Мийка двигуна

Автор: John Pratt
Дата Створення: 9 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
Безопасная МОЙКА двигателя своими руками ENG SUB
Відеоролик: Безопасная МОЙКА двигателя своими руками ENG SUB

Зміст

Ви не миєте велосипед поодинці, щоб він продовжував виглядати добре. Якщо ви не миєте велосипед належним чином і регулярно, ви ризикуєте, що він стане некрасивим і пошкодить його деталі. Однак для миття брудного двигуна вам не потрібно більше кількох простих інструментів, таких як вода, губка та миючий засіб. Поліруйте деталі, як ободи та все хромоване, перш ніж закінчити роботу, і ваш велосипед скоро знову приверне увагу.

Крок

Частина 1 з 3: Попередньо обробіть свій двигун

  1. Нехай ваш двигун охолоне. Буде катастрофою, якщо ви розпорошите водою гарячий блок двигуна. Раптова зміна температури може призвести до тріщин блоку двигуна. Навіть якщо ви їхали лише по мокрій сільській дорозі, а ваш велосипед повний грязі, нехай він охолоне перед початком.
  2. Запакуйте засоби для чищення. Поки ви чекаєте, поки ваш двигун охолоне, ви можете легко захопити речі, необхідні для його очищення. Ви можете придбати всі витратні матеріали в магазині автомобілів чи мотоциклів поруч з вами. Зберіть наступне:
    • Відро
    • Одна чи дві чисті губки
    • Кілька чистих, сухих тканин із замші або мікрофібри
    • Знежирювач та / або WD-40
    • Стара зубна щітка для очищення дрібних плям
    • Мийка автомобілів або мотоциклів (за бажанням)
    • Засіб для видалення комах та смоли (при необхідності)
    • Засіб для чищення Chrome (за потреби)
  3. Поліруйте сидіння відповідним захисним засобом. Сидіння мотоцикла може бути виготовлене з різних матеріалів, але зазвичай це шкіра або вініл. Вінілове сидіння досить довговічне, але матеріал може з часом вицвітати і тріскатися. Щоб подолати ці проблеми, використовуйте відповідний вініловий протектор. Шкіряне сидіння, швидше за все, пошкоджується, але шкіряним кремом для технічного обслуговування ви можете захистити сидіння свого мотоцикла.
    • Винілові та шкіряні захисні матеріали можна придбати в авто- та мотомагазинах.
    • Не використовуйте мило на шкірі.

Частина 3 з 3: Очищення та обслуговування інших деталей

  1. Видаліть залишки упертих комах. Кожен мотоцикліст знає, що після приємної їзди його велосипед може виглядати так, ніби він воював з роєм мух. Якщо ваш велосипед засмічений залишками комах, нанесіть велику кількість засобу для видалення помилок та смоли. Коли бруд розсмокчеться, протріть її м’якою губкою або тканиною. Потім витріть останні залишки вологою ганчіркою.
  2. Очистіть алюмінієві диски мильною водою. Багато сучасних мотоциклів мають легкі алюмінієві ободи. Якщо ви хочете очистити свою, використовуйте лише мильну воду та м’яку тканину. Змийте водою і насухо витріть сухою тканиною.
    • Абразивні миючі засоби та інструменти можуть пошкодити покриття та фарбу на ободах, тому не використовуйте їх.
    • Якщо у вас традиційні хромовані обідки, використовуйте хромоване засіб для чищення.
  3. Використовуйте мийку для автомобілів чи мотоциклів, щоб краще захистити свій мотоцикл. Якісний віск може захистити захисний шар вашого мотоцикла та уберегти ваш мотоцикл від забруднення. Нанесіть віск після ретельного очищення велосипеда. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці спрею або воску. Інструкції дещо відрізняються для кожного продукту.
  4. Нанесіть на підшипники захисний засіб. Підшипники - одна з найважливіших, але найтонших деталей двигуна. Спеціальний захисний спрей покриває підшипники та відбиває вологу та бруд. Перевірте упаковку обраного вами товару на предмет того, як його застосовувати.

Попередження

  • Перш ніж сідати на велосипед, протестуйте гальма та змастіть приводний ланцюг, щоб переконатися, що ви можете безпечно їздити на ньому.
  • Не застосовуйте захисні спреї на кермі, педалях, протекторах сидінь та шин. Засоби для чищення можуть зробити ці поверхні слизькими, що робить ваш велосипед небезпечним для їзди.
  • Чистіть свій мотоцикл лише продуктами, спеціально призначеними для автомобілів та / або мотоциклів. Чистячі засоби та розчинники, не призначені для чищення автотранспорту, можуть пошкодити покриття, фарбу та деталі вашого мотоцикла.