Як видалити плями цвілі з дерев'яних підлог

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 25 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як видалити плями цвілі з дерев'яних підлог - Суспільство
Як видалити плями цвілі з дерев'яних підлог - Суспільство

Зміст

Цвіль з'являється на дерев'яній підлозі, якщо в приміщенні підвищена вологість і температура, а також є поживні речовини для росту цвілевих грибів. Цвіль здатна не тільки забруднити поверхню підлоги, але і проникнути під неї і викликати гниття, знебарвити і деформувати деревину. Щоб позбутися від цвілі, перш за все усуньте джерело вологи. У більшості випадків поверхневу цвіль можна видалити за допомогою ганчірки і чистить спрея.Щоб усунути в'їдається цвіль, необхідно з'ясувати, наскільки глибоко вона проникла під поверхню підлоги або стіни, а потім використовувати відповідний метод.

кроки

Частина 1 з 4: Виявлення проблеми

  1. 1 Зверніть увагу на ознаки появи цвілі. Є безліч прикмет, за якими можна судити, що на підлозі з'явилася цвіль. Про цвілі можуть свідчити такі симптоми, як головний біль, свербіння в очах, проблеми з диханням і труднощі з концентрацією уваги.
  2. 2 Зверніть увагу на затхлий запах. Цвіль виділяє газ з затхлим запахом. Якщо ви відчуєте подібний запах, швидше за все, у вас в будинку завелася пліснява, навіть якщо ви не бачите її. Цвіль може з'явитися в прихованих місцях: в стінах, під килимами, в підвалі або вентиляційних трубах. РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Susan Stocker


    Спеціаліст по екологічної прибирання Сьюзен Стокер - власниця і керуюча Susan's Green Cleaning, «зеленої» клінінгової компанії номер один в Сіетлі. Добре відома в регіоні завдяки винятковим протоколам роботи з клієнтами (виграла премію Better Business Torch Award 2017 року номінації «Етика і сумлінність») і своєю енергійною підтримці екологічних методів збирання.

    Susan Stocker
    Спеціаліст по екологічної прибирання

    Запах грунту або гниючого листя може свідчити про те, що у вас з'явилася чорна цвіль. В цьому випадку слід звернутися до фахівців.

  3. 3 Перевірте, чи не деформований дерев'яна підлога. Якщо цвіль з'явилася під підлогою, в кінцевому підсумку це призведе до того, що мостини почнуть скручуватися і деформуватися. Якщо ви помітили, що дерев'яна підлога деформувався, він, швидше за все, сильно вражений цвіллю.
    • Якщо деформуючу деревину цвіль не видалити відразу ж, можливо, доведеться змінювати стать, що досить трудомістким і дорого.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Susan Stocker


    Спеціаліст по екологічної прибирання Сьюзен Стокер - власниця і керуюча Susan's Green Cleaning, «зеленої» клінінгової компанії номер один в Сіетлі. Добре відома в регіоні завдяки винятковим протоколам роботи з клієнтами (виграла премію Better Business Torch Award 2017 року номінації «Етика і сумлінність») і своєю енергійною підтримці екологічних методів збирання.

    Susan Stocker
    Спеціаліст по екологічної прибирання

    Перш за все необхідно знайти джерело цвілі. Якщо в дерев'яному покритті з'явилася цвіль, насамперед слід позбутися того, що викликає вологу. Це може бути рідина на килимі або постілці, або текти під підлогою.

Частина 2 з 4: Видалення цвілі з поверхні

  1. 1 Використовуйте відповідні захисні засоби при роботі з цвіллю або хімічними засобами. Для видалення цвілі з невеликих ділянок (кілька квадратних дециметрів) досить буде захисних окулярів і рукавичок. Якщо ж цвіль проникла під поверхню або поширилася на більш велику площу, використовуйте респіратор N95 або P100, а також рукавички і захисні окуляри.
    • Одягніть також одяг і взуття, які можна буде легко випрати або просто викинути після використання.
  2. 2 Виберіть підходящий засіб від цвілі. Поверхневу цвіль можна вивести за допомогою чистячої рідини, призначеної для уретанових покриттів. Можна також використовувати розчин хлорного відбілювача з відношенням води до відбілювачів 10: 1. Якщо ви вирішили використовувати покупне засіб від цвілі, його можна придбати в магазині господарських товарів.
    • Перш ніж використовувати будь-яке засіб, уважно прочитайте прикладені до нього інструкції.
  3. 3 Витріть цвіль ганчіркою. Невелика кількість поверхневої цвілі досить легко видалити. Обприскати забруднену ділянку миючим засобом або розчином відбілювача. Зачекайте 10 хвилин, потім протріть поверхню ганчіркою. Щоб видалити стійкі плями цвілі, використовуйте щітку для рук з жорсткою щетиною. Після цього викиньте ганчірку.
    • Якщо ви використовуєте засоби для чищення або розчин відбілювача, стежте, щоб вони не потрапили на чисту поверхню.Не залишайте розчин відбілювача на дерев'яній поверхні довше, ніж потрібно, інакше він видалить з неї захисний шар.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Filip Boksa


