Як стати успішним

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Не трать свою жизнь впустую! Как легко стать успешным. Мотивация действовать
Відеоролик: Не трать свою жизнь впустую! Как легко стать успешным. Мотивация действовать

Зміст

Незважаючи на те що не існує єдиного секрету успіху, успішні люди мають багато схожими рисами і звичками. Переймайте звички успішних людей і зрозумійте теоретичні основи, що дозволяють стати більш продуктивним в житті, - це допоможе вам досягти висот у будь-якій обраній вами сфері.

кроки

Частина 1 з 3: Досягнення успіху за допомогою здорового способу життя

  1. 1 Рано прокидайтеся. Батько-засновник США і успішний бізнесмен Бен Франклін сказав: «Ранній відхід до сну і ранній підйом роблять людину здоровою, багатою і мудрим». Дослідження показали, що ранній підйом робить нас більш сумлінними і покращує здатність вирішувати проблеми, при цьому гарантуючи, що ми вичавимо максимум з кожної години дня. Ось кілька прийомів, які можуть допомогти вам рано вставати на регулярній основі.
    • Плануйте вечора так, щоб лягати спати в розумний час (що включає в себе припинення використання гаджетів за годину до сну).
    • Не натискайте кнопку повтору на будильнику. Краще покладіть будильник або інший пристрій на стіл навпроти того місця, де ви спите. Це змусить вас встати, щоб вимкнути сигнал.
  2. 2 Займайтеся спортом. Успішні люди розуміють: щоб працювати з максимальною віддачею, необхідно піклуватися про свій організм. Це включає в себе регулярні заняття спортом, яких дають наступні переваги:
    • придушення депресії;
    • підвищення рівня енергії і боротьба з втомою;
    • зміцнення імунітету і запобігання хвороб;
    • навчання дисципліни і відданості цілям.
    • Якщо у вас немає часу регулярно і повноцінно тренуватися, внесіть невеликі зміни в свій розпорядок, наприклад, піднімайтеся по сходах або ходіть пішки, замість того щоб доїжджати в найближчі місця на машині. Це посприяє здорового способу життя.
  3. 3 Зміцнюйте емоційне і психічне здоров'я. Дослідження показують, що емоційне здоров'я має дуже велике значення для загальної впевненості в собі, яка є ключовим компонентом успішних професійних починань. Іншими словами, не успіх створює щасливих людей, а щасливі люди створюють успіх. Нижче наведено кілька варіантів, як отримати контроль над своїм щастям і створити успіх.
    • Прихильність. В даному контексті прихильність означає не опускати руки, не дивлячись на проблеми і невдачі. Не варто зациклюватися на сумнівах в собі - замість цього використовуйте розчарування в якості рушійної сили для поточних і майбутніх зусиль.
    • Контроль. Контроль означає відмову від того, щоб бути безпорадним.Це означить приймати завдання і відповідні труднощі, а також намагатися вплинути на результати, а не просто чекати їх настання.
    • Виклик. Виклик означає незмінно сприймати ситуації стресу (як позитивні, так і негативні) як підставу для навчання і розвитку.

