Як видалити подряпини з сонцезахисних окулярів

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 17 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як видалити подряпини з сонцезахисних окулярів - Суспільство
Як видалити подряпини з сонцезахисних окулярів - Суспільство

Зміст

Подряпини на сонцезахисних окулярах можуть знизити видимість крізь лінзи і навіть порушити поляризацію очок, які носять лижники або гольфісти. Справитися з подряпинами на поверхні сонцезахисних окулярів можна декількома способами, включаючи полірування і заповнення подряпин за допомогою зубної пасти, харчової соди або воску.

кроки

Метод 1 з 3: Частка зубною пастою

  1. 1 Купіть неабразивну білу зубну пасту. Зубна паста не повинна містити м'яту, гель і / або володіти отбеливающими властивостями. Звичайна біла паста найбільш ефективна при очищенні скляних лінз, тоді як зубна паста з особливими властивостями може привести до подальшого їх пошкодження. Зубна паста на основі соди - ідеальний варіант для чищення, оскільки не містить абразивних елементів.
  2. 2 Нанесіть невелику кількість зубної пасти на ватяну кульку. Не використовуйте занадто багато пасти, щоб не розмазати її по очках. Ватяні кульки хороші тим, що залишають після себе вкрай мало пасти і волокон.
  3. 3 Протріть подряпину ватним кулькою. Ватним кулькою розітріть кожну подряпину протягом 10 секунд круговими рухами. Це дозволить розгладити подряпину на лінзі.
  4. 4 Змийте зубну пасту з лінзи. Підставте окуляри під струмінь холодної води, щоб змити зубну пасту. Повертайте лінзу в різні боки, щоб повністю змити зубну пасту. Особливу увагу приділіть невеликим щілинах на стику лінз і оправи.
  5. 5 Витріть зубну пасту м'якою тканиною без ворсу. Не використовуйте грубі або брудні ганчірки, щоб вам не довелося потім мати справу з ще більшою кількістю подряпин. Затисніть тканину між вказівним і великим пальцями і акуратно протріть поверхню подряпини, щоб видалити залишки вологи або пасти. Будьте обережні і не тисніть надто сильно на лінзи, щоб ненароком не видавити їх з оправи.
  6. 6 Огляньте лінзу. Направте лінзу на світло, щоб переконатися, що подряпина зникла. Одягніть сонцезахисні окуляри і перевірте, чи видно на лінзах подряпини. Якщо так, продовжуйте протирати лінзу зубною пастою і ватним кулькою, поки подряпина остаточно не зникне.

Метод 2 з 3: Суміш води і харчової соди

  1. 1 Візьміть воду і харчову соду. Лужні властивості харчової соди роблять її ідеальним варіантом для вилуговування кислотних залишків і відновлення прозорості лінз. При змішуванні вода і харчова сода утворюють густу пасту, яку можна використовувати для видалення подряпин з очок.
  2. 2 Змішайте в маленькій мисці одну частину води з двома частинами соди. Кількість води і харчової соди буде багато в чому залежати від розміру і кількості подряпин на сонцезахисних окулярах. Почніть з 1 столової ложки води і 2 столових ложок харчової соди і додайте ще, якщо окуляри сильно подряпані.
  3. 3 Змішайте воду і харчову соду. Розмішуйте інгредієнти, поки суміш не перетвориться в густу пасту. Щоб суміш допомогла видалити подряпини, вона не повинна бути занадто рідкою.
  4. 4 Візьміть ватяну кульку. Занурте кульку в пасту. Для кожної подряпини досить кількості пасти розміром з горошину.
  5. 5 Втирайте пасту в подряпину. Ватним кулькою потріть подряпину круговими рухами протягом 10 секунд. Це дозволить зашліфувати подряпину на лінзі.
  6. 6 Змийте суміш з лінзи. Змийте пасту прохолодною водою. Особливу увагу приділіть щілинах на стику лінз і оправи та іншим ділянкам, куди могла просочитися паста.
  7. 7 Протріть лінзи м'якою тканиною без ворсу. Дуже важливо брати саме таку тканину, щоб ще більше не подряпати окуляри при очищення. Купіть в аптеці або супермаркеті набір серветок з мікрофібри для протирання окулярів і зітріть ними залишки пасти з лінзи.
  8. 8 Огляньте лінзу. Направте лінзу на світло і уважно вивчіть залишилися пошкодження. Якщо на лінзі і раніше видно подряпина, протріть її ще одним ватним кулькою, змоченим в пасті.

Метод 3 з 3: Очищення автомобільним або меблевим воском або засобом для полірування

  1. 1 Придбайте автомобільний віск, меблевий віск або засіб для полірування міді або срібла. Ці кошти однаково підходять як для лінз, так і для інших поверхонь. Вони часто бувають ефективні для видалення подряпин на окулярах, особливо на пластикових лінзах. Ні в якому разі не використовуйте абразивні або кислотні очисники, так як вони можуть пошкодити окуляри і залишити наліт, шкідливий для очей.
  2. 2 Нанесіть трохи засобу на ватяний кулька. М'яка тканина без ворсу теж підійде.Не використовуйте грубі матеріали, на кшталт сталевої мочалки, мідної мочалки, губки або пластмасових сітчастих насадок. Це лише ще сильніше зашкодить сонцезахисні окуляри.
  3. 3 Розітріть подряпину воском або полірувальним засобом. Круговими рухами втирайте рідину в подряпину м'якою тканиною або ватним кулькою протягом 10 секунд. Лак і віск заповнять собою будь-які наявні подряпини на лінзах.
  4. 4 Візьміть іншу м'яку тканину без ворсу. Щоб видалити залишки лаку або воску, тканина повинна бути сухою. Великим і вказівним пальцями акуратно зітріть з лінзи сліди лаку або воску.
  5. 5 Огляньте лінзу на предмет подряпин. Направте лінзу на світло і огляньте інші пошкодження. Одягніть сонцезахисні окуляри і перевірте, чи видно на лінзах будь-які подряпини. Якщо подряпина до сих пір видно, знову нанесіть віск або лак на ватяну кульку або тканину і акуратно протріть подряпину, поки вона не зникне.

Поради

  • Зберігайте сонцезахисні окуляри в захисному чохлі, щоб знизити ймовірність подряпин.
  • Оформіть гарантію на сонцезахисні окуляри, щоб замінити їх, коли вони вже не будуть піддаватися відновленню.
  • При чищенні сонцезахисних окулярів завжди використовуйте м'які тканини без ворсу.

попередження

  • Сонцезахисні окуляри зі скляними лінзами вкрай стійкі до подряпин, тому будь-які з'явилися подряпини можуть бути дуже глибокими для розгладження. Врахуйте, що методами в цій статті можна розгладити лише невеликі подряпини. Якщо на лінзах з'явилися глибокі подряпини, придбайте нові лінзи у виробника сонцезахисних окулярів.

Що вам знадобиться

  • ватяні кульки
  • М'яка тканина без ворсу
  • Зубна паста
  • Харчова сода
  • вода
  • Засіб для полірування міді або срібла
  • Автомобільний віск
  • Меблевий віск