Як згрупувати дані та створити їх структуру в Excel

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Группировка и структура данных в Excel
Відеоролик: Группировка и структура данных в Excel

Зміст

З даної статті ви дізнаєтеся, як згрупувати дані в Excel, щоб приховати їх. Це корисно, якщо є велика таблиця з безліччю даних.Дані можна групувати і структурувати в Windows і Mac OS X.

кроки

Частина 1 з 2: Як автоматично створити структуру

  1. 1 Відкрийте таблицю Excel. Для цього двічі клацніть по Excel-файлу.
  2. 2 Перейдіть на вкладку дані. Вона знаходиться в лівій частині стрічки інструментів, яка в свою чергу розташована у верхній частині вікна Excel. Відкриється панель інструментів «Дані».
  3. 3 Клацніть по спрямованої вниз стрілкою поруч з опцією групувати. Ви знайдете цю опцію праворуч на панелі «Дані». Відкриється меню, що випадає.
  4. 4 натисніть створення структури. Ця опція знаходиться в випадаючому меню «Групувати» .Файл: Group and Outline Excel Data Step 4 Version 2.webp
    • Якщо з'явилося повідомлення «Неможливо створити структуру документа», формула, якій підпорядковуються дані, не сумісна з функцією структурування. В цьому випадку створіть структуру вручну (читайте наступний розділ).
  5. 5 Сховайте дані. Натисніть кнопку «[-]» у верхній або лівій частині таблиці Excel, щоб приховати згруповані дані. У більшості випадків це дія призведе до відображення тільки останнього рядка з даними.
  6. 6 Видаліть структуру (якщо потрібно). Натисніть «Розгрупувати» (праворуч від опції «Групувати»), а потім у випадаючому меню натисніть «Видалити структуру». Так ви відобразіть дані, які були згруповані і приховані.

Частина 2 з 2: Як створити структуру вручну

  1. 1 Виділіть дані. Клацніть і утримуйте верхню ліву клітинку потрібних даних, а потім перетягніть курсор в нижню праву комірку потрібних даних.
  2. 2 Перейдіть на вкладку дані. Вона знаходиться в лівій частині стрічки інструментів, яка в свою чергу розташована у верхній частині вікна Excel.
  3. 3 клацніть по групувати. Ви знайдете цю опцію праворуч на панелі «Дані».
  4. 4 натисніть групувати. Ця опція знаходиться в випадаючому меню «Групувати».
  5. 5 Виберіть спосіб групування. Натисніть «Рядки», щоб згрупувати дані по вертикалі, або натисніть «« Стовпці », щоб згрупувати дані по горизонталі.
  6. 6 клацніть по OK. Ця кнопка знаходиться в нижній частині спливаючого вікна.
  7. 7 Сховайте дані. Натисніть кнопку «[-]» у верхній або лівій частині таблиці Excel, щоб приховати згруповані дані. У більшості випадків це дія призведе до відображення тільки останнього рядка з даними.
  8. 8 Видаліть структуру (якщо потрібно). Натисніть «Розгрупувати» (праворуч від опції «Групувати»), а потім у випадаючому меню натисніть «Видалити структуру». Так ви відобразіть дані, які були згруповані і приховані.

Поради

  • Не можна використовувати зазначену вище функцію, якщо таблиця відкрита для загального доступу.

попередження

  • Не використовуйте зазначену вище функцію, якщо потрібно захистити таблицю. У цьому випадку інші користувачі не зможуть відображати і приховувати рядки.