Як зробити вершкове масло в домашніх умовах

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 5 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сделать масло в домашних условиях. Самый простой и быстрый способ от Мармеладной Лисицы
Відеоролик: Как сделать масло в домашних условиях. Самый простой и быстрый способ от Мармеладной Лисицы

Зміст

Вершкове масло домашнього приготування має помітно кращим смаком, ніж покупне масло промислового виробництва, до того ж, щоб його зробити, вам буде потрібно всього 20 хвилин роботи. Щоб надати маслу особливий смаковий відтінок, який воно набуває природним чином далеко не у всіх регіонах, додайте в вершки кисломолочні бактеріальні культури, щоб зробити їх більш кислими.

інгредієнти

  • жирні вершки
  • Бактерії для вилучення сколотин, йогуртові або мезофільні культури (не обов'язково)
  • Сіль (не обов'язково)
  • Дрібно нарізані трав'яні приправи, часник або мед (не обов'язково)

кроки

Частина 1 з 2: Підготовка вершків

  1. 1 Почніть з отримання свіжих жирних вершків. Густі вершки для збивання володіють найвищим відсотком жирності, що спрощує завдання успішного їх перетворення в вершкове масло. Щоб домашнє масло набуло унікальний смак, який відсутній у магазинного масла, спробуйте купити свіжі сирі вершки на місцевому сільськогосподарському ринку. Якщо це неможливо, серед варіантів, що залишилися найкращим смаком буде володіти масло з вершків тривалої пастеризації (протягом 30 хвилин при температурі 63-65 ° С), слідом буде йти масло з вершків короткочасної пастеризації (протягом 15-20 секунд при температурі 72-75 ° С) і останнім виявиться масло з ультрапастеризоване вершків (моментальний прогрів до 85-90 ° С без витримки).
    • Не використовуйте вершки з додаванням цукру.
    • Відсоток жирності вершків підкаже вам, скільки масла ви зможете з них отримати. Рекомендується брати вершки мінімум з 35% жирності.
    • Щоб розшукати місцевих продавців свіжих натуральних вершків, можна спробувати пошукати відповідні оголошення в місцевих газетах і дошках оголошень.
  2. 2 Якщо ви будете користуватися електричним міксером, охолодіть велику миску приладу, а також ємність з водою. Холодна миска не даватиме маслу танути. Друга прохолодна ємність з водою також може виявитися корисною на даному етапі, особливо якщо водопровідна вода тече з крана теплої.
  3. 3 Налийте вершки в миску. Не заливайте миску до країв, так як до перетворення в масло вершки розширяться за рахунок включення в них пухирців повітря.
  4. 4 Додайте в вершки бактеріальні культури, щоб отримати більш виражений смак і полегшити процес збивання масла (не обов'язково). Якщо ви пропустите цей крок, то у вас вийде "солодковершкове масло", яке і продається в переважній більшості випадків в магазинах. Якщо ви хочете надати маслу більш виражений смак, який воно має в країнах континентальної Європи, додайте в вершки трохи кисломолочних бактерій, щоб у вас вийшло "солодковершкове масло". Кисломолочні бактерії прискорюють розщеплення жиру і рідини, що скорочує час збивання масла.
    • Простим способом додавання в вершки кисломолочних культур служить використання або сколотин, або простого йогурту з уже наявними там бактеріями. Використовуйте по одній столовій ложці (15 мл) обраного продукту на кожні 240 мл вершків.
    • В якості альтернативи можна придбати закваску мезофільних молочнокислих бактерій для приготування сиру. Додайте по ⅛ чайної ложки (0,6 мл) закваски на кожен літр вершків.
  5. 5 Дозвольте вершкам з засіяними бактеріями постояти при кімнатній температурі. Якщо ви додали в вершки кисломолочні культури, залиште їх при кімнатній температурі на 12-72 години, перевіряючи їх стан кожні кілька годин. Що почали закісляется вершки стануть трохи густіше, пінистий і придбають кислий або гострий запах.
    • Щоб отримати звичайне солодковершкове масло без додавання кисломолочних бактерій, просто залиште вершки до тих пір, поки вони не підігріють до 10-16ºC. Так їх буде легше збити, і при цьому вони залишаться все ще досить прохолодними, щоб масло виходило щільним і з ним було просто звертатися на більш пізніх стадіях.

