Щоб новонароджений дитина росла і отримував необхідну їжу, важливо, щоб він їв кожні дві-три години. Однак ви можете виявити, що він, як і більшість малюків, весь час спить. Якщо це так, вам доведеться будити його, щоб погодувати.

кроки

Метод 1 з 2: Розбудіть малюка

  1. 1 Постарайтеся розбудити малюка, коли він спить неміцно. Як і дорослі, діти можуть впадати в глибокий і неглибокий сон. Ваша дитина теж проходить через ці фази сну. Постарайтеся розбудити малюка, коли він спить неміцно - це буде набагато простіше, ніж порушувати в глибокий сон. Ви можете зрозуміти, що дитина перебуває в неглибокому сні, якщо він:
    • ворушить губами, наче смокче молоко;
    • рухає ручками та ніжками;
    • посміхається уві сні.
  2. 2 Сядьте поряд з дитиною, якщо він знаходиться в глибокому сні. Як уже згадувалося вище, краще не будити малюка, коли він знаходиться в фазі глибокого сну. Якщо ви хочете погодувати його, але бачите, що він міцно спить, просто посидьте поруч і займіться якимось тихим справою, поки не побачите ознак початку фази легкого сну.
  3. 3 Спробуйте розбудити малюка легкими дотиками. Тілесний контакт може допомогти дитині прокинутися. Спробуйте зняти з нього ковдру або кофточку і ніжно погладити його ручку, поки він спить. Можна також погладити голову або щічки малюка.
    • Фізичної стимуляції, а також короткочасного впливу холоду може бути досить, щоб розбудити дитину.
    • Безпосередній фізичний контакт допомагає заспокоїти дитину і готує його до годування.
    • Можна також спробувати капнути трохи молока в рот дитині. Деякі діти прокидаються від смаку молока.
  4. 4 Візьміть малюка з ліжечка, щоб розбудити його. Якщо взяти дитину з ліжечка і тримати його у вертикальному положенні, це може допомогти йому перейти в фазу легкого сну або навіть прокинутися.
    • Тримаючи малюка на руках, спробуйте співати йому пісеньку або говорити з ним, щоб розбудити.
  5. 5 Тримайте дитину в положенні для годування. Візьміть малюка так, як ніби збираєтеся годувати його, а потім змочіть його губи молоком. Це положення і смак молока можуть допомогти розбудити його.
  6. 6 Пощекочіте ніжки або ручки малюка. Спробуйте злегка полоскотати стопи вашої дитини - можливо, у вас вийде розбудити його таким чином. Ви можете також ніжно подути на обличчя або торкнутися щоки дитини.
    • Ви можете виявити, що немовля рефлекторно повертає голову в ту сторону, де ви торкаєтеся його щічки, тому що думає, що це ваша груди стосується його.
  7. 7 Використовуйте прохолодну тканину, щоб розбудити вашу дитину. Зміна температури може допомогти розбудити малюка. Можна спробувати намочити маленький рушник холодною водою, а потім прикладати до голови, ніжок або ручок малюка.
    • Можна зняти з малюка ковдру - це допоможе розбудити його, оскільки він несподівано відчує прохолоду.
  8. 8 Впустіть світло у кімнату, де спить дитина. Якщо він спить в затемненій кімнаті, спробуйте впустити в неї природне світло, відкривши фіранки. Очі немовляти чутливі до змін в освітленні.
    • Однак якщо світло буде занадто яскравим, малюк не захоче відкривати очі, тому постарайтеся впустити в кімнату лише трохи світла.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Sarah Siebold, IBCLC, MA


    Сертифікований міжнародною радою консультант з грудного вигодовування Сара Сиболд - сертифікований міжнародним радою консультант з грудного вигодовування (IBCLC) і сертифікований навчальний консультант з грудного вигодовування (CLEC) з Лос-Анджелеса, Каліфорнія. Має власну консультаційну фірму IMMA, спеціалізується на емоційній підтримці, клінічному догляді і доказових практиках грудного вигодовування. Її статті про материнство і годуванні грудьми публікувалися в VoyageLA, The Tot і Hello My Tribe. Пройшла клінічне навчання в рамках приватної та амбулаторної практики в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго. Також має ступінь бакалавра з англійської та американської літератури, отриману в Нью-Йоркському університеті.

    Sarah Siebold, IBCLC, MA
    Сертифікований міжнародною радою консультант з грудного вигодовування

    Слід розуміти, що світ може розбудити дитину, але мине якийсь час, перш ніж його організм почне звикати до певного режиму. Новонароджені Не будете звертати уваги день і ніч, і це триває багато місяців. Їм все одно - зазвичай вони просто сплять по кілька годин за раз і прокидаються, коли замерзли, зголодніли, хочуть до мами або тата або їм потрібно що-небудь ще.


  9. 9 Створіть легкий шум в кімнаті, де спить ваша дитина. Це не означає, що вам потрібно кричати або голосно стукати. Спробуйте співати або говорити зі своїм партнером. Звуку ваших голосів може бути досить, щоб малюк прокинувся.
  10. 10 Зрозумійте важливість годування кожні дві години. Щоб дитина була здорова, їй важливо харчуватися кожні 2-3 години.
    • Маленький шлунок дитини перетравлює їжу швидко, приблизно за 90 хвилин, і вам потрібно стежити, щоб він не залишався порожнім, інакше малюк буде голодним і неспокійним.
    • Навіть якщо ваша дитина вже спить, його потрібно вчасно годувати.
    • Це особливо важливо для новонароджених, яких неухильно необхідно годувати кожні 2-3 години, поки не встановиться їх власний режим годування.

Метод 2 з 2: Не дайте дитині заснути під час годування

  1. 1 Утримуйте увагу вашої дитини, коли він почав прокидатися. Після того як дитина прокинулася, потрібно зробити все, щоб він не заснув, поки ви його погодуйте. Смійтеся, говорите з ним і дивіться йому в очі, щоб утримати його увагу на себе.
    • Спробуйте полоскотати малюка.
  2. 2 Намагайтеся годувати дитину в положенні, в якому він менш схильний спати. Коли ви притискаєте немовляти до тіла, ваше тепло і серцебиття можуть приспати його.
    • Замість цього візьміть малюка однією рукою і підтримуйте голову інший, тримаючи його на невеликій відстані від свого тіла.
  3. 3 Прикладайте дитину до інших грудей. Коли ви бачите, що малюк починає втрачати інтерес і провалюється в сон, спробуйте перемістити його до іншої грудей. Цей рух не дасть йому заснути.
    • Ви можете також спробувати прибрати сосок з рота дитини. Це допоможе розбудити малюка і нагадає йому, що він все ще хоче їсти. Можна також спробувати капнути трохи молока на губи малюка.
  4. 4 Дайте дитині відригнути. Візьміть малюка так, щоб він міг відригнути. Цей рух допоможе розбудити його і дасть можливість відригнути. Після цього прикладіть дитину до інших грудей.
  5. 5 Намагайтеся давати дитині більше молока. Зміни в тиску молока, яке ссе дитина, не дасть йому заснути. Можна змінити потік молока, масажуючи груди і стискаючи область навколо соска.
    • Однак не давайте дитині занадто багато молока, щоб він не подавився.

Поради

  • Знайте, що після закінчення місяця малюк, швидше за все, почне прокидатися сам, щоб поїсти.
  • Якщо ваша дитина народилася раніше терміну або з низькою вагою, дуже важливо годувати його кожну пару годин, щоб він скоріше набрав вагу.