Як містити килим в чистоті

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 27 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як містити килим в чистоті - Суспільство
Як містити килим в чистоті - Суспільство

Зміст

Килими та килимові покриття досить дорого коштують, тому важливо регулярно доглядати за ними, з тим щоб якомога довше продовжити термін їх служби. З належною увагою і ретельністю цілком можливо зберегти чистоту килима на роки вперед. Саме регулярність догляду є ключем до успіху. Щоб не допустити утворення плям, які не наступайте на килим у взутті. Більш того, щоб уникнути пошкодження килима, не робіть найпоширеніших помилок - не затирайте плями і не використовуйте чистячі порошки для їх видалення.

кроки

Частина 1 з 3: Очищайте килим регулярно

  1. 1 Регулярно прибирайте килим. Килимові покриття легко збирають на себе бруд і сміття, але якщо забруднення залишити надовго, то вони цілком здатні пошкодити килим. Регулярне очищення пилососом - одна з кращих заходів по збереженню чистоти килима. Витратьте на придбання якісного пилососа і з його допомогою регулярно і ретельно прибирайте килим.
    • Беріться за пилосос приблизно раз в тиждень. Обов'язково пилососьте всю площу килима, в тому числі ту, яка прихована під меблями і додатковими килимками.
  2. 2 Посипайте килим харчовою содою, перш ніж починати його пилососити. Харчова сода добре усуває запахи. Вона не тільки здатна зробити його чистим, але і надати йому свіжості. Тому, перед тим як пилососити килим, завжди посипайте його харчовою содою. Приділяйте особливу увагу тим зонам, від яких виходять сильні неприємні запахи.
  3. 3 Видаляйте плями відразу ж після їх появи. Помітивши пляму, виведіть його негайно. Будь-яка пролита рідина вимагає поспішного видалення з килима, перш ніж вона встигне в'їстися в волокна тканини і утворити стійке пляма. Нанесіть на пляму вибране вами засіб для чищення та акуратно промаківайте його чистою ганчіркою. Продовжуйте промаківать пляма до тих пір, поки не висушіть його, після чого пропилесосьте килим.
    • Для видалення плями обов'язково використовуйте ганчірку або рушник білого або іншого нейтрального кольору. Не можна допустити, щоб барвник з тканини перейшов на килим.
    • Якщо ви не хочете користуватися хімічним миючим засобом, то для видалення плям зазвичай добре підходить поєднання харчової соди з оцтом. Змішайте рівні частини оцту і соди, а потім нанесіть отриманий склад на пляму.
  4. 4 Періодично віддавайте килим в хімчистку. Навіть при щотижневої прибирання пилососом з плином часу килимові покриття забруднюються. Тому періодично їм необхідна професійна хімчистка. Незважаючи на те, що такі послуги можуть виявитися досить дорогими, вони цілком виправдовують себе, коли мова йде про підтримку хорошого стану килима.Вдавайтеся до професійної хімчистці двічі на рік.
    • Інформацію про хімчистки, а також про послуги хімчистки килимів на дому можна знайти в мережі.
    • Звертайтеся в компанії з гарною репутацією - завжди шукайте відгуки про надані ними послуги, щоб не довелося переживати про якість оних.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Marcus Shields


    Професіонал прибирання Маркус Шилдс - власник Maid Easy, компанії з прибирання житлових приміщень в Фініксі, Арізона. Пішов за прикладом своєї бабусі, яка займалася прибиранням житлових будинків в 60-70-х роках. Пропрацювавши більше 10 років в сфері технологій, повернувся в клінінгову індустрію і заснував Maid Easy, щоб випробувані методи і прийоми його сім'ї послужили жителям будинків в Фініксі.

    Marcus Shields
    професіонал прибирання

    Коли мова йде про дорогі килимах вищої якості, попередньо консультуйтеся з професіоналами. При очищенні таких дорогих килимів, як берберські, необхідно дотримуватися безліч пересторог. В такому випадку є обмеження щодо того, що можна відчистити самостійно, так як при випадковому пошкодженні килима його заміна дорого вам обійдеться. З цієї причини ми часто рекомендуємо нашим клієнтам вдаватися до послуг професійної хімчистки.