Частина 2 з 2: Отримання масла з вершків

  1. 1 Збийте вершки. Якщо у вас є маслобойка, обертайте її рукоятку приблизно протягом 5-10 хвилин. Якісна маслобойка досить легко і ефективно збиває вершки до отримання масла. Якщо у вас є електричний міксер, візьміть насадку з віночком і запустіть прилад на низьких оборотах, щоб запобігти бризки. В іншому випадку закрийте вершки в скляній банці і трусіть її. Якщо міксер зазвичай збиває вершки за 3-10 хвилин, то тряска в банку дає масло приблизно за 10-20 хвилин.
    • Щоб прискорити отримання масла методом тряски, попередньо додайте в банку невеликий чистий скляну кульку.
    • Якщо у вашого міксера є тільки одна швидкість роботи, прикрийте миску з вершками харчовою плівкою, щоб не дати бризок розлітатися в сторони.
  2. 2 Слідкуйте за тим, як вершки змінюють консистенцію. В ході процесу збивання вершки пройдуть через кілька стадій.
    • Спочатку вони стануть пінистими або трохи більше густими.
    • Потім вершки почнуть утримувати форму м'якого піку. Виймаючи міксер з вершків, на їх поверхні буде залишатися невеличке підвищення з схиляється вершиною. Саме в цей момент можна збільшити швидкість обертання міксера.
    • Потім вийдуть збиті вершки, що формують пружні текстури.
    • Далі вершки стануть зернистими і придбають дуже блідий жовтуватий відтінок. Знизьте швидкість обертання приладу до того, як від вершків почне відділятися рідина, щоб запобігти бризки.
    • В кінцевому підсумку, відбудеться раптове розщеплення вершків на масло і сколотини.
  3. 3 Злийте сколотини в окрему ємність і збережіть її для використання в інших кулінарних рецептах. Продовжуйте місити масло і зливати з нього рідину в міру її появи. Припиніть збивати масло, коли на вигляд і на смак маса стане схожа на вершкове масло, або коли з неї перестане виділятися рідина.
  4. 4 Промийте масло в холодній воді. Якщо в маслі залишиться пахта, воно дуже швидко зіпсується, тому даними кроком можна знехтувати тільки в тому випадку, якщо ви збираєтеся з'їсти масло протягом 24 годин.
    • Налийте в масло крижану або охолоджену воду.
    • Розімніть масло чистими руками або скористайтеся для цього дерев'яною ложкою.
    • Злийте воду через сито.
    • Повторюйте процедуру до тих пір, поки вода не буде залишатися абсолютно чистою. Для цього буде потрібно не менше трьох промивок, а часом навіть більше.
  5. 5 Відіжміть з масла залишки рідини. Руками і тильною стороною ложки відіжміть з масла залишки води. Також злийте її через сито.
  6. 6 Додайте в масло сіль або інші інгредієнти (не обов'язково). Якщо ви віддаєте перевагу солоне вершкове масло, додайте в нього харчову морську сіль; спробуйте використовувати по ¼ чайної ложки (1,25 мл) на кожні 120 мл олії. Домашнє вершкове масло само по собі чудово, але для різноманітності можна випробувати різні варіанти добавок до нього. Подумайте про використання сушених трав або подрібненого часнику. Можна навіть приготувати солодку вершкову пасту, змішавши масло з медом до одноманітної маси.
    • Знайте, що масло з добавками може придбати помітно більш виражений смак після заморозки і подальшої розморожування.
  7. 7 Зберігайте приготоване масло в холодильній камері або в морозилці вашого холодильника. Домашнє масло зазвичай зберігає свою свіжість в холодильній камері протягом тижня, а в морозилці воно зберігається до трьох тижнів, якщо ви ретельно віджали всю сколотини. Просте несолоне вершкове масло в морозилці не втратить своїх чудових якостей приблизно протягом 5-6 місяців, тоді як солоне масло може зберігатися аж до 9 місяців до того, як почне змінювати свій смак.
    • На відміну від багатьох інших продуктів, щільно упаковане масло не змінить своєї текстури після заморозки.

Поради

  • При використанні стаціонарного міксера не беріть більше літра вершків. З певною практикою ви навчитеся визначати готовність масла зі зміни звуку мотора приладу.
  • Якщо готуєте масло вручну, сильно трусіть вершки. Це ще й весело, якщо в процесі беруть участь і ваші друзі.
  • Щоб надати маслу дещо інший смак, додайте в нього сіль.
  • Можна прискорити промивку масла, змішавши воду і масло в блендері, але так ви ризикуєте розтопити масло.
  • Якщо у вас є можливість придбати сире молоко, його можна залишити при кімнатній температурі приблизно на тиждень, щодня знімаючи зверху вершки. Отримані вершки будуть злегка кислими від живих кисломолочних бактерій, тому з них можна буде приготувати солодковершкове масло без необхідності додавання будь-яких інших інгредієнтів.

Що вам знадобиться

  • велика миска;
  • сито;
  • гумова лопатка або дерев'яна ложка (не обов'язково);
  • або маслобойка (рекомендується);
  • або електричний міксер;
  • або скляна банка для консервування.

додаткові статті

Каккрасіво розірвати відносини з дівчиною Каксделать так, щоб час йшов швидше Каквесті себе з людьми, які вас принижують Какувелічіть свою попу Какделать масаж ніг Какудаліть плями поту з кепок і капелюхів Какохладіть себе без кондиціонера Какіграть в бірпонг Какувелічіть свій стрибок у висоту Какрассчітать споживану потужність електроприладу Какрассмешіть дівчину Какразводіть сукуленти з листя Каклечіть удари ребер Какнайті чотирилисник