Частина 2 з 3: Досягнення успіху як розумовий процес

  1. 1 візуалізують план. Виділіть час, щоб намітити курс кожного дня. Не просто складайте список, а дійсно візуалізують кроки, які ви зробите для виконання важливих проектів і завдань. Дослідження показали, що візуалізація дій збільшує швидкість і успішність виконання завдань. Це означає, що коли ви детально продумуєте план, ви стаєте здатні виконувати більше завдань кожен день. Нижче пропонуються варіанти, як використовувати візуалізацію для досягнення успіху.
    • Зосередьтеся на особистих якостях, які вам знадобляться, щоб домогтися успіху. Незалежно від того, чи є ви президентом банку або членом шкільного батьківського комітету, є певні риси, які притаманні всім успішним людям. Уміння слухати, вчитися, спілкуватися, делегувати, організовувати - ось лише деякі з них. Додайте до цього навички, якими володіють успішні люди.
    • Уявіть, як буде виглядати успіх. Ви прагнете бути успішним дизайнером інтер'єрів або батьком, який виховує дітей? У будь-якому випадку важливо візуалізувати, як буде виглядати успіх для вас, аж до таких деталей, як одяг, яку будете носити, і люди, які будуть вас оточувати.
    • Використовуйте афірмації (позитивні твердження). Візуальна картинка йде рука об руку з усними та письмовими аффирмациями. Наприклад, якщо ви хочете стати успішним гравцем в гольф, закрийте очі і повторіть про себе: «Я бачу себе на зеленому полі. Я відчуваю себе комфортно і впевнено. Я готовий завдати удару. Коли я б'ю по м'ячу, він летить саме туди, куди мені потрібно. Він приземляється на поле, і залишається на два удари менше пара ».
  2. 2 Розберіться, чому ви хочете мати бажане. Частиною успіху є самоусвідомлення, а частиною самоусвідомлення - розуміння мотивів, які рухають бажаннями і поведінкою.
    • Важливо визначити свої цілі, а також зрозуміти, що ви придбаєте після їх досягнення і як ці досягнення позитивно вплинуть на ваше життя. Наприклад, якщо ви хочете отримати підвищення, запитайте себе, чому для вас це так важливо. Заради більшої зарплати і особистого самоствердження? Чи тому, що ви намагаєтеся справити враження на кого-то?
    • Коли ви проаналізуєте напрямок своїх цілей, можливо, ви справите переоцінку своїх потреб і прийдете до більш мудрим рішенням. Наприклад, якщо ви усвідомлюєте, що причина, по якій ви хочете отримати підвищення, насправді не відповідає тій особистості, якій ви повинні стати, щоб досягти мети, переглянете свої пріоритети і пошукайте способи зберегти особисте щастя і при цьому знайти успіх.
  3. 3 Зробіть переоцінку пріоритетів. Розпишіть витрати часу, які описують, що ви зробили за останній тиждень і скільки часу це зайняло. Уважно вивчіть, на що ви витрачаєте свій час і сили. Це включає час, витрачений на розвиток особистих та професійних відносин, які можуть зіграти важливу роль в успіху.
    • Запитайте себе, чи виправдовуються затрачені зусилля тим, що ви отримуєте від своїх тимчасових вкладень. Наприклад, те, що ви не спите ночами, розмовляючи зі своєю дівчиною, допомагає вам бути більш продуктивним в улюбленій роботі? Робота по 40 годин на тиждень в якості помічника вчителя задовольняє ваше особисте бажання допомагати дітям і робити світ кращим?
