Як змити харчовий барвник з шкіри

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как смешать ТЕЛЕСНЫЙ цвет ✋
Відеоролик: Как смешать ТЕЛЕСНЫЙ цвет ✋

Зміст

1 Вимийте пляма теплою водою з милом. Ретельно промийте забруднену ділянку водою з милом. У вас повинна вийти густа піна. Іноді цього буває достатньо, щоб змити харчовий барвник повністю. Подбайте про те, щоб ваша шкіра була добре зволожена.
  • 2 Використовуйте негелевую зубну пасту. Якщо можливо, використовуйте зубну пасту, до складу якої входить харчова сода. Це підвищить ефективність даного методу.
  • 3 Потріть забруднену ділянку, використовуючи зубну пасту. Нанесіть тонкий шар зубної пасти на пляму. Акуратно круговими рухами потріть пляму. Якщо харчовий барвник потрапив на шкіру рук, нанесіть зубну пасту на руки і потріть нею шкіру так, як ви зазвичай миєте руки за допомогою мила. Зубна паста видалить харчовий барвник з шкіри.
    • Також можна використовувати махровий рушник разом із зубною пастою.
  • 4 Потріть шкіру зубною пастою проти напрямку росту волосся протягом двох хвилин. Якщо зубна паста почне підсихати, змочіть шкіру водою і продовжуйте її терти. Завдяки цьому ви зможете видалити харчовий барвник з шкіри.
  • 5 Обполосніть шкіру теплою водою, щоб змити зубну пасту. Якщо вам не вдається змити зубну пасту водою, спробуйте зробити це, використовуючи воду з милом. Харчовий барвник буде ледь помітний після застосування даного методу.
  • 6 Повторіть перераховані вище кроки, якщо це необхідно. Якщо вам не вдалося видалити пляму, спробуйте ще раз, використовуючи зубну пасту і воду. Якщо пляма глибоко в'їлося в шкіру, вам доведеться повторити процес кілька разів. Якщо ви помічаєте роздратування на шкірі, зробіть перерву і повторіть процес знову через кілька годин.
  • Метод 2 з 4: Використання спирту

    1. 1 Використовуйте медичний спирт. Якщо у вас немає медичного спирту під рукою, можна використовувати ацетон або рідина для зняття лаку. Однак зверніть увагу, що ацетон і рідина для зняття лаку можуть викликати роздратування і сухість шкіри. Не слід використовувати ці кошти, якщо у вас чутлива шкіра або ви намагаєтеся видалити харчовий барвник з шкіри дитини. Якщо вам необхідно видалити пляму з шкіри дитини, використовуйте медичний спирт, рідина для зняття лаку без ацетону або дезінфікуючий засіб для рук.
      • Якщо харчовий барвник потрапив на шкіру обличчя, використовуйте зубну пасту.
    2. 2 Змочіть ватяний тампон в спирті. Якщо ділянку забруднення досить великий, використовуйте складене паперовий або махровий рушник.Якщо ви використовуєте дезінфікуючий засіб для рук, можна пропустити цей крок і нанести це засіб безпосередньо на шкіру.
    3. 3 Потріть забруднену ділянку ватним тампоном, змоченим в спирті. Як правило, цей метод допомагає видалити харчовий барвник з шкіри за кілька секунд.
    4. 4 Повторіть процес, використовуючи новий ватний тампон, змочений в спирті, якщо вам не вдалося видалити харчовий барвник повністю. Не використовуйте старий ватний тампон, так як такими діями ви знову будете втирати харчовий барвник в шкіру. Приберіть старий ватний тампон, візьміть новий і змочіть його в спирті. Продовжуйте процес, поки пляма не піде повністю.
    5. 5 Помийте ділянку шкіри водою з милом і промокніть насухо рушником. Якщо вам не вдалося видалити пляму повністю, повторіть процес, використовуючи більшу кількість спирту. Не забудьте вимити і висушити шкіру після цього.
    6. 6 Використовуйте крем для рук, якщо у вас чутлива шкіра. Оскільки медичний спирт сушить шкіру, нанесіть крем після проведення процедури. Це слід зробити особливо в тому випадку, якщо ви використовували ацетон або рідина для зняття лаку.

