Як зробити своє обличчя привабливішим

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Корея: как открыть бизнес в Сеуле и попасть в "Forbes"
Відеоролик: Корея: как открыть бизнес в Сеуле и попасть в "Forbes"

Зміст

Ви кожен день дивіться на себе в дзеркало, і, можливо, вам хотілося б знати, яким ваше обличчя здається іншим. Виглядає воно привабливим? Це досить дивне запитання, але не переживайте: при належній впевненості в собі і за допомогою простого догляду за шкірою ви зможете сяяти красою.

кроки

Метод 1 з 4: Догляд за шкірою

  1. 1 Вирішіть, чи підходить вам ваш догляд. Більшість дерматологів рекомендує очищати і зволожувати шкіру щодня, оскільки це дозволяє захистити верхній шар шкіри. Але не варто купувати дорогі креми або сироватки лише тому, що ви хочете, щоб ваше обличчя стало привабливим. Існує багато ефективних недорогих засобів.
    • Не купуйте антивікові кошти. Старіння - це природний процес, і його не потрібно боятися.
    • Найефективніше з віковими змінами бореться сонцезахисний фільтр повного спектру (такий крем потрібно наносити щодня, навіть якщо немає сонця) і ретинол. Якщо до складу засобу для особи не входить хоча б один з цих компонентів, воно не допоможе проти дрібних і глибоких зморшок.
    • Сильнодіючі засоби з ретинолом зазвичай можна купити лише за рецептом дерматолога.
  2. 2 Очищайте шкіру. Перший крок на шляху до здорової шкірі - це її очищення. Використовуйте м'які засоби без сильнодіючих компонентів і спирту. Звичайне мило буде занадто жорстким для чутливої ​​шкіри обличчя.
    • Якщо у вас жирна шкіра, купите очищувальну пінку - такі кошти допомагають боротися з почервоніннями. Перекис бензоїлу (benzoyl peroxide) і гліколева кислота (glycolic acid) пригнічують вироблення шкірного жиру. Вмиватися слід як мінімуму вранці і ввечері. Можна також робити це, наприклад, після повернення з роботи, якщо ще не надто пізно.
    • Людям з сухою шкірою підійдуть легкі кремоподібні засоби без вмісту мила або спирту, оскільки ці речовини вимивають з шкіри вологу. Відразу ж після вмивання наносите на шкіру зволожуючий крем. Можливо, вам слід вмиватися тільки ввечері.
    • Володарям нормальної шкіри підходять найрізноманітніші засоби, що очищають. Підберіть м'який засіб, розчинна у воді.
    • Якщо у вас чутлива шкіра, уникайте засобів з ароматами, спиртом (він в'яже шкіру) і барвниками. Купуйте засоби з пом'якшуючими компонентами (алое вера, ромашка).
  3. 3 Наносите на шкіру живильний крем. Зволожуючий крем зробить шкіру м'якою і наситить її вологою. Кремом потрібно користуватися вранці і перед сном. Тип шкіри визначатиме склад крему.
