Як зробити цукрове скло

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ТОРТ "Битое стекло" без выпечки! Желейный торт РЕЦЕПТ. Готовит Никита Сергеевич
Відеоролик: ТОРТ "Битое стекло" без выпечки! Желейный торт РЕЦЕПТ. Готовит Никита Сергеевич

Зміст

1 Розпорошите на деко кондитерський спрей. Краї листа повинні бути підняті, інакше цукор буде висипатися. Якщо у вас немає спрею, застеліть деко фольгою або пергаментним папером.
  • 2 Насипте цукор, додайте води, світлий кукурудзяний сироп і соус тартар в каструлю. Поставте каструлю на плиту. Ви повинні використовувати тільки світлий кукурудзяний сироп, інакше скло вийде дуже темним.
  • 3 Доведіть інгредієнти до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи їх. Чи не нагрівайте суміш занадто швидко, інакше цукор карамелізується. Після закипання суміші її колір почне змінюватися від мутного до прозорого. Постійно помішуйте суміш, інакше вона прилипне до каструлі.
    • Силіконової лопаткою набагато легше піднімати суміш з дна, ніж дерев'яної або металевої.
  • 4 Прикріпіть кондитерський термометр до внутрішньої стіни каструлі. Ви можете знайти термометр в магазині для випічки або іншому господарському магазині. Вам він знадобиться для визначення точної температури вашої суміші.
    • Якщо у вашого термометра немає кліпси, вам слід просто прив'язати його до ручки каструлі.
  • 5 Нагрійте суміш до температури 148.89 ° C, а потім зніміть її з вогню. Ваша суміш повинна досягти температури 148,89 ° C. Ця стадія відома як «стадія затвердіння». Чи не досягла потрібної температури суміш не застигне до необхідної консистенції. Така суміш буде липкою незалежно від того, як довго ви будете її охолоджувати. Для досягнення потрібної температури суміші буде потрібно близько години.
    • Температура перестане підвищуватися на мить десь між 98,89 ° С і 115,56 ° С. Це відбувається через ефект випаровування води. Після випаровування води температура знову почне підвищуватися.
    • Підтримуйте температуру між 148,89 і 154,45 ° C. Не допускайте підвищення температури до 160 ° С, інакше цукор почне карамелізуватися і стане коричневим.
    • При відсутності кулінарного термометра перевіряйте готовність цукеркової суміші шляхом виливання невеликого її кількості в склянку з холодною водою. Скло досягло фази "ламкості", якщо твердне у вигляді нитки.
  • 6 Повільно вилийте гарячу конфетну суміш на деко. Так ви зведете до мінімуму ризик утворення бульбашок. Товстий шар суміші повільно розтечеться по всій площі листа.
  • 7 Додайте деко на рівній поверхні і дайте суміші затвердіти. Це допоможе суміші рівномірно розподілитися, щоб скло вийшло гладким. Залиште суміш приблизно на годину.
    • Чи не рухайте суміш протягом години. Вже через 45 хвилин суміш стане твердою на дотик, однак вам слід почекати ще деякий час.
  • 8 Дістаньте застигле скло з дека. При використовували спрею для випічки вам просто потрібно перевернути деко над столом догори дном. Скло просто випаде. Якщо ви використовували фольгу або пергаментний папір, то доведеться вийняти її разом зі склом. Потім просто видаліть папір або фольгу. При міцному прилипании скла спробуйте зробити наступне:
    • Візьміть ніж і нагрійте його в гарячій воді.
    • Подрежьте краю в місцях зіткнення скла і паперу.
    • За допомогою ножа акуратно підніміть скло.
    • Переверніть деко догори дном, а потім повільно відірвіть його від цукрового скла, яке знаходиться у вас в руці.
  • Метод 2 з 3: Приготування морського цукрового скла

