Як зробити пластмасу з молока

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК СДЕЛАТЬ ПЛАСТИК В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ
Відеоролик: КАК СДЕЛАТЬ ПЛАСТИК В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ

Зміст

Якщо ви хочете показати своїм учням або дітям веселий і безпечний експеримент, який потім можна буде легко прибрати і який дозволяє показати дійсно вражаючий результат, то ви прийшли за адресою. За допомогою невеликої кількості молока і оцту можна за лічені хвилини створити матеріал, схожий на пластмасу. Цей експеримент є абсолютно безпечним, а отриману пластмасу можна буде пустити на будь-яку справу.

кроки

Частина 1 з 2: Приготуйте «пластмасу»

  1. 1 Підготуйте все необхідне. Для цього експерименту вам знадобиться 1 стакан (240 мл) молока, 4 столові ложки (60 мл) білого оцту, каструля або ємність для мікрохвильової печі, бавовняна тканина або друшляк, миска, паперові рушники і щоб за вами пригледів хтось із дорослих. Якщо ви хочете створити більше пластмаси або провести цей експеримент кілька разів, вам знадобиться більше молока і оцту.
    • Незбиране молоко або жирні вершки підійдуть краще, ніж молоко з 1-2% жирності.
    • Замість бавовняної тканини можна взяти стару футболку.
    • Оскільки ви будете працювати з гарячими рідинами, експеримент бажано проводити під наглядом дорослого.
  2. 2 Нагрійте 1 стакан (240 мл) молока. Відміряйте 1 стакан (240 мл) молока. Молоко можна підігріти в мікрохвильовій печі або на плиті. Якщо ви вирішили використовувати мікрохвильову піч, нагрівайте молоко в придатній для цього ємності. Нагрійте молоко практично до стану кипіння.
    • Якщо у вас є кондитерський термометр, переконайтеся, що температура молока становить не менше 50 ° C.
    • Постійно помішуйте молоко, якщо підігріваєте його на плиті.
    • Попросіть дорослого допомогти вам з цим.
    • Щоб підігріти молоко в мікрохвильовій печі, встановіть її на половину потужності і розігрівайте протягом 2 хвилин. Через 2 хвилини почніть підігрівати молоко інтервалами по 30 секунд, поки воно не стане гарячим.
  3. 3 Додайте в молоко 4 столові ложки (60 мл) оцту і розмішайте. Поки молоко не охололо, в нього потрібно вилити весь оцет і перешкодити протягом 1 хвилини. Незабаром ви побачите, як в молоці почнуть утворюватися грудочки. Якщо цього не відбудеться, значить, молоко було недостатньо гарячим для появи реакції. Спробуйте ще раз, але тепер вже з більш гарячим молоком.
    • Молоко згортається через зміну рівня кислотності (pH).В оцті присутній оцтова кислота, через яку молоко стає більш кислотним, а молочний білок, або казеїн, починає відділятися від інших рідинах і збиратися в грудочки.
  4. 4 Перелийте тепле молоко через друшляк. Якщо ви взяли стару футболку, оберніть її навколо горловини банки або над мискою. Закріпіть футболку гумкою, щоб вона не рухалася. Якщо ж ви взяли друшляк, то просто покладіть його на миску. Зачекайте, щоб молоко трохи охололо, а потім перелийте його через друшляк і дайте стекти.
    • Коли молоко стече, в друшляку залишаться тільки грудочки.
  5. 5 Перекладіть грудочки на паперові рушники. Якщо ви проціджували молоко через тканину, то вам потрібно буде зняти гумку і зібрати кисле молоко. Стисніть мішечок, щоб вичавити якомога більше рідини. Якщо ви використовували друшляк, перекладіть грудочки на паперові рушники руками або ложкою.
    • Стисніть грудочки на паперовому рушнику, щоб вичавити з них якомога більше рідини.

Частина 2 з 2: Надайте пластмасі форму і прикрасьте її

  1. 1 Підготуйте все необхідне. Якщо ви хочете змайструвати що-небудь зі своєї пластмаси, діяти потрібно швидко, поки грудки залишаються пластичними. Використовуйте формочки для печива, форми, харчові барвники, блискітки або будь-який інший декоративний матеріал.
    • Якщо хочете зробити що-небудь дійсно неймовірне, скористайтеся інструментами для ліплення.
    • Коли пластмаса повністю висохне, розфарбуйте її фарбою або маркерами.
  2. 2 Замісити казеїнове тісто. Насамперед вам потрібно здавити разом все згустки, щоб вийшло щось на зразок шматка тесту. Як тільки ви зберете їх в єдину масу, гарненько її вимісити. Місіть тісто руками кілька хвилин, поки йому не можна буде додати будь-яку форму.
    • Перед замісом тесту згустки повинні повністю охолонути.
  3. 3 Виліпити тісто за допомогою форми для запікання або формочок для печива. Розкачайте замішане тісто і виріжте з нього різні форми за допомогою формочок для печива. Тісто також можна втиснути в форму для запікання, щоб надати йому потрібну форму. Дістаньте тісто з форми і відкладіть в сторону. Як варіант, виліпити з тіста будь-яку форму, яку тільки побажаєте.
    • Додайте в тісто харчовий барвник, щоб відразу надати формам однаковий колір. Так вам не доведеться чекати, поки вони висохнуть, щоб їх пофарбувати. Одягніть рукавички, додайте в тісто трохи харчового барвника і місите, поки барвник рівномірно розподілено по тесту. Харчові барвники у вигляді гелю дадуть кращий результат, ніж рідкі.
  4. 4 Виготовте пластмасові намистини для прикраси. Поверніть тісто в круглі намистини і проткніть їх в середині соломинкою. Приготуйте таким чином намистини, з яких потім можна буде зробити браслет або намисто. Додайте блискітки, поки тісто ще не встигло висохнути, щоб вони прилипли до нього в міру висихання.
    • Відкладіть намистини сохнути. Перевірте їх через кілька днів, щоб переконатися, що вони повністю висохли.
  5. 5 Зачекайте хоча б два дні, щоб «пластмаса» висохла. На висихання у пластмаси піде кілька днів. Якщо ви більше не плануєте нічого робити з пластмаси, залиште її на кілька днів, поки вона не висохне. Якщо ви додали їй якусь форму, почекайте, коли вона повністю висохне, і тільки потім використовуйте.
    • Коли пластмаса висохне, пофарбуйте її в інший колір або як-небудь прикрасьте.
  6. 6 Розфарбуйте своє творіння. Розфарбуйте своє творіння за допомогою фарби або маркерів. Перш ніж розфарбовувати пластмасу, та повинна повністю висохнути.
    • Як тільки фарба висохне, можна буде виготовити прикрасу або пограти зі своїми творіннями!

попередження

  • Оскільки в експерименті задіяно багато гарячих предметів, попросіть батьків вам допомогти.