Як змити з вікон плями від жорсткої води

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як змити з вікон плями від жорсткої води - Суспільство
Як змити з вікон плями від жорсткої води - Суспільство

Зміст

1 Наповніть пляшку з розпилювачем розчином з рівних частин води і оцту. Найкраще використовувати дистильований білий оцет - він недорогий і досить ефективний. Розчин з бпрольшей концентрацією оцту може виявитися ще більш ефективним, тому в разі сильних розлучень збільште кількість оцту.
  • 2 Побризкайте оцтовим розчином на скло. Окропити скло розчином, так щоб він покрив все брудні ділянки, і почекайте, поки оцет розчинить наліт. Сильно забруднені місця можна обприскати кілька разів.
  • 3 Просочіть оцтовим розчином рушник. Занурте грубе рушник в суміш оцту і води і прикладіть його до скла, яке ви обприскали до цього оцтовим розчином. Залиште рушник на склі, щоб воно повністю ввібрало оцет.
  • 4 Злегка протріть скло рушником. Змочіть грубе рушник в суміші оцту і води і протріть їм скло. Не тріть скло занадто сильно.Груба тканина рушники виступить як абразив і допоможе оцту проникнути в мінеральні відкладення і видалити наліт.
  • 5 Зачекайте, поки оцтовий розчин подіє. Чим помітніше розлучення, тим більше часу буде потрібно, щоб оцет подіяв. Зачекайте, поки оцет вбереться в відкладення, і якщо він вивітриться завчасно, повторно нанесіть розчин.
  • 6 Видаліть оцтовий розчин сухим рушником або резінововим скребком для вікон. Можна ще раз побризкати на скло оцтовим розчином або простою водою, а потім витерти його чистим сухим рушником (підійде і паперовий рушник) або резіновоим скребком. Не чекайте, поки оцтовий розчин або вода висохнуть на склі самі, так як вони залишать після себе розлучення.
  • Метод 2 з 5: Використання інших натуральних засобів

    1. 1 Використовуйте замість оцту лимонний сік. За своїм кислотним властивостям сік лимона схожий з оцтом, тому він може бути не менш ефективним. Як правило, краще використовувати свіжий, а не консервований лимонний сік.
      • Перш ніж розрізати лимон, спробуйте трохи покатати його по твердій поверхні. Під тиском з лимона виділиться більше соку.
      • Вичавіть з лимона сік і разом з водою залийте його в пляшку з розпилювачем або нанесіть сік на скло за допомогою рушники.
      • Можна також потерти скло лимоном. Просто розріжте лимон навпіл і потріть розрізаної поверхнею скло, злегка натискаючи на лимон.
      • Зачекайте, поки сік подіє, після чого змийте його водою або звичайним засобом для чищення скла.
    2. 2 Спробуйте використовувати лимонне або апельсинове ефірне масло. Завдяки своїм лікарським і миючим властивостям ефірні масла набувають все бпроБільшу популярність. Плями від жорсткої води можна видалити зі скла за допомогою цитрусових ефірних масел, наприклад лимонного або апельсинового масла. Цей спосіб має додаткову перевагу: масло володіє водовідштовхувальним дією і запобігає утворенню нальоту в подальшому.
      • Додайте в воду кілька крапель ефірного масла і за допомогою губки або рушники нанесіть розчин на скло.
      • Зачекайте, поки розчин подіє, потім обережно витріть його рушником або губкою.
      • Видаліть розчин простою водою або звичайним засобом для чищення скла.
    3. 3 Нанесіть на забруднене місце білу зубну пасту. Хоча це і може здатися дивним, зубна паста призначена для того, щоб видаляти наліт, тому з її допомогою можна досить ефективно позбутися від розлучень після жорсткої води.
      • Розведіть зубну пасту невеликою кількістю води, щоб її легше було нанести на скло (в результаті вам знадобиться менше зубної пасти).
      • Нанесіть пасту на скло і почекайте, поки вона подіє.
      • Обережно витріть зубну пасту щіткою, рушником або губкою.
      • Змийте зубну пасту водою.
      • Видаліть зубну пасту за допомогою води або звичайного засобу для чищення стекол. Після цього як слід протріть скло, щоб на ньому не залишилося розлучень.
    4. 4 Приготуйте пасту з харчової соди і оцту. При додаванні оцту в харчову соду суміш почне пінитися. Зачекайте, поки цей процес вщухне, або нанесіть на скло суміш, яка продовжує виділяти піну. Не змішуйте оцет і харчову соду в закритій ємності, так як при реакції виділяється газ, який може зірвати кришку.
      • Нанесіть пасту на скло і почекайте якийсь час.
      • Злегка протріть скло щіткою, рушником або губкою.
      • Змийте пасту водою.
      • Помийте скло водою або звичайним засобом для чищення скла. Після цього як слід протріть скло, щоб на ньому не залишилося розлучень.

