Як розвинути свою енергію ци

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
🔥Мужчины Будут Хотеть Тебя. ТЕХНИКА УВЕЛИЧЕНИЯ СЕКСУАЛЬНОЙ ЭНЕРГИИ
Відеоролик: 🔥Мужчины Будут Хотеть Тебя. ТЕХНИКА УВЕЛИЧЕНИЯ СЕКСУАЛЬНОЙ ЭНЕРГИИ

Зміст

Китайське слово "ци" або "чи" можна перевести як життєва сила або енергія, і це поняття відповідає таким поняттям, як "прана" в індійській культурі або "ки" в японській культурі. Розвиток ци може сприятливо впливати на тіло, як фізичне, так і ментальне, крім того збільшення рівня ци допомагає повністю розкрити свій потенціал. Щоб реалізувати свою життєву силу, ви повинні працювати з диханням і займатися фізичними практиками, прагнучи підвищити рівень ци і своєї духовності.

кроки

Метод 1 з 3: Розвиток ци через дихальні вправи

  1. 1 Влаштуйтеся зручніше. Щоб правильно працювати з диханням, вам потрібно зосередитися саме на ньому, а не на тому, як незручно ви сидите, або що нога вже затекла. Тому виберіть зручну позу: якщо вам буде зручніше сидіти на стільці, сядьте на стілець, якщо хочете, можете сісти на подушку на підлозі.
    • Якщо ви вирішили сидіти на стільці, то сядьте з прямою спиною, поставте стопи на підлогу, коліна при цьому повинні знаходитися приблизно на ширині плечей.
    • Якщо ви сидите на підлозі, то сядьте або на коліна, або по-турецьки зі схрещеними ногами.
  2. 2 Глибоко дихайте. Зверніть увагу на вдихи і видихи. Обов'язково підключайте до дихання діафрагму, а не тільки грудну клітку. Дихайте діафрагмою (нижньою частиною грудної клітки, ближче до живота) - так подих буде більш глибоким. Таке глибоке дихання вкрай важливо для розвитку ци. Через кілька днів або тижнів регулярного виконання цієї вправи, подібне дихання буде здаватися вам природним. Коли ви освоїте цей простий метод дихання, можете поглибити практику, думаючи про рух енергії по організму.
  3. 3 Постарайтеся звільнити розум. Дуже складно не думати ні про що і зберігати розум нейтральним. Але все-таки після 5-10 хвилин практики дихання постарайтеся сфокусуватися саме на звільнення розуму від сторонніх думок. Слідкуйте за вдих і видих, вони як інь і ян - пов'язані між собою протилежності.
  4. 4 Спробуйте чотирьохфазна дихання. Коли ви освоїте основне дихання за допомогою діафрагми, можете спробувати практикувати чотирьохфазна дихання. Для початку сядьте в зручне положення. Чотирьохфазна дихання виконується наступним чином:
    • Зробіть вдих
    • Затримайте дихання на 5 секунд
    • Зробіть видих
    • Затримайте дихання на 5 секунд