    • Якщо у вас жирна шкіра, ви можете вирішити відмовитися від зволожуючого крему, проте нерідко шкіра виробляє зайвий шкірний жир через те, що їй не вистачає вологи. Вибирайте креми на водній основі і з вмістом компонентів, які лікують вугровий висип (наприклад, з саліцилової кислотою). Ідеальним вибором для вас стане крем-гель або крем з легкою текстурою.
    • Якщо у вас суха шкіра, вам слід підібрати більш густий і жирний крем. Купуйте крем з маслом ши або з гіалуроновою кислотою (ці речовини забезпечують глибоке харчування). Сухій шкірі також корисні цераміди.
    • Якщо у вас нормальна шкіра, купите легкий зволожуючий крем на водній основі, який підтримає водний баланс шкіри. Циклометикон, компонент на основі силікону, додасть шкірі сяючий вигляд.
    • Якщо у вас чутлива шкіра, вам підійдуть креми без спирту, ароматизаторів і барвників. Всі ці речовини можуть подразнювати шкіру і приводити до загострень проблем зі шкірою (розацеа або вугрової висипки).
  4. 4 Почніть користуватися сонцезахисними засобами. Важливо регулярно використовувати засоби з SPF-фільтром не менше 30. Крем повинен захищати вас від ультрафіолетових променів групи А і В. Щоденне використання сонцезахисних засобів знизить ризик розвитку раку шкіри і сповільнить утворення зморшок.
    • Наносите сонцезахисний крем після зволожуючого, але до макіяжу.
    • Сонцезахисний засіб зробить тон вашої шкіри рівним, оскільки на обличчі не буде темних плям від засмаги.
  5. 5 Відлущує шкіру. Скраб допоможе вам видалити з поверхні шкіри відмерлі лусочки, і зовні здасться чиста і гладка шкіра.
    • Можна отшелушивать шкіру за допомогою скрабу чи маски з альфа- і бета-гідроксикислоти. Якщо вирішите використовувати скраб, нанесіть його масажними рухами на вологу шкіру, щоб він проник у зовнішній шар шкіри. Змийте і витріть обличчя чистим рушником.
    • Якщо у вас отшелушивающая маска, дотримуйтесь інструкцій на упаковці. Швидше за все, вам потрібно буде нанести маску на суху шкіру і залишити на 10-20 хвилин, а потім змити теплою водою.
    • Не використовуйте скраби з шматочками горіхів (наприклад, мигдалю) або іншими гострими частинками, оскільки вони можуть пошкодити шкіру і залишити порізи.
    • Якщо у вас суха або чутлива шкіра, відлущування може бути вам протипоказано.
  6. 6 Щотижня робіть масаж обличчя. Масаж особи дуже корисний для шкіри: він покращує кровообіг і знімає набряки навколо очей. Якщо робити масаж регулярно, зморшки стануть менше.
    • Акуратно помасажуйте шкіру обличчя вгору і по колу. Це можна робити після вмивання і нанесення зволожуючого крему. Можна також скористатися маслом для особи або бальзамом. Чи не масажуйте суху шкіру, оскільки це може розтягнути шкіру і нашкодити їй.