    Метод 3 з 5: Використання абразивних чистячих засобів

    1. 1 Виберіть абразивний засіб для чищення у вигляді порошку. Підійдуть чистячі порошки марок Комет або Гала, або проста харчова сода. Цими порошками можна посипати забруднену поверхню.
    2. 2 Змочіть скло водою. Перш ніж наносити порошок на скло, краще попередньо намочити його поверхню водою. В цьому випадку порошок краще пристане до скла.Коли ви змішайте воду і абразивний порошок, у вас вийде пастоподібна маса.
    3. 3 Нанесіть на скло засоби для чищення. Багато чистячі порошки випускаються в банках з декількома отворами в кришці, щоб їх зручно було насипати. Якщо у вас не така банку або ви використовуєте харчову соду, можна насипати трохи порошку в невелику сито, а потім нанести його на скло.
    4. 4 Використовуйте засіб для полірування. Основною перевагою абразивних чистячих засобів є те, що їх дрібні частинки полірують оброблювану поверхню. Щоб ця перевага спрацювало, необхідно як слід потерти поверхню. Таким чином, ви не тільки очистіть скло, але і позаймаєтеся фізичними вправами!
    5. 5 Змийте засіб для чищення водою. Хоча деякі засоби для чищення можна залишати на склі, після абразивних очищувачів зазвичай утворюється наліт, оскільки вони не розраховані на чистку саме скла. Щоб цього не сталося, повністю змийте абразивний засіб водою, а потім обробіть поверхню звичайним засобом для миття скла.
    6. 6 Висушіть скло. Після того як ви видалите засіб для чищення та помиєте скло водою або засобом для миття скла, не забудьте як слід висушити його, щоб уникнути появи нових розлучень і плям.
    7. 7 Використовуйте абразивний скребок. Ще один спосіб очистити скло полягає в тому, щоб використовувати абразивний скребок. Такий скребок діє подібно дуже дрібним наждачним папером і дозволяє видалити з скла плями і мінеральні відкладення. Як абразивний скребка можна використовувати мочалку зі сталевого дроту, жорстку зелену губку або спінений меламін, який представляє собою дуже дрібну губку.

