Як зробити V подібний виріз на футболці

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 22 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как обработать V-образную горловину. Способ 1 |TIM_hm|
Відеоролик: Как обработать V-образную горловину. Способ 1 |TIM_hm|

Зміст

V-подібні вирізи на одязі йдуть більшості людей. Вони привертають більше уваги на-віч і візуально подовжують тіло. При цьому завжди можна без особливих зусиль перетворити звичайну футболку з круглим вирізом в футболку з V-подібним вирізом, скориставшись лише Розпорювач, ножицями для тканини, кравецькі шпильками і базовими навичками шиття.

кроки

Частина 1 з 3: Визначте розміри нового виріз горловини

  1. 1 Зберіть необхідні матеріали. Для даного проекту вам будуть потрібні: футболка з круглим вирізом, лінійка або сантиметрова стрічка (при використанні сантиметрової стрічки також знадобиться який-небудь допоміжний предмет з прямим краєм), кравецькі шпильки, маркер для тканини, вспариватель, нитки в тон тканини футболки, швейна машина або голка.
  2. 2 Визначте розмір V-образного вирізу. Найпростіше це буде зробити за іншою футболці з V-подібним вирізом, взятої в якості орієнтира. Складіть цю футболку уздовж навпіл, поєднавши плечові шви. Покладіть її в складеному вигляді на стіл. Потім скористайтеся лінійкою, щоб виміряти відстань від верхньої точки плечового шва (в місці з'єднання з обтачкой) до нижньої точки вирізу. Запишіть результат вимірювання.
    • Якщо у вас немає іншої футболки з V-подібним вирізом, вам доведеться самостійно прикинути, необхідну глибину вирізу. В такому випадку краще спочатку почати з меншого, так як потім завжди можна зробити виріз глибше.
    • Можна попередньо приміряти футболку, щоб на собі оцінити приблизну глибину вирізу, яка вам потрібна. Одягніть на себе футболку, подивіться в дзеркало і відзначте бажану нижню точку вирізу кравецької шпилькою.
  3. 3 Складіть футболку з круглим вирізом уздовж навпіл. Перед футболки повинен при цьому дивитися назовні. Перевірте, щоб лінії горловини, плечові шви і рукава були точно суміщені. Покладіть складену футболку на стіл і розправте тканину, щоб на ній не залишилося складок.
  4. 4 Накресліть контури V-подібної горловини. Прикладіть лінійку по діагоналі від верхньої точки плечового шва до центрального згину футболки. На підставі отриманої на попередньому кроці мірки, відзначте маркером для тканини нижню точку V-образного вирізу. Потім прочертите лінію від верхньої точки плечового шва (в місці його з'єднання з обтачкой) до поставленої мітки.
    • Переверніть футболку на іншу сторону і повторіть операцію.

Частина 2 з 3: Видаліть обтачку горловини і зробіть V-подібний виріз

  1. 1 Розпоріть шви горловини. Розгорніть футболку, виверніть її на виворітну сторону і розкладіть на столі. Переконайтеся в тому, що перед футболки звернений до вас. Потім візьміть вспариватель і розпоріть шви обтачки горловини на передній половині футболки.
    • Якщо у вас немає Розпорювач, можна скористатися гострими ножицями, щоб обережно розпороти стежки.
    • Зупиніться у плечових швів. Якщо тільки ви не плануєте пришивати до футболці нову обтачку, залиште задню її частину в пришитій стані.
  2. 2 Розправте футболку на столі. Обов'язково відведіть назад відпороти частина обтачкі, щоб вона не заважала робити новий виріз. Це дозволить вам зробити виріз максимально рівним і допоможе уникнути помилок.
  3. 3 Зробіть на футболці V-подібний виріз. Почавши від одного плеча, розріжте перед футболки по одній з намічених ліній. Зупиніться в нижній точці вирізу. Повторіть процедуру з іншого боку. Будьте обережні, тому що вам необхідно розрізати тільки перед футболки.
    • Якщо ви не плануєте обробляти зрізи горловини обтачкой, то роботу над футболкою можна вважати закінченою.

Частина 3 з 3: Приєднайте обтачку горловини

  1. 1 Розріжте по центру відпороти частина обтачкі горловини. Спочатку буде необхідно визначити її центральну точку. Щоб знайти цю точку, розкладіть футболку перед собою передньою стороною вгору. Виміряйте довжину відпороти обтачкі, а потім маркером для тканини поставте на ній посередині точку. Розріжте обтачку саме в цьому місці.
  2. 2 Розтягніть кожен з кінців обтачкі уздовж свого боку V-образного вирізу. У більшості випадків обтачкі на футболках виготовляють з тканого гумкою трикотажу, який здатний розтягуватися на кілька сантиметрів.
  3. 3 Сколите необроблені зрізи обтачки і V-образного вирізу. Розтягуйте один з кінців обтачкі уздовж свого боку горловини по мірі того, як працюєте його.Розташовуйте шпильки через кожні 2,5 см, щоб обтачка зберегла своє розтягнуте положення до того моменту, як ви почнете її пришивати. Виконайте ту ж операцію з другим кінцем обтачкі.
    • Запам'ятайте, що вам необхідно скласти футболку з обтачкой лицьовими сторонами всередину, поєднавши необроблені зрізи обтачки і горловини.
  4. 4 Ушийте обтачку, проклавши два рядки від плечових швів до центральної точки вирізу. Шийте приблизно в 6 мм від краю суміщених зрізів обтачкі і горловини. Коли будете закінчувати прокладати другу сходинку, зупиніться трохи не доходячи до кінця першої половини обтачкі, вкладіть його (перший кінець) в шов, а зверху накладіть другий кінець обтачкі і прострочіть отриманий куточок. Закінчите роботу, відпрасувати швів праскою.
    • Обов'язково використовуйте нитки в тон тканини футболки.
    • Якщо у вас немає швейної машини, пришити обтачку до V-подібної горловини можна вручну.

Що вам знадобиться

  • плоска поверхня
  • Маркер для тканини
  • розпорювач
  • лінійка
  • Ножиці для тканини
  • кравецькі шпильки
  • Швейна машина
  • нитки
  • голка
  • праска
  • Прасувальна дошка

додаткові статті

Какзашівать дірки Какснять мірки для одягу без сантиметрової стрічки Каксузіть плаття в талії Какпрішіть гудзик Каксделать бандану Какізмеріть ширину плечей Какізмеріть талію Какрастянуть одежну гумку Какзавершіть стібок Каксшіть футболку Каксделать з футболки майку-топ Какподрубіть футболку або сорочку Каквставіть нитку в голку і зав'язати вузлик Каксделать бретельки для сукні без бретельок