Як розвісити паперові ліхтарики

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
У Херсоні пройшла акція проти насильства над жінками
Відеоролик: У Херсоні пройшла акція проти насильства над жінками

Зміст

Паперові ліхтарики стануть чудовою прикрасою спальні, внутрішнього дворика та святкового майданчика. Виготовивши або купивши паперові ліхтарики, необхідно вирішити, де і як їх краще розвісити. При цьому будуть потрібні самі ліхтарики, гаки та дриль для монтажу на твердій поверхні.

кроки

Метод 1 з 3: В приміщенні

  1. 1 Ліхтарики повинні вписуватися в інтер'єр. Чудові ліхтарики ніяк не вразив гостей, якщо кольори не будуть відповідати інтер'єру. Переконайтеся, що вони обіграють візерунки, кольори або тематику вашої кімнати. Виберіть ліхтарики відповідного кольору в магазині або онлайн.
    • Поєднуйте кольору. Якщо приміщення оформлене в природних, перлинних, теплих або холодних тонах, то ліхтарики повинні відповідати цим категоріям. Наприклад, з червоною тахтою будуть відмінно поєднуватися ліхтарики теплих кольорів на зразок оранжевого і жовтого. Якщо ліжко накрита темно-синім покривалом, то вибирайте ліхтарики холодних кольорів - блакитного, білого або темно-зеленого.
    • Поєднуйте візерунки. Паперові ліхтарики бувають не тільки різних кольорів, але і візерунків. Якщо стілець або ліжко прикрашені квітковими візерунками, то ліхтарики повинні доповнювати картину. Підберіть до них ромбоподібний, спіральний або картатий візерунок. Також необхідно стежити, щоб ліхтарики не вибивалися із загальної картини і не перевантажували кімнату.
  2. 2 Виберіть тип ліхтариків. Ліхтарики можуть виконувати чисто декоративну функцію, а деякі з них оснащуються невеликими лампочками. Подумайте над можливістю використовувати ліхтарі в якості точкового освітлення, щоб вибрати потрібний тип виробів. Багато ліхтарики харчуються від батареї або підключаються до мережі за допомогою шнура.
  3. 3 Виберіть гаки. Як підвісу зазвичай використовують гаки. Паперові ліхтарі дуже легкі, так що масивні кріплення не будуть потрібні. Купуйте невеликі гаки з різьбою в будівельному або господарському магазині. Вибирайте маленькі і непомітні гаки, які підходять під колір стін.
  4. 4 Варіант розташування. Визначте, як будуть розташовуватися всі гаки до того, як просвердлити отвори. Уявіть кімнату і розташування ліхтариків. Можна розвісити їх рядами поперек кімнати, розмістити в одному кутку, над ліжком або кріслом.Черпайте натхнення на сайтах з оформлення приміщень або зверніться за порадою до друзів.
  5. 5 Позначте точки кріплення ліхтариків. За допомогою олівця позначте на стіні або стелі місця кріплення ліхтариків. Уявіть, як вони будуть там виглядати. Передбачувані точки можна відзначити і стерти в будь-який момент, тоді як помилково просвердлені отвори потрібно буде закладати.
  6. 6 Встановіть гаки в гіпсокартон або деревину. В даний час стелі і стіни в кімнатах все частіше обшиті гіпсокартоном. Такий матеріал не здатний витримати велику вагу, але так як паперові ліхтарики набагато легше картин і дзеркал, гаки під них можна сміливо вкручувати прямо в гіпсокартон. Також можна прикріпити ліхтарики до дерев'яних поверхонь на кшталт шаф або полиць.
    • Просвердлите установче отвір. Може здатися, що гак цілком зручно вкрутити рукою без зайвих дій, але набагато простіше виконати місця отворів. Використовуйте свердло такого ж діаметру, як стрижень гака (НЕ ширина різьблення). Увімкніть дриль і просвердлите стіну або стелю з гіпсокартону.
    • Укрутите гак. Вставте гак в отвір і почніть вкручувати в стіну. Докладайте тиск і провертати гак за годинниковою стрілкою до тих пір, поки не вкрутите дощенту.
  7. 7 Використовуйте клеяться гаки для твердих поверхонь. У деяких будинках можна зустріти бетонні або цегляні стіни, які дуже складно просвердлити. На таких поверхнях краще використовувати клеяться гаки. Вони розраховані на меншу вагу в порівнянні з різьбовими гаками, але паперовий ліхтарик цілком витримають. Сильний клей здатний зафіксувати гачки на кілька років, а ви позбудетеся від необхідності свердлити стіни.
  8. 8 Закріпіть ліхтарики за допомогою волосіні. Використовуйте нитку або волосінь, щоб повісити ліхтарики на гачки. Вибір залежить від необхідного рівня "невидимості" нитки. Придбати міцну нитку можна в магазинах для творчості, а волосінь - в риболовецьких крамницях.
    • Відріжте нитку необхідної довжини. Якщо все ліхтарики повинні звисати на однаковій висоті, то відрізати всі нитки однієї довжини. Якщо ж ви хочете розташувати їх нерівномірно, то можна відрізати волосінь або нитки різної довжини.
    • Затягніть невелику петлю на кінці нитки. Найчастіше у паперових ліхтариків є спеціальний елемент для кріплення в формі літери "C". Завдяки цій скобі немає необхідності прив'язувати волосінь прямо до ліхтарика. Зробіть невелику петлю на кінці волосіні і Протягніть на скобу у вигляді літери "C". Вузол повинен бути досить тугим, щоб не зіскочити зі скоби.
    • Затягніть ще одну петлю на іншому кінці нитки. Зробіть такий же вузол на іншому кінці нитки і закріпіть на гачку.
  9. 9 Підключіть електричні лампочки. Деякі ліхтарі оснащуються невеликими лампочками, які потрібно підключити до мережі. Закріпити такі ліхтарики трохи складніше, тому що у них є провід. Укрутите додаткові гаки і пустіть по ним провід до самої розетки. Якщо провід занадто короткий, то використовуйте подовжувач. Вибирайте лампочки з живленням від батареї, щоб уникнути подібних труднощів.
  10. 10 Ніколи не використовуйте в ліхтариках свічки. Традиційно в паперових ліхтариках використовувалися свічки замість лампочок, але відкритий вогонь небезпечний (особливо в приміщенні). Використовуйте лампочки розжарювання або маленькі світлодіодні лампи, щоб запобігти небезпеці пожежі. Часто ліхтарики оснащуються лампочками заздалегідь для зручності.