Метод 2 з 3: Розвиток ци фізичними тренуваннями

  1. 1 Займайтеся тай-чи (тайцзи). Мистецтво тайцзи призначене для збалансування енергії ци. Незважаючи на те, що в тайцзи багато рухів і форм, можна виконувати найпростіші базові рухи, щоб відчути їх ефект. Дихання в тайцзи також грає важливу роль, і якщо ви вже досить добре навчилися дихати, як було описано раніше, то постарайтеся з'єднати разом подих і тайцзи. Сама по собі практика тайцзи являє собою набір повільних і плавних рухів, що дозволяють вам отримати контакт зі стихією землі і з'єднати дихання з ци. Існує багато шкіл тайцзи і в них є деякі відмінності, які стосуються виконання форм і кроків. Якщо вас цікавить тайцзи, ви можете пошукати курси в своєму місті часто заняття тайцзи проходять в різних йога-студіях і в школах бойових мистецтв.
  2. 2 Працюйте над позами. Поза коня або "ву-дзі" є основною в тайцзи. Може здаватися, що ви просто стоїте, але насправді ця поза дозволяє відчути енергію. Навіть просто стоячи в позі Вудз і дихаючи, можна збільшити свою ци.
    • Поставте стопи паралельно один одному приблизно на ширині плечей.
    • Рівномірно розподіліть вагу.
    • Перемістіть верхню частину тіла так, немов ви сидите в кріслі.
    • Зігніть ноги в колінах.
    • Подумки уявіть, як хребет витягується вгору.
    • Розслабте плечі.
    • М'яко торкніться кінчиком язика піднебіння поруч з зубами.
    • Дихайте природним чином.
  3. 3 Практика для рук. Ця вправа, а не частина форми тайцзи, але воно теж дозволить вам знайти контакт з тілом і розвинути ци. Не забувайте при русі стежити за своїм диханням.
    • Підніміть праву руку на рівень особи долонею вниз паралельно землі.
    • Підніміть ліву руку на рівень живота долонею вгору і паралельно землі.
    • Повільно переміщайте руки по колу.
    • Уявіть, що ви тримаєте велику кулю і починаєте його обертати. Долоні і руки будуть переміщатися, змінюючи положення, проходячи паралельно один одному на рівні грудей, і в підсумку опиняючись в протилежних положеннях, ліва - вгорі, а права - внизу. Насправді не варто думати про становище рук, і тоді руки будуть рухатися самі.
    • Дихайте і спостерігайте за диханням.
  4. 4 Знайдіть енергетичні практики, які вам подобаються. Тайцзи - далеко не єдиний спосіб розвинути свою ци через фізичні тренування. Якщо тайцзи вам здається занадто повільним і медитативним мистецтвом, то спробуйте кунг-фу, воно теж допомагає розвинути ци, або ж йогу, яка, взагалі кажучи, є індійської енергетичної практикою, але її метою теж є повна реалізація життєвої сили.

Метод 3 з 3: Концентрація на енергії і ментальному рівні ци

  1. 1 Вивчіть чи-кунг (цигун). Крім фізичного рівня, дихання і рухів, які допомагають відчути ци, є й інший рівень - психічний і духовний. Мистецтво цигун - це сукупність практик, які призначені для перенесення розуму на більш високий рівень усвідомленості і для розкриття всієї вашої життєвої сили.
  2. 2 Концентруйтеся на енергії. Саме така нехитра практика допоможе вам перейти на наступний рівень ци. Займаючись дихальними і фізичними практиками, концентруйтеся на енергії, а особливо на тих місцях, де вона не тече. Подібні місця називають енергетичними блоками, і вони вимагають уваги - ви повинні зруйнувати блоки і дозволити енергії текти вільно. Деякі люди можуть "розбити" подібні блоки самостійно лише завдяки диханню і певним фізичним вправам, але більшості потрібна допомога, щоб зрозуміти, як працює енергія. Найпростіший спосіб дізнатися, як працює енергія в тілі - це пройти діагностику і дізнатися, які елементи присутні в вашому тілі, а які елементи в надлишку. Для цього потрібно звернутися до сертифікованого майстру цигун, він допоможе підвищити рівень енергії і позбутися від блоків.
  3. 3 Працюйте над зв'язком між тілом, розумом і душею. Це крок до найвищого рівня ци. Для роботи з цим зв'язком потрібно виконувати все, що ви робили раніше - дихання, фізичні практики і енергетичний потік - плюс деякий духовний елемент. Такі практики повинні привести вас до усвідомленості та цілеспрямованості. Подібно буддійським практикам духовний розвиток ци триває все життя. У якийсь момент вам може здатися, що ви досягли "того самого стану", але на наступний день цей стан виявиться дуже далеко. Щоб усвідомити подібну духовний зв'язок, її фізичні та енергетичні аспекти, ви повинні опинитися повністю в теперішньому моменті і підтримувати повну усвідомленість - і це зовсім не пов'язано з переходом в інші площини свідомості. Кращим способом досягнення найвищих рівнів ци для більшості людей є медитація.