    Професіонал прибирання Філіп Боксу - генеральний директор і засновник King of Maids, клінінгової служби в США, яка допомагає клієнтам з прибиранням і організацією.

    Filip Boksa
    професіонал прибирання

    Рада експерта: Додайте в суміш оцет, щоб розбавити хлор і уникнути різкого неприємного запаху!

Частина 3 з 4: Усунення в'ївся цвілі

  1. 1 Перевірте, наскільки глибоко проникла цвіль. Якщо цвіль з'явилася на стінах (особливо на гіпсокартоні) або на підлозі, вона може проникнути вглиб. Втисніть в покриту цвіллю поверхню викрутку або інший гострий інструмент. Якщо деревина виявиться м'якою, значить цвіль проникла в середину. У цьому випадку буде потрібно більш глибока чистка.
    • Якщо пляма виявиться злегка м'яким на дотик, цвіль можна видалити.
    • Якщо дерево виявиться пухким або буде кришитися, можливо, воно згнило, і його не вдасться врятувати.
  2. 2 Висушіть підлогу за допомогою обігрівачів або вентиляторів. Перш ніж видаляти цвіль, необхідно як слід висушити деревину. Поставте в кімнаті з цвіллю один або два великих вентилятора, направте їх на забруднені місця на підлозі або стінах і залиште на кілька годин.
    • Висушіть запліснілий підлогу, щоб запобігти появі цвілі в майбутньому.
    • Повністю висушіть підлогу. Необхідно висушити поверхню, перш ніж видаляти в'їдається цвіль.
  3. 3 Провітріть приміщення. Частинки цвілі можуть завдати шкоди здоров'ю при вдиханні, тому слід вжити заходів обережності. Прикрийте рот марлевою пов'язкою або носовою хусткою і відкрийте вікна і зовнішні двері. Можна також поставити великий вентилятор у одного з зовнішніх вікон, щоб він видуває з приміщення містить цвіль повітря.
    • Якщо у вас немає відповідного вентилятора, його можна придбати в магазині господарських або побутових товарів.
  4. 4 Видаліть верхній шар цвілі. Спочатку зітріть якомога більше цвілі наждачним папером із зернистістю 100 або металевим скребком. Потім використовуйте більш дрібну наждачний папір із зернистістю 220. Якщо цвіль глибоко проникла в дерев'яну підлогу, вам знадобиться більш ефективний інструмент. Відскребіть цвіль металевим інструментом, наприклад шпателем.
    • Протріть покриту цвіллю поверхню наждачним папером круговими рухами.
    • Після того як ви видалите цвіль, відполіруйте очищену поверхню наждачним папером із зернистістю 200 або 250, щоб вона стала гладкою.
  5. 5 Обприскати покриту цвіллю поверхню розведеним відбілювачем. Змішайте воду і відбілювач в пропорції 8: 1 і залийте розчин в пляшку з розпилювачем. Обприскати покриту цвіллю поверхню розчином відбілювача і залиште його на кілька хвилин. Після цього витріть розчин старої ганчіркою. Таким чином ви знищите цвіль.
    • Навіть якщо здасться, що ви видалили всю цвіль, після неї можуть залишитися невидимі суперечки.
    • Відбілювач знищить цвіль і запобіжить її поява в майбутньому.
  6. 6 Виріжте покриті цвіллю гіпсокартон, підлога або ізоляцію. Якщо цвіль глибоко проникла в килимове покриття або гіпсокартон, їх, можливо, не вдасться врятувати. В цьому випадку доведеться видалити забруднений матеріал, щоб цвіль не поширилася та далі. Виріжте покриту цвіллю поверхню викруткою, універсальним ножем або іншим гострим інструментом.
    • Відразу ж викиньте запліснілий шматок у відро для сміття.
    • Після того як ви виріжете і викинете покритий цвіллю ділянку стіни або підлоги, доведеться замінити його. Завітайте до найближчого магазину господарських товарів і купите килимове покриття, гіпсокартон або паркет.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Susan Stocker

    Спеціаліст по екологічної прибирання Сьюзен Стокер - власниця і керуюча Susan's Green Cleaning, «зеленої» клінінгової компанії номер один в Сіетлі.Добре відома в регіоні завдяки винятковим протоколам роботи з клієнтами (виграла премію Better Business Torch Award 2017 року номінації «Етика і сумлінність») і своєю енергійною підтримці екологічних методів збирання.