Метод 2 з 3: На вулиці

  1. 1 Зробіть вибір відповідно до ліхтарики. При прикрасі двору необхідно враховувати стільки ж різних чинників, як і при оздобленні приміщення. Перш за все приділіть увагу питанням надійності і колірній схемі. Ліхтарики повинні відповідати обраній тематиці оформлення майданчика або двору.
    • Використовуйте зовнішні ліхтарики. Паперові ліхтарики відмінно підходять для приміщень, зате легко руйнуються водою. Краще вибрати такі вироби, які призначені для вулиці.Вони, як правило, зроблені з шовку або нейлону і продаються в магазинах прикрас, в будівельних супермаркетах і онлайн.
    • Виберіть відповідну колірну схему. На відміну від приміщень, які мають певний стиль оформлення, вибирати кольори для прикраси двору простіше. Слідкуйте за тим, щоб ліхтарики поєднувалися з меблями на терасі, або вибирайте яскраві кольори - червоний, синій, жовтий. Білі ліхтарики створять невимушену і казкову атмосферу після настання темряви.
  2. 2 Варіанти розташування. Ліхтарики можна розмістити прямо в повітрі, на паркані або огорожі. У кожному разі вийде особлива атмосфера. Вибір залежить від ваших особистих переваг. Також будуть потрібні різні інструменти та приладдя.
    • Розвісьте ліхтарики високо в повітрі. Якщо поруч ростуть великі дерева, то можна повісити ліхтарики прямо на гілках. Також можна купити стійки і підставки для ліхтариків. У деяких магазинах можна знайти спеціальні стійки для китайських ліхтариків, але підійде будь-яка стійка, якщо до неї можна прикріпити гачок.
    • Прикрасьте паркан. Якщо двір огороджений високим парканом, то прикріпіть ліхтарики прямо до дощок без жодних гачків.
    • Розвісьте ліхтарики на перилах тераси. Для кріплення ліхтариків до дерев'яних поручнів не обійтися без дриля і гаків. Якщо огорожа кована, то ліхтарики можна просто прив'язати.
  3. 3 Просвердлите отвори. Якщо при кріпленні не обійтися без гачків, то просвердлите отвори для установки. Використовуйте свердло такого ж діаметру, як стрижень гака, щоб просвердлити отвори в дерев'яних перилах. Вийміть свердло, вставте в отвір гак і провертати за годинниковою стрілкою до тих пір, поки не вкрутите дощенту.
  4. 4 Закріпіть ліхтарики. Прив'яжіть ліхтарики, коли все гаки та стійки будуть готові. Використовуйте нитку або волосінь для непомітного кріплення. Затягніть невелику петлю на кінці нитки і протягніть на скобу в ліхтарику. Інший кінець волосіні або нитки прив'яжіть міцним вузлом до паркану, гака, гілці дерева або стійці.