    • Внесіть правки в очікування і в те, як їх задовольнити. Запитайте себе, які завдання і обов'язки приносять вам найбільше задоволення, і запишіть їх. Потім перегляньте список і подумайте, з якими перешкодами ви зіткнетеся при досягненні своїх цілей.Чи є ці перешкоди тим, що ви створили самі, або це виклики, які зроблять вас кращим людиною? Чи є які-небудь перешкоди, які ви можете усунути на своєму шляху, щоб наблизитися до успіху?
  4. 4 Слідуйте своїм устремлінням. Одна з пасток успіху - мати на меті, тому що вона принесла успіх іншої людини, і при цьому ігнорувати власні устремління. Це не означає, що ви повинні діяти імпульсивно, - просто обігравати свої сильні сторони і вчіться задіяти свій творчий потенціал та ентузіазм.
    • Гарна робота приносить хорошу оплату. Замість того щоб прагнути до роботи, тому що вона добре оплачується, прагнете до роботи, по відношенню до якої відчуваєте ентузіазм і в якій ви можете досягти успіху. Видатну майстерність у будь-якій області принесе фінансову винагороду.
    • Ви - це продукт. Люди рідко інвестують гроші в компанію лише тому, що продукт, який вона продає, є незамінним. У багатьох випадках ключову роль відіграє стоїть біля керма людина, яка керує проектом, має певний баченням і вселяє впевненість. Коли ми занурюємося в улюблену справу, ми демонструємо ключові риси своєї особистості і навички, які роблять нас чудовими. Люди відреагують на це і будуть вірити в вас.
    • Зробіть це, тому що не можете не робити цього. Подумайте, що змушує вас прокидатися вранці. Ваша посада на роботі, роль батька, вечірнє хобі? Шукайте способи віддатися тому, що надихає вас на затребуваний навик або продукт, і винайдіть власний успіх.
  5. 5 Навчіться терпіти дискомфорт і відкладати винагороду. Сила духу не означає відсутність емоцій. Це означає усвідомлювати свої емоції, але бути досить сильним, щоб справлятися з ними перед обличчям неминучого дискомфорту.
    • Будьте мотивовані. Ви відчуваєте занепокоєння, перебуваючи серед нових людей? Ви втомилися від поточного завдання, яка є ключем до успіху більшого проекту? Замість того, щоб говорити: «Шкода, що мені доводиться робити [х]», - скажіть: «Я можу пройти через це», - або: «Просто виділи на це один день і покінчи з цим».
    • Почніть з малого. Сьогодні ви відмовитеся дивитися телевізор, поки не помиєте посуд. Через рік ви відмовитеся сходити з дистанції на Двадцять другого року кілометрі під час марафону. Тренуватися для досягнення успіху - це не просто клацати пальцями. Йдеться про те, щоб підтримувати стандарти і хороші звички з часом і у всіх аспектах життя.
  6. 6 Проаналізуйте свій прогрес. Дуже важливо мати план, але не менш важливо вміти зробити крок назад і проаналізувати, чого ви досягли і що ще належить зробити.
    • Ведіть щоденник. Деякі заняття, наприклад ведення щоденника, складання списків або використання календаря / дошки візуалізації, допомагають аналізувати і відстежувати шлях до успіху.
    • Пам'ятайте, що аналізувати не так-то просто. Сенс роздуми про свій шлях до успіху полягає не в тому, щоб поплескати себе по спині, а в тому, щоб критично оцінити, чи досягли ви важливих етапів. Якщо немає, можливо, буде потрібно внести коригування в вихідний план або повністю переглянути дії, які ви спочатку збиралися робити.
    • Починати спочатку - не означає програвати. Якщо після аналізу ви усвідомлюєте, що перебуваєте на невірному шляху, значить, прийшов час візуалізувати новий напрямок. Підведіть підсумки того, чого ви навчилися, і з'ясуйте, як перейти зі шляху, по якому ви йдете, на шлях, більш тісно пов'язаний з вашими амбіціями і талантами.

