Як стати співаком або співачкою

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 25 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как девушке стать предпринимательницей ♀ Путь к успеху Ксении Крячко | ТЫ МОЖЕШЬ
Відеоролик: Как девушке стать предпринимательницей ♀ Путь к успеху Ксении Крячко | ТЫ МОЖЕШЬ

Зміст

Подивимося правді в очі: ви весь час наспівуєте і потай мрієте про кар'єру співака. Звичайно, ви здогадуєтеся про те, що попереду нелегкий шлях, але стати професійним співаком можна, якщо ви удосконалюєте голос, працюєте над стилем, вкладаєте в необхідне обладнання, шукаєте можливість співати на публіці перед невеликою аудиторією, а також рекламуєте себе за допомогою демо-записів і не тільки.

кроки

Частина 1 з 3: Вдосконалюйте свої навички

  1. 1 Беріть уроки вокалу. Незалежно від того, хто ви: новачок або висхідна зірка - навчання не зашкодить. Займаючись з викладачем, ви не просто навчитеся "співати краще", але і відчуєте, як слід керувати своїм голосом, щоб отримати потрібне звучання. Знайдіть музичну школу або індивідуального викладача вокалу недалеко від будинку.
    • При виборі викладача вокалу оціните, що у вас є і чого не вистачає для хорошого виконання, і шукайте вчителя, який спеціалізується на відпрацюванні саме тих моментів, які ви хотіли б поліпшити. Знайдіть декілька викладачів в Інтернеті або за відгуками знайомих, а потім візьміть пробні уроки по крайней мере у трьох з них. Потім виберіть вчителя, до якого більше лежить душа.
  2. 2 Тренуйте голос! Для співака голос - це його інструмент. Хочете стати віртуозом? Рецепт простий: працювати, працювати, працювати. Тренуйтеся, як завгодно: співайте в душі, в автомобілі, для дідуся і бабусі, в церковному хорі або у себе в кімнаті на самоті, весь час тренуйтеся.
    • Співайте свої улюблені пісні, а також будь-які інші, в різних музичних стилях. Багато чому можна навчитися, якщо пробувати різні варіанти виконання.
    • Якість співу сильно залежить від вашої фізичної форми. Спів забирає багато сил. Ви не тільки повинні потрапити в потрібну ноту, але ще і навчитися правильно дихати під час співу, контролювати положення тіла і так далі.
    • В процесі тривалих тренувань ви зрозумієте, які ваші дані, на що ви здатні як співак: вокальний діапазон, тембр і кращий стиль виконання.
  3. 3 Отримайте освіту. Хоча для підкорення сердець слухачів і не потрібен диплом, але якщо ви серйозно хочете зробити кар'єру співака, він вам може стати в нагоді. Багато коледжі та університети пропонують програми бакалаврату та магістратури в таких областях, як музика і вокал. Це може поглибити ваші знання і досвід і допомогти вам поліпшити свої дані в цілому.
    • Крім вивчення основ музичної теорії і вокального виконання, непогано пройти курси або отримати другу вищу освіту в таких областях, як бізнес або маркетинг. Ви будете різнобічно розвинені і придбаєте цінні навички, які знадобляться вам пізніше, коли ви заявите про себе і будете затверджуватися в музичному бізнесі.
    • У багатьох школах для надходження на музичні курси потрібно пройти прослуховування.
  4. 4 Вчіться читати ноти. Навіть якщо у вас гарний голос, але ви не вмієте читати ноти, вам не зробити запаморочливої ​​кар'єри в світі музики. Знання нот допомагає при спілкуванні з іншими виконавцями, при написанні власних пісень, поглиблює знання в даному виді мистецтва.Якщо ви не отримали офіційного музичної освіти, пройдіть самостійне навчання, щоб знати, як читати ноти, і розбиратися в основних музичних поняттях (ритм, гармонія і т. Д.)
    • Зверніть увагу, що на багатьох концертах вам знадобиться вміння читати ноти, так що це важливий навик.
  5. 5 Навчіться грати на музичних інструментах. Гарний спів - саме по собі мистецтво. Однак якщо ви вмієте щось ще, ви будете на крок попереду. Якщо ви вмієте грати на таких інструментах, як гітара, фортепіано, барабани, і акомпанувати собі, це допоможе вам репетирувати, писати пісні і доносити суть своїх ідей до інших музикантів. Володіння кількома інструментами збільшить ваші шанси на участь в концертах і допоможе в пошуку інших можливостей просування.

