Як розморозити індичку

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как быстро разморозить мясо: советы Артема Радучича – Все буде добре. Выпуск 1093 от 25.09.17
Відеоролик: Как быстро разморозить мясо: советы Артема Радучича – Все буде добре. Выпуск 1093 от 25.09.17

Зміст

Трохи підготовки, і ви зможете без праці розморозити індичку для особливого вечері. Якщо у вас достатньо часу і ви не хочете поспішати, необхідно розморозити індичку в холодильнику. Не переживайте, якщо в холодильнику мало місця, індичку можна розморозити і в раковині. Наповніть раковину холодною водою і міняйте її кожні 30 хвилин, поки індичка НЕ ​​розмерзнеться. Або ж помістіть індичку в мікрохвильову піч і розігрівайте 1-2 години, поки вона повністю не розморозиться.

кроки

Метод 1 з 3: Розморожування індички в холодильнику

  1. 1 Дістаньте індичку з морозильної камери і покладіть її на тарілку. Залиште індичку в упаковці і просто покладіть її на велику тарілку або деко. Обов'язково покладіть її грудинкою вгору.
    • Візьміть тарілку або деко зі злегка піднятими краями. Це не дасть сокам, які можуть витекти з пакета, стекти на полицю холодильника.
  2. 2 Розморожуйте індичку по 1 дню на кожні 1,8 кг ваги. Дізнайтеся вага індички, щоб зрозуміти, як довго вона буде розморожувати, після чого пересуньте полки в холодильнику, щоб покласти індичку в самий низ. Розморожуйте індичку протягом:
    • 1-3 днів, якщо її вага становить 1,8-5,4 кг;
    • 3-4 днів, якщо її вага становить 5,4-7,3 кг;
    • 4-5 днів, якщо її вага становить 7,3-9,1 кг;
    • 5-6 днів, якщо її вага становить 9,1-10,9 кг.

    Порада: щоб запобігти зростанню шкідливих бактерій, виставте в холодильнику температуру нижче 4 ° C.


  3. 3 Приготуйте размороженную індичку протягом двох днів після того, як розморозити її. На відміну від інших методів, індичку необов'язково готувати відразу після того, як вона відтане в холодильнику. Більш того, якщо ви передумаєте готувати індичку вже після того, як вона відтане, просто поверніть її в морозильну камеру.
    • Якщо ви вирішите повернути індичку в морозилку, майте на увазі, що коли ви її все-таки приготуєте, м'ясо вже не буде таким же ніжним.

Метод 2 з 3: Розморожування індички в раковині

  1. 1 Дістаньте індичку з упаковки і покладіть її в великий пакет на застібці. Викиньте упаковку, в якій продавалася індичка, а її саму помістіть в герметичний пакет. Це не дасть індичці позбутися соку і увібрати в себе воду.
  2. 2 Покладіть індичку в раковину і наповніть її холодною водопровідною водою. Вставте пробку в злив раковини, після чого покладіть індичку в раковину. Потім наповніть її холодною водою, щоб майже вся індичка виявилася у воді.

    Інший спосіб: якщо у вас немає такої великої раковини, щоб в ній помістилася індичка, покладіть її в герметичну сумку-холодильник і наповніть водою.