Частина 2 з 3: Як запобігти появі плям

  1. 1 Укладайте поверх килимових покриттів постілки і килимові доріжки. Килимові покриття збирають в собі чимало пилу і забруднень. Щоб захистити килим, додатково Застеляйте самі активно використовуються зони доріжками і килимовими доріжками. Немає необхідності застеляти килим повністю, проте буде корисно застелити доріжками і килимовими доріжками ті зони, де найбільш вірогідний ризик утворення плям.
    • Наприклад, можна укласти додатковий підстилку під обіднім столом. Якщо у вас є маленькі діти, постеліть додатковий підстилку там, де вони зазвичай грають.
  2. 2 Належним чином навчіть домашніх вихованців і при необхідності використовуйте репеленти. Сеча тварин служить джерелом неприємного запаху, який з плином часу лише поглиблюється, що ускладнює порятунок від нього. Тому, щоб привчити вихованців справляти нужду на вулиці, вам можуть знадобитися репеллентние кошти для вашого килима. Репеленти змусять вихованців триматися подалі від оброблених ними місць.
    • Можна використовувати готові покупні репеленти або ж скористатися в якості репелентів білим винним оцтом, лимонним соком або медичним спиртом.
  3. 3 Не забувайте відразу знімати взуття при вході в будинок. За килими та килимові покриття не можна ходити у взутті. Причина проста - у взутті ви рознесе по килиму болото. Обов'язково відразу роззувайтеся, коли повертаєтеся додому.
    • Просіть гостей чинити так само. Обладнайте при вході в будинок спеціальний куточок для взуття, щоб подбати про чистоту килимового покриття.
  4. 4 Тримайте подалі від килимів поширені джерела утворення плям. Не слід наближатися до килимів з такими продуктами, як вино, інші напої і їжа. Їжте і пийте там, де підлоги дерев'яні або кахельні. Якщо у вас вдома маленькі діти, спонукайте їх грати подалі від килима. Найпростіше боротися з плямами, не даючи їм з'являтися.

Частина 3 з 3: Як уникнути поширених помилок

  1. 1 Уникайте застосування порошків для чищення килимів. Порошок часто призначені для усунення небажаних запахів. Проте після них в килимовому ворсі зберігаються залишкові сліди, що з плином часу може привести до його пошкодження. Для видалення запахів краще застосовувати харчову соду. Застосовуйте чистячі порошки тільки в тому випадку (і вкрай помірно), якщо харчова сода не впорається з якимось дуже неприємним запахом.
  2. 2 Чи не затирайте плями. Коли видаляєте плями, промаківайте їх і тільки промаківайте. Ніколи не тріть плями - це не допоможе від них позбавитися. Тертям ви лише ще сильніше втре пляма в килим, що тільки погіршить становище справ.
  3. 3 Відмовтеся від спокусливих рекламних пропозицій про послуги хімчистки з великою знижкою. Коли мова йде про хімчистки килимів, одержуваний в результаті результат рівноцінний тому, скільки ви за нього заплатили. Знижкові пропозиції часто стосуються швидкої і не дуже якісної очистки. В результаті на килимі можуть залишитися сліди мила, які з плином часу викличуть додаткове пошкодження ворсу. Краще заплатити за послуги трохи більше, але звернутися в більш професійну хімчистку.
    • Пам'ятайте - незважаючи на дорожнечу хімчистки килимів, такі послуги будуть потрібні вам всього лише два рази на рік.
  4. 4 Перед застосуванням будь-яких засобів для чищення обов'язково спочатку перевіряйте їх на непомітній ділянці килима. Коли ви збираєтеся скористатися миючим засобом для видалення плям, спочатку знайдіть непомітний ділянку килима, щоб перевірити засіб. Нанесіть туди трохи миючого засобу. Переконайтеся в тому, що воно не зашкодило килим, і тільки потім застосовуйте його на інших ділянках килима.