    Метод 4 з 5: Використання покупних засобів для чищення

    1. 1 Знайдіть засіб, який призначений для видалення з скла мінеральних відкладень і плям. У продажу є спеціальні засоби для видалення плям від жорсткої води зі стекол і інших поверхонь. Перш ніж купувати різні очисники, можна спробувати домашні засоби, щоб заощадити гроші. Нижче перераховані деякі стандартні засоби для чищення, за допомогою яких можна позбутися від плям від жорсткої води:
      • Frosch;
      • Містер Мускул;
      • Clin;
      • Cilit.
    2. 2 Нанесіть засіб відповідно до вказівок на упаковці. Більшість коштів розпорошуються або наносяться за допомогою губки або рушники. Зазвичай засіб рекомендується залишити на деякий час на склі, щоб воно встигло всмоктатися і подіяти.
      • Деякі засоби рекомендується наносити і видаляти за допомогою ганчірки або губки, але при цьому не слід терти скло, щоб не розприскати рідина.
      • У будь-якому випадку краще попередньо перевірити засіб на невеликій ділянці і переконатися, що воно не зашкодить скло.
      • Будьте уважні і наносите засіб для чищення лише на скло, щоб не пошкодити прилеглі стіни, підвіконня, кахель, підлога або автомобільну фарбу.
    3. 3 При необхідності використовуйте засоби захисту. Багато чистячі засоби містять їдкі речовини, які шкідливі для людей і тварин. Якщо потрібно, надягайте рукавички і захисні окуляри.
      • Відразу після використання миючого засобу помийте руки. До цього ні в якому разі не торкайтеся руками рота, носа або очей.
      • Багато чистячі засоби розраховані на використання в добре провітрюваних місцях, що дозволяє запобігти негативному впливу їх парів.
      • Уважно вивчайте вказівки по застосуванню.
    4. 4 Помийте скло водою або водним розчином оцту. Після того як ви використовуєте засоби для чищення, змийте його залишки за допомогою води або водного розчину оцту. Потім не забудьте як слід висушити скло.
    5. 5 Правильно зберігайте засоби для чищення. Їх слід зберігати в місцях, недоступних для дітей і домашніх тварин, і щільно закривати кришкою. Якщо ви випадково проллєте або розбризканої засіб, відразу ж витріть його. Найкраще зберігати чистячі засоби на високій полиці в замикається підсобному приміщенні.

    Метод 5 з 5: Профілактика плям від води

    1. 1 Намагайтеся якомога швидше видаляти плями від води. Свіжі плями від жорсткої води легше видаляються. Достатньо раз на тиждень обприскувати плями оцтовим розчином.
    2. 2 Видаляйте з скла воду. Кращим способом уникнути плям від жорсткої води є їх профілактика. Не чекайте, поки що потрапила на скло вода випарується сама по собі, і вам не доведеться потім мати справу з плямами.
      • Якщо ви помітите на склі воду, протріть його сухим рушником.
      • Видаляйте потрапила на скло воду за допомогою гумового скребка. В цьому випадку скло залишиться чистим і прозорим.
    3. 3 Слідкуйте, щоб вікна залишалися сухими. Найбільш легкий спосіб уникнути плям на склі полягає в тому, щоб утримувати його в сухості. Якщо вам доводиться мати справу з плямами на автомобільних стеклах, постарайтеся не паркується під відкритим небом і тримайте автомобіль в гаражі. Вікна на кухні та у ванній можна прикрити фіранками або жалюзі.
    4. 4 Обробіть скло водовідштовхувальним засобом. Щоб на склі не утворювалися плями, на них можна нанести засіб для чищення на основі масла або "Антидождь Rain-x". Використовуйте лише ті кошти, які спеціально призначені для догляду за автомобільними стеклами і не погіршують видимість в дощову або суху погоду.

    Поради

    • Відповідний метод частково визначається тим, наскільки серйозні плями від води. Щоб позбутися від плям, потрібні більш "агресивні" способи.
    • Схожим чином можна видалити накип у чайнику або кавнику. Приготуйте суміш з 25% білого оцту і 75% води, залийте її в чайник або кавник і доведіть до кипіння. Якщо всередині залишаться сліди накипу, виконайте це ще раз.
    • Чим довше ви дозволяєте мінеральним відкладенням накопичуватися на склі, тим складніше їх буде вивести.
    • Можна замінити оцет лимонним соком, якщо його легше дістати. Лимон також містить кислоту, яка допомагає розчинити лужні сполуки.
    • Дуже добре підходять засоби для чищення скляної поверхні кухонних плит, до того ж вони запобігають утворенню плям.

    попередження

    • Не використовуйте їдкі засоби для чищення натуральних каменів і плитки. Обов'язково перевіряйте засіб на невеликій ділянці, перш ніж наносити його на всю площу.