Як реагувати на поцілунок крадькома

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як реагувати на поцілунок крадькома - Суспільство
Як реагувати на поцілунок крадькома - Суспільство

Зміст

"Поцілунком крадькома" можна назвати будь-який поцілунок, до якого ви не готові, будь то небажаний поцілунок від неприйнятного людини або приємний сюрприз від коханого. Незалежно від обставин, важливо показати поцілувати вас людині своє ставлення до такого поцілунку. Також можна вжити заходів, які дозволять запобігти поцілунки крадькома в майбутньому.

кроки

Метод 1 з 3: Як реагувати на небажаний поцілунок

  1. 1 Відіпхніть цілує. Перед подальшими діями перервіть поцілунок, відскочивши вбік або відштовхнувши людини. Не потрібно пасивно очікувати завершення поцілунку, так як людина може сприйняти це як заклик до продовження або посилити натиск.
    • У більшості випадків можна відсторонитися, не докладаючи значних зусиль, особливо в ситуації, коли людина просто коротко цілує вас в губи. Злегка упріться долонями в плечі того, хто вас цілує, а потім вирівняйте руки і швидко відсторонитеся, щоб віддалитися від нього.
    • Якщо людина веде себе більш агресивно, то ваша реакція повинна бути менш стриманою. В такому випадку з силою відштовхніть цілує руками. Не потрібно боятися використовувати руки, щоб перервати обійми або навіть вдарити людину, якщо не вдається вивільнитися.
  2. 2 Віддалитеся. Перервавши поцілунок, відійдіть від людини на кілька кроків, щоб створити видиме відстань між вами. Так ви захистите себе від ще одного небажаного поцілунку і при цьому покажете своє ставлення до подібних дій.
    • Кількох кроків буде досить, якщо людина не замишляє нічого кримінального. Також можна підняти руку і наголосити на необхідності відстані або відвернутися від людини, щоб він не намагався повторити поцілунок.
    • Звичайно, якщо людина веде себе агресивно, то краще за все скоріше піти геть.
  3. 3 Зберігайте спокій. Якщо ситуація не становить фізичної небезпеки, то краще просто зберігати спокій. Оцініть поведінку людини і обставини. Можливо, цей поцілунок став наслідком непорозуміння. В цьому випадку спокійного відмови буде цілком достатньо. Якщо поцілунок став серйозним порушенням особистого простору, то спокійна поведінка допоможе вам чітко і рішуче висловити своє ставлення.
    • Зробіть кілька глибоких вдихів. Вдихніть і затримайте дихання на кілька секунд, а потім повільно видихніть. Кілька повторень усвідомлених вдихів дозволять вам заспокоїтися і привести в порядок думки.
    • Перш, ніж вимовити відповідь, спробуйте оцінити мотиви людини, об'єктивно глянувши на ситуацію. Об'єктивно аналізуючи причину події, вам буде простіше підібрати правильну відповідь.
      • Якщо все сталося на побаченні, яке складалося вдало, то партнер міг неправильно витлумачити ситуацію і порахувати, що поцілунок буде взаємним.
      • Якщо один поцілував вас без попередження, то можливо, що він відчуває нерозділені романтичні почуття до вас і на мить перетнув межу.
      • Якщо вас крадькома поцілував людина, якій ви відмовили, з яким ви не знайомі або НЕ ладите, то він міг зробити це навмисно, щоб засмутити вас або заподіяти неспокій.
  4. 4 Рішуче відхиліть поцілунок. Не завжди приємно говорити людині, що його поцілунок вам не до душі. Проте, рішучий словестний відмова - найвірніший спосіб не допустити повтору ситуації.
    • Якщо вас поцілував людина, яка закоханий в вас, то ясно повідомте, що ви не поділяєте почуттів і не бажаєте, щоб ситуація повторювалася: "Я задоволена, але я тебе не люблю і не хочу, щоб ти знову намагався поцілувати мене".
    • Якщо ви ще не готові цілуватися з новим партнером, але розглядаєте таку можливість в майбутньому, то пояснитеся: "Ти мені дуже подобаєшся, але на даному етапі я не готова до поцілунків. Я тобі обов'язково повідомлю, коли настане відповідний момент ".
  5. 5 Поясніть свою відмову. Ви не зобов'язані нічого пояснювати, але, в залежності від ваших відносин з людиною, іноді краще сказати, чому ви відмовляєтеся від поцілунку. Висловлюйте свої почуття і думки ввічливо, але рішуче, а також максимально прямо.
    • Якщо ви підозрюєте, що людина поцілував вас просто на зло або з інших низьким причин, то краще обійтися без пояснень і просто розійтися.
    • З іншого боку, якщо ви відкинули поцілунок одного або пояснюєте, чому не готові цілувати людини на першому побаченні, то краще пояснити свої почуття, щоб людина не відчув себе ураженим і ситуація не повторювалася.
  6. 6 Емоційна віддаленість. У ряді ситуацій відкинутий поцілунок може поранити почуття, як у випадку нерозділеного кохання. Проведіть деякий час порізно і не допускайте повторення ситуацій, що сприяють нерозуміння, щоб людина змогла прийти в себе, і при цьому не вважав за ваш відмова випадковим.
    • Тимчасово припиніть проводити час в компанії один одного, особливо наодинці. Згодом не допускайте флірту між вами і переконайтеся, що обидві сторони усвідомили кордону відносин.
    • Не дивуйтеся, якщо людина більше не захоче спілкуватися з вами. Можливо, він поважає ваші почуття, але біль після відмови не сприяє продовженню відносин, тому розрив може стати найбільш оптимальним рішенням.
  7. 7 Зверніться по допомогу, якщо вам загрожують або домагаються. Якщо людина, яка поцілував вас крадькома, згодом поводиться агресивно або загрожує вам, то негайно зверніться по медичну допомогу. Поцілунок крадькома може виглядати цілком невинно, але в разі відсутності поваги до ваших почуттів і особистого простору в наступний раз ситуація може досить значно загостритися.
    • Небажаний поцілунок з примусом може вважатися формою сексуальних домагань або згвалтуванням, що залежить від місцевих законів. Ситуація ще більш очевидна, якщо поведінка повторюється навіть після озвученого відмови. Якщо ви відчуваєте себе в небезпеці, то не бійтеся звернутися в поліцію.

