Як створювати короткі посилання

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Мастер-класс по работе с Learningapps
Відеоролик: Мастер-класс по работе с Learningapps

Зміст

Ви коли-небудь намагалися відправити посилання, розмір якої перевищував ваше повідомлення? Деякі веб-адреси надмірно довгі і громіздкі. Але існують онлайн-сервіси, де можна скоротити посилання до прийнятного розміру, щоб вставити її в повідомлення електронної пошти, повідомлення або на веб-сторінку. Короткі посилання знадобляться вам при обміні ними в соціальних мережах.

кроки

Метод 1 з 3: Використання Bitly

  1. 1 Відкрийте сайт сервісу Bitly. Адреса цього сайту: www.Bitly.com. На екрані відобразиться текстовий рядок і додаткова інформація про послуги Bitly.
  2. 2 Створіть коротку посилання. Для цього скопіюйте довгий веб-адрес і вставте його в текстове поле - праворуч від цього поля знаходиться кнопка «Shorten» (Укоротити). Bitly автоматично скоротить посилання і відобразить її в тому ж текстовому полі, в яке ви вставили довгий веб-адрес.
  3. 3 Скопіюйте укорочену посилання і вставте її там, де вам потрібно. Кнопка «Shorten» (Укоротити) буде автоматично перетворена в кнопку «Copy» (Копіювати); натисніть на цю кнопку, щоб скопіювати коротку посилання.
  4. 4 Увійдіть на сервісі Bitly (якщо хочете), щоб отримати можливість користуватися додатковими функціями. Безкоштовний акаунт Bitly дозволить вам вносити зміни в посилання, обмінюватися ними на різних пристроях і платформах, а також стежити за їх ефективністю і отримувати аналітичні звіти.
    • Досить просто вносити зміни в посилання. Створіть коротку посилання, і сервіс автоматично перенаправить вас на вкладку редагування, де ви зможете відредагувати праву частину посилання і, якщо потрібно, додати заголовок. Для того щоб повернутися на вкладку редагування, клацніть по значку у вигляді олівця.
    • Безкоштовний акаунт Bitly дозволить вам отримати доступ до опцій копіювання та обміну короткими посиланнями. Ці функції розташовані у верхній частині панелі редагування і відображаються біля будь-якого посилання, яку ви виділили на вашій сторінці користувача.
    • Платний аккаунт дозволить вам створити посилання, яка володіє функціональністю, характерною для мобільних пристроїв, або переглядати докладні аналітичні звіти, або створювати і управляти маркетинговими кампаніями.

Метод 2 з 3: Використання TinyURL

  1. 1 Відкрийте сайт сервісу TinyURL. Адреса цього сайту: tinyurl.com. На екрані відобразиться вітальне повідомлення і кілька текстових рядків.
  2. 2 Створіть коротку посилання. Для цього вставте довгий веб-адрес в текстовому рядку з написом «Enter a long URL to make tiny» (Введіть довгу адресу для скорочення), а потім натисніть на кнопку «Make TinyURL!» (Створити коротку посилання) (ця кнопка розташована праворуч від текстового рядка, куди ви вставили довге посилання). На екрані відобразиться коротка посилання і її попередній перегляд.
    • Якщо довга посилання містить помилки, наприклад, прогалини, при натисканні на кнопку «Make TinyURL!» (Створити коротку посилання) сервіс TinyURL відобразить список з виправленими варіантами посилання.
    • Ви можете змінити коротку посилання так, щоб вона краще характеризувала контент, до якого вона веде. Для цього перед натисканням на кнопку «Make TinyURL!» (Створити коротку посилання) введіть відповідний текст в рядку з написом «Custom alias (optional)» (з власним текстом {за бажанням}).
  3. 3 Для зручності створіть кнопку TinyURL на панелі посилань (якщо хочете). Це призведе до відображення кнопки TinyURL на панелі посилань веб-браузера, щоб швидко створювати короткі посилання. На головній сторінці сервісу TinyURL в меню, розташованому ліворуч, натисніть кнопку «Make Toolbar Button» (Створити кнопку на панелі інструментів). Дотримуйтесь інструкції на екрані і перетягніть вказане посилання на панель інструментів. При цьому ви можете створити коротку посилання на активну сторінку, натиснувши створену кнопку на панелі інструментів.
    • Можливо, у вашому браузері панель посилань прихована (це залежить від налаштувань браузера). Для відображення цієї панелі в меню браузера натисніть «Вид» - «Панель інструментів» і поставте прапорець у «Панель посилань».
    • Якщо ви не можете розмістити посилання на панелі інструментів або хочете додати її в закладки, перетягніть посилання в папку з закладками.Зробити це рекомендується людям, які користуються Bitly в ділових цілях.

Метод 3 з 3: Використання Google URL Shortener

  1. 1 Відкрийте сайт сервісу Google URL Shortener. Адреса цього сайту: goo.gl. Цей сервіс не настільки функціональний, як Bitly, але він прекрасно підійде користувачам, яким потрібно лише скоротити посилання.
  2. 2 Створіть коротку посилання. Скопіюйте та вставте довгий веб-адрес в текстовому рядку з написом «Paste your long URL here» (Вставте довгий веб-адрес). Потім натисніть кнопку «Shorten URL» (Скоротити посилання) - це кнопка розташована праворуч від згаданої текстового рядка. Під текстовим рядком відобразиться список коротких посилань. Для того щоб приховати непотрібні короткі посилання, поставте біля них прапорці та натисніть кнопку «Hide» (Приховати) (ця кнопка знаходиться під списком).
  3. 3 Відстежите ефективність посилання. У списку коротких посилань є стовпець, де відображається інформація про кількість користувачів, клікнувши по тій чи іншій посиланням. Натисніть «Details» (Докладно), щоб відкрити графіки ефективності посилань поряд з інформацією про країни, браузерах і платформах, якими користуються люди, кликати по посиланнях.

Поради

  • Посилання, що розміщуються в Twitter, коротшають автоматично завдяки сервісу t.co. Введіть або вставте довгу посилання в текстове поле Twitter, і вона автоматично скоротиться до 23 символів.

попередження

  • Деякі користувачі не хочуть кликати по коротким посиланнях, так як вважають, що це призведе до отримання спаму або зараження вірусом. Тому на заслання додайте персональне повідомлення, щоб заспокоїти користувачів.

Схожі статті

  • Як збирати і використовувати дані на Twitter
  • Як обмінюватися посиланнями