Як зробити плавний перехід з одного зображення в інше в Photoshop

Автор: Joan Hall
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
Как сделать ПЛАВНЫЙ ПЕРЕХОД между картинками в фотошопе
Відеоролик: Как сделать ПЛАВНЫЙ ПЕРЕХОД между картинками в фотошопе

Зміст

Змішування фотографій є популярним ефектом в Adobe Photoshop. Його можна створити за допомогою накладання зображень одне на одного і подальшого коректування градієнта або непрозорості зображення. Кожній зображення потрібно помістити на окремий шар, додати шар-маску, а потім внести коригування за допомогою інструмента «Градієнт». У разі налаштування непрозорості необхідно виконати аналогічні дії. Не забудьте двічі перевірити, що ви вносите зміни на правильному шарі.

кроки

Метод 1 з 2: За допомогою інструменту «Градієнт»

  1. 1 Відкрийте зображення в Photoshop. Натисніть «Файл»> «Відкрити» та виберіть перше зображення, яке буде базовим.
  2. 2 Натисніть «Шар»> «Новий»> «Шар». Це меню розташовано у верхньому рядку меню. За допомогою шарів можна редагувати зображення, при цьому базове зображення не зачіпається.
  3. 3 Додайте друге зображення на новий шар. Натисніть «Файл»> «Помістити» і знайдіть друге зображення, яке потрібно змішати з першим (базовим) зображенням.
  4. 4 Перетягніть зображення, щоб правильно розташувати їх. Краї зображень, де вони будуть переходити один в одного, розмістіть поруч один з одним.
    • Фонові зображення можна переміщати. Якщо одне з вибраних зображень є фоновим, натисніть Alt (Windows) або ⌥ Option (Mac) і двічі клацніть по «Фон» на панелі «Шари» (за замовчуванням розташована праворуч), щоб перетворити фоновий шар в звичайний шар.
  5. 5 На панелі «Шари» виберіть шар із зображенням, яке буде переходити в інше зображення. На цій панелі відображаються всі шари; за замовчуванням вона розташована праворуч.
  6. 6 Клацніть по «Додати шар-маску». Ця кнопка виглядає як квадрат з кругом і розташована в нижній частині панелі «Шари». Мініатюра маски відобразиться поруч із шаром, до якого вона додана.
  7. 7 Клацніть по мініатюрі, щоб вибрати шар-маску. Навколо мініатюри відобразиться пунктирна рамка, тобто шар-маска обрана.
  8. 8 Виберіть інструмент «Градієнт» на панелі інструментів. Значок цього інструменту має вигляд двох кольорів, які плавно переходять один в одного. За замовчуванням панель інструментів розташована зліва.
    • Також можна натиснути G, Щоб взяти зазначений інструмент.
  9. 9 Відкрийте меню «Редагування градієнта». Воно знаходиться у верхньому лівому куті екрану (на верхній панелі інструментів) і відобразиться, коли ви візьмете інструмент «Градієнт». Це меню містить різні типи градієнта.
  10. 10 Виберіть чорно-білий градієнт. Він розташований у верхньому ряду третім зліва.
    • Можна використовувати інші градієнти (наприклад, кольорові), але чорно-білий градієнт найкраще підходить для стандартного переходу одного зображення в інше.
  11. 11 Затисніть ліву кнопку миші і перетягнете покажчик з точки на зображенні, де буде починатися перехід.
    • Двічі переконайтесь, що використовується шар-маска; в іншому випадку плавний перехід працювати не буде.
    • затисніть ⇧ Shift, Щоб покажчик миші рухався по прямій.
  12. 12 Відпустіть кнопку миші там, де перехід закінчиться. На зображенні відобразиться плавний перехід в інше зображення.
    • Якщо ви хочете скасувати внесені зміни, натисніть Ctrl+Z (Windows) або ⌘ Cmd+Z (Mac).

Метод 2 з 2: За допомогою налаштування непрозорості

  1. 1 Відкрийте зображення в Photoshop. Натисніть «Файл»> «Відкрити» та виберіть перше зображення, яке буде базовим.
  2. 2 Натисніть «Шар»> «Новий»> «Шар». Це меню розташовано у верхньому рядку меню. За допомогою шарів можна редагувати зображення, при цьому базове зображення не зачіпається.
  3. 3 Додайте друге зображення на новий шар. Натисніть «Файл»> «Помістити» і знайдіть друге зображення, яке потрібно змішати з першим (базовим) зображенням.
  4. 4 На панелі «Шари» виберіть шар із зображенням, яке буде переходити в інше зображення. На цій панелі відображаються всі шари; за замовчуванням вона розташована праворуч.
    • Переконайтеся, що шар із зображенням, яке буде переходити в інше зображення, знаходиться над шаром з іншим зображенням. Щоб змінити розташування шару й тягніть вгору або вниз. Чим вище шар в списку, тим вище він знаходиться над іншими верствами.
  5. 5 Відкрийте меню «Непрозорість». Воно знаходиться у верхній частині панелі «Шари».
  6. 6 Змініть непрозорість, щоб вона відповідала потрібного рівня прозорості. Якщо зменшити непрозорість, зображення стане більш прозорим, тобто можна буде побачити зображення, яке знаходиться під редагованим зображенням. Значення 100% відповідає абсолютно непрозорою зображенні, а 0% - абсолютно прозорою.
    • Також непрозорість можна відрегулювати за допомогою повзунка. Для цього у верхньому рядку меню натисніть «Шари»> «Стиль шару»> «Параметри накладання».

Що вам знадобиться

  • Photoshop
  • два зображення