Метод 2 з 4: Засоби для поліпшення кольору обличчя

  1. 1 Оцінюйте всю ситуацію в цілому. Не варто витрачати гроші на косметику тільки через невпевненість в собі. Можна не користуватися декоративною косметикою, і в цьому немає нічого поганого. У вас може бути красиве і привабливе обличчя і без неї.
  2. 2 Використовуйте косметику помірно. Якщо тільки вам не належить особливе захід або якщо ви не пробуєте щось нове, макіяж повинен бути скромним. Косметика повинна підкреслювати вашу природну красу, а не приховувати її.
  3. 3 Використовуйте хороший тональний крем. З усіх засобів декоративної косметики тональний крем - це найважливіше, оскільки він покриває велику площу шкіри. Якщо у вас нерівний колір особи, тональний крем вирішить цю проблему.
    • Підберіть відповідний крем в залежності від типу шкіри. Якщо у вас жирна шкіра, вам підійде матирующий крем на водній основі. Якщо шкіра суха, шукайте крем з більш вологою текстурою. Креми зазвичай випускають в тюбиках в рідкій формі, проте можна також користуватися більш густими кремами або пудрами.
    • Наносите тональний засіб на шкіру тільки після того, як сонцезахисний крем вбереться. Можна розподіляти тональний засіб пальцями, кистю або спонжем.
    • Підберіть тон, близький до тону вашої шкіри. Нанесіть засіб на шкіру і розгляньте його в денному світлі.
    • Не намагайтеся повністю замазати особа. Якщо у вас проблемна шкіра, у вас може виникнути бажання покрити шкіру декількома шарами крему, проте так робити не варто - досить замаскувати тільки проблемні ділянки. Ваша шкіра повинна бути видна під кремом.
    • Якщо не хочете використовувати щільний тональний крем, можна купити зволожуючий крем з тональним засобом. Такі креми дозволяють трохи вирівняти тон шкіри, однак вони не так ефективні, як повноцінні тональні засоби.
  4. 4 Приховуйте дефекти шкіри і темні кола за допомогою консілера. Іноді тональний крем не може впоратися з проблемними місцями на кшталт вугрової висипки або темних кіл під очима. Консилер (в баночці або в стик) допоможе замаскувати ці ділянки.
  5. 5 Надайте особі здоровий вигляд за допомогою рум'ян. Якщо хочете, щоб обличчя виглядало більш виразно, нанесіть на щоки рум'яна. Більшості підійде персиково-рожевий тон, проте рум'яна бувають і інших квітів (від темно-червоних до ягідних). Рум'яна слід наносити великий пухнастим пензлем на вилиці.
    • Рум'яна зазвичай випускаються у формі пудри, але якщо у вас суха шкіра, вам більше підійдуть кремові рум'яна.
  6. 6 Виділіть очі. Очі фарбувати найприємніше, оскільки макіяж очей із застосуванням підводки і тіней дозволяє зробити образ дуже виразним. Якщо ви хочете виглядати більш природно, нанесіть на вії шар туші, а на віки - нейтральні тіні (світло-бежевого або коричневого кольору).
  7. 7 Намалюйте губи. Якщо хочете зробити губи яскравіше, накрасьте їх помадою або кольоровим бальзамом для губ. Помада - найяскравіший елемент макіяжу. Результати одного з досліджень, проведеного Бостонским університетом в 2011 році, вказують на те, що жінки, які використовували помаду на роботі, вважалися оточуючими більш впевненими в собі і надійними.
    • Найчастіше помади на губах блищать, але можна знайти і матові в стилі Мерилін Монро. Для роботи підійдуть помади персиково-рожевих, блідо-червоних і коралових відтінків.
    • Якщо ви хочете підкреслити губи, але не хочете робити їх занадто помітними, нанесіть бальзам для губ або блиск.

Метод 3 з 4: Волосся і аксесуари

  1. 1 Поговоріть з перукарем і запитайте, яка зачіска вам піде. Гарна зачіска найкраще підкреслить риси обличчя. Запишіться на консультацію до перукаря, щоб підібрати нову зачіску.
    • Круглим особам йдуть багатошарові каскадні стрижки. Така зачіска візуально звужує обличчя. Якщо у вас кругле обличчя, спробуйте носити довгий боб або стрижку Пікс.
    • Овальним особам йдуть стрижки, які врівноважують витягнуту форму. Якщо у вас овальне обличчя, носите пряму чубок з проділом по середині. Так особа буде здаватися повніше і здоровіше.
    • Квадратні особи іноді виглядають досить суворо. Людям з такою формою обличчя підуть м'які локони або пряме волосся однієї довжини до плеча. Ці зачіски згладять лінію підборіддя.
    • Особам у формі серця йдуть зачіски з чітким проділом або з чубчиком на бік.
  2. 2 Почніть носити великі намиста. Великі прикраси на шиї притягують увагу до обличчя і роблять його свіже. Спробуйте носити намиста, які лягають на ключицю. Такі прикраси зроблять навіть найпростіший наряд більш цікавим.
    • Срібні і золоті намиста підсвітять ваше обличчя і зроблять весь образ більш енергійним.
    • Не носіть масивні чокери, оскільки вони розділять вашу шию навпіл.
  3. 3 Носіть одяг, який підходить вашому тону шкіри. Неправильно підібрані кольори здатні зробити зовнішність людини блідою і болючою. Для початку слід зрозуміти, теплий у вас тон шкіри або холодний.
    • Щоб визначити тон шкіри, придивіться до вен на запастися. Якщо вени сині, у вас холодний тон шкіри. Якщо зелені - тон теплий. Подумайте, які вам подобаються ювелірні вироби. Якщо на вас краще виглядає срібло і біле золото, у вас, швидше за все, холодний тон шкіри, а якщо золото - тон теплий.
    • Людям з холодним тоном йдуть сині, зелені, рожеві і бордові відтінки.
    • Людям з теплим тоном шкіри підходять яскраво-червоні, помаранчеві, жовті і перлинні відтінки.