    Метод 3 з 4: Використання оцту і соди

    1. 1 Помийте забруднену ділянку водою з милом. Змочіть невеликий махровий рушник у воді і потріть їм шкіру, щоб видалити залишки харчового барвника.
    2. 2 Умочіть невелике чистий рушник в оцті. Використовуйте достатню кількість оцту. Через деякий час вам доведеться змочити рушник в оцті знову.
    3. 3 Потріть забруднену ділянку рушником, змоченим в оцті. Якщо ви відчуваєте печіння або у вас з'явилося подразнення на шкірі, змішайте одну частину оцту з однією частиною води. Завдяки цьому ви не будете відчувати неприємного печіння.
      • Якщо вам необхідно видалити харчовий барвник з шкіри обличчя, обов'язково розведіть оцет водою. Також можна використовувати зубну пасту.
    4. 4 Обполосніть рушник у холодній воді і знову умочіть його в оцті. Коли ви будете терти шкіру рушником, змоченим в оцті, воно стане брудним дуже швидко. Тому вам потрібно буде обполоснути його в воді, перш ніж продовжувати процес. Якщо ви цього не зробите, то тільки погіршить становище, ще більше втираючи барвник в шкіру. Після того, як ви ополоснете рушник, умочіть його знову в розчині з оцтом. Продовжуйте терти забруднену ділянку, поки не видалите харчовий барвник з шкіри повністю.
    5. 5 Зробіть пасту з харчової соди і води, щоб видалити стійкі плями з шкіри. Приготуйте пасту з двох частин соди і однієї частини води в невеликій мисці. Нанесіть пасту на пляму. Потріть шкіру пальцями круговими рухами.
      • Не перестарайтеся. Чи не занадто тріть шкіру. Сода - це абразивну речовину, тому її використання може викликати роздратування шкіри.
    6. 6 Змийте пасту водою з милом. Сода не дуже добре змивається з шкіри, тому знадобиться деякий час, щоб змити соду з шкіри. Продовжуйте змивати соду з шкіри, поки не змиєте її повністю.
    7. 7 Якщо необхідно повторіть процес. Як правило, більшість плям зникає з першого разу. Однак якщо пляма в'їлося досить глибоко, доведеться повторити процедуру.

    Метод 4 з 4: Інші методи

    1. 1 Прийміть ванну або душ. У деяких випадках тепла вода і мило - це все, що необхідно, щоб видалити пляму. Як правило, до кінця прийому душу пляма безслідно зникає саме по собі.
    2. 2 Помийте забруднену ділянку водою і засобом для виведення плям. Наберіть в миску воду і додайте засіб для виведення плям. Потримайте руки у воді протягом декількох хвилин. Якщо ви забруднили іншу частину тіла, помийте її водою з засобом для виведення плям.
      • Не використовуйте цей метод, якщо забруднену ділянку знаходиться на обличчі. Замість цього використовуйте зубну пасту.
    3. 3 Приготуйте пасту з солі та оцту. Насипте дві-три столові ложки солі в миску і додайте кілька крапель оцту. У вас повинна вийти суміш пастоподібної консистенції. Помийте пляма водою, після чого потріть його пастою з солі та оцту.Змийте пасту водою з милом.
    4. 4 Спробуйте видалити харчовий барвник з особи, використовуючи дитячу вологу серветку. Масла розщеплюють харчові барвники. Завдяки цьому ви без зусиль зможете видалити пляму.
    5. 5 Спробуйте видалити пляму за допомогою дитячого або харчового масла. Змочіть ватяний тампон в маслі і потріть їм пляма. Замініть тампон новим, як тільки він стане брудним. Після цього промийте ділянку шкіри водою з милом.
    6. 6 Використовуйте крем для гоління, щоб видалити харчовий барвник з шкіри. Крем для гоління містить пероксид, який може допомогти вам видалити харчовий барвник з шкіри. Нанесіть крем на забруднену ділянку і потріть їм шкіру. Змийте крем з шкіри теплою водою з милом.
    7. 7 Зробіть скраб, використовуючи засіб для миття посуду, лимонний сік і дрібку цукру. Потріть забруднену ділянку отриманою сумішшю, поки не видалите харчовий барвник з шкіри. Змийте скраб теплою водою з милом.
    8. 8 Зачекайте. Як правило, харчовий барвник зникає сам по собі через деякий час, коли ви займаєтеся домашніми справами, миєте руки, приймаєте ванну або душ. Знадобиться від 24 до 36 годин, щоб пляма зникло повністю.

    Поради

    • Використовуйте зубну щітку або щіточку для нігтів, щоб видалити харчовий барвник з важкодоступних місць, наприклад, з-під нігтів.
    • Нанесіть крем для рук на забруднену ділянку шкіри, перш ніж приступати до видалення плями. Масла, що містяться в кремі, допоможуть вам швидше видалити харчовий барвник з шкіри.
    • Дійте швидко. Видаліть пляма якомога швидше. Чим довше воно буде знаходитися на шкірі, тим складніше вам буде його вивести.
    • Використання крему для гоління - це досить ефективний метод. Зверніть увагу на те, що руки повинні бути вологими перед нанесенням крему для гоління.

    попередження

    • Ацетон і рідина для зняття лаку можуть викликати роздратування і сухість шкіри. Не використовуйте ці кошти, якщо у вас чутлива шкіра або ви намагаєтеся видалити харчовий барвник з шкіри дитини.
    • Сода і оцет можуть викликати печіння. Якщо у вас чутлива шкіра, будьте дуже обережні.

    Що вам знадобиться

    • Зубна паста, медичний спирт або оцет / сода
    • вода
    • Ватні тампони (за бажанням)
    • Махровий рушник (за бажанням)
    • Крем для рук (рекомендується)

    Схожі статті

    • Як зберігати шкіру чистою
    • Як очистити шкіру на обличчі
    • Як доглядати за жирною шкірою
    • Як видалити залишки наклейки
    • Як видалити засохлі плями крові з тканини
    • Як видалити кров з простирадла
    • Як прибрати сліди масла з під'їзної колії
    • Як видалити наклейку з пластика
    • Як виводити трудноудаляємиє плями у ванні