Метод 2 з 3: Як реагувати на несподіваний поцілунок коханої людини

  1. 1 М'яко відсторонитеся. Навіть якщо вам приємний поцілунок крадькома від коханої людини, іноді все одно не завадить зробити крок назад і віддихатися. У такому випадку будь-який наступний відповідь буде щирим, а не сказаним в запалі пристрасті.
    • Не бійтеся "зіпсувати момент", відсторонившись від поцілунку. Підтримуючи фізичну близькість і м'яко уникаючи поцілунку, можна пробудити ще більш сильне взаємне бажання.
    • З іншого боку, повністю припинивши фізичний контакт, ви отримуєте можливість оцінити свої почуття і думки, що вкрай корисно в ситуації, коли ваше ставлення до поцілунку не настільки однозначно. Вступити правильно важливіше ризику зіпсувати один момент близькості.
  2. 2 Обміркуйте свої почуття. Залежно від обставин, вам буде потрібно від декількох хвилин до декількох днів. Не поспішайте. Тверезо оціните своє ставлення до поцілунку (сподобався він вам чи ні) і визначте, наскільки така поведінка прийнятно для ваших відносин.
    • Якщо ваші відносини вже допускають близькість, то зібратися з думками буде простіше. Серце точно підкаже, сподобався вам цей поцілунок чи ні.
    • Якщо ж відносини знаходяться на ранньому етапі, то слід все ретельно обміркувати. Спокійно, але прямо скажіть партнеру: "Ой, це було несподіваного. Чи не заперечуєш, якщо я обдумаю своє ставлення до цього? Зараз я просто не можу зібратися з думками ".
  3. 3 Вимовте свою відповідь. Незалежно від прийняття чи неприйняття поцілунку, найкраще прямо відповісти партнеру. Тверезо оціните, чи потрібно відповідати коротко або докладно.
    • Якщо ви швидко зрозуміли, що поцілунок вам сподобався, то короткого підтвердження буде цілком достатньо: "Це було чудово!"
    • Якщо вам не вдається швидко розібратися в почуттях або поцілунок крадькома подарував вам відчуття незручності, то дочекайтеся, поки емоції вляжуться, і дохідливо поясніть свої почуття, а також їх причину, щоб в майбутньому між вами не виникало непорозумінь.
  4. 4 Поцілуйте у відповідь. Якщо поцілунок партнера вам приємний, то можна поцілувати його у відповідь, щоб підтвердити свої слова. Природно, ви зовсім не зобов'язані відповідати поцілунком на поцілунок.
    • Можна відповісти рівноцінним (короткий поцілунок в губи) або навіть більш пристрасним поцілунком. У такій ситуації слід керуватися власним почуттями і реакцією партнера.
  5. 5 Встановіть кордону на майбутнє. Незалежно від вашого ставлення до поцілунку, зараз дуже підходящий момент для того, щоб встановити межі ваших відносин. Якщо поцілунки крадькома абсолютно неприпустимі, то прямо скажіть про це. Якщо в деяких обставинах вони доречні, то поясніть це партнеру.
    • Наприклад, для вас прийнятні нечасті поцілунки крадькома, якщо це короткий поцілунок в губи наодинці, тоді як більш пристрасні прояви почуттів без попередження або в присутності інших людей неприпустимі.