  3. 3 Розморожуйте індичку по 1 годині на кожні 0,91 кг ваги. Погляньте на упаковку, щоб дізнатися, скільки важить індичка. Оскільки на розморожування 450 г індички йде приблизно 30 хвилин, вам знадобиться від 2 до 12 годин. Розморожуйте індичку протягом:
    • 2-6 годин, якщо її вага становить 1,8-5,4 кг;
    • 6-8 годин, якщо її вага становить 5,4-7,3 кг;
    • 8-10 годин, якщо її вага становить 7,3-9,1 кг;
    • 10-12 годин, якщо її вага становить 9,1-10,9 кг.
  4. 4 Міняйте воду кожні півгодини, поки індичка НЕ ​​розмерзнеться. Щоб вода не нагрівалася занадто сильно, зливайте її щопівгодини і знову наповнюйте раковину холодною водою. Повторюйте цю процедуру, поки індичка остаточно не розморозиться.
    • Індичку завжди можна дістати з пакета і промацати зсередини, щоб перевірити, наскільки добре та відтанула.
  5. 5 Приготуйте індичку відразу після того, як розморозити її. Як тільки ви вирішите, що індичка відтанула, приберіть її в утятницу і приправте за смаком. Помістіть індичку в розігріту духовку і приготуйте її.
    • Оскільки ви підвищували температуру індички, почніть її готувати відразу після того, як розморозити, щоб запобігти зростанню шкідливих бактерій.

Метод 3 з 3: Розморожування індички в мікрохвильовій печі

  1. 1 Порівняйте з керівництвом користувача, щоб дізнатися, чи поміститься в неї індичка. У керівництві користувача може бути сказано, який обсяг може вмістити в себе мікрохвильова піч. Наприклад, там може бути зазначено, що в мікрохвильовці можна безпечно розморожувати індичку вагою до 6,8 кг. Якщо куплена вами індичка важить більше, ніж рекомендовано в керівництві, виберіть інший метод розморожування.
    • Дізнайтеся розмір мікрохвильової печі, щоб визначити, чи поміститься в неї індичка.
  2. 2 Дістаньте індичку з упаковки і покладіть її на тарілку, придатну для використання в мікрохвильовій печі. Викиньте упаковку і зніміть всі металеві частини, якими можуть бути пов'язані ніжки індички. Потім покладіть індичку на велику тарілку.
    • Переконайтеся, що тарілка поміститься в мікрохвильовій печі.
  3. 3 Розморожуйте індичку протягом 6 хвилин на кожні 0,45 кг ваги. Покладіть індичку в мікрохвильовку і виставте на ній режим розморожування. Введіть вагу індички і включіть мікрохвильову піч. На це піде приблизно 6 хвилин на кожні 450 г індички.
    • Якщо індичка важить більше 6,8 кг, переверніть її кілька разів під час розморожування. Так вона відтане більш рівномірно.

    А ви знали? Індичка вагою 5,4 кг буде розморожувати приблизно 75 хвилин, тоді як на розмороження індички вагою 10 кг піде приблизно 130 хвилин.


  4. 4 Дістаньте індичку з мікрохвильової печі, після чого приготуйте її. Оскільки використання мікрохвильової печі призведе до нерівномірного розморожування, деякі частини індички відразу почнуть готуватися. Щоб запобігти зростанню бактерій, приготуйте індичку відразу після того, як розморозити її в мікрохвильовій печі.
    • Почніть розігрівати духовку протягом останніх 20 хвилин розморожування. Так індичку можна буде відразу покласти на деко і прибрати в гарячу духовку.

Поради

  • Якщо ви розморожуєте індичку для якогось свята, подумайте про те, щоб прибрати її в холодильник за кілька днів до нього.
  • Заморожену індичку можна приготувати, але на це знадобиться на 50% більше часу. Після того, як індичка буде вже деякий час готуватися, не забудьте просунути в неї руку і видалити нутрощі. Індичку слід готувати, поки її температура не досягне 74 ° C. Це можна перевірити термометром миттєвого зчитування для м'яса.

попередження

  • Ніколи не розморожувати індичку на столі при кімнатній температурі. М'ясо зовні нагріється швидше, ніж в центрі, а це може привести до зростання шкідливих бактерій.

Що вам знадобиться

Розморожування індички в холодильнику

  • Велика тарілка або деко
  • холодильник

Розморожування індички в раковині

  • Великий пакет на застібці

Розморожування індички в мікрохвильовій печі

  • Мікрохвильова піч
  • Тарілка, придатна для використання в мікрохвильовій печі