Як вбити войлочніков

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 4 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Як вбити войлочніков - Суспільство
Як вбити войлочніков - Суспільство

Зміст

Войлочнікі - це маленькі білі комахи, які харчуються соком рослин. Хоча войлочнікі мають малий розмір, якщо від них не позбутися, вони можуть завдати значної шкоди рослинам і саду. Якщо рослини починають в'янути і гинути, винуватцем цього можуть бути войлочнікі. Щоб рослини залишалися зеленими і здоровими, скористайтеся одним із способів боротьби з войлочнікамі.

кроки

Метод 1 з 4: Усунення невеликих скупчень комах медичним спиртом

  1. 1 Занурте ватяний тампон в 70% медичний спирт. Не використовуйте інші види спирту, щоб не завдати хворому рослині ще більше шкоди.
  2. 2 Протріть поверхню зараженого рослини ватним тампоном. Обов'язково протріть зворотну сторону листя і між гілками. Войлочнікі, як правило, ховаються у важкодоступних місцях, тому так важливо обробити спиртом всю поверхню зараженого рослини.
  3. 3 Використовуйте пульверизатор для обробки спиртом великих рослин. Наповніть пульверизатор спиртом і розпорошите його поверх великих рослин, заражених войлочнікамі.
  4. 4 Приберіть з рослини всіх войлочніков. Зовні войлочнікі схожі на маленькі білі губки з восковидним панциром. Зберіть комах рукою і викиньте їх у відро для сміття.
    • Войлочнікі не кусаються, проте надіньте садові рукавички, щоб їх воскоподібний покрив не залишився у вас на пальцях.
  5. 5 Повторюйте цю процедуру щотижня, поки комахи не зникнуть. Оскільки войлочнікі ховаються у важкодоступних місцях, швидше за все, вам доведеться неодноразово обробити рослина, перш ніж вони всі будуть вбиті. Навіть якщо комах більше не видно, обробіть рослину ще пару раз на випадок, якщо щось пропустили.
    • Ви зрозумієте, що з войлочнікамі покінчено, коли вони перестануть з'являтися на рослині, а саме воно знову позеленіє.

Метод 2 з 4: За допомогою олії нима для рослин і затінених рослин

  1. 1 Змішайте в пульверизаторі воду, рідке мило для посуду і масло нима. Візьміть 1 чайну ложку (5 мл) олії нима і 2-3 краплі засобу для миття посуду. Масло нима - це рослинне масло, яке отримують з насіння дерева нима і яке можна використовувати для знищення войлочніков.
  2. 2 Обробіть заражене рослина, поки воно повністю не просочиться отриманим розчином. Обприсніть під листям, біля основи гілок і на поверхні грунту, в яку посаджена рослина. Войлочніков необхідно повністю покрити маслом нима.
  3. 3 Переставте рослину в затінену область, щоб воно висохло. Не залишайте рослина під прямими сонячними променями або на спеці, інакше воно може «згоріти». Якщо вам потрібно обробити рослини, які посаджені в землю, на вулиці, дочекайтеся похмурого дня, коли температура опуститься нижче 30 ° C.
  4. 4 Обприскуйте рослина щотижня до тих пір, поки войлочнікі не зникнуть. Одна обробка маслом нима, швидше за все, не вб'є всіх войлочніков на рослині. Оскільки войлочнікі мають короткий життєвий цикл, вам доведеться регулярно вбивати щойно вилупилися комах, поки вони все не будуть знищені.
    • Якщо рослина виглядає здоровим, і на ньому перестали з'являтися войлочнікі, швидше за все, ви з ними впоралися.

Метод 3 з 4: За допомогою інсектицидів

  1. 1 Перед тим, як застосувати інсектицид, обріжте всі заражені гілки. Заражені гілки можна впізнати по білому восковому покрову. Обрізка допоможе позбутися від частини войлочніков і підвищити ефективність інсектициду, так як тоді комахою буде ніде ховатися.
  2. 2 Використовуйте інсектицид, призначений для декоративних рослин. Якщо ви не впевнені, для чого саме призначений інсектицид, перевірте етикетку на упаковці. Не використовуйте інсектициди, які не призначені для декоративних рослин, щоб не нашкодити зараженому рослині.
    • Ось перелік інсектицидів для декоративних рослин, які можна використовувати для знищення войлочніков: ацефат, малатион, карбаріл і диазинон.
  3. 3 Розпорошите інсектицид на рослину. Листя і гілки потрібно просочити інсектицидом. Обов'язково розпорошите інсектицид під листям і біля основи гілок.
    • Дотримуйтесь інструкцій, які додаються до інсектициду, щоб домогтися найкращих результатів.
  4. 4 Обробляйте рослина регулярно, поки все войлочнікі НЕ будуть вбиті. Щоб вбити всіх комах на рослині, може знадобитися більше одного обприскування. Прочитайте інструкції до інсектициду, щоб дізнатися, як часто можна його застосовувати без шкоди для рослини.
    • Якщо рослина виглядає здоровим, і на ньому перестали з'являтися войлочнікі, то з ними, швидше за все, покінчено.

Метод 4 з 4: Як запобігти зараженню войлочнікамі

  1. 1 Огляньте нові рослини на предмет присутності войлочніков, перш ніж садити їх в саду. Шукайте маленьких круглих комах білого кольору. Якщо ви помітите войлочніков на новому рослині, зберіть їх і викиньте. Якщо на рослині багато комах, викиньте його або поверніть туди, де ви його купили.
    • Ні в якому разі не саджайте в саду рослина, заражене войлочнікамі, інакше зараження пошириться і на інші рослини.
  2. 2 Регулярно перевіряйте рослини на присутність войлочніков. Систематично усувайте дрібні спалаху зараження, щоб запобігти велике зараження войлочнікамі. Якщо ви виявите войлочніков на одному з рослин, зберіть його рукою. Якщо рослина сильно заражене, приберіть його з саду, щоб зараження не поширилося далі.
  3. 3 Викиньте садові інструменти, які заражені войлочнікамі. Войлочнікі можуть збиратися на садових інструментах, таких як лопати, сапи й горщики. Перевіряйте свої інструменти на присутність войлочніков і не користуйтеся ними, щоб комахи не перейшли на інші рослини.
  4. 4 Намагайтеся не удобрювати рослини азотом. Високий рівень азоту може привести до більш швидкого поширення войлочніков. Якщо рослини не потребують азотному добриві, використовуйте добрива, в яких його немає.