Частина 2 з 3: Шукайте нові можливості

  1. 1 Знайдіть впевненість в собі. Щоб добре виступати перед іншими людьми, потрібно бути впевненим і харизматичним. Єдиний спосіб по-справжньому розвинути впевненість в собі - це виступати і співати якомога частіше. Спробуйте наступні варіанти:
    • спів в караоке;
    • вуличний перфоманс;
    • участь в шоу талантів;
    • участь у вокальних конкурсах;
    • виступ на вечірках, весіллях, під час церковних церемоній, на сімейних урочистостях і будь-яких інших публічних заходах.
  2. 2 Станьте хористом або учасником будь-який інший вокальної групи. Коли ви осміліє і будете готові виступити на публіці, можна як варіант пошукати групу, до якої ви могли б приєднатися. Це може бути церковний хор, шкільний ансамбль, хоровий гурток, міський хоровий колектив, вуличний квартет, група колядників і так далі. Хоча, можливо, ви і не будете зіркою, виступаючи в групі, все ж ви багато чому навчитеся і будете вдосконалюватися.
    • Якщо вам цікаво, можна запитати директора своєї вокальної групи про можливість заспівати соло.
  3. 3 Знайдіть свій стиль. Коли ви досягнете певного рівня майстерності як співак, вам захочеться виділитися із загальної маси. Проявивши гнучкість, ви зможете взяти хороший старт. Пробуйте виконувати твори в різних стилях, стільки, скільки можете. Потім ви зупините свій вибір на самому улюбленому стилі і будете відмінно співати.
    • Якщо у вас є якісь особливі вокальні дані, зараз саме час почати їх розвивати. Наприклад, ви берете дуже високі ноти або у вас голос "з хрипотою", добре лягає на музику в стилі "соул".
  4. 4 Пишіть авторські пісні. Якщо ви дійсно хочете досягти успіху як співак, вам також варто почати писати власні твори. Робіть упор на написання пісень в будь-якому стилі і в будь-якій формі, яка вам подобається найбільше, але завжди шукайте можливості для розвитку і відточування своєї майстерності.
    • Ви можете писати музику і тексти самостійно або працювати зі співавтором, розвиваючи ту чи іншу.
    • Якщо ви граєте на якомусь музичному інструменті, використовуйте його в процесі роботи над своєю музичною композицією, навіть якщо в результаті при виконанні цієї пісні звучатиме зовсім інший інструмент.
    • Тримайте при собі блокнот, щоб швидко записувати музику або слова, де б вас не застало натхнення, або встановіть в телефоні додаток для нотаток і записи пісень.
  5. 5 Задайтесь метою і будьте працелюбні. Щоб домогтися успіху і стати співаком, потрібно виконати велику роботу, і, швидше за все, по дорозі ви зіткнетеся з невдачами і відмовами. Так що важливо запастися терпінням. Хоча навколо звучать історії про те, як хтось вранці прокинувся зіркою, більшість співаків багато і старанно працюють для досягнення успіху.
    • Вирішіть, що для вас означає "успіх". Можете на п'ять років вперед розписати, де ви будете співати. Однак будьте готові до зміни плану по ходу життя, по крайней мере, в окремих його пунктах.