Метод 4 з 4: Внутрішня краса

  1. 1 Будьте впевнені в собі. Щоб подобатися іншим людям, важливо відчувати впевненість в собі. Вірте в те, що ваше обличчя виглядає так, як має виглядати. Вам не потрібна косметика, ін'єкції або пластична хірургія, щоб подобатися іншим. Ви і так гарні.
    • Якщо ваша самооцінка занижена, намагайтеся щоранку хвалити п'ять своїх хороших якостей (особливо щодо зовнішності, якщо саме зовнішність є причиною вашої невпевненості в собі). Можна писати або вимовляти слова вголос.Головне - не забувати нагадувати собі про свою красу і цінності.
  2. 2 Спілкуйтеся з людьми. Привабливість полягає не в тому, як ви виглядаєте, а в тому, як ви спілкуєтеся з людьми. Знайомлячись з ким-небудь, робіть наступне:
    • Дивіться людині в очі, коли говорите. Не дивіться вниз або повз. Прямий погляд дасть людині зрозуміти, що вам цікаво слухати його.
    • Посміхайтеся. Якщо ви раді познайомитися з кимось, чи не приховуйте цього. Якщо ви впевнені в своєму діловій пропозиції або в матеріалі презентації на навчанні, говорите з посмішкою. Щира посмішка допомагає впоратися зі стресом і демонструє оточуючим впевненість.
    • Посмішка робить вас людиною, з яким хочеться бути поруч. Коли ви посміхаєтеся, ви викликаєте в інших людях рефлекторну реакцію, і вони хочуть посміхнутися вам у відповідь.
    • Задавайте питання свого співрозмовника про нього. Людей приваблюють співрозмовники, які ними щиро цікавляться.
  3. 3 Піклуйтеся про себе. Щоб по-справжньому повірити в себе, потрібно цінувати себе і піклуватися про себе. Піклуватися про себе значить займатися тим, що вам подобається і що вас радує. На відміну від строгих дієт і тренувань, які обмежують вас, турбота про себе означає заняття, які заспокоюють вас, дають відчуття стабільності, позбавляють від стресу і тривожності. Ось кілька прикладів таких занять:
    • Займайтеся спортом, якщо це вас радує. Спорт не повинен бути засобом покарати або виховати себе. Займайтеся спортом, якщо це приносить вам задоволення. Якщо вам подобається проводити час на природі, сходіть в похід або погуляйте в улюбленому парку. Йога, пілатес, біг і командні види спорту можуть бути вашими улюбленими заняттями.
    • Медитуйте вранці. Якщо ви зможете знайти час на те, щоб зупинитися і подумати про своє призначення, це стане проявом турботи про себе. Поки вас не захопила метушня дня, відпочиньте і подякуйте всесвіт за те, що у вас є.
    • Будьте корисним членом суспільства. Волонтерство продовжує життя і підвищує самооцінку. Віддаючи щось іншим, ви робите щось важливе і знаходите впевненість у своїй здатності змінити світ на краще.
    • Слідкуйте за гігієною. Всі ми кудись поспішаємо, і іноді ми не встигаємо вчасно прийняти душ або випрати одяг. Однак ці дрібниці зміцнять вашу впевненість у собі і зроблять вас більш привабливим людиною.

Поради

  • Довіряйте своїй інтуїції. Якщо вам не подобається який-небудь засіб декоративної косметики (наприклад, тональний крем або підводка для очей), не використовуйте його. Залишайтеся вірні собі, і ви з легкістю станете привабливою людиною.