Метод 3 з 3: Для вечірки

  1. 1 Визначтеся з темою. Якщо ви плануєте весільну вечірку, сімейну зустріч або просто пікнік, то ліхтарики повинні відповідати обраній темі. Так, для весілля добре підійдуть білі ліхтарики, а яскраві кольори пожвавлять літню вечірку. Виберіть кращий варіант в магазинах або онлайн.
    • Виберіть відповідну колірну гамму. Для новорічних свят зупиніть свій вибір на червоних і зелених кольорах, а великодні вечірки краще оформити в пастельних тонах на кшталт рожевого, світло-фіолетового та світло-жовтого.
    • Враховуйте тему свята. Деякі паперові ліхтарики прикрашені спеціальними візерунками - ялинками та сніговиками до Нового року або сердечками до Дня святого Валентина.
    • Якщо ви святкуєте перемогу в спортивному змаганні, то вибирайте ліхтарики в кольорах вашої команди.
  2. 2 Зробіть вибір відповідно до гаки. Вечірки проводяться в різних умовах: під навісом, в альтанках і навіть на яхтах. Елементи кріплення повинні бути зручними і легко демонтувати. Закріпіть ліхтарики на клеяться гаках або прив'яжіть прямо до опор і крокв.
  3. 3 Варіанти розташування. Зробіть вибір відповідно до місця і висоту розташування ліхтариків. Ідеї ​​з оформлення можна почерпнути на дизайнерських сайтах та інших творчих порталах. Розмістіть ліхтарі вище людського зросту, щоб вони нікому не заважали.
    • Прив'яжіть ліхтарики до опор і крокв. Якщо захід відбуватиметься під навісом або в альтанці, то прив'яжіть ліхтарики до опорних елементів конструкції, щоб отримати навіс з освітленням.
    • Згрупуйте ліхтарики. Розташовуйте ліхтарики групами на різній висоті, щоб створити привертають увагу острівці світла. Виберіть точку в альтанці і прив'яжіть до опори п'ять або десять ліхтариків на різній висоті. Використовуйте ліхтарики різних розмірів, щоб композиція виглядала ще більш еклектично.
    • Освітіть доріжки ліхтариками. Закріпіть паперові ліхтарики низько над землею на невисоких опорах.Можна використовувати опори для домашніх рослин або зробити стійки з гаками своїми руками. Розмістіть опори вздовж доріжок і стежок, щоб висвітлити майданчик для вечірки.
  4. 4 Закріпіть ліхтарики ниткою. Визначте потрібну висоту і закріпіть ліхтарики ниткою або волосінню, щоб створити ілюзію, ніби вони парять в повітрі. Затягніть надійну петлю на кінці волосіні або нитки і протягніть на скобу в ліхтарику. Інший кінець нитки прив'яжіть до опори навісу або надіньте на гак.

Поради

  • Використовуйте сходи, щоб зручно і безпечно розвісити ліхтарики на бажаній висоті.
  • Попросіть друга допомогти вам. При використанні сходи завжди необхідний помічник, який підкаже, як ліхтарик виглядає знизу.

попередження

  • Не використовуйте в ліхтариках свічки та інші види відкритого полум'я, щоб не допускати ризику виникнення пожежі. Використовуйте світлодіодні лампочки на батарейках або працюють від мережі.
  • Будьте обережні при роботі з електроприладами. Використовуйте захисні окуляри.

Що вам знадобиться

  • Паперові ліхтарики бажаної форми і розмірів
  • Клеяться або гвинтові гаки
  • Волосінь або нитку
  • сходи