    Susan Stocker
    Спеціаліст по екологічної прибирання

    Рада експерта: якщо цвіль проникла в дерево, єдиний спосіб позбутися від неї полягає в тому, щоб відшліфувати верхній шар або обробити його іншим чином. В цьому випадку не вдасться видалити цвіль миючими засобами.

  7. 7 Нанесіть відповідний засіб для обробки дерева. Після того як ви видалите в'їдається цвіль, слід покрити дерев'яну поверхню захисним шаром. Спробуйте знайти такий засіб для дерева, яке прикриє оброблене місце і відновить колір дерев'яної підлоги. Для додаткового захисту від вологи нанесіть на дерев'яну підлогу поліуретанове покриття.
    • Якщо вам не вдасться знайти покриття точно такого ж кольору, що і підлогу, використовуйте засіб наступного більш світлого відтінку.
  8. 8 Складіть в пакети все сміття і викиньте його. Помістіть все, що ви використовували для видалення цвілі, в тому числі ганчірки, наждачний папір і інші інструменти, в міцні пакети для сміття. Якщо при видаленні цвілі ви різали покриття для підлоги або гіпсокартон, зберіть сміття, що залишилося за допомогою миючого пилососа.
    • Після прибирання протріть миючий пилосос миючим засобом або відбілюючим розчином, щоб знищити спори цвілі, які могли залишитися в ньому.

Частина 4 з 4: Усунення плісняви

  1. 1 Тримайте підлоги сухими, щоб запобігти появі цвілі. Для росту цвілі потрібно волога. Слідкуйте, щоб підлоги залишалися чистими і сухими. Якщо у вас дерев'яні підлоги в тих місцях, які схильні до утворення цвілі, наприклад у ванній, підвальних приміщеннях або на кухні, намагайтеся відразу ж видаляти вологу, як тільки вона з'явиться.
    • Зростанню цвілі також сприяє тепло. Щоб запобігти утворенню цвілі в теплих місцях з дерев'яним підлогами, наприклад у ванній або на кухні, необхідно провітрювати їх.
  2. 2 Регулярно чистите підлоги. Якщо підлоги залишатимуться чистими і сухими, це зменшить ймовірність появи цвілі. Регулярно прибирайте і протирайте дерев'яні підлоги. Хоча і немає необхідності очищати дерев'яні підлоги щодня, обов'язково робіть це раз в тиждень під час прибирання.
    • При попаданні на дерев'яну підлогу цвіль годується поживними речовинами на поверхні дерева, а не самої деревиною. Тримайте дерев'яні підлоги чистими і сухими, щоб позбавити цвіль джерел живлення.
  3. 3 Контролюйте вологість в будинку. Цвіль віддає перевагу підвищеній вологості. Подумайте про те, щоб придбати осушувач повітря і підтримувати вологість на прийнятному рівні. Зазвичай достатньо підтримувати вологість повітря в приміщенні близько 50%, щоб запобігти зростанню цвілі.
    • Намагайтеся якомога швидше витирати пролиту воду. Не залишайте воду на дерев'яній підлозі, так як це може призвести до зростання цвілі.
  4. 4 Провітрюйте будинок в холодну пору року. Коли на вулиці холодно, ми намагаємося менше відкривати вікна, і в результаті в будинку накопичується тепле повітря. Крім того, кімнатні рослини частіше гинуть восени і взимку, що також сприяє зростанню цвілі.
    • Провітрюйте приміщення, щоб випускати тепле повітря і спори цвілі, поки вони не закріпилися на поверхні.
  5. 5 Підтримуйте кондиціонер в робочому стані в теплу пору року. Слідкуйте, щоб кондиціонер нормально працював і не створював зайвої вологи. Надмірне використання кондиціонера може привести до утворення додаткового конденсату, що створює сприятливе середовище для росту цвілі.

Поради

  • Подумайте про те, щоб найняти фахівця, який зможе видалити цвіль. Якщо у вас алергія на цвіль, ослаблений імунітет, або цвіль займає більше трьох квадратних метрів, подумайте про те, щоб звернутися за допомогою до фахівців, які допоможуть вирішити дану проблему.
  • Деякі види цвілі дуже токсичні, і контакт з ними може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.