    1. 1 Покрийте деко спреєм для випічки. У дека повинен бути високі бортики, інакше розтоплена цукрова суміш виллється назовні. При неможливості використання спрею для випічки вам слід застелити деко фольгою або пергаментним папером.
      • Морське цукрове скло відрізняється від звичайного цукрового скла. Воно більш матове, як і справжню морську скло.
    2. 2 Змішайте цукор, воду і світлий кукурудзяний сироп в каструлі. Поставте каструлю на плиту і перемішайте вміст. При використанні силіконової лопатки вам буде легше піднімати суміш з дна каструлі.
    3. 3 Помішуйте суміш на середньому вогні до повного розчинення цукру. Не забувайте часто помішувати суміш, щоб уникнути пригорання.
    4. 4 Доведіть інгредієнти до кипіння на середньому вогні. Чи не нагрівайте суміш сильно, інакше суміш закипить занадто швидко і цукор почне карамелізуватися. Під час кипіння суміші на її поверхні почнуть утворюватися піноподібні бульбашки.
    5. 5 Прикріпіть кондитерський термометр до внутрішньої стіни каструлі. Вам він знадобитися для визначення точної температури суміші. Ви можете знайти термометр в магазині для випічки, господарському магазині або супермаркеті.
      • Якщо у вашого термометра немає кліпси, просто прив'яжіть його до ручки каструлі, щоб він не впав в суміш.
    6. 6 Нагрівайте і помішуйте суміш поки вона не досягне температури 148,89 ° С. Це дуже важливо. Чи не досягла потрібної температури суміш не застигне до необхідної консистенції. У цьому випадку ваша суміш залишиться м'якою і липкою незалежно від того, скільки ви дасте їй часу на затвердіння або охолодження. Затвердіння скла займає близько години часу.
      • Не допускайте підвищення температури до 160 ° С, інакше цукор почне карамелізуватися і стане коричневим.
      • При відсутності кулінарного термометра перевіряйте готовність цукеркової суміші шляхом виливання невеликого її кількості в склянку з холодною водою. Скло досягло фази "крихкості", якщо воно твердне у вигляді нитки.
    7. 7 Зніміть каструлю з вогню, додайте барвник, а так само одну чайну ложку ароматизатора зі смаком карамелі. Вам знадобиться всього кілька крапель харчового барвника. Чим більше крапель барвника ви додасте, тим більш насиченим в підсумку вийде колір. Ви можете використовувати будь-який сподобався вам колір, проте синій і зелений найближче підходять до морської тематики. Можна залишити скло прозорим; воно стане ще білішими, як тільки ви додасте до нього цукрову пудру. Використовуйте тільки один смак і колір для одного цукрового скла.
      • Подумайте над тим, щоб використовувати споріднений кольором барвника ароматизатор. Наприклад, ви можете використовувати чорничний ароматизатор з синім барвником, м'ятний ароматизатор із зеленим барвником і ванільний ароматизатор з білим барвником.
      • Ви можете купити харчовий барвник і ароматизатор в кондитерській майстерні або в магазині для творчості. Ви також можете знайти його в магазині з продажу кухонного приладдя для випічки.
    8. 8 Для правильного з'єднання інгредієнтів вам слід помішувати суміш протягом двох хвилин. Повинен вийти рівномірний колір без смуг або будь-яких розлучень. Цукерка вийде напівпрозорої, що є нормою. Надалі ви зробите її більш каламутною.
    9. 9 Вилийте суміш на деко і дайте їй затвердіти. Постарайтеся покрити всю поверхню листа. У вас вийде товстий і густий цукерковий шар. Суміші буде потрібно близько години на затвердіння.
    10. 10 Розламайте цукерку на шматки. Замотайте цукерку в рушник або в м'яку тканину. Потім за допомогою молотка розбийте її на дрібні шматки. Вдарте цукерку молотком в декількох місцях.
    11. 11 Посипте або натріть цукерки цукровою пудрою. Пудра додасть матовий відтінок, який притаманний кольором справжнього морського скла. Ви також можете насипати пудру в пластиковий контейнер, всипати туди ж цукерки і просто струсити його.

