Як зробити оціночну вартість будинку

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Автоматична онлайн оцінка майна
Відеоролик: Автоматична онлайн оцінка майна

Зміст

Існує безліч причин того, чому вам необхідно отримати оціночну вартість будинку. Більшість домовласників запитують оціночну вартість будинку, коли хочуть продати його. Вам, можливо, знадобиться оцінна вартість з метою страхування або коли ви намагаєтеся рефінансувати ваш будинок або взяти кредит під заставу будинку. Оцінка покаже, скільки ваш будинок стоїть на ринку нерухомості. Отримайте оцінку шляхом інспекції кваліфікованим і ліцензованим оцінювачем, надаючи всю необхідну інформацію і документацію про вашу власності.

кроки

Метод 1 з 2: Знайдіть оцінювача

  1. 1 Отримайте напрямок від вашого агента з нерухомості. Якщо вашою метою є продаж будинку, агент повинен надати вам оцінювача.
  2. 2 Вибирайте оцінювача, який має ліцензію, видану штатом, в якому знаходиться ваша нерухомість. Це забезпечить вам сертифіковану оцінку. Багато страхових компаній і державні установи не приймуть оцінку, яка не сертифікована.
    • У момент планування зустрічі, поясніть оцінювачу вашу мету. Якщо оцінювач буде знати, що його звіт буде використовуватися судами, адвокатами, податковими чи іншими державними органами, він буде впевнений, що дана інформація і формат оцінки всього лише рутинна робота.
  3. 3 Знайдіть кваліфікованого оцінювача у вашому районі, використовуючи ресурси Американського співтовариства оцінювачів (www.appraisers.org). Ви можете шукати контактну інформацію оцінювача, використовуючи свій поштовий індекс.
  4. 4 Скористайтеся послугами оцінювача, що надається агентством, яке запитує оцінку вашого будинку. Наприклад, якщо відділ житлового будівництва і міського розвитку (HUD) хочуть отримати оціночну вартість вашого будинку, вони можуть надати свого оцінювача.

Метод 2 з 2: Підготуйтеся до оцінки

  1. 1 Підготуйте всю документацію, яка допоможе оцінювачу визначити вартість будинку під час огляду.
    • Надайте останні податкові рахунки на нерухомість, план будинку і ділянки і будь-які недавні перевірки або звіти про шкідників.
  2. 2 Покажіть будь-які письмові угоди, такі як договір асоціації домовласників, договір на технічне обслуговування (наприклад, якщо у вас є загальна дорога) або звіти поліції про наявність прибудов або інших втручань.
  3. 3 Надайте будь-які угоди або документи, перед тим як робити оцінку будинку з метою подальшого продажу.
    • Додайте документ, який агенти називають «похвальний лист». Це список поліпшень або оновлень, які були нещодавно зроблені і можуть вплинути на вартість вашого будинку.
    • Увімкніть список техніки і особистого майна, які будуть продані разом з будинком. Наприклад, якщо ви продаєте будинок з мийкою, сушаркою, холодильником, посудомийній машиною, оцінка вашого будинку може бути вище.
  4. 4 Приберіть в будинку. Невеликий безлад не турбуватиме оцінювача, але все ж переконайтеся, що ваш будинок виглядає найкращим чином. Доглянутий будинок буде оцінюватися вище, ніж той про який ніхто не дбає.
  5. 5 Нехай усі куточки вашого будинку будуть доступними для огляду. Оцінювачу потрібно буде оглянути підвал і горище, а так само інші важкодоступні місця.
  6. 6 Зверніть увагу на моменти технічного обслуговування. Полагодьте перед перевіркою протікають крани, детектори диму і бовтаються дверні ручки.

Поради

  • Переконайтеся, що ви отримаєте повну копію звіту оцінки. Оцінювач є юридично зобов'язаним надати вам копію остаточного звіту. Як правило, це займе кілька днів.
  • Перевірте оцінку свого будинку, перш ніж отримати її від оцінювача. Ви можете скористатися таким сайтом як Zillow (www.zillow..com), щоб отримати оціночну вартість вашого будинку. Пам'ятайте, що це не те ж саме, що сертифікована оцінка, але це дасть вам приблизну оцінку, перш ніж ви звернетеся до реального оцінювачу.

попередження

  • Пам'ятайте, що експертна оцінка відрізняється від звичайної перевірки. Інспектор просто повідомляє про стан будинку на підставі перевірки. Оцінювач робить огляд будинку, а також визначає його ринкову вартість на підставі цього огляду.