Метод 3 з 3: Як не допускати поцілунків крадькома

  1. 1 Ніяких зобов'язань. Важливо розуміти, що ви не зобов'язані підтримувати інтимні контакти з людиною, навіть якщо це безневинний поцілунок. Це ваше тіло, ніхто не має права втручатися в ваш особистий простір або змушувати до чого б то не було. Необхідно усвідомити цей факт, щоб надалі не допускати поцілунків крадькома.
  2. 2 Навчіться не відчувати провину за відмову. Не завжди просто відмовити людині, яка хоче поцілувати вас. Якщо баритися з відповіддю, то він може сприйняти це як запрошення. Навчіться відмовляти в подібних і інших життєвих обставинах, щоб не допускати небажаних контактів в майбутньому.
    • Тренуйтеся відмовляти в повсякденних ситуаціях, які не мають нічого спільного з романтикою. Не погоджуйтеся на зустріч із друзями, якщо ви не в настрої. Чи не роблять послугу іншим і відмовляйтеся від проектів, якщо у вас немає на це часу або сил. Навчитеся використовувати слово "ні", щоб застосовувати його в непростих ситуаціях.
  3. 3 Чітко позначте свої почуття і кордони. Завжди намагайтеся чітко висловлювати свої бажання, особливо в романтичних ситуаціях. Якщо ви не відчуваєте відповідних почуттів до людини, тоді краще сказати про це прямо. Якщо ви не готові до фізичної близькості, навіть "просто" поцілунків, то чітко проведіть межу дозволеного.
    • Перед побаченням або у відносинах з новим партнером є поясніть, що вкладається в поняття "згоди". Крім того, що "немає" означає "ні", важливо підкреслити, що тільки пряме "так" означає "так". Усне підтвердження особливо важливо на самому початку відносин. Також обговоріть з партнером невербальні ознаки згоди.
  4. 4 Неприпустимі ситуації. Намагайтеся обходити стороною ситуації, які можуть стати причиною непорозуміння, щоб уникнути небажаних поцілунків крадькома і менш невинних докучань.
    • Чи не фліртуйте з людиною, яка вам не подобається, особливо якщо він живить романтичні почуття по відношенню до вас.
    • Якщо ви відчуваєте себе ніяково в присутності людини або ледве знайомі з ним, то намагайтеся не залишатися наодинці.
  5. 5 Відверніться при спробі небажаного поцілунку. Якщо ви опинилися поруч з людиною, якій ви подобаєтеся, але не маєте відповідних почуттів і не хочете відповідати на поцілунок, то звертайте свою увагу на невербальні (або навіть словесні) ознаки майбутнього поцілунку. В ідеалі людина повинна зрозуміти ваше небажання і шанобливо поставитися до нього. Якщо партнер все ж спробував поцілувати вас, то деякі ознаки в його поведінці допоможуть вам запобігти такий поцілунок.
    • Негативно покачайте головою або відверніться, коли партнер нахилиться, щоб поцілувати вас. Сигнал повинен бути чітким і менш болючим для партнера в порівнянні з фізичної спробою відштовхнути його.
    • Поясніть або повторіть свої почуття. Поясніть партнеру допустимі рамки, а якщо він поведе себе чемно, то розкажіть про причини таких почуттів.

попередження

  • Якщо людина, що поцілував вас крадькома, починає загрожувати або домагається вас, то зверніться за допомогою до відповідної інстанції. Якщо ви учень, то слід просити допомоги у викладача або шкільного психолога. На роботі слід звернутися до начальника або до відділу кадрів. У разі небезпеки негайно зверніться в поліцію.