    Метод 3 з 3: Застосування цукрового скла

    1. 1 Використовуйте синє або матове скло для зимової тематичної вечірки. Зробіть трохи морського цукрового скла, але не посипайте його пудрою. Додайте йому колір, але залиште прозорим
    2. 2 Застосуйте для прикраси кексів і тістечок полум'я з червоного, оранжевого і жовтого цукрового скла. Змайструєте трохи морського цукрового скла, але не посипайте його пудрою. Додайте йому колір, але залиште прозорим. Спробуйте зробити жовті оскільки крупніше, а червоні дрібнішими. Покрийте кекс який-небудь глазур'ю, а потім вставте в нього осколки.
      • Вам слід розділяти по партіях виробництво цукерок різних кольорів.
    3. 3 Подавайте морські цукрові оскільки на шматочках крекеру і жменьці коричневого цукру, щоб імітувати пляж. Можна навіть додати кілька черепашок з білого шоколаду.
      • При неможливості використання крекерів ви цілком можете замінити їх будь-яким тонким печивом, наприклад імбирним, ароматизованим, медовим або печивом з кориці.
    4. 4 Використовуйте прозоре скло і червону глазур для прикраси моторошних кексів. Покрийте кекси білою глазур'ю і вставте в них кілька осколків. Капніть трохи червоної гелевою глазурі на верхній край скла.
      • Такий варіант відмінно підійде для Хеллоуїна.
    5. 5 Використовуйте цукрове скло у виробництві вікон для пряникового будиночка. Покладіть стіни вашого пряниковий будиночок на лист пергаментного паперу. Залийте розтопленим суміш скла у віконні отвори. Дочекайтеся затвердіння суміші. Акуратно підніміть стіну будиночка. Тепер в віконних отворах є скла.
      • Глазур'ю намалюйте раму навколо вікна. Також за допомогою глазурі можна намалювати на вікнах ґрати # або + виду.
      • Щоб створити вітражне скло: Використовуйте глазур для склеювання осколків різних кольорів із зворотного боку віконного отвору.
      • Якщо у вашому пряничному будиночку немає віконних отворів: покладіть квадратні формочки для печива на пергаментний папір. Заповніть їх сумішшю з розтопленого скла. Зачекайте годину, поки суміш затвердіє, і дістаньте отримане скло з формочки. Використовуйте глазур, щоб приклеїти квадратні скла до стін будиночка.
    6. 6 Змайструєте вітражне скло для торта. Зробіть кілька партій цукрового скла різного кольору. Розламати його на осколки за допомогою молотка. Покрийте торт будь-якої глазур'ю, а потім розмістіть осколки поверх глазурі.
    7. 7 Розфасуйте оскільки перед початком грандіозної вечірки. Знайдіть декілька чистих целофанових пакетів, які відповідають тематиці вашої вечірки. Киньте в кожен кілька осколків скла. Зауважте пакети.
      • Білі і сині осколки ідеально підходять для зимової тематики. Точно таким же чином ви можете покласти в пакет крихітні цукрові сніжинки.
      • Морські цукрові оскільки ідеально підійдуть для пляжної тематики. Додайте в пакет кілька шоколадних черепашок.

    Поради

    • Якщо ви не можете знайти потрібні ароматизатори, то вам цілком згодяться натуральні екстракти ванілі, м'яти або лимона. Ви можете використовувати більше 1 чайної ложки такого замінника, оскільки екстракти мають менш насичений аромат.
    • Зберігайте оскільки в герметичному контейнері, інакше вони стануть липкими.
    • Якщо ви хочете отримати більше товсте скло, то при виробництві слід використовувати деко менших габаритів. І навпаки, для отримання тонкого скла слід використовувати деко великих розмірів.
    • Використовуйте коричневий цукор для отримання коричневого скла.
    • Для видалення залишків суміші з дна каструлі слід підігріти в ній воду, яка розбавить суміш. Після цього каструлю слід ретельно вимити.
    • Не турбуйтеся, якщо ваше цукрове скло набуває золотистий або коричневий колір. Для отримання прозорого скла і чіткого розуміння часу зняття суміші з вогню вам потрібно трохи досвіду.
    • Після загустіння суміші за допомогою зубочистки видаліть все утворилися бульбашки.
    • Відполіруйте гострі краї м'якою ганчіркою. При недбалому поводженні ви можете поранитися об гострі краї цукерок. Вам доведеться це зробити, якщо цукерки призначаються для маленьких дітей.
    • Чим більший за розміром деко ви використовуєте, тим тонше вийде в підсумку скло. І навпаки, чим менше деко, тим товщі скло.

    попередження

    • Будьте обережні при заливці суміші. Вона дуже гаряча, і ви можете обпектися. Найкраще при цьому використовувати рукавиці.
    • У цукрового скла дуже гострі краї. Не рекомендується давати його маленьким дітям.
    • Не залишайте цукрове скло у вологому приміщенні, а також уникайте прямого попадання на нього сонячних променів. Скло може розтанути і стати липким.
    • Підтримуйте температуру між 148,89 ° С і 154,45 ° С. Не допускайте підвищення температури до 160 ° С, інакше цукор почне карамелізуватися і стане коричневим.
    • Не опускайте термометр в каструлю до тих пір, поки суміш не почне кипіти. Якщо ви зробите це занадто рано, то кристали цукру потраплять на термометр і його буде дуже важко відмити.

    Що вам знадобиться

    • Мірний стакан
    • Каструля
    • лопатка
    • Спрей для випічки, фольга або пергаментний папір
    • деко
    • кондитерський термометр