Частина 3 з 3: Рекламуйте себе

  1. 1 Знайдіть постійну оплачувану роботу в якості співака. Якомога швидше знайдіть місце, де вам будуть платити за виступи. Так ви станете професіоналом.Навіть якщо робота не супер, можуть відкритися додаткові можливості.
    • Платні концерти включають виступи на круїзних лайнерах, в тематичних парках, в клубах, на весіллях, вечірках, озвучку рекламних роликів тощо.
    • Деяким співакам вдається підробити, супроводжуючи будь-якого місцевого або гастролює артиста. Така робота надає відмінну можливість для просування. Слідкуйте за оголошеннями про прослуховуваннях або безпосередньо звертайтеся до артистів.
    • Можна почати шукати платні концерти в місцевих клубах і інших місцях, правда, для цього краще обзавестися менеджером, власним обладнанням і демо.
    • В очікуванні свого "шансу" можна давати уроки співу іншим, навчати музиці, підробляти в клубі або виконувати будь-яку іншу роботу, пов'язану зі співом. Завдяки цьому ви отримаєте цінний досвід і заробіток, одночасно рухаючись назустріч своїй мрії.
    • Знайти оплачувану роботу, де потрібен постійний виконавець, досить важко. Якщо ви не можете звести кінці з кінцями, пошукайте роботу в іншій сфері, а кар'єру співака робіть у вільний час.
  2. 2 Придбайте обладнання. Власне обладнання для виступів збільшить ваші шанси на участь в концертах. Воно дозволить вам шукати концерти на майданчиках, які не мають звукової системи, або на тих, де вважають за краще, щоб музиканти використовували своє обладнання. Музичні інструменти коштують дорого. Вам не обов'язково бігати по висококласні або наднові гаджети, якщо ви тільки починаєте виступати. Однак, якщо ви серйозно налаштовані стати співаком, варто придбати деяке обладнання якомога швидше, наприклад:
    • мікрофон,
    • систему озвучування і звукопідсилення,
    • звуковий процесор,
    • будь-яке обладнання для необхідних спецефектів.
  3. 3 Зробіть презентаційну запис. Після того як ви створите збірку власних пісень або каверів, запишіть їх і використовуйте в якості презентації. Можна використовувати ці записи для заявок на концерти, контракти та інше. Можна орендувати професійну студію (що обходиться дорого), але досить легко зробити гідну запис в домашніх умовах, використовуючи комп'ютери і аматорське програмне забезпечення.
    • Зазвичай для презентаційної записи потрібно не більше чотирьох пісень. Ви завжди можете записати більше, якщо хочете, і вибрати кращі.
  4. 4 Найміть менеджера. Менеджер буде організовувати ваша участь в концертах, піклуватися про рекламу, укладати контракти, залагоджувати питання по ним, а таже допоможе вам заробити більше грошей і побудувати кар'єру. Можна знайти професійного менеджера там, де ви працюєте, або навіть попросити допомогти друга або члена сім'ї.
    • Професійні менеджери беруть комісію, яка може становити певний відсоток від ваших гонорарів та інших заробітків. Вам слід укласти контракт, який влаштує вас обох.
  5. 5 Розсилайте свої презентації. Ваш менеджер допоможе вам розіслати свої презентації в клуби, на радіостанції, в студії звукозапису та інші місця, де ними можуть зацікавитися. Переконайтеся, що презентація показує ваші сильні сторони і на першому місці стоять найвдаліші твори. Поряд з самої презентацією, вам також слід докласти короткий супровідний лист і / або резюме, в якому перераховані ваш досвід і досягнення як співака.
    • Сучасні презентації необов'язково повинні бути на диску або в іншому вигляді, це може бути список треків онлайн. У будь-якому випадку, рекомендації все ті ж.
  6. 6 Будьте на зв'язку. В наш час, якщо ви хочете стати співаком, вам потрібно якесь присутність в Інтернеті. Створіть для себе професійні сторінки в різних соціальних мережах, розмістіть записи і відеоролики про своїх виступах і перевіряйте, занесена чи ваша музика в список сервісів прослуховування і завантаження.
    • Можливо, буде складніше заробляти гроші безпосередньо за допомогою онлайн трансляцій, але це може привести до того, що люди дізнаються про вас і захочуть прийти подивитися на ваші виступи.Багато співаків зробили кар'єру і заробили собі на життя, розмістивши відео на YouTube.
  7. 7 Продумайте свій образ. Власний імідж і зовнішній вигляд важливі для співаків. Як виконавець, ви уявляєте себе і обраний вами стиль музики. Одяг, яку ви носите, то, як ви рухаєтеся, і інші зовнішні атрибути - все має значення. Добре обміркуйте, як ви хочете використовувати свій зовнішній вигляд, щоб налагодити контакт з публікою і в той же час зберегти свою унікальність.
    • Наприклад, якщо ви хочете виконувати класичну музику, зазвичай має сенс носити одяг для урочистих прийомів. Якщо ви хочете виділитися, можна зіграти Бетховена в футболці і рваних джинсах.
    • Аналогічно, якщо ви захоплюєтеся готик-роком, вашим глядачам може здатися дивним, якщо ви прийдете на виставу в штанях з підтяжками і в ковбойському капелюсі. У той же час це допоможе вам виділитися серед інших виконавців.
  8. 8 Реклама, реклама, реклама. Щоб "піти в зростання", більшості співаків потрібно невпинно рекламувати себе. Не упускайте жодної можливості. Крім участі в концертах і записах, можна також:
    • Взяти участь в таких подіях, як SXSW (щорічний захід, що включає в себе ряд музичних, кіно- і медіафестивалів і конференцій).
    • Продавати товари зі своїм логотипом або ім'ям (футболки, наклейки, шапки, диски і т. Д.)
    • Зробити інформаційну добірку для преси, щоб заявити про себе як про співака.

Поради

  • Бережіть свій інструмент: голос. Пийте багато води, відмовтеся від куріння, не зловживайте алкоголем, правильно харчуйтеся і багато відпочивайте.
  • Зберіть групу, щоб не трястися від страху на сцені наодинці.
  • Розвивайтеся як особистість. Будучи підлітком, Тейлор Свіфт виступала в образі молодої дівчини, пашить здоров'ям добропорядної американки (слухайте "Fearless", "Better Than Revenge" та інше). У Кеті Перрі, коли вона починала, був образ доброї сусідської дівчата (згадаємо "I Do Not Hook Up", "Takes One To Know One", "Teenage Dream" і "One of the Boy").

попередження

  • На даному шляху ви, ймовірно, зіткнетеся з великою кількістю відмов. Якщо ви знаєте, що погано справляєтеся з відмовами, краще зайнятися чимось іншим.