Частина 3 з 3: Впровадження звичок успіху

  1. 1 Вчіться на помилках. Успішними людьми не народжуються, ними стають за допомогою накопиченого життєвого досвіду, який включає в себе як ризик, так і невдачі. Звичайно, ніколи не варто діяти імпульсивно, однак якщо йти на прорахований ризик, він може окупитися в довгостроковій перспективі.Навіть якщо ви не процвітаєте у всьому, що робите, пам'ятаєте: аналізувати помилки і вчитися на них - це ключова риса всіх успішних людей.
    • Стів Джобс був звільнений з Apple в 1985 році багато в чому тому, що з ним було важко працювати. Тим не менш, він повернувся через 12 років і перетворив компанію, яка тоді перебувала в занепаді, в успішну і перспективну, тому що він покращив свої лідерські навички.
  2. 2 Будьте проактивним, А не реактивним. Дослідження пов'язують особистий успіх з проактивним. Тому, замість того щоб чекати, коли можливості знайдуть вас, накидайте список способів, як поліпшити своє життя і кар'єру, і дійте без зволікань. Нижче наведені деякі тактики для збільшення проактивности. Корисні прийоми мозкового штурму включають в себе вільне лист, складання списків і замальовку карт.
    • Передбачав, з якими перешкодами ви зіткнетеся, і плануйте, як їх подолати. З такими навичками, як візуалізація, пов'язане пророкування. Коли ми реалістично проектуємо шлях до успіху, ми обов'язково проектуємо і підводні камені на цьому шляху.
    • Запобігайте перешкоди, яких можна уникнути. Звичайно, не всі перешкоди можна уникнути, проте багато з них можна обійти, якщо заздалегідь підготуватися, отримати фінансування і провести навчання.
    • Цінуйте своєчасність. Дослідження показують, що важливо не просто робити дії, але знати коли їх робити. Якщо поквапитися з діями в незнайомому справі, можна здатися непідготовленим або безрозсудним. Якщо ж зволікати з діями, можливо, не вийде максимально використовувати свої навички і виступити в якості лідера.
  3. 3 Оточіть себе успішними людьми. Успіх не відбувається у вакуумі. У кожної успішної людини є довгий список друзів, вчителів, наставників, колег та інших людей, які допомагали йому на цьому шляху.
    • Подивіться на вже оточуючих вас людей: талановитих, позитивних, що підтримують, мотивованих і знають. По можливості проводите час, навчаючись у них і співпрацюючи з ними.
    • Стажування, семінари та спостереження за роботою фахівців - це теж чудові способи, щоб взаємодіяти з успішними людьми і вчитися у них.
    • Можливо, ваша мета виходить за рамки погоні за багатством, і ви шукаєте способи домогтися успіху в якості одного з батьків або вчителя. Правило залишається колишнім. Знайдіть успішних людей, якими ви захоплюєтеся. Спілкуйтеся з ними і з'ясовуйте, що ними рухає. Переймайте хороші звички, щоб стимулювати власні амбіції.
  4. 4 Розвивайте міцні, позитивні відносини. Ви намагаєтеся поліпшити доставку товару або надання послуги клієнту? Ви шукаєте наставництва у інших, більш досвідчених фахівців? Ви хочете поліпшити свої навички і стати висококласним велосипедистом? Чи думаєте ви про в матеріально-технічному або особистому напрямку, побудова міцних відносин є невід'ємною частиною успіху, незалежно від ігрового поля. Наступні тактики можуть допомогти вам виростити ці відносини продуктивними способами.
    • Розширюйте особисту мережу знайомств. Незважаючи на те що кожен підприємець знає, що сильний бренд і присутність в соціальних мережах є ключем до професійного успіху, вони не замінюють особисті контакти, які є найбільш поширеним джерелом можливостей і розвитку.
    • Розвивайте відносини за межами своїх серйозних прагнень. Думайте про своє особисте життя як про практику управління людьми в професійному або трудовому контексті. Якщо ви не чуєте потреб членів сім'ї або не є вірним другом, ці відносини приречені на провал. Крім того, важливо шукати можливості для розвитку відносин з новими друзями, так що подумайте про вступ в клуб за інтересами або відвідуванні зборів, пов'язаних з вашим хобі.
  5. 5 Задавайте питання і більше слухайте, що говорите. Ставити запитання - це відмінний спосіб не тільки брати участь у важливих бесідах, але і розширювати свої знання і підвищувати свою привабливість, так як це дає іншим людям можливість поділитися чимось.
    • Слухаючи інших, ви також отримуєте можливість отримати вигоду з їх досвіду і використовувати те, що ви дізналися, для майбутніх завдань.
  6. 6 Беріть на себе відповідальність. Коли ви перекладаєте провину за свої дії на інших, ви також позбавляєте себе можливості привласнювати собі успіх.
    • Не звинувачуйте в невдачах зовнішні сили. Замість цього проаналізуйте, що і як ви зробили, щоб наступного разу зробити це краще. Пам'ятайте, що тільки ви вирішуєте, досягнете ви успіху або зазнаєте поразки.
  7. 7 Дотримуйтеся високих стандартів. Успішні люди мають високу мотивацію і твердої трудовою дисципліною.
    • По максимуму вкладайтеся в кожну задачу, яку виконуєте. Перевершуєте очікування колег і керівників. Не просто дотримуйтесь вимог, а завжди працюйте над поліпшенням і прогресом, щоб вийти за рамки того, що від вас очікують.