Як зробити так, щоб одяг не електризуватися на вас

Автор: Gregory Harris
Дата Створення: 10 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сделать так, чтобы одежда не электризовалась на вас. Рубрика Полезные советы.
Відеоролик: Как сделать так, чтобы одежда не электризовалась на вас. Рубрика Полезные советы.

Зміст

Отже, ви підібрали ідеальний наряд. Але як тільки ви наділи плаття, воно починає прилипати до тіла, виставляючи вас в невигідному світлі. Ось невдача. На щастя, електризація безпосередньо пов'язана з сухістю і існує кілька досить простих способів зробити так, щоб плаття перестало прилипати до тіла.

кроки

Метод 1 з 2: Швидкий спосіб прибрати статичну електрику

  1. 1 Протріть плаття антистатичною серветкою. Підніміть спідницю сукні і натріть її з вивороту антистатичною серветкою. Якщо статичну електрику утворилося на грудях або на важкодоступних ділянках одягу, прибрати його буде не так просто, але все ж можливо. Якщо ви все зробите правильно, статичну електрику миттєво перейде на серветку.
  2. 2 Обприскати плаття водою з пульверизатора. Розпорошите воду на ту ділянку, де ви відчуваєте електризацію. Ви можете використовувати стару пляшку з-під «Містер Мускул» або пляшку, за допомогою якої ви обприскувати кімнатні рослини, головне, подбайте про те, щоб не надто намочити плаття. Злегка обприскати місце, в якому ви відчуваєте електризацію. Це швидко усуне статичну електрику, проте не розпорошувати занадто багато води. Адже вам не потрібно, щоб на плаття залишилося мокре пляма. Не хвилюйтеся, плаття більше не буде електризуватися, коли краплі води підсохнуть.
  3. 3 Використовуйте антистатичний спрей. Такий спрей можна придбати в більшості аптек і супермаркетів, і він швидко допоможе вам усунути електризацію. Потрібно розпорошити спрей в тому місці, де ви відчуваєте вплив статичної електрики. Такі спреї коштують недорого (від 70 рублів), і у більшості людей про них тільки хороші відгуки. З таким спреєм позбутися від статичної електрики досить просто, так що витратьте трохи часу на його придбання.
  4. 4 Розпорошите на одяг лак для волосся. Тримайте пляшку з лаком для волосся на достатній відстані від вашого тіла під нахилом. Руки повинні бути витягнуті, очі закриті, щоб лак випадково не потрапив вам на обличчя. Ви також можете змастити руки лосьйоном, потім нанести його на тіло в місцях утворення статичної електрики. Не тріть надто сильно. Краще вибрати лосьйон без ароматизаторів, так як вам потрібно лише злегка зволожити шкіру.
  5. 5 Торкніться заземленого металу. Будь-шматок металу, що контактує з грунтом, усуне електризацію. Уникайте торкання незаземленій металевих предметів, таких як дверні ручки. В цьому випадку електризація може стати ще сильніше, а іноді навіть можна отримати болючий статичний розряд. Металевий паркан є відмінним прикладом заземленого металу.
  6. 6 Нанесіть зволожуючий лосьйон для тіла на ті ділянки шкіри, до яких прилипає плаття. Лосьйон допоможе запобігти електризацію. Коли статичну електрику не утворюється на тілі, воно не буде утворюватися і на одязі. Цей спосіб буде досить скрутний, якщо плаття наелектризоване цілком, однак вам варто його спробувати, якщо статичної електрики піддався певну ділянку. Дитяча присипка також цілком підійде для цих цілей, але вона залишає сліди і володіє специфічним запахом. Якщо ви все ж вирішили використовувати присипку, то нанесіть її на руки і м'яко втирайте в шкіру - в місці, де плаття прилипає до тіла. Використовуйте зовсім невелика кількість присипки.
  7. 7 Купуйте плаття з натуральних тканин. Синтетичні матеріали в будь-якому випадку схильні до електризації. Статичну електрику можна швидко усунути, проте натуральні тканини здатні легко утримувати вологу і, отже, менше схильні до електризації. Якщо ви хочете уникнути електризації в майбутньому, то вам слід купувати одяг з натуральних тканин. Власне, на це проблема і буде вирішена.

Метод 2 з 2: Довгострокове вирішення проблеми зі статичною електрикою

  1. 1 Підвищіть вологість в своєму будинку. Це допоможе вам кардинально вирішити проблему з електризацією. Для цього всього лише потрібно придбати в магазині зволожувач повітря і встановити його в вашому домі. Електризація найчастіше відбувається в зимовий час, коли повітря дуже сухий. При використанні зволожувача повітря електризація зникне через деякий час. Якщо ви не хочете купувати зволожувач повітря, то можете просто повісити предмет одягу у ванній кімнаті відразу після прийняття душу. Вологе повітря позбавить одяг від статичної електрики.
  2. 2 Періть одяг руками або в машинці на низьких оборотах. Однак спочатку слід прочитати на ярлику інструкцію з прання конкретного предмета одягу. На кожній речі є ярлик, на якому є інструкції для прання. Там повинно бути вказано, чи можна піддавати предмет одягу машинному пранні і сушити в сушарці і чи не зіпсує це тканина. Обов'язково вивчіть такі нюанси, перш ніж прати одяг в машині. Якщо ви все ж вирішили прати одяг в пральній машині, то слід додати до прального порошку трохи соди, що допоможе зменшити електризацію тканини.
    • Під час сушіння в сушильній машині всередину одягу, поки вона ще волога, слід класти антистатическую серветку.
  3. 3 Повісьте одяг сушитися в дверному отворі. Зробіть гачок на рамі двері. При сушінні одягу на білизняний мотузці слід розміщувати її в кімнаті хоча б на останні 10 хвилин. Це вбереже одяг від пом'ятих складок і електризації.
  4. 4 Пройдіться босоніж. Це звучить безглуздо, але це дійсно допоможе позбутися від електризації. Одяг не буде електризуватися, якщо на тілі не буде статичної електрики, так що походите трохи босоніж перед приміркою сукні. Як варіант, ви можете покрити фольгою підошву свого взуття, щоб уникнути електризації, але походити босоніж набагато простіше.

Поради

  • Якщо ваш одяг електризується після прання, можливо, причина в тому, що ви використовуєте занадто інтенсивний режим сушки. Наступного разу сушіть одяг на більш низькому температурному режимі або меншу кількість часу.
  • Футболка слід сушити окремо від усіх речей в добре провітрюваному приміщенні.
  • Прання речей в жорсткій воді призводить до накопичення на волокнах статичного заряду - щоб запобігти електризацію, використовуйте кондиціонер для води.
  • Не можна прати одяг, для якої підходить тільки суха чистка! Ви можете зіпсувати хороші речі, якщо не будете слідувати інструкціям.
  • Якщо ви вирішили скропити плаття водою, то робити це слід дуже обережно, щоб надто не замочивши його. Ви ж не хочете відправитися на офіційний захід в мокрій сукні.